Προς το περιεχόμενο

Ειναι κακο πραγμα η ζηλεια????

eirini119

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπον....εφτιαξα αυτο το thread για να ρωτησω εαν,το να ζηλευει κανεις ειναι κακο....,...το εχω σκεφτει πολλες φορες αλλα ποτε δεν εχω βρει μια λογικη απαντιση....καθε γνωμη ειναι δεκτη.... (δεν ξερω εαν υπαρχει αλλο thread με αυτο το θεμα για αυτο τον λογο εφτιαξα αυτο...)

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Ειναι κακο πραγμα η ζηλεια????

Ασ'τα να πάνε...

Αν σκεφτείς πως συνήθως πάει ασορτί με συναισθήματα όπως ο φθόνος,τα πράγματα χειροτερεύουν...

Η παντελής απουσία ζήλιας=αδιαφορία.

Διαφωνώ.

Μάλλον εννοείς:"Η παντελής απουσία ενδιαφέροντος=αδιαφορία."

Δημοσ.

Εννοώ πως η ζήλια πηγάζει από τον φόβο μην χάσεις αυτό που έχεις, άρα αν πραγματικά θες κάτι , θα ζηλεύεις έστω λιγάκι..

Κακό γίνεται όταν από ένα σημείο και μετά αρχίζει να θέτει φραγμούς και να γίνεται εμμονή.

ΠΧ(αναλογία) λογικό κάποιος να πλένει συχνα τα χέρια του:υγιεινή, ένας υποχόνδριος όμως δεν είναι λογικός, δεν μπορεί να κάνει ένα σωρό πράγματα χωρίς ουσιαστικό λόγο, γίνεται ανυπόφορος στους άλλους και μπορεί να τρελαθεί ο ίδιος.

Βέβαια στο θέμα της ζήλιας τα όρια είναι ασφαλώς πιο λεπτά...

Δημοσ.

A....ok....καταλαβα....(πιστευω...)....τεσπα....

...γινετε οταν καποιος ζηλευει-και το εχει καταλαβει-να το σταματησει με καποιο τροπο????εννοω...μπορει να το κανει να σταματησει???να σταματησει να ζηλευει????η εστω να το μειωσει....γινετε????

Δημοσ.
Εννοώ πως η ζήλια πηγάζει από τον φόβο μην χάσεις αυτό που έχεις, άρα αν πραγματικά θες κάτι , θα ζηλεύεις έστω λιγάκι..

Εγώ ζηλεύω την Porsche του γείτονα...

Για ποιό φόβο μη χάσω αυτό που έχω μιλάς;

Επίσης η ζήλεια αντιμετωπίζεται ως ασθένεια.Ελλείψεως όμως ψυχιατρικού υπόβαθρου,δεν το συνεχίζω...

Δημοσ.
A....ok....καταλαβα....(πιστευω...)....τεσπα....

...γινετε οταν καποιος ζηλευει-και το εχει καταλαβει-να το σταματησει με καποιο τροπο????εννοω...μπορει να το κανει να σταματησει???να σταματησει να ζηλευει????η εστω να το μειωσει....γινετε????

Αν ζηλεύεις κάποιον άλλο γιατί απλά βρίσκεται σε καλύτερη θέση(γενικά) από εσένα,και εσύ είσαι πραγματικά κακεντρεχής τότε θα σταματήσεις να τον ζηλεύεις μόνο αν τον δεις να χάνει αυτό που έχει, με λίγα λόγια, να έρθει στο επίπεδό σου.(όχι,δεν είναι σενάριο από ταινία).Ενώ αν ζηλεύεις με την "καλή" έννοια τότε το βλέπεις σαν πρόκληση και προσπαθείς να τον φτάσεις ή να τον ξεπεράσεις.Αλλά για να μειώσει κάποιος τη ζήλια,πιστεύω ότι θέλει μεγάλη προσπάθεια και ν κάτσεις με καθαρό μυαλό να σκεφτείς την κατάσταση,για να την εξυγιάνεις.Anyway,η ζήλια είναι κάτι φυσικό,οπότε μην αγχώνεσε:mgreen:

Επισκέπτης
Δημοσ.

Από την επιστολή του Αποστόλου Παύλου προς Κορινθίους:

Η αγάπη μακροθυμεί, χρηστεύεται, η αγάπη ου ζηλοί, η αγάπη ου περπερεύεται, ου φυσιούται, ουκ ασχημονεί, ου ζητεί τα εαυτής, ου παροξύνεται, ου λογίζεται το κακόν, ου χαίρει επί τη αδικία, συγχαίρει δε τη αληθεία. πάντα στέγει, πάντα πιστεύει, πάντα ελπίζει, πάντα υπομένει.

Δημοσ.

Πέραν της χριστιανικής θεωρίας και του ιερού κώδικα των Τζεντάι, :roll: πιστεύω ότι η ζήλεια είναι "υγιής" κι επιθυμητή μέχρι όσο τη νιώθεις σαν ένα "τσιμπηματάκι". Από τι στιγμή που σε εξωθεί σε σκέψεις/πράξεις, οι οποίες σε κάνουν να ντρέπεσαι για τον εαυτό σου, είναι "άρρωστη".

Δημοσ.
Εγώ ζηλεύω την Porsche του γείτονα...

Για ποιό φόβο μη χάσω αυτό που έχω μιλάς;

Επίσης η ζήλεια αντιμετωπίζεται ως ασθένεια.Ελλείψεως όμως ψυχιατρικού υπόβαθρου,δεν το συνεχίζω...

Προφανώς η κοπέλα δεν μιλάει για πόρσε. Εγώ δεν κατάλαβα να εννοούσε τον φθόνο

Δημοσ.

Εμένα η ζήλια μου αρέσει μέχρι ένα σημείο, είναι κάτι σαν σπίθα στην σχέση που την δυναμώνει... Όταν όμως ξεκινάνε τα υπονοούμενα και οι μα**κίες τότε γίνομαι Τούρκος... Προσωπικά δεν ζηλεύω (ή τουλάχιστον έτσι θέλω να πιστεύω)...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...