palasd Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2018 Ενδιαφέρων αυτό με την κατασκευή μπύρας μήπως είναι εύκολο να γράψεις τι χρειάζεται και αν γίνεται καποιο λινγκ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2018 Super Moderators Share Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2018 32 minutes ago, dj_takis said: Πάντως αυτό που λέει ο @Tigio13 ισχύει. Το κάνω περίπου ένα χρόνο τώρα, και πλέον δεν μπορώ να πιω μπύρες του εμπορίου τύπου Amstel κτλ. Αναγκαστικά πίνω όταν βγω έξω, αλλά τις πίνω και με πίνουν. Έχω φτιάξει πολλές έτοιμες, και έχω καταλήξει σε κάποιες που τις φτιάχνω συστηματικά για να πίνω, και άλλες που φτιάχνω κατά καιρούς για πειράματα. Σε όποιον άλλον κάνει το ίδιο, απλά να πω ότι αν αντί για δεξτρόζη, αρχίζει και βάζει βίνη, απλά η γεύση θα απογειωθεί. Επίσης συμφέρει και οικονομικά για όποιον είναι "νεροχύτης", όπως εγώ. Υποθέτω ότι μιλάμε κυρίως για brewing Lager, άντε Pilsner στην καλύτερη... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dj_takis Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2018 19 λεπτά πριν, palasd είπε Ενδιαφέρων αυτό με την κατασκευή μπύρας μήπως είναι εύκολο να γράψεις τι χρειάζεται και αν γίνεται καποιο λινγκ Είναι πολύ εύκολο, ο εξοπλισμός είναι γύρω στο 60άρι που τον κάνεις απόσβεση από τις πρώτες 2-3 μπύρες που θα φτιάξεις. Κάποιο έτοιμο κιτ έχει περίπου 15-20 ευρώ, που θα σου βγει σύνολο 20-25 ευρώ με καπάκια και σάκχαρα. Αν αντί για δεξτρόζη όπως είπα βάλεις βίνη, θα σου πάει περίπου 28 ευρώ. Και βγάζεις 23 λίτρα. Απλά πρέπει να πάρεις και μπουκάλια για αρχή, αν δεν έχεις. Αν δεν κάνω λάθος, τα 100 μπουκάλια περίπου 30 ευρώ. Τα 330 ml. Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη και γρήγορη, και το αποτέλεσμα θεωρώ ότι αξίζει. Λινκ σου στέλνω πμ, για να μη διαφημίσω. 6 λεπτά πριν, ThReSh είπε Υποθέτω ότι μιλάμε κυρίως για brewing Lager, άντε Pilsner στην καλύτερη... Και WEISS. Έχω καταλήξει σε ένα έτοιμο κιτάκι που θυμίζει πολύ Paulaner. Φοβερή για έτοιμο κιτ. Έχω φτιάξει και Abbey. Αλλά μου γλύκιζε αρκετά λόγω αλκοόλ και δεξτρόζης που είχα βάλει, και δεν την ευχαριστήθηκα. Με 8% αλκοόλ. Από τότε που βάζω βίνη δεν έχω κάνει κάτι ανάλογο για να εκφέρω άποψη. Από 'κει και πέρα πας καθαρά σε έτοιμες συνταγές, που θέλεις μαγείρεμα πραγματικό. Εγώ δεν το έχω τολμήσει ακόμα. Πάντως απ' ότι ξέρω, για να φτιάξεις συνταγή με τα όλα της, θες κανά εξάωρο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stelios18120 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2018 Ρε συ επιστήμονας έχεις γίνει Αντε κανε μερικά λίτρα παραπάνω και να αγοράσω από εσένα αν είναι 😂😂 Πάντως καλά κάνεις,καλύτερα χειροποίητη να ξέρεις και τι βάζεις και να παίρνεις και την ευχαρίστηση ότι την έφτιαξες εσύ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dj_takis Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2018 2 λεπτά πριν, stelios18120 είπε Ρε συ επιστήμονας έχεις γίνει Αντε κανε μερικά λίτρα παραπάνω και να αγοράσω από εσένα αν είναι 😂😂 Πάντως καλά κάνεις,καλύτερα χειροποίητη να ξέρεις και τι βάζεις και να παίρνεις και την ευχαρίστηση ότι την έφτιαξες εσύ. Εγώ δεν είμαι τίποτα. Που να δεις κάτι άλλους που το έχουν κάνει πραγματική επιστήμη. Ξέρουν τα πάντα από λυκίσκους μέχρι και θερμοκρασίες που πρέπει να έχει η μπύρα σε συγκεκριμένες χρονικές στιγμές. Δεν πουλάω ρε συ. Μόνο κερνάω.😃 Άσε που εσένα θα σε χρειαστώ. Υδραυλικός δεν είσαι; Θα σου στείλω πμ να σου πω το θέμα μου, σήμερα ή αύριο. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stelios18120 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2018 4 λεπτά πριν, dj_takis είπε Εγώ δεν είμαι τίποτα. Που να δεις κάτι άλλους που το έχουν κάνει πραγματική επιστήμη. Ξέρουν τα πάντα από λυκίσκους μέχρι και θερμοκρασίες που πρέπει να έχει η μπύρα σε συγκεκριμένες χρονικές στιγμές. Δεν πουλάω ρε συ. Μόνο κερνάω.😃 Άσε που εσένα θα σε χρειαστώ. Υδραυλικός δεν είσαι; Θα σου στείλω πμ να σου πω το θέμα μου, σήμερα ή αύριο. Χαχαχαχα ωραίος Ναι ότι θέλεις στείλε μου. Εννοείται θα πέσει κερασματακι 😁😁 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
seithan Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2018 51 minutes ago, dj_takis said: Είναι πολύ εύκολο, ο εξοπλισμός είναι γύρω στο 60άρι που τον κάνεις απόσβεση από τις πρώτες 2-3 μπύρες που θα φτιάξεις. Κάποιο έτοιμο κιτ έχει περίπου 15-20 ευρώ, που θα σου βγει σύνολο 20-25 ευρώ με καπάκια και σάκχαρα. Αν αντί για δεξτρόζη όπως είπα βάλεις βίνη, θα σου πάει περίπου 28 ευρώ. Και βγάζεις 23 λίτρα. Απλά πρέπει να πάρεις και μπουκάλια για αρχή, αν δεν έχεις. Αν δεν κάνω λάθος, τα 100 μπουκάλια περίπου 30 ευρώ. Τα 330 ml. Είναι εφικτό να παραθέσεις λίνκ για το απαραίτητο εξοπλισμό; Σε ευχαριστώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dj_takis Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2018 11 λεπτά πριν, seithan είπε Είναι εφικτό να παραθέσεις λίνκ για το απαραίτητο εξοπλισμό; Σε ευχαριστώ. Έχεις πμ φίλε μου. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fortistis Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2018 2 ώρες πριν, mp123 είπε Δεν εκανε κανενα εγκλημα ο ανθρωπος. Μην κανεις ετσι..... : Αδερφέ, εστιάζεις μόνο στο τελευταίο μήνυμα. Του εξήγησα αρκετές φορές αλλά επιμένει. Δεν ψήνομαι να γίνω βούδας, ούτε και θέλω και τόσα κιλά! [\spoiler] 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zio10 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2018 Δε νομίζω να θεωρείται διαφήμιση ρε παιδιά, βάλτε το εδώ για όποιον ενδιαφέρεται! 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fortistis Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, ThReSh είπε Υποθέτω ότι μιλάμε κυρίως για brewing Lager, άντε Pilsner στην καλύτερη... Όχι. Ειδικά lager, εάν θέλεις να έχεις όντως lager, είναι η πιο τεχνική μπύρα. Θέλει χώρο στο ψυγείο και περίεργα προφίλ θερμοκρασίας, Επίσης, θέλει δύσκολες διαδικασίες cooling και έχει δύσκολο mashing (λόγω εξοπλισμού κυρίως). Πάντα, η πιο εύκολη μπύρα για home brewing ήταν και είναι τα ales. Επεξ/σία 1 Σεπτεμβρίου 2018 από Fortistis Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mp123 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Παιδια σε λιγο θα παω εξω. Που μπορω να βρω φρεσκια μπυρα ετσι να δοκιμασω να δω πως ειναι. Υ. Γ θα παιξει και ζεστη γουρνοπουλα σαν κυριος γευμα. Επεξ/σία 1 Σεπτεμβρίου 2018 από mp123 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fortistis Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Για όσους ψήνονται να αρχίσουν το home brewing με έτοιμα malts. Καταρχάς, malt είναι το τσάι των σπόρων που το κάνουμε sterilize με λυκίσκο και μετά ferment με μαγιά (παίζει να έχει ήδη λυκίσκο μέσα το malt, δεν θυμάμαι ακριβώς, πάει καιρός που έκανα μπύρα από malt). Πάμε τώρα Υπάρχουν δύο starting points. Έτοιμο malt ή starter's kit. Αυτά που χρειάζεται κανείς για να κάνει μπύρα από malt είναι το malt το ίδιο, λυκίσκο μαγιά ένα δοχείο για fermentation μία συσκευή για μεταφορά υγρών (συνήθως χρησιμοποιείται ένα λάστιχο με ικανή διάμετρο στην διατομή του) κάτι για αποθήκευση, που εάν δεν είναι μπουκάλι τότε χρειάζεται και CO2. Τα starter's kit δίνουν όλα τα παραπάνω πέρα από το "κάτι για αποθήκευση". Είναι όμως πιο ακριβά και θεωρώ πως στην Ελλάδα μπορεί κανείς να βρει ωραία δοχεία για fermentation. Πιο ωραία από αυτά που δίνουν τα kit. Λυκίσκο μπορεί κανείς να πάρει από online καταστήματα. Έρχεται σε αεροστεγή σακουλάκια (είναι μικρά, σαν m&ms) και διατηρείται στο ψυγείο. Εάν κανείς πάρει malt για ale, τότε η θερμοκρασία ζύμωσης (την θυμήθηκα την λέξη για το fermentation) είναι δωματίου ( = 18 - 21 C). Η ζύμωση παίρνει δύο εβδομάδες συνήθως, αναλόγως τα ζάχαρα μέσα στο malt. Δεν προτείνω πρόσθετα ζάχαρα (ζάχαρη π.χ.), εκτός εάν κανείς θέλει να κάνει abbey ή κανένα δυνατό stout. Μαγιά επίσης αγοράζει κανείς από online καταστήματα. Η μαγιά και ο λυκίσκος είναι το 50% της γεύσης της μπύρας. Για αγορά, εάν κανείς ψάξει στο google: beer malt θα βρει πολλά αποτελέσματα. Επεξ/σία 1 Σεπτεμβρίου 2018 από Fortistis Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dj_takis Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2018 5 λεπτά πριν, Fortistis είπε Όχι. Ειδικά lager, εάν θέλεις να έχεις όντως lager, είναι η πιο τεχνική μπύρα. Θέλει χώρο στο ψυγείο και περίεργα προφίλ θερμοκρασίας, Επίσης, θέλει δύσκολες διαδικασίες cooling και έχει δύσκολο mashing (λόγω εξοπλισμού κυρίως). Πάντα, η πιο εύκολη μπύρα για home brewing ήταν και είναι τα ales. Εσύ μιλάς καθαρά για home brewing. Βασικά όσους ξέρω που το κάνουν δεν θέλουν απλά χώρο στο ψυγείο τους. Έχουν άλλο ψυγείο μόνο για την μπύρα τους, και έτσι πετυχαίνουν τις θερμοκρασίες που απαιτούνται. Τα κιτάκια δεν είναι τόσο απαιτητικά , αλλά κι αυτά θέλουν μια θερμοκρασία μεταξύ 20-28 βαθμών. Πολύ πρόσφατο παράδειγμα, κιτάκι που έχω φτιάξει δεκάδες φορές, έβαλα τα μπουκάλια (10 μέρες είχε μόλις η μπύρα μέσα στα μπουκάλια, που σημαίνει ότι ακόμα υπήρχε ζύμωση) στο πορτ-παγκάζ για 4 ώρες ταξίδι, και χάλασε όλη η μπύρα. Πρέπει να είχε 50 βαθμούς εκεί μέσα. Ούτε που το σκέφτηκα. Τσάμπα και τα λεφτά και ο κόπος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fortistis Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, dj_takis είπε Εσύ μιλάς καθαρά για home brewing. Βασικά όσους ξέρω που το κάνουν δεν θέλουν απλά χώρο στο ψυγείο τους. Έχουν άλλο ψυγείο μόνο για την μπύρα τους, και έτσι πετυχαίνουν τις θερμοκρασίες που απαιτούνται. Τα κιτάκια δεν είναι τόσο απαιτητικά , αλλά κι αυτά θέλουν μια θερμοκρασία μεταξύ 20-28 βαθμών. Πολύ πρόσφατο παράδειγμα, κιτάκι που έχω φτιάξει δεκάδες φορές, έβαλα τα μπουκάλια (10 μέρες είχε μόλις η μπύρα μέσα στα μπουκάλια, που σημαίνει ότι ακόμα υπήρχε ζύμωση) στο πορτ-παγκάζ για 4 ώρες ταξίδι, και χάλασε όλη η μπύρα. Πρέπει να είχε 50 βαθμούς εκεί μέσα. Ούτε που το σκέφτηκα. Τσάμπα και τα λεφτά και ο κόπος. E ναι. Ειδικά για lager εννοείται ψυγείο χώρια. Προσωπικά είχα ψυγείο χώρια και raspberry pi το οποίο λειτουργούσε ένα arduino με το brewing kit, που σου δίνει local server με temp και current control. Το ψυγείο πάνω σε relay συνδεδεμένο στο arduino και τα πάντα ελεγχόμενα (θερμόμετρα συνδεδεμένα στο arduino, τα οποία ήταν μέσα στο ψυγείο, ένα για τον χώρο και ένα για τον fermenter... ωραίες εποχές!). Κιτάκι για lager με θερμοκρασία στους 28; Βασικά, μπύρα στους 28; Κάτι δεν λες καλά. Μπορώ να έχω link για τους 28; Επίσης, η μπύρα η σπιτική πάντα κάνει δεύτερη ζύμωση. Ακόμα και εάν την αφήσεις 14 μέρες στον fermenter, πάντα στο μπουκάλι θα σου βγει λίγο CO2. Επεξ/σία 1 Σεπτεμβρίου 2018 από Fortistis Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα