TriLoBiTe Δημοσ. 20 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 20 Αυγούστου 2020 Στις 3/6/2020 στις 10:22 ΜΜ, Thresh είπε To ροκφορ, Διάβασα μέχρι εκεί... δεν θα πάρω ευχαριστώ πολύ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 20 Αυγούστου 2020 Super Moderators Share Δημοσ. 20 Αυγούστου 2020 7 hours ago, TriLoBiTe said: Διάβασα μέχρι εκεί... δεν θα πάρω ευχαριστώ πολύ Ήταν λογοπαίγνιο, καμιά σχέση κατά τα άλλα... 😛 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Speculoos Δημοσ. 20 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 20 Αυγούστου 2020 Πώς καταφέρνετε πάντως και πίνετε με 35άρια τέτοιες μπύρες σαν την Rochefort; Σας θαυμάζω. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tiganitos Δημοσ. 20 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 20 Αυγούστου 2020 Samuel Adams έχει βρει κανείς Αθήνα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ctasis Δημοσ. 20 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 20 Αυγούστου 2020 12 ώρες πριν, XPHSTOS_ είπε Εχθές την ήπια... ΠΟΛΥ δυνατή... όχι για καθημερινή χρήση! Η Siren Call που είναι porter πιο πολυ μου άρεσε. Δεν την έχω πιεί την Siren αλλά δεν ξέρω το μαχλέπι πως θα μου φανεί... Μήπως δοκίμασες και την SEVEN PBJ CONCOCTION? Έχω ακούσει πολύ καλές κριτικές! Τελευταία δοκίμασα την KBS του 2016. Σταθερή αξία Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 20 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 20 Αυγούστου 2020 7 ώρες πριν, Speculoos είπε Πώς καταφέρνετε πάντως και πίνετε με 35άρια τέτοιες μπύρες σαν την Rochefort; Σας θαυμάζω. Το χειρότερο θα είναι να τις πίνουν στους ~4°C, απευθείας από οικιακό ψυγείο. Γενικά το ελληνικό καλοκαίρι είναι δύσκολη εποχή για μπίρα, απ' την άποψη ότι ζεσταίνονται πολύ γρήγορα αν τις πίνεις έξω και όχι σε κλιματιζόμενο χώρο. Και δε μιλάμε για μπίρες τύπου Άλφα που δεν προλαβαίνουν να ζεσταθούν επειδή τις πίνεις πιο γρήγορα κι απ' το νερό. Η Rochefort θέλει το χρόνο της. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
The_Judas Δημοσ. 20 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 20 Αυγούστου 2020 Πολύ μόδα αυτές οι IPA αλλά δεν με ενθουσιάζουν. Επίσης πολυ μόδα αυτές οι τσέχικες ρε παιδί μου. Εχω δοκιμάσει μαύρες, κόκκινες, lager, weiss... όλες την ίδια χάλια γεύση έχουν και μας τις πουλάνε σε τιμές ψαγμένης μπύρας. Καλύτερα να πιω μια αμστελ lager. Για το καλοκαίρι οι πιο πολλές lager είναι πολύ ευκολόπιοτες. Για καλές μπύρες κυρίως Βέλγιο και Γερμανία και μετά το χάος. Η καλύτερη που έχω δοκιμάσει είναι η βαρελίσια leffe. Επίσης πολύ καλή η βαρελίσια gulden draak. Αλλά όχι για χόρταση γιατί είναι με 10.5% αλκοόλ. Από γερμανικές aventinus, paulaner εγγύηση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
