Tigio13 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2018 4 ώρες πριν, dj_takis είπε Είναι πολύ εύκολο, ο εξοπλισμός είναι γύρω στο 60άρι που τον κάνεις απόσβεση από τις πρώτες 2-3 μπύρες που θα φτιάξεις. Κάποιο έτοιμο κιτ έχει περίπου 15-20 ευρώ, που θα σου βγει σύνολο 20-25 ευρώ με καπάκια και σάκχαρα. Αν αντί για δεξτρόζη όπως είπα βάλεις βίνη, θα σου πάει περίπου 28 ευρώ. Και βγάζεις 23 λίτρα. Απλά πρέπει να πάρεις και μπουκάλια για αρχή, αν δεν έχεις. Αν δεν κάνω λάθος, τα 100 μπουκάλια περίπου 30 ευρώ. Τα 330 ml. Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη και γρήγορη, και το αποτέλεσμα θεωρώ ότι αξίζει. Λινκ σου στέλνω πμ, για να μη διαφημίσω. Και WEISS. Έχω καταλήξει σε ένα έτοιμο κιτάκι που θυμίζει πολύ Paulaner. Φοβερή για έτοιμο κιτ. Έχω φτιάξει και Abbey. Αλλά μου γλύκιζε αρκετά λόγω αλκοόλ και δεξτρόζης που είχα βάλει, και δεν την ευχαριστήθηκα. Με 8% αλκοόλ. Από τότε που βάζω βίνη δεν έχω κάνει κάτι ανάλογο για να εκφέρω άποψη. Από 'κει και πέρα πας καθαρά σε έτοιμες συνταγές, που θέλεις μαγείρεμα πραγματικό. Εγώ δεν το έχω τολμήσει ακόμα. Πάντως απ' ότι ξέρω, για να φτιάξεις συνταγή με τα όλα της, θες κανά εξάωρο. Καλα δοκιμασε την diabolo της brewferm. Βγαζει μονο 7-8 λτ και θελει λιγο καιρο παραπανω να περιμενεις στην εμφιαλωση αλλα ηταν μεσα στις τοπ 3 μπυρες που εφτιαχνα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2018 Super Moderators Share Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2018 8 minutes ago, Tigio13 said: Καλα δοκιμασε την diabolo της brewferm. Βγαζει μονο 7-8 λτ και θελει λιγο καιρο παραπανω να περιμενεις στην εμφιαλωση αλλα ηταν μεσα στις τοπ 3 μπυρες που εφτιαχνα. Άλλη "γνωστή" ζυθοποιία της Λακωνίας είναι η Dark Crops https://www.facebook.com/darkcrops/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dj_takis Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2018 2 ώρες πριν, Tigio13 είπε Καλα δοκιμασε την diabolo της brewferm. Βγαζει μονο 7-8 λτ και θελει λιγο καιρο παραπανω να περιμενεις στην εμφιαλωση αλλα ηταν μεσα στις τοπ 3 μπυρες που εφτιαχνα. Την έχει φτιάξει φίλος αυτή και είχα πάρει μερικά μπουκάλια. Θέλει κανά τρίμηνο ζύμωση στα μπουκάλια αν θυμάμαι καλά. Για σάκχαρα τι χρησιμοποιείς γενικά; Οι άλλες μπύρες που προτιμάς να φτιάχνεις ποιες είναι; Τελευταία μου επιλογή ήταν μια Bulldog Lager. Πολύ καλή, γεμάτο σώμα αρκετά, αλλά λίγο πικρή για τα γούστα μου. Στα όρια βασικά. 3 ώρες πριν, Karic είπε Προσωπικά τις δοκίμασα σε Μονεμβάσια και Σπάρτη.Δεν γνωρίζω το δίκτυο διανομής τους αλλά απο μια σύντομη ερώτηση νομίζω πως μπορούν να βρεθούν και στην Αθήνα με λίγο ψάξιμο. Ευχαριστώ. Θα το ψάξω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zenwalk23 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2018 Μυστες, δεν ειμαι και connoisseur, αλλα μια εξαιρετικη μπυρα ειχα δοκιμασει στο Beertime (περιοχη Ψυρρη).