Loser Δημοσ. 17 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2007 Γνωρίζω ότι είναι πολύ εύκολο να ανοίξει κάποιος ταχυδρομική θυρίδα στην Αμερική. Επίσης κάπου έχει πέσει το μάτι μου για εταιρίες που αναλαμβάνουν να σου στείλουν το περιεχόμενο της θυρίδας ακόμα και στην Ελλάδα. Το έχει δοκιμάσει κανείς? Υπάρχει περίπτωση να γλιτώνεις έτσι το !@#$τελωνείο?
georgep800 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2007 Ενδιαφέρον αυτό που λές!! Αν έχει κανείς περισσότερες πληροφορίες ας αναφέρει...
Timour21 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2007 Δεν υπάρχει περίπτωση να γλιτώσεις το τελωνείο με αυτό το τρόπο.
Loser Δημοσ. 18 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2007 Δεν υπάρχει περίπτωση να γλιτώσεις το τελωνείο με αυτό το τρόπο. βασικά σε θεωριτικό επίπεδο είναι εφικτό: όταν αγοράζεις κάτι online από την Αμερική για Ελλάδα δεν πληρώνεις φόρο στην Αμερική και το πέρνεις tax free. Αντ' αυτού όταν το δέμα έρθει στην Ελλάδα περνάει από τελωνείο όπου επιβάλεται φόρος. Αυτός ο φόρος όμως δεν είναι για την Ελλάδα (αφού η αγορά δεν έγινε εδώ) αλλά είναι φόρος που πρέπει να αποδοθεί προς την Αμερική (και σύμφωνα με τις τιμές της Αμερικής, βλ. το 15-16% που πρέπει να πληρώσεις αρκετές φορές). Αν λοιπόν κάνεις την αγορά στην Αμερική (με διεύθηνση Αμερικής) θα πληρώσεις τον φόρο εκεί. Επίσης η εταιρία που θα αναλάβει να αδειάσει για σένα την ταχυδρομική θυρίδα, θα βάλει τα πράγματά σου σε ένα κιβώτιο χωρίς τιμολόγιο από έξω άρα δεν θα αναφέρονται τα περιεχόμενα και οι τιμές τους. Είναι σαν να σου στέλνει κάποιος ένα δώρο από το εξωτερικό. Αυτό που κερδίζεις δεν είναι άλλο από τα τέλη του τελωνείου + κάποιους δασμούς + την προμήθεια των μεταφορικών εταιριών + τον χρόνο ή την ταρίφα για τον εκτελωνισμό. Αυτά όμως όλα είναι στην θεωρία. Στην πράξη δεν ξέρω αν είναι εφικτό και αν είναι ποιο το κόστος για να αδείασουν και να σου στείλουν τα πράγματα από την θυρίδα. Προσωπικά επειδή έχω αγοράζω μερικές φορές πράγματα μικρής αξίας από Αμερική (~100?) δεν έχω κανένα πρόβλημα να πληρώσω τον φόρο που μου αντιστοιχεί αλλά εκνευρίζομαι όταν πρέπει να δώσω 100?+ επιπλέον του φόρου μόνο και μόνο για έξοδα εκτελωνισμού (βλ. αποθήκη....)
Timour21 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2007 θεωρητικά τα πάντα γίνονται, πρακτικά όμως, απο την στιγμή που καταφθάνει κάτι στο τελωνείο του αεροδρομίου (εκεί καταλήγουν τα ταχυδρομικά δέματα απο χώρες εκτός Ε.Ε), ο τελωνειακός ακόμα και αν ΕΧΕΙ τιμολόγιο το δεματάκι έχει κάθε δικαίωμα να ανοίξει το δέμα προκειμένου να βεβαιωθεί οτι τα περιεχόμενά του αντιστοιχούν στο τιμολόγιο που τα συνοδεύει. Αν δεν έχει συνοδευτικά έγγραφα (κάτι που δεν γίνεται με τίποτα αν έρχεται απο εκτος Ε.Ε χώρες) πάλι έχει το δικαίωμα να το ανοίξει (ακόμα και αν γράφει "δώρο") και να σε φορολογήσει κανονικά. Ο μοναδικός τρόπος να γλυτώσεις το τελωνείο είναι αυτός που ισχύει στις μέρες μας, δηλαδή να βαριέται να ασχοληθεί ο τελωνιακός.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.