Προς το περιεχόμενο

Τώρα αυτό πώς εξηγείται?

SpaceMarine

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω το κουτί armor (8000bws) - λοιπόν καθώς είναι καλοκαιράκι τώρα είπα να του βάλω κανά ανεμιστήρα παραπάνω - μιάς και δεν βρίσκω το Icage πήρα άλλα δυο hdd cases της coolermaster (για το stacker) τα οποία είναι και universal εφαρμογής - πήρα και 4 silentx pro 120 και τους βίδωσα όλους αντικαθιστώντας τους thermaltake . Λοιπόν εντάξει από θερμοκρασίες κυριλέ κανένα πρόβλημα. Αμ έλα ντε όμως που οι silentx ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ κυριολεκτικά :evil:

Εντάξει φυσάνε δυνατά - αλλά ούτε τόσο αθόρυβοι είναι τελικά και από ποιότητα κατασκευής είναι για πέταμα καθώς σε όλους μα όλους χάλασε και από ένα led σε δύο μέρες λειτουργίας :?: είτε αναβοσβήνανε leds αν κούναγες το καλώδιό τους γιατι δεν πάταγε καλά τι δίαολο γινόταν που αν μη τι άλλο δείχνει μάπα ποιότητα... ξενέρωμα οι silen[Χ] μακριά - ασε που όσο δουλεύαν ζεστενόντουσαν :shock::shock::shock: -πολύ.

Τα παίρνω λοιπόν τους ξηλώνω (τους έσπασα κιόλας) και με πίανει μία φάση να ξηλώσω όλους τους led fan από το κουτί: Αφήνω λοιπόν:

Τους εργοστασιακούς 90mm στο hdd case στο τροφοδοτικό και στην οροοφή του κουτιού - αλλάζω τον exhaust με αυτόν της coolermaster που είχε το hdd cage - αφήνω (βέβαια):mrgreen: το side panel με τον 250mm και βάζω στο τελευταίο pci slot το thermaltake sl1 case fan. Μπροστά ΑΔΕΙΟ το κουτί μόνο οι διαφανείς προσόψεις με τα φίλτρα (το recorder με το floppy/power button panel κάτω κάτω).

Στην ουσία αέρα βάζει μόνο 0 25αρης στο παράθυρο.

Και ρωτάω τώρα:

είναι δυνατόν να έχω ακόμα χαμηλότερες θερμοκρασίες απ' ότι με 3 120mm Μπροστά αλλά και πρίν όταν ήταν εντελώς ¨μαμα¨το κουτί με 1χ120mm εισαγωγή????:confused::confused::confused::confused:

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:ΝΑΙ!:mrgreen:(και είναι και πιο ήσυχο φυσικά τώρα)

Αλλά πώς εξηγείται αυτό ρε παιδιά μπορεί κάποιος να μου πεί?:confused:

Δεν θα παραθέσω αναλυτικά χαρ/κα αλλά όλες οι μετρήσεις γίναν με everest

και μάλιστα με logging απείρων mb πάντα σε gaming φάση. Οι πτώσεις ήταν παντού (cpu-mb-gpu/gpu ambient)

Σήμερα ήθελα να ψάξω για πραγματικά silent fans για μπροστά αλλά δεν ξέρω αν πρέπει - πρέπει ;;; :confused:

Μπορεί κάποιος να μου συστήσει πραγματικά silent fans?

Δημοσ.

Λοιπόν αυτό το reply πάει για να τους πλέξω το εγκώμιο αλλά ρε παιδιά τα καλά πράγματα να λέγονται (όχι μόνο τα άσχημα) : Πήρα 4 NOCTUA NF-S120 αυτούς δηλαδή στις 1200 στροφές ε και με τα πολλά τι να σας λέω :