XPHSTOS_ Δημοσ. 20 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 20 Αυγούστου 2020 5 hours ago, ctasis said: Δεν την έχω πιεί την Siren αλλά δεν ξέρω το μαχλέπι πως θα μου φανεί... Μήπως δοκίμασες και την SEVEN PBJ CONCOCTION? Έχω ακούσει πολύ καλές κριτικές! Τελευταία δοκίμασα την KBS του 2016. Σταθερή αξία Όχι δεν έχω δοκιμάσει... αν την πετύχω θα την πάρω. Όσο για το μαχλέπι.. εμένα μου έκατσε καλά σαν γεύση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lucifer Δημοσ. 20 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 20 Αυγούστου 2020 45 λεπτά πριν, The_Judas είπε Πολύ μόδα αυτές οι IPA αλλά δεν με ενθουσιάζουν. Επίσης πολυ μόδα αυτές οι τσέχικες ρε παιδί μου. Εχω δοκιμάσει μαύρες, κόκκινες, lager, weiss... όλες την ίδια χάλια γεύση έχουν και μας τις πουλάνε σε τιμές ψαγμένης μπύρας. Καλύτερα να πιω μια αμστελ lager. Για το καλοκαίρι οι πιο πολλές lager είναι πολύ ευκολόπιοτες. Για καλές μπύρες κυρίως Βέλγιο και Γερμανία και μετά το χάος. Η καλύτερη που έχω δοκιμάσει είναι η βαρελίσια leffe. Επίσης πολύ καλή η βαρελίσια gulden draak. Αλλά όχι για χόρταση γιατί είναι με 10.5% αλκοόλ. Από γερμανικές aventinus, paulaner εγγύηση. Μου πήρε πάρα πολλά χρόνια να εκτιμήσω την απλή, πικρή αλήθεια των Plznr. Radeberger και Krusovice φεύγουν σα νερό, Pilsner Urquel σα νέκταρ και η Budweiser ισορροπεί κάπου στη μέση. Πλέον ακόμα και η Kaizer μου φαίνεται γλυκιά. Επίσης, αν κινηθεί κανείς από Μεσσηνία μεριά, δοκιμάστε τη Νέμα (όχι τη Νέδα που 'ναι στην Ηλεία). Βγαίνει σε 4 γεύσεις, Λάγκερ, Πόρτερ, Summer Ale και IPA. Τα δύο τελευταία δε τα δοκίμασα γιατί ξερνάω με το είδος γενικά, αλλά οι δύο πρώτες ήταν πολύ δυνατές. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 20 Αυγούστου 2020 11 ώρες πριν, Speculoos είπε Πώς καταφέρνετε πάντως και πίνετε με 35άρια τέτοιες μπύρες σαν την Rochefort; Σας θαυμάζω. Λόγω της υψηλής περιεκτηκότητας σε αλκόολ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
The_Judas Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 14 ώρες πριν, Lucifer είπε Μου πήρε πάρα πολλά χρόνια να εκτιμήσω την απλή, πικρή αλήθεια των Plznr. Radeberger και Krusovice φεύγουν σα νερό, Pilsner Urquel σα νέκταρ και η Budweiser ισορροπεί κάπου στη μέση. Πλέον ακόμα και η Kaizer μου φαίνεται γλυκιά. Επίσης, αν κινηθεί κανείς από Μεσσηνία μεριά, δοκιμάστε τη Νέμα (όχι τη Νέδα που 'ναι στην Ηλεία). Βγαίνει σε 4 γεύσεις, Λάγκερ, Πόρτερ, Summer Ale και IPA. Τα δύο τελευταία δε τα δοκίμασα γιατί ξερνάω με το είδος γενικά, αλλά οι δύο πρώτες ήταν πολύ δυνατές. αν σου αρέσουν οι πικρές, οι τσέχικες θα σου φανούν ότι καλύτερο. Εμένα η ένσταση είναι ότι μου βγάζουν όλες την ίδια περίπου γεύση. Με την kaizer τουλάχιστον το γνωρίζεις ότι είναι pills και περιμένεις να είναι πικρή. Στις τσέχικες ακόμη και η weiss και η lager είναι πικρές 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ctasis Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 3 λεπτά πριν, The_Judas είπε αν σου αρέσουν οι πικρές, οι τσέχικες θα σου φανούν ότι καλύτερο. Εμένα η ένσταση είναι ότι μου βγάζουν όλες την ίδια περίπου γεύση. Με την kaizer τουλάχιστον το γνωρίζεις ότι είναι pills και περιμένεις να είναι πικρή. Στις τσέχικες ακόμη και η weiss και η lager είναι πικρές Είναι μια μόδα που ξεκίνησε πριν απο 20 χρόνια στην Αμερική αλλά στην Ελλάδα ήρθε σχετικά πρόσφατα (έχουν καμία 5ετία). Θα διαφωνήσω μαζί σου οτι όλες βγάζουν την ίδια γεύση... Φυσικά και βασικό χαρακτηριστικό τους είναι η έντονη πικράδα (λόγω αυξημένων ποσοτήτων λυκίσκου) αλλά από εκεί και πέρα τα αρώματα και οι γεύσεις διαφοροποιούνται αρκετά (και δεν μιλάω καν για NEIPA, session κτλ). Υπάρχουν μερικές πολύ καλές IPA και κάποιες όχι και τόσο (ονόματα δεν λέμε...) και μιλάω πάντα για την ελληνική σκηνή γιατί στο εξωτερικό υπάρχουν πραγματικές μπυρούκλες! Οσον αφορά τις βέλγικες υπάρχουν μερικές καταπληκτικές sour ( πχ cantillon) τις οποίες όμως εγώ θεωρώ "δύσκολες" Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 Super Moderators Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 15 hours ago, The_Judas said: Για καλές μπύρες κυρίως Βέλγιο και Γερμανία και μετά το χάος. Αναλόγως το είδος μπύρας. Για Weiss και Abbey/Trappist λογικά ναι, αλλά υπάρχουν πόσα άλλα είδη που δεν έχουν ιδιαίτερη παρουσία οι 2 αυτές χώρες. Αλλά ακόμα και για Weiss σκάνε κάτι μικροζυθοποιίες από το "πουθενά", που βγάζουν πραγματικά καλές. Απλά δεν τι βρίσκεις εύκολα. Στις ΗΠΑ γίνεται χαμός από τέτοιες περιπτώσεις, όχι μόνο για Weiss... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
argonaut Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 22 ώρες πριν, ctasis είπε Δεν την έχω πιεί την Siren αλλά δεν ξέρω το μαχλέπι πως θα μου φανεί... Μήπως δοκίμασες και την SEVEN PBJ CONCOCTION? Έχω ακούσει πολύ καλές κριτικές! Τελευταία δοκίμασα την KBS του 2016. Σταθερή αξία Το μαχλέπι στην Siren δεν φαίνεται ιδιαίτερα. Υπάρχουν δύο εκδοχές της Siren, μία με παλαίωση σε βαρέλια Τζακ Ντάνιελς και η άλλη σε βαρέλια ριόχα (ισπανική ποικιλία). Η PBJ μου φάνηκε πολύ γλυκιά για τα γούστα μου (και νομίζω ότι τελευταία η Σέβεν το έχει παρακάνει με τις γλυκές όπως στις συνεργασίες με την Σόρι. Αντίθετα η Siren μου φάνηκε περισσότερο πολύπλοκη στα αρώματα και στην γεύση. Αλλά είμαι φαν των ξινών και των IPA οπότε δεν είμαι και τελείως αντικειμενικός. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lucifer Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 5 ώρες πριν, The_Judas είπε αν σου αρέσουν οι πικρές, οι τσέχικες θα σου φανούν ότι καλύτερο. Εμένα η ένσταση είναι ότι μου βγάζουν όλες την ίδια περίπου γεύση. Με την kaizer τουλάχιστον το γνωρίζεις ότι είναι pills και περιμένεις να είναι πικρή. Στις τσέχικες ακόμη και η weiss και η lager είναι πικρές u preachin to the choir boy? Αν και υπάρχει μια Τσέχικη που δεν είναι (τόσο) πικρή και δυστυχώς δε τη βρίσκω πουθενά Αθήνα, μόνο όταν έρχομαι πάνω σε σας: Svijany της οποίας νομίζω έχει βαρέλι το Ροκέρ στην Ολύμπου 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα