makellarispn Δημοσ. 17 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2007 Παιχταράδες ακούω προτάσεις για mobo.Η παραπάνω θα συνδιαστεί με Q6600, αυτές τις μνήμες http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=18&product=925675 ή αυτές http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=18&product=893188 (δεκτές και προτάσεις με υποδοχές DDR3) και μια Asus 8800GTS 640Mb.Θα προτιμούσα να διαθέτει FSB1333 .Ζητείται η δυνατότητα O/C (χωρίς υπερβολικές θυσίες σε decibel) και γενικά η καλή ποιότητα κατασκευής στην δοθείσα τιμή.Κι αν κανείς ξέρει τι γίνεται με τις DDR3 κι αν θα γίνουν σε εύλογο χρονικό διάστημα προσιτές ας μας πει τίποτα....
Semtex Δημοσ. 17 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2007 Pare Abit, genika grigora fthina kai apo ta kalitera gia o/c
george_o/c Δημοσ. 17 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2007 Λοιπόν έχουμε και λέμε: Για να κλοκάρεις Quad Core, ωραία και καλά, χρειάζεσαι ένα άκρως ποιοτικό mobo, και η απάντηση σε αυτό είναι Asus P5K Deluxe. Μπορεί να κοστίζει 183ε αλλά είναι μακράν από τις καλύτερες με P35 chipset (καλά υπάρχει και η MSI P35 Platinum του GeorgeMan, αλλά νομίζω ότι όταν φτάνει η ώρα της σύγκρισης με P5K χάνει ... (Άσε που από ότι μου έχει πει ο Γιώργος, τρώει φλασιές το PC πότε-πότε και χρειάζεται Clear CMos για να ανοίξει... Πάντως από θέμα επιδόσεων αλλά και εξοπλισμού, είναι τρισευτυχισμένος -αχ αυτά τα ledakia :wink:- ...) Aπό τις μνήμες που παραθέτεις, φυσικά και είναι καλύτερες οι Supertalent μιας και έχουν D9GMH chips, πράγμα που σου εξασφαλίζει αρκετό και απροβλημάτιστο o/c :wink: Φυσικά, πολύ καλύτερη επιλογή είναι οι πασίγνωστες πλέον Cellshock 4-4-4-12 V2 του Πλαισίου, οι οποίες επίσης πάνε πολύ ψηλά μιας και φοράνε και αυτές D9GMH :wink: Tώρα όσον αφορά το o/c, η καλύτερη λύση με λίγα db είναι watercooling, το θέμα έιναι κατά πόσον έχεις την οικονομική δυνατότητα για μία ακόμη "τσιμπημένη" επιλογή ... Στην περίπτωση που καταλήξεις σε w/c, ρώτα τους υπόλοιπους insomniacs -μιας και εγώ δεν γνωρίζω και πολλά από w/c- αλλά νομίζω με 150ε φτιάχνεις ένα αξιοπρεπέστατο custom w/c kit :wink: Στην αντίπερα όχθη, μπορείς να αγοράσεις μια Thermalright Ultra 120 Extreme με 59ε, και μαζί με ένα έξτρα 120άρη ανεμιστήρα, πας τον Q6600 στα 3.4GHz με πολύ καλές θερμοκρασίες (απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια είναι η καλή κυκλοφορία αέρα μες στο κουτί, άρα χρειάζεσαι το τυπικό air-flow, σε συνδυασμό με μάζεμα καλωδίων και τακτικό καθάρισμα του κουτιού :wink:). Αυτά από εμένα, ελπίζω να σε κάλυψα έτσι? :razz:
seiracides Δημοσ. 17 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2007 Λοιπόν έχουμε και λέμε:Για να κλοκάρεις Quad Core, ωραία και καλά, χρειάζεσαι ένα άκρως ποιοτικό mobo, και η απάντηση σε αυτό είναι Asus P5K Deluxe. Μπορεί να κοστίζει 183ε αλλά είναι μακράν από τις καλύτερες με P35 chipset (καλά υπάρχει και η MSI P35 Platinum του GeorgeMan, αλλά νομίζω ότι όταν φτάνει η ώρα της σύγκρισης με P5K χάνει ... (Άσε που από ότι μου έχει πει ο Γιώργος, τρώει φλασιές το PC πότε-πότε και χρειάζεται Clear CMos για να ανοίξει... Πάντως από θέμα επιδόσεων αλλά και εξοπλισμού, είναι τρισευτυχισμένος -αχ αυτά τα ledakia :wink:- ...) Aπό τις μνήμες που παραθέτεις, φυσικά και είναι καλύτερες οι Supertalent μιας και έχουν D9GMH chips, πράγμα που σου εξασφαλίζει αρκετό και απροβλημάτιστο o/c :wink: Φυσικά, πολύ καλύτερη επιλογή είναι οι πασίγνωστες πλέον Cellshock 4-4-4-12 V2 του Πλαισίου, οι οποίες επίσης πάνε πολύ ψηλά μιας και φοράνε και αυτές D9GMH :wink: Tώρα όσον αφορά το o/c, η καλύτερη λύση με λίγα db είναι watercooling, το θέμα έιναι κατά πόσον έχεις την οικονομική δυνατότητα για μία ακόμη "τσιμπημένη" επιλογή ... Στην περίπτωση που καταλήξεις σε w/c, ρώτα τους υπόλοιπους insomniacs -μιας και εγώ δεν γνωρίζω και πολλά από w/c- αλλά νομίζω με 150ε φτιάχνεις ένα αξιοπρεπέστατο custom w/c kit :wink: Στην αντίπερα όχθη, μπορείς να αγοράσεις μια Thermalright Ultra 120 Extreme με 59ε, και μαζί με ένα έξτρα 120άρη ανεμιστήρα, πας τον Q6600 στα 3.4GHz με πολύ καλές θερμοκρασίες (απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια είναι η καλή κυκλοφορία αέρα μες στο κουτί, άρα χρειάζεσαι το τυπικό air-flow, σε συνδυασμό με μάζεμα καλωδίων και τακτικό καθάρισμα του κουτιού :wink:). Αυτά από εμένα, ελπίζω να σε κάλυψα έτσι? :razz: Ρε συ george_o/c, σίγουρα έχουν τα chips που λές οι supertalent; με ενδιαφέρουν και εμένα :neutral: Δεν είδα κατι στο site τους.
makellarispn Δημοσ. 17 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουλίου 2007 Ευχαριστούμε π.πολύ τον πληρέστατο george_o/c.Κουτάκι παίζει ήδη το Stacker 830 Evo και PSU το Corsair 620 modular (που απ' ότι διάβασα είναι στην ουσία ένα Seasonic S12...).Όσο για w/c ούτε κουβέντα αφού από κάτι φίλους διάβασα για πολύ ατυχείς στιγμές (μπορεί βέβαια και να έγιναν σοβαρά σφάλματα στη συναρμολόγηση) και βγαίνει ακριβό το χόμπι άσε που θέλω να κοιμάμαι και ήσυχος.Εξάλλου όταν μπούμε στην εποχή των 45 nm το w/c θα σταματήσει πιστεύω...Η Ultra 120 extreme είναι όπως έχω δει τέλεια αλλά σκεφτόμουν για τη Scythe Infinity (σαφώς παλαιότερη) που κάνει λίγο υποδεέστερη δουλειά-αθόρυβα σχετικά αλλά βγαίνει π. πιο φτηνά.Θα δούμε....Πάντως στις mobo καλύφθηκα και αν και δεν αποφάσισα ακόμα είδα με ικανοποίηση πως επιλογές που είχα κάνει εμφανίστηκαν πάλι,http://www.techspot.com/review/56-asus-p5k-deluxe-wifi/ καλό αυτό.
Delirium Δημοσ. 17 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2007 Des aftes tis Nvidia 650i -min se fovizei pou einai ftines An deis reviews 650i = poly kalo, dixos antagonisti ekei http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.523651 http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=1033&product=936669&tab=specs
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.