Λεγοταν Beertime Dark Lager και την παρηγαγε η ζυθοποια ΖΕΟΣ αποκλειστικα για το μαγαζι.Την εχει δοκιμασει κανενας;Αν ναι, εχει να προτεινει κατι παρομοιο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2018 To RateBeer θεωρεί ότι είναι η απαστερίωτη μαύρη του λίτρου: https://www.ratebeer.com/beer/beertime-dark-lager/612080/ 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zenwalk23 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2018 Πιθανοτατα ειναι η ιδια, απαστεριωτη εγραφε στον καταλογο.Φανταζομαι θα εχει διάφορα λόγω συντήρησης στη γευση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tigio13 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, dj_takis είπε Την έχει φτιάξει φίλος αυτή και είχα πάρει μερικά μπουκάλια. Θέλει κανά τρίμηνο ζύμωση στα μπουκάλια αν θυμάμαι καλά. Για σάκχαρα τι χρησιμοποιείς γενικά; Οι άλλες μπύρες που προτιμάς να φτιάχνεις ποιες είναι; Τελευταία μου επιλογή ήταν μια Bulldog Lager. Πολύ καλή, γεμάτο σώμα αρκετά, αλλά λίγο πικρή για τα γούστα μου. Στα όρια βασικά. Ευχαριστώ. Θα το ψάξω. Καλά τωρα δε φτιαχνω τπτ. Δεν εχω καθολου χρονο. Αλλά επειδή ειχα παρει και 2ο κουβα για μεγαλο χρονικο διαστημα φτιαχναμε 2 συνταγες τη βδομαδα. Πρεπει να εμφιαλωσαμε πανω απο 1000 μπουκαλια συνολικα. Η αληθεια ειναι πως μονο δεξτροζη ειχα χρησιμοποιησει. Ακομα και στο μαγαζι που πηγαινα και ψωνιζα δεν μου ειχε πει ποτε για βινη αντι δεξτροζης και τον ρωτουσα να μου πει καποια πραγματα παραπανω γιατι δεν ειχα χρονο να το ψαξω περισσοτερο. Η bad cat ηταν βοβερη μπυρα και diabolo που σου ειπα και πριν, η trple παλι της brewferm (ιδια φιλοσοφια με diabolo) η mex απο muntons (θυμιζε αρκετα corona), ειχα φτιαξει και καποιες μαυρες που ειχαν μεγαλη επιτυχια. Δε θυμάμαι ονόματα αλλά αν σε ενδιαφέρει μπορω να το ψαξω. Απο weiss θυμαμαι ειχα παρει 2 φορες μια brewferm και τις 2 φορες τις εχυσα (την 1η εμφιαλωσα κιολας και μετα τη δοκιμη την εχυσα) και μια magroove jacks που ειχε βγει αρκετα καλη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Getta Robo Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2018 33 minutes ago, phanispal said: To RateBeer θεωρεί ότι είναι η απαστερίωτη μαύρη του λίτρου: https://www.ratebeer.com/beer/beertime-dark-lager/612080/ Δεν την εχω πιει την συγκεκριμενη και δεν εχω αποψη. Ωστοσο, ο ελιτισμος του ratebeer ειναι τραγικος. Ναι ειπαμε, υπαρχει σαφως καλο γουστο και φοβερες μπυρες που μας ενδιαφερουν. Αλλα δεν μενουμε ολοι σε μοναστηρι, ουτε εχουμε κολλητο που βγαζει στη μικροζυθοποια του υπερ-περιορισμενες παρτιδες για να μας δινει και εμας τους απλους θνητους καμια μπυρα, εκτος τον αυτοκρατορα της Ιαπωνιας και λοιπους της υψηλης κοινωνιας που εξαγει. Φοβερη και πλουσια η βαση δεδομενων τους, και επεξηγηματικοι παρα πολλες φορες οι της κοινοτητας τους. Και ναι, υπαρχουν σαφως στην αγορα μας παρα πολλες καλες επιλογες, σε σχεση με τα τσισα γατας της amstel και τα μπουγαδονερα της heiniken, αλλα το να βγαινουν πχ και να λενε πως η Corfu βγαζει κατω του μετριου (συμφωνα παντα με τον τροπο βαθμολογησης τους) μπυρες, ειναι τραγικο. Προφανως δεν ειμαστε ολοι του να επενδυουμε 20€+ για τις εξωτικες και περιζητητες μπυρες της υψηλης κοινωνιας, ευτυχως εχουμε πολλες επιλογες, και σιγουρα δεν χρειαζομαστε τετοιους κριτες. 