evabb Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 Rochefort 10, ή και 8άρα παιδιά. Αυτή μάλλον είναι η καλύτερη που έχω πιει. Έπειτα, gouden carolus cuvee van de keizer (αμέσως δεύτερη με διαφορά στήθους) και μετά ξεχωρίζω τις kwak, la trappe, kasteel bruin, maredsous, hertog jan, karmeliet, sierra nevada stout, Mc Chouffe και μερικές άλλες που ξεχνάω τώρα. Για weissbier δεν τρελαίνομαι, schneider, weihenstephaner, και paulaner όμως τις πίνω πολύ άνετα. Θέλω να πιω την Thomas Hardy's Ale, και την flying dog imperial porter. Απο αυτές που βρίσκεις σχετικά εύκολα δηλαδή. Την πρώτη στο beer store στη Θεσσαλονίκη θα τη βρω; Πηγαίνω τακτικά, αλλά θέλω να είμαι προετοιμασμένος.... και εις ανωτερα νεαρε μου. περπατας το μονοπατι της αρετης.
freedubus Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 Η τρίπελ γενικά είναι άγνωστο γιατί φέρει το άγιο όνομα λατραπ πάντως. Σιγά το άγιο όνομα, ο φτωχός συγγενής των τραππιστών να πούμε, το ολλανδικό κουτσό άλογο στο στάβλο με τους βέλγους επιβήτορες.
Lucifer Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 Disclaimer, το ποστ είναι ΤΙΓΚΑ ελιτίστικο. Αν σας σπάσει τα νεύρα, ξέρωγω, ξύδι. Λοιπόν, δεν είναι περίοδος, είναι χρόνια επένδυσης σε έρευνα μπύρας όταν οι περισσότεροι κάτω των 25 εδώ την άκουγαν ακόμα με μαυροδάφνες και τσόνη κόκκινα σε πάρτυ που έκανε ο Ιακώβου από το Γ2 με λεφτά του δεκαπενταμελούς. Το πρώτο σημείο στο οποίο διαφωνώ είναι το "μοναστηριακή=καλή". Μια ωραία λέξη που πατάει κάτω αυτό το επιχείρημα είναι η λέξη ΤΣΕΧΙΑ. Προφανώς οι μοναστηριακές είναι δικό τους genre στο χώρο της μπύρας, αλλά αυτό δε τις κάνει ούτε αυτόματα καλύτερες από κάποια άλλη κατηγορία, ούτε καν καλές. Απλώς επειδή από το 2006 και μετά (περίπου) έγινε της μόδας η πσαγμένη μπύρα, όπως στα 90ς ήταν η σαμπάνια για τον βλαχοέλληνα, ξαφνικά όλοι ξέρουν τη λατράπ, τη μπελζέμπουθ και τη σάμικλαους -και τι σατανική σύμπτωση, όλες με διψήφια ποσοστά αλκοόλ. Οι ίδιοι άνθρωποι που πίνουν το αψέντι σκέτο γιατί έχουν κάτι αρχίδια ΝΑ. O kage ας πούμε μας λέει πως δεν του άρεσε η Du Demon αλλά μια Koning κάτι βαρέλι ξερωγώ. Τα ενδεχόμενα είναι 2, να δοκιμάσε κάποια bottom fermented μπύρα και την du demon (μεγάλη επιτυχία η σύγκριση), ή να βρήκε την La Trappe Dubbel/Tripel με το εναλλακτικό της όνομα, για το οποίο αμφιβάλλω γιατί κανένας δεν είναι τόσο μαλάκας να κρατάει μοναστηριακή σε βαρέλι, εκτός αν είναι η εξαίρεση. Και σε αυτό το σημείο ο kage, λίγο πριν κράξει την Lucifer, ειρωνεύεται αυτούς που "παίζανε με το ποτήρι" χωρίς να ξέρει φαντάζομαι τη διαφορά μιας platan pils από μια bottle fermented μπύρα. Όσο για το hype των μοναστηριακών, οκ, η Εύα μας έχει κάνει τα παπάρια μωβ με το Βέλγιο, οπότε είναι σεσημασμένη βάνδαλος νόησης. Αλλά παιδιά, αλήθεια, χαλαρώστε με τις μοναστηριακές ε. Σε φάση, δε φτάνει που είναι όλες Ales, τρώνε και προσθήκη ζάχαρης και για να βρεις ισορροπημένη μπύρα και όχι ανθόμελο με μπουρμπουλήθρες, ε, θες ψάξιμο. Και κανείς δεν αντιλέγει πως η Βεστμάλε και η ΛαΤραπ (η οποία είναι Ολλανδική γαμώ το κέρατο, Ολλανδική, μία εξαίρεση υπάρχει) είναι εμπορικές μπύρες και προφανώς θα μένουν πίσω αν τις συγκρίνεις με τη Lucifer ή την υπέροχη και αδικοχαμένη Vondel του ίδιου ζυθοποιείου. Και προφανώς μπορεί να πεταχτεί όποιος γουστάρει και να πει πως η Chimay είναι πιο ωραία απ την Orval ή πως η Judas δεν είναι τόσο καλή όσο η Achel, στο τέλος όλα γούστα είναι, αλλά καλό θα ήταν πριν ανοίξει κάποιος-ποια το ρημάδι να μας πει γιατί οι Metallica είναι καλύτεροι από τους Anthrax, να ξέρει να ξεχωρίζει το ρημάδι το μπάσσο απ' την κιθάρα ε. Ειδικά αν πριν κάνει τη σύγκριση δεν έχει ακούσει και αρκετά κομμάτια, το πρώτο γαμήσι είναι το καλύτερο όταν είναι το μόνο, αλλά δε θα ήταν κακή ιδέα να δοκιμάζαμε καμιά Karmeliet ή καμιά Maredsous. Μόνο με βεστμάλε και λατράπ, σόρρυ, αλλά δε μιλάς για τριπλ όπως μόνο με άμστελ και χάηνεκεν δε μιλάς για lager.
Lucifer Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 Αν την έχεις ξαναβρει πουθενά, εγώ σε έψαχνα μια ζωή. Υποψιαζόμουν πως ήταν σε hiatus όπως κάποτε η Lucifer, αλλά δεν επανεμφανίστηκαν μαζί. Όχι;
freedubus Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 Ναι ρε, στο σούπερ Θανόπουλος στην Κηφισιά την είχε τα χριστούγεννα. Γενικά όμως έχει γίνει δυσεύρετη τα τελευταία 3 χρόνια. Θεσσαλονίκη πάντως παίζει κανονικά απ΄ ο,τι μου λένε, λίγο με νοιάζει ωστόσο.
evabb Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 παλι με κακολογεις luci αλλα δεν σου κραταω κακια. κερναω
flik Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2011 Δεν την έχω πιει,παρόλα αυτά έχει μια σχετικά καλή βαθμολογία στο ratebeer. Συμφωνώ με τον lucifer πως δεν μπορεί να ισχύει μοναστηριακή=καλή αυτόματα. Προφανές. Πχ εμένα η chimay δεν μου αρέσει τόσο,ουτε καν η grand reserve. Ή πχ η goudencarolus cuvee... ειναι για μενα καλύτερη σχεδόν απο όλες τις μοναστηριακές. Και η karmeliet σχεδόν το ίδιο. Έτσι, όντως για να κρίνεις μια κατηγορία δεν βασίζεσαι σε λιγα δείγματα. Όμως δεν έχω πιει καμία lager που να είναι καλύτερη απο μια μέτρια προς καλή ale ή μοναστηριακή,και αυτό με έχει κάνει δύσκολο να δοκιμάσω για πρώτη φορά μια lager έναντι μιας weisbier,ale,porter. Αν δεν ήταν και οι Τσέχικες,τότε σίγουρα η lager κατηγορια θα ήταν πολύ φτωχότερη.
kage Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2011 Το πρώτο σημείο στο οποίο διαφωνώ είναι το "μοναστηριακή=καλή". Μια ωραία λέξη που πατάει κάτω αυτό το επιχείρημα είναι η λέξη ΤΣΕΧΙΑ. Προφανώς οι μοναστηριακές είναι δικό τους genre στο χώρο της μπύρας, αλλά αυτό δε τις κάνει ούτε αυτόματα καλύτερες από κάποια άλλη κατηγορία, ούτε καν καλές. Απλώς επειδή από το 2006 και μετά (περίπου) έγινε της μόδας η πσαγμένη μπύρα, όπως στα 90ς ήταν η σαμπάνια για τον βλαχοέλληνα, ξαφνικά όλοι ξέρουν τη λατράπ, τη μπελζέμπουθ και τη σάμικλαους -και τι σατανική σύμπτωση, όλες με διψήφια ποσοστά αλκοόλ. Οι ίδιοι άνθρωποι που πίνουν το αψέντι σκέτο γιατί έχουν κάτι αρχίδια ΝΑ. O kage ας πούμε μας λέει πως δεν του άρεσε η Du Demon αλλά μια Koning κάτι βαρέλι ξερωγώ. Τα ενδεχόμενα είναι 2, να δοκιμάσε κάποια bottom fermented μπύρα και την du demon (μεγάλη επιτυχία η σύγκριση), ή να βρήκε την La Trappe Dubbel/Tripel με το εναλλακτικό της όνομα, για το οποίο αμφιβάλλω γιατί κανένας δεν είναι τόσο μαλάκας να κρατάει μοναστηριακή σε βαρέλι, εκτός αν είναι η εξαίρεση. Και σε αυτό το σημείο ο kage, λίγο πριν κράξει την Lucifer, ειρωνεύεται αυτούς που "παίζανε με το ποτήρι" χωρίς να ξέρει φαντάζομαι τη διαφορά μιας platan pils από μια bottle fermented μπύρα. Όσο για το hype των μοναστηριακών, οκ, η Εύα μας έχει κάνει τα παπάρια μωβ με το Βέλγιο, οπότε είναι σεσημασμένη βάνδαλος νόησης. Αλλά παιδιά, αλήθεια, χαλαρώστε με τις μοναστηριακές ε. Σε φάση, δε φτάνει που είναι όλες Ales, τρώνε και προσθήκη ζάχαρης και για να βρεις ισορροπημένη μπύρα και όχι ανθόμελο με μπουρμπουλήθρες, ε, θες ψάξιμο. Και κανείς δεν αντιλέγει πως η Βεστμάλε και η ΛαΤραπ (η οποία είναι Ολλανδική γαμώ το κέρατο, Ολλανδική, μία εξαίρεση υπάρχει) είναι εμπορικές μπύρες και προφανώς θα μένουν πίσω αν τις συγκρίνεις με τη Lucifer ή την υπέροχη και αδικοχαμένη Vondel του ίδιου ζυθοποιείου. Και προφανώς μπορεί να πεταχτεί όποιος γουστάρει και να πει πως η Chimay είναι πιο ωραία απ την Orval ή πως η Judas δεν είναι τόσο καλή όσο η Achel, στο τέλος όλα γούστα είναι, αλλά καλό θα ήταν πριν ανοίξει κάποιος-ποια το ρημάδι να μας πει γιατί οι Metallica είναι καλύτεροι από τους Anthrax, να ξέρει να ξεχωρίζει το ρημάδι το μπάσσο απ' την κιθάρα ε. Ειδικά αν πριν κάνει τη σύγκριση δεν έχει ακούσει και αρκετά κομμάτια, το πρώτο γαμήσι είναι το καλύτερο όταν είναι το μόνο, αλλά δε θα ήταν κακή ιδέα να δοκιμάζαμε καμιά Karmeliet ή καμιά Maredsous. Μόνο με βεστμάλε και λατράπ, σόρρυ, αλλά δε μιλάς για τριπλ όπως μόνο με άμστελ και χάηνεκεν δε μιλάς για lager. εννοειτε δεν δηλωνω γνωστης ή γευσιγνωστης.βασικα πινω απο μια διαφορετικη καθε φορα που με τραβανε σε μπυραριες... για rating απλα πατε στα αντιστοιχα site και βλεπετε τι λενε οι πολλοι για μια μπυρα.. πιο πολυ μου την δεινουν οι τιμες τους 10ε+(κυριως γι αυτες των λιγων ml)
evabb Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 λοιπον επινα αυτην σημερα μετα το 6ωρο ασκησεις εγραφε ελληνικα πανω του πουστη καπου θα υπαρχει στην ελλαδα.
leftermann Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 ω, μα τι λες, γεμάτα είναι τα σούπερ μάρκετ. Ντελίριουμ Νοκτούρνουμ με σήμα το ελεφαντάκι!
freedubus Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Ποιά σουπερμάρκετ; Και μη μου πείς τίποτα μασούτις. Η κανένα ψαγμένο μπυρομάγαζο Ναυαρίνου και Ισαύρων γωνία σε λέω, γιατί θα σου πω ένα μεγαλοπρεπέστατο ΧΕΣΤΗΚΑ.
leftermann Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 πλάκα κάνω ρε. Δεν είχα δει το ποστ σου όταν το έγραφα. Δεν την έχω δει ποτέ αυτήν την μπύρα με σήμα το ελεφαντάκι. Και είναι "το μασούτι".
evabb Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Παπάργια υπάρχει. εισθε γκαντεμιδες δεν εξηγειται αλλιως.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα