Highlander Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 αυτες τις περιεργες μπυρες παραπανω πως μπορουμε να τις βρουμε? Μπορείς να πάρεις περισσότερες πληροφορίες από το http://www.all4beer.com
evabb Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 στον αγωνα εδω, δινω ενημερωση Chouffe Houblon την δοκιμασα χθες, βελγικη με λουλουδατο αρωμα στην αρχη και "γλυκια" γευση (δεν ειναι πικρη δλδ) που ομως στο τελος σου αφηνει μια δυνατη πικριλα την ωρα που την κατεβαζεις η οποια χανεται σε δυο δευτερολεπτα, σερβιρεται δροσερη. 10% αλκοολ http://beeradvocate.com/articles/663 την συνιστω ανεπιφυλακτα
Super Moderators billdanos Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 Επειδή δεν είμαι μεγάλος φαν της μπύρας (ειδικά μετά από τα 8 κιλά που έφυγαν από πάνω μου τελευταία ) εκτός και αν πρόκειται για κάποια weisse beer, ποιά πιστεύετε πως είναι η καλύτερη (αν και είναι υποκειμενικό αυτό)?
Lucifer Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 Καλύτερη γενικώς και ανεξαρτήτως αν βρίσκεται στο κοντινό σύμπαν (Markischer Landmann), καλύτερη που θα βρεις σε μπυραρία/καρφούρ (Lucifer/Staropramen/Judas/Vondel) ή καλύτερη που θα βρεις σε ταβέρνα (Kaiser);
Super Moderators billdanos Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 Καλύτερη γενικώς και ανεξαρτήτως αν βρίσκεται στο κοντινό σύμπαν (Markischer Landmann), καλύτερη που θα βρεις σε μπυραρία/καρφούρ (Lucifer/Staropramen/Judas/Vondel) ή καλύτερη που θα βρεις σε ταβέρνα (Kaiser); Είναι όλες αυτές ...άσπρες? Η γενικώς καλές μπύρες???
freedubus Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 Αν μια μπύρα δε τσουλήσει αυτοπροσώπως στο λαρύγγι σου δεν πρόκειται να μάθεις αν είναι καλή ή όχι ρωτώντας τον κάθε άμπαλο. Πόσο μάλλον τον κάθε άμπαλο που λέει οτι η λούσιφερ και η τσόντας είναι οι καλύτερες μπύρες του καρφούρ.
Garnele Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 Ε με 10% σαφώς και θα 'ναι γλυκειά. Η περιεκτικότητα σε αλκοόλη δεν έχει σχέση με το πόσο γλυκιά θα είναι. Παίζουν βρετανικές πικρίλες πχ old tom και με 9άρια. Εύα δοκίμασε και την μπλόντ τη σουφέ, παίζει και στη συγκλονιστική συσκευασία του 1.5 λίτρου.
insomniaK Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 Έχει δίκιο η garnele! Τα καπνιστά λουκάνικα μου τέλειωσαν...
livewire Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2010 Επειδή δεν είμαι μεγάλος φαν της μπύρας (ειδικά μετά από τα 8 κιλά που έφυγαν από πάνω μου τελευταία ) εκτός και αν πρόκειται για κάποια weisse beer, ποιά πιστεύετε πως είναι η καλύτερη (αν και είναι υποκειμενικό αυτό)? Αν ρωτάς αυτό, τελευταία μου αρέσει πολύ η weihenstephaner, μέχρι πριν από λίγο καιρό κέρδιζε η Konig Ludwig, ενώ σταθερές αξίες αποτελούν και πάντα θα βρίσκω έναν πρόθυμο ώμο να κλαφτώ σε μια Erdinger, Paulaner κλπ. Ελπίζω να βοήθησα.
vagpap Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 Επειδή δεν είμαι μεγάλος φαν της μπύρας (ειδικά μετά από τα 8 κιλά που έφυγαν από πάνω μου τελευταία ) εκτός και αν πρόκειται για κάποια weisse beer, ποιά πιστεύετε πως είναι η καλύτερη (αν και είναι υποκειμενικό αυτό)? Να ρίξω στο τραπέζι και τη Maisel's Weisse
wizardb13 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 Εγω παλι προτεινω τις Aventinus και Augustiner
Garnele Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 Ωραία και αρκετά πιο δροσιστική από τις κλασικές βάης είναι η Hoegaarden η wit. Κατά τ' άλλα, με σειρά προτίμησης: Weihenstephaner, Augustiner, Flensburger. Και η Maisels για να μην κλαίει.
Lucifer Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 Η περιεκτικότητα σε αλκοόλη δεν έχει σχέση με το πόσο γλυκιά θα είναι. Παίζουν βρετανικές πικρίλες πχ old tom και με 9άρια. ...Μιλάμε για την Old Tom με το γατί στο μπουκάλι; Και αυτή η μπύρα είναι ΠΙΚΡΗ; Ο κανόνας είναι πως όσο περισσότερο αλκοόλ παίζει, τόσο πιο γλυκειά η μπύρα. Η μαγιά (που είναι τίγκα στους ευλογημένους ζυμομύκητες) χρησιμοποιεί τα στάριακριθάρασπόρια για να εξάγει σάκχαρο και το μεταβολίζει σε αιθανόλη (γηέη) και διοξείδιο του άνθρακα. Αυτή είναι η στάνταρ, παγκόσμια, κοσμογονική, Σουμέρια διαδικασία δημιουργίας μπύρας. Ως εκ τούτου, αν θες να φτιάξεις μπύρα με μεγάλο ποσοστό αλκοόλης, πρώτον βρίσκεις στέλεχος ζυμομύκητα που αντέχει σε υψηλά ποσοστά αλκοόλης για να μη σου ψοφήσει και δεύτερον, προσθέτεις σταδιακά ζάχαρη για να τη μεταβολίσει σε ακόμα περισσότερο αλκοόλ. Εκατοντάδες μεθύσια και δεκάδες ευρωπαϊκές τουρνέ απόκτησης ΜΠΥΡΟΜΠΑΚΑΣ αργότερα, ο γράφων δεν έχει πετύχει ακόμα μπύρα ξιδάτη που να μην αφήνει γλυκειά γεύση. Η ολντ τομ πχ είναι κλασσικό παράδειγμα μαύρης μπύρας που έχει φάει πατητό άρωμα ούτως ώστε στο μενού να λέει "με φρουτώδες aftertaste" και όχι "κλασσικό πετιμέζι/μπύρα επιδόρπιου". Το γεγονός πως την βρίσκεις πικρή είναι κάπως περίεργο, αλλά οκ είναι λογικό γιατί ---> φαλλοκρατικό σχόλιο <---.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 27 Ιουνίου 2010 Έχει δίκιο η garnele! Τα καπνιστά λουκάνικα μου τέλειωσαν... Ναι αυτή τσάκισα τελευταία που την πέτυχα στον Βασιλόπουλο! Αν ρωτάς αυτό, τελευταία μου αρέσει πολύ η weihenstephaner, μέχρι πριν από λίγο καιρό κέρδιζε η Konig Ludwig, ενώ σταθερές αξίες αποτελούν και πάντα θα βρίσκω έναν πρόθυμο ώμο να κλαφτώ σε μια Erdinger, Paulaner κλπ.Ελπίζω να βοήθησα. Erdinger & Paulaner κλασικές επιλογές! Απλά ρώτησα μήπως υπάρχει και κάποια άλλη που μου ξέφυγε! Βγάζει και μια η craft και υποτίθεται τις φέρνει ο Βασιλόπουλος αλλά όσες φορές έψαξα, είχε όλες τις craft εκτός από αυτή!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα