eirini119 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουλίου 2007 α....οκ....ευχαριστω Lucifer για τις συμβουλες,τον χρονο και τα posts σου....(α...και sorry αν το παρατραβιξα με τα posts!!)
economlena Δημοσ. 17 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2007 Ποτε αρχιζει και γινετε "κακο πραγμα" η ζηλια????εννοω...εχει κατα καποιο τροπο "ορια"???? Δεν πιστεύω αυτό που λένε ότι «Ζηλεύω σε φυσιολογικά πλαίσια..» και ότι υπάρχει ένα όριο.Ή είσαι ζηλιάρης ή δεν είσαι
Houston Δημοσ. 17 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2007 ότι και να σαι σημασία έχει να μην το δείχνεις. να μη γίνεσαι κουραστικός. να ελέγχεις, να μη βγάζεις άμεσα συμπεράσματα. η ανευ αιτίου ζήλεια είναι δείγμα ανασφάλειας.
Houston Δημοσ. 17 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2007 Υποδηλώνει χαμηλή αυτοπεποίθηση, χαμηλή αυτοεκτίμηση, και γενικά θεωρείται χαρακτηριστικό χαμηλής νοητικής στάθμης.
economlena Δημοσ. 17 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2007 Εντάξει αν μιλήσουμε ειλικρινά ποιος από μας δε ζηλεύει το σύντροφο του;Αν ενδιαφέρεται γι αυτόν....
we_will_rise Δημοσ. 17 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2007 ρε φίλε Houston, οπωσδήποτε δεν είμαι ο κατάλληλος να στο πει αυτό, αλλά γιατί δεν κάνεις κανένα edit;; ΥΓ: τι εννοείς, δηνξδνξδξνφν ;;; Sorry για το off-topic...
FarCry Δημοσ. 17 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2007 H ζήλεια φέρνει χωρισμό... Πρέπει να την ελέγχετε! Δεν είναι κακό να ζηλεύει τον σύντροφο σου. Είναι φυσιολογική απόρροια της αγάπης που τρέφει γι' αυτόν.Όταν όμως νιώθει τη γη να χάνεται κάτω από τα πόδια σου ακόμη και με μια γλυκιά κουβέντα που θα πει σε μια φίλη ή με το χτύπημα του κινητού του, τότε είναι κακό συναίσθημα η ζήλια. Μουρμουρίζεις, γκρινιάζεις, μάλλον με σκοπό να τραβήξεις την προσοχή του, να σου δώσει τη σημασία που νιώθεις ότι έχασες έστω και για λίγο. Και μετά, ατέλειωτοι καβγάδες χωρίς νόημα που σε τρελαίνουν, και εκείνον βέβαια. Είναι κακό συναίσθημα η παθολογική ζήλια. Καταστρέφει ό,τι όμορφο έχεις «χτίσει» με τον άνθρωπό σου, σε απομακρύνει από αυτόν και σε κάνει να νιώθεις αποδυναμωμένη και «στεγνή». Το προφίλ του ατόμου που ζηλεύει παθολογικά Ζήλια και αυτοκαταστροφή! Γιατί ένα άτομο ζηλεύει; Έχετε ποτέ αναρωτηθεί ; Η ζήλια είναι αποτέλεσμα της κακής γνώμης που μπορεί να έχει κάποιος για τον εαυτό του αλλά και αποτέλεσμα της συνεχούς αρνητικής αυτοκριτικής. Η συνεχής κριτική προς τον εαυτό μας που συνεχώς τον βρίσκει ανεπαρκή ως προς τις επιδόσεις του, την εμφάνιση του, την προσωπικότητα και τα αποκτήματα του μας οδηγεί σταθερά προς την ζήλια και την αυτοκαταστροφική συμπεριφορά. Δυστυχώς στηρίζουμε την αυτοεκτίμηση μας στα λάθος πράγματα. Συνήθως η αυτοεκτίμηση μας στηρίζεται στο αν πήραμε προαγωγή στην δουλειά μας, αν βγάζουμε πολλά λεφτά, αν είμαστε πιο όμορφοι ή πιο πετυχημένοι από τους γύρω μας. Η πραγματική αυτοεκτίμηση δεν στηρίζεται σε υλικά αγαθά αλλά στην δύναμη που πηγάζει από μέσα μας, στο ξεκαθάρισμα του ποιοι πραγματικά είμαστε σαν άνθρωποι, στο πόσο πραγματικά τα έχουμε βρει με τον εαυτό μας και στο πόσο η ζωή μας βασίζεται πάνω σε προσωπικές αξίες και αρχές. Συνήθως η επίκριση προς τον εαυτό μας είναι αποτέλεσμα σύγκρισης μας με τους γύρω μας. Με την αυτοεπίκριση επιτειθόμαστε στον εαυτό μας βρίσκοντας τον κατώτερο από τους γύρω μας, πράγμα που με την πάροδο του χρόνου δημιουργεί σύμπλεγμα κατωτερότητας το οποίο και σιγά-σιγά γίνεται ένα μόνιμο συναίσθημα που μας οδηγεί στην ζήλια και στο αίσθημα της ανεπάρκειας και στις προσωπικές μας σχέσεις. Το άτομο που ζηλεύει σε μια ερωτική σχέση χρησιμοποιεί σαν μέτρο σύγκρισης και επιβεβαίωσης της αξίας του το πόσο ή όχι, αγαπιέται από τους ανθρώπους γύρω του και πιο ειδικά τον/ την σύντροφο του. Η επιδοκιμασία από τον / την σύντροφο το ανεβάζει στα ουράνια ενώ η αποδοκιμασία με οποιοδήποτε τρόπο σημαίνει καταστροφή και αναξιότητα. Η απόρριψη από τον/ την σύντροφο αποτελεί για το ζηλόφθονο άτομο τον μεγαλύτερο εφιάλτη, με τον οποίο τρομοκρατεί συνεχώς τον εαυτό του. Η απόρριψη προς ένα ενήλικο , υγιή και κατασταλαγμένο άτομο είναι απλά δυσάρεστη Εμπιστευτείτε τον / την σύντροφο σας!!! Δύσκολο , πολύ δύσκολο στις μέρες μας! Με όσα βλέπουν τα μάτια μας και με τις καθημερινές μας προσωπικές εμπειρίες , το να εμπιστευτούμε τον / την σύντροφο μας έχει γίνει μια δύσκολη υπόθεση! Εξετάζουμε τα κίνητρα , τις κουβέντες και τις πράξεις του / της για να δούμε μήπως κρύβεται κάτι πίσω από αυτές και είμαστε συνεχώς σε εγρήγορση περιμένοντας το πότε , όχι το αν , θα έρθει το χτύπημα! Μήπως κάνουμε λάθος; Μήπως ο / η σύντροφος μας αξίζει λιγάκι περισσότερη εμπιστοσύνη από ότι του /της δείχνουμε ; Η υπερβολική ζήλια είναι ένας σίγουρος τρόπος για να χάσετε το ταίρι σας σε χρόνο μηδέν. Είναι ξεκάθαρο σημάδι ανασφάλειας και έλλειψης αυτοπεποίθησης που μπορεί να έχει πολλές και διαφορετικές αιτίες. Με το να ζηλεύουμε , είναι σαν να ανακοινώνουμε στον /στην σύντροφο μας ότι απλά δεν αξίζουμε το ενδιαφέρον και την αγάπη του /της και ότι είμαστε πεπεισμένοι ότι σύντομα θα βρει κάποιον άλλο /άλλη καλύτερο από μας. Οι γυναίκες ειδικά , όταν συναντούν ανασφαλείς άρα και ζηλιάρηδες συντρόφους , πιο εύκολα τους εγκαταλείπουν αφού συνήθως αναζητούν από ένα άντρα να έχει αυτοπεποίθηση και να είναι δυνατός και συγκροτημένος. Με την ζήλια του απλά απομυθοποιείται στα μάτια τους Πως αντιμετωπίζω την ζήλια; Τι κάνουμε όταν η ζήλια που και μου μας χτυπάει την πόρτα; Το φαινόμενο της ζήλια παρατηρείται σε όλα τα ζευγάρια σε κάποια στάδια της ζωής τους. Μερικές το φορές το πρόβλημα που δημιουργείται μοιάζει ανυπέρβλητο αλλά με λίγη καλή προσπάθεια μπορείτε να μάθετε να αντιμετωπίζετε τους πρώην και τις πρώην αδιάφορα και χωρίς να σας επηρεάζουν. Μερικοί άνθρωποι (οι τυχεροί της παρέας ) εκ φύσεως δεν είναι ζηλότυποι και σπάνια εκδηλώνουν το φαινόμενο της ζήλιας κατά την διάρκεια της ζωής τους. Για αυτούς όμως που πραγματικά η ζήλια έχει γίνει καθημερινό πρόβλημα που τους χαλά την διάθεση αλλά και την ίδια την σχέση , πρέπει να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα! Αρχικά , το άτομο που ζηλεύει πρέπει να εντοπίσει ποιος παράγοντας του προκαλεί την ζήλια. Ζηλεύει κάποιον /α πρώην ; Ζηλεύει οποιοδήποτε άτομο του αντίθετου φύλου που πιθανό να συναναστραφεί με τον / την σύντροφο του; Ανακαλύπτοντας την αιτία της ζήλιας , βάζουμε τις βάσεις για την αντιμετώπιση της και μπορούμε έτσι καταλήγοντας στο τι την προκαλεί , να εφαρμόσουμε και τις ανάλογες συμπεριφορές για να την περιορίσουμε και τελικά να την εξαλείψουμε.
MsquitoPrincess Δημοσ. 17 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2007 Οι γυναίκες ειδικά , όταν συναντούν ανασφαλείς άρα και ζηλιάρηδες συντρόφους , πιο εύκολα τους εγκαταλείπουν αφού συνήθως αναζητούν από ένα άντρα να έχει αυτοπεποίθηση και να είναι δυνατός και συγκροτημένος. Με την ζήλια του απλά απομυθοποιείται στα μάτια τους Bull's eye!!Συμφωνώ 10000000000000 %.
xarisaleksiou Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2008 Εγώ ζήλευα τους άλλους γάμους που ήταν χλιδάτοι και αποφάσισα να ξοδέψω κάτι παραπάνω στο γάμο μου. Δώσαμε 2000 περίπου για νυφικό. Δώσαμε 1200 για κάμεραμαν/φωτογράφο καθώς βρήκαμε έναν που να έχει βραβεία και από φεστιβάλ κινηματογράφου (http://www.videofoto.gr), 350 για χορωδία με νεανικές φωνές (Μελώδημα, http://www.melodima.gr) και 39 ευρώ το άτομο στο κτήμα Νικολάου, και 400 ευρώ σε παραδοσιακό DJ από το Μελώδημα. Όλοι λένε πόσο πλούσιο γάμο κάναμε. Αυτά που θυμούνται είναι η χορωδία στην εκκλησία και ο χώρος του κτήματος. Δε μετανοιώνω που ότι κόψαμε από τα λουλούδια και τα προσκλητήρια πήγε σε χορωδία και πιο ακριβό κτήμα. Ας με ζηλεύουν οι άλλοι τώρα...
VaSouLaKi Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2008 Αχα!!! Δεν ξερω τι να πρωτο πω xarisaleksiou για την δικια σου τοποθετιση πανω στην ζηλεια...εγω παντως δεν θα ζηλευα εναν γαμο που εχουν ολοι να τον θυμουνται για τα πλουσια πραγματα και αφθονα που ειχε...θα προτιμουσα να θυμουνται τον γαμο μου ολοι οχι για τις χορωδιες κλπ αλλα για το ποσο ευτιχισμενο ζευγαρι θα ειμαι....φυσικα ο καθενας κανει τον γαμο του οπως θελει κ τον φανταζεται !!! Χωρις να θελω να παρεξηγηθω απλα η τελευταια σου φραση καπως μου φανηκε...soz
-nick- Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2008 Αχα!!!Δεν ξερω τι να πρωτο πω xarisaleksiou για την δικια σου τοποθετιση πανω στην ζηλεια...εγω παντως δεν θα ζηλευα εναν γαμο που εχουν ολοι να τον θυμουνται για τα πλουσια πραγματα και αφθονα που ειχε...θα προτιμουσα να θυμουνται τον γαμο μου ολοι οχι για τις χορωδιες κλπ αλλα για το ποσο ευτιχισμενο ζευγαρι θα ειμαι....φυσικα ο καθενας κανει τον γαμο του οπως θελει κ τον φανταζεται !!! Χωρις να θελω να παρεξηγηθω απλα η τελευταια σου φραση καπως μου φανηκε...soz Έτσι μπράβο.. Πόσο κενός πρέπει να είναι κάποιος ώστε να κοκορεύεται ότι έκανε πλούσιο γάμο και να ... χαίρεται?! Ποζεριές ...
VaSouLaKi Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2008 Δεν μπορω να ξερω αν ειναι θεμα κενου που μπορει να εχει καποιος.... αλλα το πως αντιλαμβανεται καποια πραγματα κ πως θελει να φαινονται προς τα εξω...το θεμα ειναι αυτα που κανεις να τα νιωθεις...ή εγω ειμαι πολυ πισω ή ο κοσμος χαλασε
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.