Κ Ο Ρ Υ ΦΗ

Όχι απλά δεν ακούγονται όχι απλά είναι κορυφαίας ποιότητας κατασκευής από το πλαστικό τους πλαίσιο μέχρι και το ότι τα καλώδιά τους είναι sleeved τι να πώ - έχω μείνει πανευτυχής και δεν μπορώ να μην τονίσω ότι αντικατέστησα αυτές τις π@π@ριές τους silentx pro που μόνο νούμερα, led και μ@λ@κι@Ες και είναι πιο ακριβοί. Χαρακτηριστικά θα πώ ότι στο company of heroes τέρμα όλα με aa4χ κλπ σε 1280χ1024 κλπ. η gpu δεν πάει πάνω από 55-57c (1950 pro agp). Εντάξει θα μου πείτε το armor είναι τούμπανο σε airflow και fans αλλά αν διαβάσετε και το προηγ. post - κυνηγάω silent pc όσο να ναι και συγκρίνω διάφορα configurations (με - χωρίς ανεμιστήρες κλπ). Ναι δεν μου ρίξαν τα υπόλοιπα temps (Βλέπε πάνω- άντε κανά βαθμό) τραγικά αλλά ή ATI μου κάνει πάρτυ εκεί πλέον εκεί μέσα ΚΑΙ ΝΑΙ τολμάω να το πώ (και ας μην με πιστεύετε) το pc μου είναι πλέον πιο αθόρυβο από ότι χωρίς front fans - τώρα πώς δεν ξέρω :-D και μιλάω για τρεις 120mm μπροστά στις 1200 στροφές - ούτε αντιστάστασεις ούτε τίποτα για να πέσουν.

Εύγε noctua!:-D

Δημοσ.
Σ'αυτο το link λεει πως εχουν 6db θορυβο,ενω μεσω skroutz,λεει 17db.Μηπως μπορεις να δεις τι λεει το κουτακι τους?

ΥΓ)Thnx Candy.:)

Παιδιά υπάρχουν δύο εκδόσεις - με 1200rpm (NF-1200S) και μια με 800rpm (NF-800S) κάπως έτσι - λοιπόν στο κουτί έχει ένα καλώδιο σύνδεσης (αντίσταση) προαιρετικό το οποίο ρίχνει αυτούς με 1200 στροφές στις 600 και τους 800αρηδες στις 400 - εγώ τους έβαλα καπάκι στις 1200 και δεν ακούγεται τίποτα - με το άλλο καλώδιο δε πιο πολύ ακούς την ανάσα σου πάρα τον ανεμιστήρα - anyway το κουτί τους λέει για κάτι γύρω στα 22db ή περίπου στις 1200 και 6db στις 600 με 47 και 20κάτι cfm (δεν είμαι σπίτι) αλλά και των silenx το κουτί έλεγε 17db με 72cfm αλλά ούτε αθόρυβοι ήταν ούτε φυσάγαν τόσο πολύ παραπάνω - με τα πολλά μην κοιτάτε τα κουτιά -καθένας μετράει διαφορετικά - εγώ ξέρω ότι έχω το armor στο 20 εκατοστά από το Monitor πάνω στο γραφείο με 8 ανεμιστήρες σύνολο πάνω και έχω ελάχιστο θόρυβο και αυτός πιο πολύ από αυτόν τις cpu και τους δύο "μαμά" thermaltake 90mm - αν και αυτός είναι αμελητέος.

Trust me τα fans είναι κορυφή Δ Ε Ν Α Κ Ο Υ Γ Ο Ν Τ Α Ι

Τα πήρα από computer data sta 18 ευρώ αλλά αξίζουν και την τελευταία δεκάρα.

Δεν θα ρίσκαρα μια δημόσια διαφήμιση ουσιαστικά αλλά (not) hearing is believing :)

Δημοσ.

Ωραία λοιπόν. Το μόνο κακό είναι ότι οι Noctua δεν έχουν leds :-P Ψάχνομαι κι εγώ για fans για το Armor που θα αγοράσω και να ρωτήσω επί τη ευκαιρία: Μπορείςνα προσθέσεις 12άρηδες μπροστά ακόμα και χωρίς drive cage ή δεν έχει άλλο τρόπο στήριξης για fans μπροστά και αν θέλω εξτρά fans εμπρός σαν εσένα θα πρέπει να πάρω κι άλλο drive cage???

