Προς το περιεχόμενο

Η εμπειρία μου με προϊόν "μούφα" από e-bay (Samsung WEP200)

spirosta

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είπα λοιπόν σήμερα να μοιραστώ την εμπειρία που είχα από e-bay και έναν χρήστη που μου έστειλε μούφα bluetooth handsfree samsung wep200. Τώρα μόλις είδα ότι μπήκαν τα λεφτά στο λογαρισμό και είπα ας γράψω τι συναίβει να ανοίξουν τα μάτια μας και να μην μας κοροιδεύουν.

Αποφασίζω που λέτε μια μέρα να πάρω ένα bluetooth handsfree. Έχοντας ακούσει πάρα πολύ καλά λόγια για το wep 200 λέω δεν πάω να δω ebay τι παίζει?? Βρίσκω λοιπόν ένα wep200 με 17ευρώ (ebay.co.uk). Λέω θα το πάρω. Και αρχίζουν τώρα τα σφάλματα μου.

• Παραβιάζω τον απαράβατο κανόνα μου. "Ποτέ δεν αγαράζουμε από χρήστη με κάτω από 1000 αξιολογήσεις" Αυτός είχε μόνο 300-350.
  • Ποτέ δεν γλυκαινόμαστε από ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ όμως χαμηλές τιμές όπως το wep200 (τιμή ελλάδος 59Ευρώ και τιμή ebay αυθεντικού 45Ευρώ)
  • Δεν έκανα αναζήτηση μήπως πάει κάτι στραβά με τόσο χαμηλή τιμή
  • Βιαζόμουνα και δεν είχα υπομονή. Είδα και ότι η πλειοψηφία είναι σε αυτά τα λεφτά οπότε...

Το κακό έγινε που λέτε. 2 Ιουλίου ολοκληρώνεται η αγορά. Σάββατο φεύγει από hong kong, κυριακή βράδυ ελλάδα και το πρωί ήταν σπίτι μου. (είχα tracking number) (ναι η μεταφορα΄ήταν απίστευτα γρήγορη). Χαίρομαι εγώ που λέτε και το βάζω αμέσως να φορτίσει. Το βάζω μετά στο κινητό και τι να δω.. Εμβέλεια λιγότερο από 2 μέτρα και η ποιότητα και ο ήχος όλα χάλια. Το ψάχνω από εδώ από εκεί λέω θα είναι το κινητό που πρόσφατα είχε βαφτιστεί σε νερό. Έλα μου ντε όμως που ΄πάω στην μπάρα του google στον firefox και με το που βάζω wep200 μου βγάζει στα προτεινόμενα "wep200 fake"!! Έμαινα λαλάκας. Πάω και βρίσκω σελίδες που να αναφέρουν τα σημάδια αναγνώρισης. Λοιπόν πολλά σημάδια τα είχαν διορθώσει από τις πρώτες μούφες αλλά ήταν εμφανές. Μέχρι που το άνοιξα να δω το κύκλωμα πως ήταν γιατί φυσικά είχαν διαφορές και οι κεραίες αυθεντικού-κινέζικου(?)

Δεν πανικοβλήθηκα άλλωστε ήταν λίγα τα λεφτά. Λέω θα του στείλω mail να δω τι θα απαντήσει και αν δεν απαντούσε θα ξεκίναγα την dispute console του ebay. Στέλνω το παρακάτω μύνημα:

Hello...

The bluetooth headset I received (wep200) is a fake and not an original samsung one. The points I noticed that are..1)samsung logo on headset is flimpsy 2)the bluetooth logo is also different from the original one 3)The charger box does not have the original samsung logo but instead it has a bluetooth logo. 4)the edges are sharp and not clear like the original samsung one 5)The voice quality is awful and the working range no more than 2 meters.

I have seen the above differences with another original wep200 that I have bought from a confirmed samsung reseller.

You claimed in the description of the item that I was buying a "NEW Samsung WEP-200 Bluetooth Headset wep200 black". This is not a samsung which a paid for.

I am kindly requesting for a new original samsung wep200 bluetooth headset.

If you don't reply within 24 hours you will be reported to ebay and I will open a dispute to paypal to get my money back.

Thank you

Spiros xxx.

Φυσικά και δεν απάντησε και την επόμενη μέρα πήγα να ξεκινήσω dispute. Έλα μου ντε όμως που έπρεπε να είχαν περάσει 10 ημέρες από το χτύπημα της δημοοπρασίας και εγώ είχα περάσει μόνο τις 8. Λέω άστο και θα το κάνω στις 10 μέρες. Την επόμενη μέρα επικοινωνεί μαζί μου.. Το λαμόγιο ήξερε τι πήγαινα να κάνω και κέρδιζε χρόνο. Παίρνω το παρακάτω:
Hi,

We need the reply with my supplier ,we want to get the refund from them,and refund the money to you.Can you provide the paypal transaction ID to us?I will refund to you as soon as possible.Very sorry for the inconvenience

Des

Περιμένω και εγώ που λέτε και την ίδια μέρα μου λέει:
Hi,

We will refund the payment to you as soon as possible.Thank you !

Des

Μετά από δύο μέρες έρχεται e-mail από το paypal που μου επέστρεφε το πλήρες ποσό μαζί με τα μεταφορικά(ενώ ο ίδιος έλεγε ότι δεν καλυπτει τέτοια έξοδα. Βλέπε παρακάτω όμως τι έκανε). Πάω στο paypal και όντως τα λεφτά είχαν πάρει αυτόματα τον δρόμο προς την κάρτα.

Αμέσως πάω να του κάνω μια ουδέτερη αξιολόγηση αναφέροντας το πρόβλημα που δημιουργήθηκε και στέλνοντας και στο ebay mail γράφοντας τα απαραίτητα που συνέβησαν. Τι να δω όμως? Στο ebay η συναλλαγή φαίνεται σαν μη ολοκληρωμένη. Ο τύπος ουσιαστικά ακύρωσε την πλήρη συναλλαγή (για αυτό και πήρα και τα μεταφορικά) και δεν μπορούσα πλέον να κάνω τίποτε. Έστειλα e-mail στο ebay και πήρα απάντηση (λίγο καθυστερημένα) ότι θα προσπαθήσουν να ελέγξουν τον χρήστη και αν υπάρχουν παρόμοια θέματα. Από εκεί και πέρα δεν έχω δει τι συμβαίνει.

Τώρα το βράδυ είδα ότι μπήκαν και τα λεφτά στο λογαριασμό μου.. Βγήκα χαμένος κατά συνολικά 0,48 Ευρώ. Α!μου έμεινε και το wep200 αλλά είναι πλήρως άχρηστο. Αν το έχεις στην τσέπη σου το κινητό δεν μπορείς να μιλήσεις. Πήγα και πήρα ένα motorola Η500 και κάνω βόλτες στο δωμάτιο. Αλλά ο τύπος με τσάντισε γιατί έστελνε και όπου πιάσει κορόιδο. Είχε βρει και το κόλπο αν τον έπειρνες χαμπάρι να σε αποζημιώνει ακυρώνοντας την συναλλαγή και να μην μπορείς να του κάνεις τίποτε. Ακόμη βέβαια πουλάει. Ελπίζω να τον πάρουν και άλλοι χαμπάρι και να τον κλείσουν.

Αυτά τα ολίγα. Ελπίζω να μην κουραστήκατε.. Απλά τα γράφω για να τονίσω να προσέχουμε τα λίγα πράγματα που έχουμε πει εδώ μέσα χιλιάδες φορές.

Δημοσ.

Ότι πληρώνεις παίρνεις, απαράβατος κανόνας της αγοράς. Στο ΕΒΑΥ κυκλοφορούν πάρα πολλές κινέζικες μουφιές σε εξευτελιστικές τιμές. Όμως καμιά φορά καλό είναι και αυτό, σου περνάει η κ***α του να αγοράσεις κάτι, έχεις την γλυκιά αναμονή μέχρι να έρθει και στο τέλος παίζεις και λίγο με το φθηνό gadgetaki που απέκτησες.

Τελευταία μου αγορά ένα MP3 Player μια σταλιά με 2GB μνήμη,Ράδιο,Videakia,χαζοπαιχνιδάκια,οθόνη με κινούμενα γραφικά και χιλιάδες χρώματα. Ότι πρέπει για την παραλία, ποιότητα χαμηλή, ήχος υποφερτός. Κόστος με μεταφορικά: 25 ευρώ

Απλά πλέον δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά στην τιμή στο εξωτερικό, αν δω από 100ευρώ, 10ευρώ από κίνα. Λογικό να είναι μούφα. Αν ήταν τα ίδια θα έπρεπε να είμαστε μεγάλα κορόιδα οι καταναλωτές να τα αγοράζουμε σε δεκαπλάσια τιμή στα καταστήματα. (όχι ότι δεν γίνονται και αυτά)

Δημοσ.

Μπράβο ρε Σπύρο που έκατσες να μας γράψεις τόσα πράγματα.

Συμπίπτουν και οι απαράβατοι κανόνες μας.

Απορία: Κοίταξες αν είχε πάρει θετικές από άλλους αγοραστές του συγκεκριμένου headset?

Δημοσ.

Αμ ναι.. Αυτό το κοίταξα. Και είχε τουλάχιστον 20 θετικές από το wep200. Και αυτό είναι που με βάζει σε σκέψεις. Διότι ή είμαστε ζώα και δεν παίρνουμε χαμπάρι.. Ή βιαζόμαστε να κάνουμε αξιολογήσεις Ή έπεσα σε ελλατωματική μούφα... Γιατί μεταξύ μας. Αν δούλευε καλά και μάθαινα ότι ήταν μούφα μπορεί και να μην έκανα τίποτε. (μάλλον είμαι και πολύ αγαθούλης)

Δημοσ.

Να εισαι καλα που εγραψες την εμπειρια σου

στο paypal τι ακριβως θα ελεγες για το dispute;

εχω την εντυπωση οτι το PayPal ελεγχει περιπτωσεις εξαπατησης οπως οτι δεν στο εστειλε καθολου κλπ τωρα πως θα βγαζαν ακρη εαν ειναι γνησιο η οχι;

σε ρωταω επειδη περιμενω και εγω ενα προιον απο Χονγκ Κονγκ και εχει ηδη γινει ενα λαθος απο μεριας πωλητη (ελεγε στην δημοπρασια οτι το προιον θα ερθει απο Ισπανια, Μαδριτι) οποτε εαν περασει τελωνειο και πληρωσω επιπλεον χρηματα μπορω να κανω dispute; και θα ζητησω τι;

Δημοσ.

Exo kai ego ouk oliges periptoseis sta tosa xronia pou psonizo apo ebay.

Alla file ton No1 kanona prepi na ton efarmozeis panda.

Otan vlepeis diladi kati pou i timi tou einai poli pesmenh den to akoumpas to afinois gia alous.

Kai na to paris stin teliki kai na doulepsi mia dio tris meres meta tha sou vgi pseftiko.

Exo gemisi apo tetia pou ta xrisimopioiusa to poli 1-2 mines kai meta kakaronane.

Ti na sou po kinita thes mp3 thes routers thes fotografikes thes.

Ola moufa.

Alla h istoria kopike edo kai 3-4 xronakia pleon.

H empiria einai to pan.Afto kratise to apo mena.

Δημοσ.

Έχω δει πολύ κόσμο να αξιολογεί αρνητικά πωλητές απο hong kong..όλο στην λαμογιά είναι οι τύποι. Αν δείτε σε μερικούς τι γράφουν θα τρελαθείτε.

Με λίγα λόγια ποτέ ξανά απο Hong Kong..

Δημοσ.
στο paypal τι ακριβως θα ελεγες για το dispute;

εχω την εντυπωση οτι το PayPal ελεγχει περιπτωσεις εξαπατησης οπως οτι δεν στο εστειλε καθολου κλπ τωρα πως θα βγαζαν ακρη εαν ειναι γνησιο η οχι;

Κοίταξε να δεις... Δεν θα άνοιγα dispute στο paypal αλλά στο ebay που είναι ουσιαστικά το ίδο πράμα. Αν δεις στο my ebay αριστερά στις επιλογές υπάρχει dispute console. Στην περίπτωση σου αν φτάσει το δέμα απλά δεν θα το παραλάβεις θα τους πεις να το στείλουν από εκεί που ήρθε και βλέπεις. Αρχικά να επικοινωνείς μαζί τους και να ανοίγεις dispute μόνο αν βλέπεις ότι δεν κάνουν τίποτε.

Όσο για το γνήσιο θα έστελνα φοτό από τα σήημεία αναγνώρισης. Έχει κάνει κρα το ebay για το συγκεκριμένο bluetooth headset. Τώρα δεν ξέρω αν θα έκαναν κάτι αλλά αν υπάρχουν και άλλοι αγοραστές από τον ίδιο που έχουν κάνει παράπονα θα καταλάβαιναν ότι κάτι δεν πάει και τόσο καλά..

Δημοσ.

με ξενερωσες εχω παραγγειλει 5 για μενα και κατι φιλαρακια και τωρα με ξενερωσες, κριμα μημως μπορεις να πεις το ονομα του πωλητη?

Δημοσ.

Πραγματικα το ονομα του πωλητη ισως βοηθησει καποιον απο εμας στο μελλον. Μπορουμε να φτιαξουμε μια λιστα με ονοματα "λαμογιων" η ειναι αντιθετο στους κανονες του φορουμ?

Δημοσ.

Δεν πιστευω πως εχει νοημα με την πληθωρα των χρηστών στο ebay. Εμπειριες σαν και αυτη βοηθουν το γενικο awareness. Συν και το υπάρχον τοπικ εδώ

Δημοσ.

Όποιος θέλει το όνομα του πωλητή του το στέλνω σε pm. Μην μου ζητάτε εδώ pm και χαλάσουμε το θέμα.. Απλά στείλτε μου και θα σας το στείλω..

ps:Nitrous18 και Nitrous18 σας έχω ήδη στείλει... Α και Nitrous18 μην αγχώνεσαι.. Εδώ είμαστε για βοήθεια και δεν θα γίνει τίποτε..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...