Προς το περιεχόμενο

Official Beer Topic


soturin

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εκτός και εάν νομίζεις ότι επειδή εισάγει η Ελλάδα μπύρες από Βέλγιο, έρχεται και η κουλτούρα του Βελγίου στην Ελλάδα!!!

Επίσης, ναι. Το Λονδίνο έχει πολύ περισσότερη κουλτούρα σε μπύρα από το Βέλγιο. Αλλά τι στα λέω αυτά; Φαντάζομαι ξέρεις και για τους διαφορετικούς τύπους μηχανισμών τραβήγματος μπύρας από το keg, πού αναπτυχθήκανε, γιατί ακόμα το να έχεις τον παλιό σημαίνει ότι η pub είναι μάγκικη και το pubιέρης τζιμάνι και (όπως φαντάζομαι ξέρεις) πως ο ένας από τους δύο τύπους μηχανισμών υπάρχει μόνο στο Λονδίνο. 

1 λεπτό πριν, GenesisX είπε

Αφού γράφεις ότι η leffe και λοιπες μπυρές δεν είναι καλές και παραθέτεις ένα κατάστημα με μπύρες από Αγγλία...

Ω, καλά! Κατάλαβα. Και απάντησα πριν το γράψεις αυτό! 

Ναι, αδερφέ! Ό,τι πεις! 

Επεξ/σία από Fortistis
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 3,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

5 λεπτά πριν, palasd είπε

Το σωστό μπιφτέκι είναι μίξη 2/3 μοσχαρίσιο και 1/3 χοιρινό περασμένα τουλάχιστον δύο φορές από την μηχανή του κιμά 

Σύμφωνοι, αλλά εδώ λέμε για μπύρες :P :P :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, AristidisZ είπε

Σύμφωνοι, αλλά εδώ λέμε για μπύρες :P :P :P

Ναι αλλά ταιριάζει ένα σωστό μπιφτέκι με μια κρύα μπύρα! :lol:

Στάλα έχετε δοκιμάσει; Γιαννιώτικη, έχει ενδιαφέρον!

Επεξ/σία από zio10
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, palasd είπε

για μένα η μπύρα πρέπει να είναι παγωμένη

Παγωμένη ακόμα και η Αμστελ μοιάζει με υπερπαραγωγή, η μπύρα πρέπει να είναι λίγο κρύα για να καταλαβαίνεις και την γεύση 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εμενα ολες οι μπυρες ακριβες , θολες , μαυρες ,και καλα μοναστηριακες ψαγμενες και καλα , δεν μπορω να τις πιω.   δεν εχω κουλτουρα ειμαι απο χωριο.

heineken και kaiser παγωμενες κρυσταλο αυτες πινω.   

τωρα κουλτουρα μπυρας λεει. εδω ειναι ελλαδα. δεν ταιριαζει σε μεσογειακη χωρα αυτο.δεν θα καθησει ο ελληνας κλεισμενος σε μια παμπ να μπεκροπινει μπυρες οπως κανουν στην βορεια ευρωπη . 

.

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators
14 minutes ago, mp123 said:

εμενα ολες οι μπυρες ακριβες , θολες , μαυρες ,και καλα μοναστηριακες ψαγμενες και καλα , δεν μπορω να τις πιω.   δεν εχω κουλτουρα ειμαι απο χωριο.

heineken και kaiser παγωμενες κρυσταλο αυτες πινω.   

τωρα κουλτουρα μπυρας λεει. εδω ειναι ελλαδα. δεν ταιριαζει σε μεσογειακη χωρα αυτο.δεν θα καθησει ο ελληνας κλεισμενος σε μια παμπ να μπεκροπινει μπυρες οπως κανουν στην βορεια ευρωπη . 

.

Λάθος topic τότε, άνοιξε ένα Μπλιαχχχ Beer...

  • Thanks 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Στις 23/8/2018 στις 1:02 ΜΜ, mp123 είπε

εμενα ολες οι μπυρες ακριβες , θολες , μαυρες ,και καλα μοναστηριακες ψαγμενες και καλα , δεν μπορω να τις πιω.   δεν εχω κουλτουρα ειμαι απο χωριο.

heineken και kaiser παγωμενες κρυσταλο αυτες πινω.   

τωρα κουλτουρα μπυρας λεει. εδω ειναι ελλαδα. δεν ταιριαζει σε μεσογειακη χωρα αυτο.δεν θα καθησει ο ελληνας κλεισμενος σε μια παμπ να μπεκροπινει μπυρες οπως κανουν στην βορεια ευρωπη . 

.

Δεν είναι θέμα χωριού ή πόλης. Στην Ελλάδα δεν έχουμε κουλτούρα μπύρας. Δεν είναι ποτό που το εξερευνούμε, το ξέρουμε, το φτιάχνουμε στα χωριά. Όπως, π.χ., είναι το κρασί και το τσίπουρο. 

Γενικά και εγώ έχω παρατηρήσει ότι οι μεσογειακές χώρες δεν έχουν κουλτούρα μπύρας. Τουλάχιστον, αυτές στην Ευρώπη. 

Το λευκό spirit της Ελλάδας (τσίπουρο) είναι από τα πολύ καλά στην Ευρώπη. Η μυρωδιά του σταφυλιού του δίνει γεύση, σε αντίθεση με τα άλλα λευκά spirits στην Ευρώπη, πλην των Βαλκανικών χωρών και (νομίζω, μπορεί να κάνω λάθος) των χωρών ανάμεσα στην Κασπία και την Μαύρη θάλασσα. 

Τρανό παράδειγμα ότι οι Έλληνες, στην πλειοψηφία, δεν ξέρουν από μπύρα, είναι το γεγονός ότι τις διαχωρίζουν με βάσει το χρώμα τους. Πας να συζητήσεις για μπύρα, και αρχίζει ο συνομιλητής να σου κατηγοριοποιεί τις μπύρες αναλόγως το χρώμα. Μεταβολή και έφυγες. Δεν υπάρχει λόγος να συζητήσεις. 

Πού, δηλαδή, να θέλεις να συζητήσεις για ποικιλίες λυκίσκου ή άλλα συστατικά/πρόσθετα στην πύρα, όπως λακτόζη (γάλα).

Σε αντίθεση, ένας μέσος πότης στην Ελλάδα, ξέρει να σου ξεχωρίσει το τσίπουρο ή την ρακή εάν είναι από μαύρα ή λευκά σταφύλια. 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 22/8/2018 στις 11:33 ΜΜ, zio10 είπε

Είναι ωραία η πίκρα στη μπύρα, kaiser πχ κορυφή. Αλλά είναι και γούστα :)

🤙 Συντάσσομαι! Εναλλακτικά συστήνω και την Μαμος σε όσους τους αρέσει η πικρούλα. Είναι η φετινή καλοκαιρινή αγάπη😋

 

mamos_logo.png

Επεξ/σία από kronos73
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 22/8/2018 στις 11:33 ΜΜ, zio10 είπε

Είναι ωραία η πίκρα στη μπύρα, kaiser πχ κορυφή. Αλλά είναι και γούστα

Βέβαια η Kaiser στην κλίμακα IBU θα είναι πολύ χαμηλά. Σε σχέση με πραγματικά πικρές μπίρες παίζει να τη λες και γλυκιά.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχει δοκιμάσει κανείς από σας να φτιάξει τη δική του μπύρα? Αν το ψάξετε λίγο δεν είναι δύσκολη διαδικασία αν το κάνεις με έτοιμες συνταγές και το αποτέλεσμα είναι πολύ καλύτερο απο το μέσο όρο του εμπορίου. 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...