Δημοσ.
Ωραία λοιπόν. Το μόνο κακό είναι ότι οι Noctua δεν έχουν leds :-P Ψάχνομαι κι εγώ για fans για το Armor που θα αγοράσω και να ρωτήσω επί τη ευκαιρία: Μπορείςνα προσθέσεις 12άρηδες μπροστά ακόμα και χωρίς drive cage ή δεν έχει άλλο τρόπο στήριξης για fans μπροστά και αν θέλω εξτρά fans εμπρός σαν εσένα θα πρέπει να πάρω κι άλλο drive cage???

Το ότι δεν έχουν leds - εντάξει είναι προσωπικό θέμα - εγώ έβγαλα όλους τους 12'' thermaltake - είναι θορυβώδης. Άλλωστε μόλις δείς τον Noctua θα τον λατρέψεις - εμένα μου ερχόταν να τον δαγκώσω με τόσο γλυκό χρώμα που έχει !!¨)

Ναι οπωσδήποτε χρειάζεσαι και άλλο drive cage γι'αυτό αν δείς στο forum εδώ (extreme pc) έχω βάλει thread με τον τίτλο Thermaltake i-cage - αυτό είναι το drive cage που δέχεται το κουτί μας ως εξτρά αλλά αν το βρείς ελλάδα γράψε μου. Δυστυχώς όσο και αν προσπάθησα να κάνω πατέντα χρειάζεται κάτι για να στηριχθούν. Η λύση που βρήκα είναι drive cage από coolermaster stacker το οποίο δεν στηρίζεται τόσο καλά (δεν βιδώνει δηλαδή με τα πλαστικά clips του κουτιού) αλλά πίανει αρκετά - έχει το καλό ότι στηρίζεται πλάι από κάτι πράγματα σαν γόμες (μειώνεται ο θόρυβος κραδασμών) αν πάρεις δύο το ένα πατάει καλά πάνω στο άλλο και το κυριότερο αν δεν βάλεις δίσκο μέσα είναι άδειο - λειτουργεί δηλαδή σαν τούνελ για τον αέρα και δεν μειώνει το airflow όπως σαφώς κάνει το i-cage Που έχουμε. Έχω δύο τέτοια για τρείς ανεμιστήρες μπροστά. Επίσης μπορείς να πάρεις το αντίστοιχο της Lian-li (έχει στο plaisio) η πρόσοψή του όμως εξέχει μπροστά αλλά βγαίνει. Και αυτό όμως μειώνει τον αέρα (άλλωστε drive cage είναι) και είναι ακριβό (το αντίστοιχο της coolermaster κοστίζει τα μισά). Οπότε παιδιά αν δεν βρείτε το ΤΤ-icage (Αν βρείτε σφυρίξτε μου και εμένα) το οποίο ειδικά όπως εγώ αν δεν σκοπεύεται να βάλετε δίσκο προτείνω το coolermaster λόγω ροής αέρα (είναι κούφιο χωρίς δίσκο).

Δημοσ.
παιδια για αυτους τους ανεμιστηρες που αναφερατε καποιο Link αποe-shop i plaisio υπαρχει?

Δεν τους έχουν... :( Κοίτα αντίστοιχοι θεωρούνται οι Scythe S-FLEX (άσε τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται) αλλά δεν τους έχω οπότε δεν μπορώ να έχω άποψη.

Δημοσ.
Έχω το κουτί armor (8000bws) -

Και ρωτάω τώρα:

είναι δυνατόν να έχω ακόμα χαμηλότερες θερμοκρασίες απ' ότι με 3 120mm Μπροστά αλλά και πρίν όταν ήταν εντελώς ¨μαμα¨το κουτί με 1χ120mm εισαγωγή????:confused::confused::confused::confused:

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:ΝΑΙ!:mrgreen:(και είναι και πιο ήσυχο φυσικά τώρα)

Αλλά πώς εξηγείται αυτό ρε παιδιά μπορεί κάποιος να μου πεί?:confused:

Για καποιο λογο η ροη του αερα δεν ηταν σωστη. εσυ ξερεις τι κατευθυνση ειχες δωσει στην ροη.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...