phanispal Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Εγώ απορώ πώς μπορεί κάποιος να πιει τόση πολλή τέτοια μπύρα (όπως οι απλές Lager που έχουμε εδώ) ώστε να μεθύσει. Δε φουσκώνει μετά από 2-3; Θέλω να πω, εγώ από ένα σημείο και μετά μπουχτίζω όπως με το νερό όταν δε διψάω και δε μπορώ να πιω ούτε γουλιά. Με μπύρες όπως η La Trappe Quadrupel όμως, μπορώ να μεθύσω πίνοντας μπόλικη, παρόλο που είναι πιο βαριά. Έχει γεύση, είναι και πίνεται σαν ποτό, δεν είναι σα νερό όπως η Heineken π.χ. Για την Kaiser τελικά ισχύει ό,τι λένε μου φαίνεται.. Πως έχει τόσο φανατικό κοινό που δεν την αλλάζει με τίποτα. Αλήθεια, επιτρέπεται να ρωτήσω προς τι το μένος προς την Αθηναϊκή..; Ακαδημαϊκά... Βασικά και τις δύο τις πίνω το ίδιο ευχάριστα, αρκεί να συνοδεύονται από φαγητό. Ξεροσφύρι δύσκολα πίνω τέτοιες μπύρες. Την Αθηναϊκή δεν την πάω με τίποτα λόγω των μεθόδων που χρησιμοποιεί ώστε να έχει τόσο μεγάλο μερίδιο στην αγορά, που για μένα είναι αδικαιολόγητο αν σκεφτεί κανείς την ποιότητα κυρίως της Amstel. Χίλιες φορές να στηρίξω μικροζυθοποιίες που φτιάχνουν σαφώς ανώτερη μπύρα.
mimidon Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 La Trappe είναι όνομα και πράμα. Σε στέλνει από το πρώτο ποτήρι έτσι και την πιεις μονορούφι (τόσο γλυκιά που είναι κιόλας). Αλλά ναι, θα τα κατέβαζα και ας με στέλνανε! Όσο για τις lager και pils, μάλλον έχει να κάνει με την ιδέα. Όσο νερουλές και να είναι μερικές (εξαιρώ τη ΦΙΞ), κατεβαίνουν σε πολύ μεγαλύτερες ποσότητες από το ίδιο το νερό. Χμμμ.. Τα τελευταία χρόνια μπορώ να πω ότι υπάρχει μεγάλη κόντρα στις μπύρες, αλλά πόλεμος είναι αυτός! Δεν ξέρω ακριβώς τι μεθόδους μπορεί ν' ακολουθεί ο καθένας, αλλά θα μ' ενδιέφερε πολύ να ξέρω τις συνθήκες παραγωγής και διάθεσης σε όλα τα εργοστάσια στην Ελλάδα (όσον αφορά την ποιότητα και καθαρότητα του προϊόντος).
Timonkaipumpa Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Δεν λέω.. καλή η Kaiser αλλά και οι Pilsner εν γένει. Πλέον όμως προτιμώ το σιτάρι αντί για το κριθάρι... ακόμα και για το φαγητό.
Lucifer Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Εγώ αν πιω πάνω από μία σταρόμπυρα πάντως, είμαι πεπεισμένος πως αντί για την συνήθη οδό, θα τη βγάλω σε στερεή μορφή.
Timonkaipumpa Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Έχεις δοκιμάσει την Weihenstephaner, την Hefe;
mimidon Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Weihenstephaner ναι. Για νορμάλ καταστάσεις (1-2 ποτήρια) καλή είναι. Παίδες, μιας και λέμε για μπύρες, σήμερα έχει μεγάλη έξοδο.. Βλέπω να τιμάω δεόντως τις pils..
Lucifer Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Έχεις δοκιμάσει την Weihenstephaner, την Hefe; Αμέ. Ωραία μπύρα, όπως και πολλές weiss γενικά, αλλά πολύ "χορταστικές". Δεν το έχω για ποσότητα με αυτές, ένα ποτήρι και θέλω διάλειμμα να χωνέψω.
freedubus Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2012 Εσένα λούσι πρέπει να σου φέρω μια κάσα ΜΠΛΑΚ ΜΑΚ, κάτι μου λέει οτι θα γίνει ο αγαπημένος σου ζύθος.
phanispal Δημοσ. 30 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2012 Χεχ, Ζέος ε; Αυτά είναι.. Σαν την απαστερίωτη όμως, δεν παίζει άλλη γαμώ.
freedubus Δημοσ. 30 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2012 Και η πιλς και η μπλακ μακ βγαινουν απαστεριωτες. Και γενικα απο ζεος μονο απαστεριωτες.
phanispal Δημοσ. 30 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2012 Νομίζω πως η μόνη απαστερίωτη είναι αυτή στο πλαστικό μπουκάλι του ενός λίτρου. Μπορεί να λανθάνω κιόλας βέβαια.
freedubus Δημοσ. 30 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2012 Αυτο λεω. Ο ζεος βγαζει 2 ειδη μπυρας: πιλς και μπλακ μακ (μαυρη σταρενια). Και οι 2 βγαινουν σε απαστεριωτη και μη εκδοση. Σε πλαστικο του 1L ειναι οι απαστεριωτες και σε γυαλινο οι μη.
phanispal Δημοσ. 30 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2012 Σωστός. Έτσι είναι. Παρεμπιπτόντως τώρα πίνω την απαστερίωτη Pils.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα