Προς το περιεχόμενο

Official Beer Topic

soturin

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 λεπτό πριν, Fortistis είπε

E ναι. Ειδικά για lager εννοείται ψυγείο χώρια. Προσωπικά είχα ψυγείο χώρια και raspberry pi το οποίο λειτουργούσε ένα arduino με το brewing kit, που σου δίνει local server με temp και current control. 

Το ψυγείο πάνω σε relay συνδεδεμένο στο arduino και τα πάντα ελεγχόμενα. 

Κιτάκι για lager με θερμοκρασία στους 28; Βασικά, μπύρα στους 28; 

Ντάξει... Εσύ το πήγες σε άλλο επίπεδο που ποτέ δεν νομίζω ότι θα πιάσω εγώ. Τα 28 είναι το όριο για ζύμωση σε κουβά απ' ότι μου έχει πει το παλικάρι που αγοράζω. Και πραγματικά έχω πιάσει τέτοιες θερμοκρασίες στο σπίτι καλοκαίρι, όχι συνεχόμενες εννοείται, και δεν έπαθε κάτι η μπύρα. Μιλάω για έτοιμο κιτ πάντα, με δική του μαγιά αλλά δεν ξέρω να σου πω τι μαγιά περιείχε.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Α, ΟΚ!. Αλλάζει τότε. 

Τυπικές θερμοκρασίες ζύμωσης είναι μέχρι τους 24. 28 πρώτη φορά ακούω, αλλά το δέχομαι γιατί έχω ξανακάνει συζητήσεις με τους local providers για μαγιά και είχα ακούσει τέτοια ψηλά νούμερα. 

Μην το λες ότι δεν θα το πιάσεις και δεν είναι τίποτα... το αρχικό είναι. Μετά παίζουν κάτι ωραία μηχανήματα για το mashing που έχουν αντλίες και σου γυρίζουν συνέχεια το νερό με τους σπόρους και κάνουν ένα malt μούρλια! Πεντακάθαρο, χωρίς απώλειες κατά την διαδικασία κτλ. Αυτά είναι άλλο επίπεδο!

Όταν πάει περίοδος που φεύγουν φοιτητές από πανεπιστήμια, τσέκαρε αγγελίες και πάρε ένα φθηνό ψυγείο. Αυτό είχα κάνει εγώ. Το Raspbery πάει φθηνά και το arduino για brewing είναι επίσης φθηνό-ish. Χτυπάς και το brewsmith (software για συνταγές, που σου υπολογίζει μέχρι και απώλειες εξοπλισμού και δου δείχνει και το χρώμα της μπύρας που θα έχεις) και είσαι τέλεια! 

Εάν είναι της φάσης και ο partner σου, ψήστε το!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παραείναι πολύπλοκο μου φαίνεται, ας μείνουμε στις Ερμής! :lol:

Άσε που όσο θα χειμωνιάζει δεν τραβιέται η μπύρα, θέλει τσίπουρο!

Επεξ/σία από zio10

1 λεπτό πριν, Fortistis είπε

Α, ΟΚ!. Αλλάζει τότε. 

Τυπικές θερμοκρασίες ζύμωσης είναι μέχρι τους 24. 28 πρώτη φορά ακούω, αλλά το δέχομαι γιατί έχω ξανακάνει συζητήσεις με τους local providers για μαγιά και είχα ακούσει τέτοια ψηλά νούμερα. 

Μην το λες ότι δεν θα το πιάσεις και δεν είναι τίποτα... το αρχικό είναι. Μετά παίζουν κάτι ωραία μηχανήματα για το mashing που έχουν αντλίες και σου γυρίζουν συνέχεια το νερό με τους σπόρους και κάνουν ένα malt μούρλια! Πεντακάθαρο, χωρίς απώλειες κατά την διαδικασία κτλ. Αυτά είναι άλλο επίπεδο!

Όταν πάει περίοδος που φεύγουν φοιτητές από πανεπιστήμια, τσέκαρε αγγελίες και πάρε ένα φθηνό ψυγείο. Αυτό είχα κάνει εγώ. Το Raspbery πάει φθηνά και το arduino για brewing είναι επίσης φθηνό-ish. Χτυπάς και το brewsmith (software για συνταγές, που σου υπολογίζει μέχρι και απώλειες εξοπλισμού και δου δείχνει και το χρώμα της μπύρας που θα έχεις) και είσαι τέλεια! 

Ακριβώς όπως τα λες είναι. Έως 24 μου είχε πει, αλλά αντέχει μέχρι 28 σε περιορισμένο χρόνο. Η γυναίκα όχι απλά δεν είναι του σπορ, αλλά θέλει να εξαφανίσω και τον ταπεινό μου εξοπλισμό. Raspberry έχω. Arduino= μηδαμινό κόστος... Βρε λες; Πάντως με έφτιαξες. Δεν μπορώ να πω. Αλλά αν της φέρω ψυγείο γι' αυτή τη δουλειά, θα μου το φέρει κολάρο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, Fortistis είπε

Α, ΟΚ!. Αλλάζει τότε. 

Ok λοιπόν. Βάζω λινκ κι αν δεν πρέπει, ας σβηστεί. Εγώ αγοράζω από εδώ.

http://www.beeramatistirio.gr/

Είναι Αιγάλεω αλλά υπάρχουν κι άλλα σε άλλες περιοχές στην Αθήνα. Αλλά όλα νομίζω στέλνουν και επαρχία.

3 λεπτά πριν, Fortistis είπε

@dj takis

Για το arduino για brewing, μπορείς να τσεκάρεις εδώ: 

https://create.arduino.cc/projecthub/brewbench/brewbench-d64d90

Ρε τρελέ Fortistis γιατί μου το κάνεις αυτό; Θα τσακωθώ πάλι και η αιτία θα είσαι εσύ. Να το ξέρεις...😄

Επεξ/σία από dj_takis
  • Like 2

Δεν νομίζω ότι είναι διαφήμιση όσο ενημέρωση  πάρα ταύτα εσείς τώρα το συζητάτε να πάτε σε επιστημονικό επίπεδο ένας πρωτάρης με τον ελάχιστο εξοπλισμό - κόστος τι χρειάζεται για να ξεκινήσει?

Άουτς. Με πόνεσε λίγο το Arduino. Γιατί εγώ τα θυμάμαι πολύ πιο φθηνά; Όχι για brewing, αλλά γενικά. Εκτός κι αν μέσα στη τιμή είναι και ο προγραμματισμός για τη δουλειά που κάνει.

1 λεπτό πριν, palasd είπε

Δεν νομίζω ότι είναι διαφήμιση όσο ενημέρωση  πάρα ταύτα εσείς τώρα το συζητάτε να πάτε σε επιστημονικό επίπεδο ένας πρωτάρης με τον ελάχιστο εξοπλισμό - κόστος τι χρειάζεται για να ξεκινήσει?

Άσε τον Fortistis. Αυτός είναι τρελός. Αυτός έχει φτιάξει ζυθοποιία και δεν το ξέρει.😃

Περίπου ένα 60άρι για εξοπλισμό, και κανά 25άρι για το πρώτο σου κιτ. Αν μπεις στο site έχει τιμές και οδηγίες για αρχάριους.

• Like 1

11 λεπτά πριν, dj_takis είπε

Άουτς. Με πόνεσε λίγο το Arduino. Γιατί εγώ τα θυμάμαι πολύ πιο φθηνά; Όχι για brewing, αλλά γενικά. Εκτός κι αν μέσα στη τιμή είναι και ο προγραμματισμός για τη δουλειά που κάνει.

Ναι, για αυτό είπα ότι είναι φθηνό-ish :P

Πονάει λίγο η αγορά του, γιατί (τουλάχιστον όταν το είχα πάρει εγώ) δίνανε case με LED οθόνη που έδειχνε ενδείξεις πάνω, είχανε και 6 I/O (τρεις για ρεύμα, τρεις για θερμόμετρα). 

Εάν πας εκεί, θέλεις σίγουρα και το Brewsmith: http://beersmith.com (είναι η άδεια που κοστίζει στο S/W αυτό)

Το arduino έρχεται έτοιμο με SW που περιλαμβάνει web server που σου δείχνει το panel με τις ενδείξεις. Δηλαδή, εάν έχει σταθερή ΙΡ στο σπίτι, μπορείς να μπεις όποια στιγμή θέλεις από παντού στον κόσμο να δεις τι κάνει το batch σου. Αυτό βοηθάει εάν το έχεις στην αποθήκη και θέλεις να κάνεις monitor τι γίνεται χωρίς να τρέχεις εκεί. Έχει και wifi πάνω το arduino για ασύρματη σύνδεση. 

16 λεπτά πριν, palasd είπε

Μην τρομάζεις :P

Καλά τα λέει ο @dj takis. Είναι μικρό το κόστος. Προσωπικά τα έχω λίγο μακριά αυτά (εννοώ, μακριά χρονικά) και δεν τα θυμάμαι καλά. Συν ότι δεν τα έχω κάνει Ελλάδα. 

Αλλά ναι. Όπως τα λέει ο dj. 

• Like 1

Καλημέρες και απο εμένα!

Για όποιον δεν τις έχει δοκιμάσει,πολύ καλή προσπάθεια κάνει και η Λακωνική Ζυθοποιία, με τις Sparta Lager, American Pale Ale καθώς και πολλές custom ακόμα..!

39 λεπτά πριν, Karic είπε

Καλημέρες και απο εμένα!

Για όποιον δεν τις έχει δοκιμάσει,πολύ καλή προσπάθεια κάνει και η Λακωνική Ζυθοποιία, με τις Sparta Lager, American Pale Ale καθώς και πολλές custom ακόμα..!

Καλησπέρα. Πού τις βρίσκουμε αυτές; Σε Αθήνα;

19 λεπτά πριν, dj_takis είπε

Καλησπέρα. Πού τις βρίσκουμε αυτές; Σε Αθήνα;

Προσωπικά τις δοκίμασα σε Μονεμβάσια και Σπάρτη.Δεν γνωρίζω το δίκτυο διανομής τους αλλά απο μια σύντομη ερώτηση νομίζω πως μπορούν να βρεθούν και στην Αθήνα με λίγο ψάξιμο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...