4 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stelios18120 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2018 35 λεπτά πριν, Getta Robo είπε Δεν την εχω πιει την συγκεκριμενη και δεν εχω αποψη. Ωστοσο, ο ελιτισμος του ratebeer ειναι τραγικος. Ναι ειπαμε, υπαρχει σαφως καλο γουστο και φοβερες μπυρες που μας ενδιαφερουν. Αλλα δεν μενουμε ολοι σε μοναστηρι, ουτε εχουμε κολλητο που βγαζει στη μικροζυθοποια του υπερ-περιορισμενες παρτιδες για να μας δινει και εμας τους απλους θνητους καμια μπυρα, εκτος τον αυτοκρατορα της Ιαπωνιας και λοιπους της υψηλης κοινωνιας που εξαγει. Φοβερη και πλουσια η βαση δεδομενων τους, και επεξηγηματικοι παρα πολλες φορες οι της κοινοτητας τους. Και ναι, υπαρχουν σαφως στην αγορα μας παρα πολλες καλες επιλογες, σε σχεση με τα τσισα γατας της amstel και τα μπουγαδονερα της heiniken, αλλα το να βγαινουν πχ και να λενε πως η Corfu βγαζει κατω του μετριου (συμφωνα παντα με τον τροπο βαθμολογησης τους) μπυρες, ειναι τραγικο. Προφανως δεν ειμαστε ολοι του να επενδυουμε 20€+ για τις εξωτικες και περιζητητες μπυρες της υψηλης κοινωνιας, ευτυχως εχουμε πολλες επιλογες, και σιγουρα δεν χρειαζομαστε τετοιους κριτες. Σαν να άκουσα τον εαυτό μου. Αλληλούια!! ✌️✌️ 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fortistis Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, Getta Robo είπε η Corfu βγαζει κατω του μετριου (συμφωνα παντα με τον τροπο βαθμολογησης τους) μπυρες, ειναι τραγικο. Καθόλου τραγικό. Πάντα είναι θέμα του τι reference έχεις. Το ratebeer δεν είναι τοπικό website και πολλές φορές χρησιμοποιείται ανά τον κόσμο για αναζήτηση και επιλογές μπύρας. Σε αντιστοιχία, δεν μπορεί το IMDB να λέει ότι το "Στο Παρά Πέντε" είναι πάνω του μέτριου κωμωδία. Και εμένα μου αρέσει, αγαπημένη σειρά, αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο είναι ίσως κάτω του μέτριου. Καλή η Corfu αλλά δεν είναι πάνω του μέτριου. Εάν βρω Corfu και δη το red ale της, θα το χτυπήσω και μου αρέσει. Αλλά για Ελλάδα. Εάν έχω Corfu από την μία και οτιδήποτε από Radbrew από την άλλη, ε. Με κλειστά μάτια, ακόμα και εάν είναι saison ή sour, θα πάρω Radbrew. Και η radbrew δεν έχει 20€ το μπουκάλι. Χώρα ότι βρίσκεις άνετα σε tap με τιμή από 6 - 8 € το pint (αναλόγως την χώρα). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dj_takis Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, Tigio13 είπε Καλά τωρα δε φτιαχνω τπτ. Δεν εχω καθολου χρονο. Αλλά επειδή ειχα παρει και 2ο κουβα για μεγαλο χρονικο διαστημα φτιαχναμε 2 συνταγες τη βδομαδα. Πρεπει να εμφιαλωσαμε πανω απο 1000 μπουκαλια συνολικα. Η αληθεια ειναι πως μονο δεξτροζη ειχα χρησιμοποιησει. Ακομα και στο μαγαζι που πηγαινα και ψωνιζα δεν μου ειχε πει ποτε για βινη αντι δεξτροζης και τον ρωτουσα να μου πει καποια πραγματα παραπανω γιατι δεν ειχα χρονο να το ψαξω περισσοτερο. Η bad cat ηταν βοβερη μπυρα και diabolo που σου ειπα και πριν, η trple παλι της brewferm (ιδια φιλοσοφια με diabolo) η mex απο muntons (θυμιζε αρκετα corona), ειχα φτιαξει και καποιες μαυρες που ειχαν μεγαλη επιτυχια. Δε θυμάμαι ονόματα αλλά αν σε ενδιαφέρει μπορω να το ψαξω. Απο weiss θυμαμαι ειχα παρει 2 φορες μια brewferm και τις 2 φορες τις εχυσα (την 1η εμφιαλωσα κιολας και μετα τη δοκιμη την εχυσα) και μια magroove jacks που ειχε βγει αρκετα καλη. Την bad cat την έχω βάλει στο μάτι. Τώρα που μου την ανέφερες θα την φτιάξω κιόλας. Γι' αυτούς που τους αρέσει η WEISS, η mangroove jacks bavarian wheat (κάπως έτσι) είναι πολύ τίμιο κιτάκι και θυμίζει paulaner. Είναι ένα από αυτά που φτιάχνω και ξέρω τι θα αντιμετωπίσω. Την mex που λες δεν την έχω ακουστά καν. Θα την ψάξω. Σ' ευχαριστώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
RedPriest Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2018 31 λεπτά πριν, dj_takis είπε Την bad cat την έχω βάλει στο μάτι. Τώρα που μου την ανέφερες θα την φτιάξω κιόλας. Γι' αυτούς που τους αρέσει η WEISS, η mangroove jacks bavarian wheat (κάπως έτσι) είναι πολύ τίμιο κιτάκι και θυμίζει paulaner. Είναι ένα από αυτά που φτιάχνω και ξέρω τι θα αντιμετωπίσω. Την mex που λες δεν την έχω ακουστά καν. Θα την ψάξω. Σ' ευχαριστώ. Θα έλεγες πως είναι δύσκολη διαδικασία να φτιάξεις δικια σου μπυρα; Υπαρχουν βιντεάκια κτλπ με κανένα tutorial; Ειχα δει παλιότερα κάποια και δεν μου φανηκε ευκολο. Επίσης με τι budget μπορεις να ξεκινήσεις; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dj_takis Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2018 36 λεπτά πριν, RedPriest είπε Θα έλεγες πως είναι δύσκολη διαδικασία να φτιάξεις δικια σου μπυρα; Υπαρχουν βιντεάκια κτλπ με κανένα tutorial; Ειχα δει παλιότερα κάποια και δεν μου φανηκε ευκολο. Επίσης με τι budget μπορεις να ξεκινήσεις; Είναι πολύ εύκολη η διαδικασία και πολύ μικρό το κόστος. Λίγο πιο πίσω βάζω και λινκ για να δεις και μόνος σου, και εξηγώ και το κόστος μέσες άκρες. Βιντεάκια υπάρχουν άπειρα, αλλά εγώ δεν είδα κανένα ολοκληρωμένο. Τα πιο πολλά αναφέρονται σε home brewing που όντως δεν είναι εύκολο για έναν αρχάριο. Ούτε εγώ το έχω κάνει, άρα κι εγώ αρχάριος θεωρούμαι. Αναφέρομαι σε έτοιμα κιτ, που θες μια ώρα για να την ετοιμάσεις, και μετά απλά περιμένεις για να ζυμωθεί. Χοντρικά, θες περίπου ένα 80άρι για αρχή, με μπουκάλια και τα πάντα, αλλά μετά την πρώτη σου μπύρα το κόστος θα είναι από 20-30, ανάλογα τι θες να κάνεις. Πολύ χοντρικά όλα αυτά. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tigio13 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2018 2 ώρες πριν, dj_takis είπε Την bad cat την έχω βάλει στο μάτι. Τώρα που μου την ανέφερες θα την φτιάξω κιόλας. Γι' αυτούς που τους αρέσει η WEISS, η mangroove jacks bavarian wheat (κάπως έτσι) είναι πολύ τίμιο κιτάκι και θυμίζει paulaner. Είναι ένα από αυτά που φτιάχνω και ξέρω τι θα αντιμετωπίσω. Την mex που λες δεν την έχω ακουστά καν. Θα την ψάξω. Σ' ευχαριστώ. Καπου πρεπει να ειχα ενα αρχειο με το τι ειχα φτιάξει. Αν σε ενδιαφερει να ψαξω να το βρω να στο στειλω και να σημειωσω ποιες μου αρεσαν και ποιες οχι. Αυτη ειχα φτιαξει και εγω και ηταν πολυ καλη (magroove jacks) . Μελιστα επειδη δεν εβρισκα αλλη weiss ομοια την ειχα φτιαξει 2-3 φορες. Να τη φτιάξεις τη bad cat στοιχιζει λιγο περισσοτερο αλλα αξιζει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Getta Robo Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2018 5 hours ago, Fortistis said: Καθόλου τραγικό. Πάντα είναι θέμα του τι reference έχεις. Το ratebeer δεν είναι τοπικό website και πολλές φορές χρησιμοποιείται ανά τον κόσμο για αναζήτηση και επιλογές μπύρας. Σε αντιστοιχία, δεν μπορεί το IMDB να λέει ότι το "Στο Παρά Πέντε" είναι πάνω του μέτριου κωμωδία. Και εμένα μου αρέσει, αγαπημένη σειρά, αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο είναι ίσως κάτω του μέτριου. Καλή η Corfu αλλά δεν είναι πάνω του μέτριου. Εάν βρω Corfu και δη το red ale της, θα το χτυπήσω και μου αρέσει. Αλλά για Ελλάδα. Εάν έχω Corfu από την μία και οτιδήποτε από Radbrew από την άλλη, ε. Με κλειστά μάτια, ακόμα και εάν είναι saison ή sour, θα πάρω Radbrew. Και η radbrew δεν έχει 20€ το μπουκάλι. Χώρα ότι βρίσκεις άνετα σε tap με τιμή από 6 - 8 € το pint (αναλόγως την χώρα). Ναι, ελιτισμος που λεγαμε. Και ενταξει, υπαρχουν μικροζυθοποιιες με συνταγες τυπου νερο Βοημιας και λυκισκο μεγαλωμενο απο παρθενα κορη ιερεα, αλλα το να πεις πως αυτη πχ ειναι η καλυτερη μπυρα στο κοσμο, οπου ισως και να ειναι, απο το να πεις πχ πως η Corfu ειναι κατω του μετριου, απεχει δεκαδες χιλιομετρα. Και οχι δεν ειναι κατω του μετριου, ειναι αναγνωρισμενη και πολυβραβευμενη εταιρεια με παρα πολυ καλες μπυρες. Εξυπακουεται στα πλαισια αυτου που προσφερει βαση παραγωγης και διαθεσιμοτητας. Για την συγκριση τωρα με παρα πεντε κτλ με χανεις ψιλοπολυ, αλλα ενταξει αποψη σου, ο καθενας με τις επιλογες του. Καταλληγω πως εχουμε πολυ καλες μικροζυθοποιιες, καποιες αναγνωρισμενες παγκοσμίως κιολας, και πολυβραβευμενες. Το να βγαινει τωρα ο καθενας και να μου λεει το ratebeer και το καθε ratebeer, πως η απαστεριωτη Ζεος ειναι οριακα καλη, επειδη καποιος σε ενα ηφαιστειο στην Ισλανδια χρησιμοποιει πρωτες υλες απο το Θιβετ και την Μαγαδασκαρη, και εχει την καλυτερη keller, αρα ολες οι υπολοιπες ειναι υποδιεστερες/μαπα, ε ο λογος και η αποψαρα του θα μεινει μαζι του καπου. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα