Προς το περιεχόμενο

Official Beer Topic

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Aχ! Η αγαπημένη μου βέλγικη! Είναι πραγματικά πολύ καλή - από όλες όσες έχω δοκιμάζει συνεχιζει να είναι η τοπ. Μπράβο, πολύ καλή επιλογή!

Εγώ τελευταία ανακαλύπτω τις μπύρες της "παλιάς" Γερμανίας, πχ

(εξαιρετική αν και άγνωστη)

urk-06.jpg

• Απαντ. 3,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Aχ! Η αγαπημένη μου βέλγικη! Είναι πραγματικά πολύ καλή - από όλες όσες έχω δοκιμάζει συνεχιζει να είναι η τοπ. Μπράβο, πολύ καλή επιλογή!

Εγώ τελευταία ανακαλύπτω τις μπύρες της "παλιάς" Γερμανίας, πχ

(εξαιρετική αν και άγνωστη)

urk-06.jpg

Η Karmeliet είναι μια από τις καλύτερες που έχω δοκιμάσει, πίνεται όλες τις εποχές, και προσωπικά θεωρώ πως το ποτήρι της είναι το πιο όμορφο απ' όσα έχω δει.

Παρόλ' αυτά, απ' όσες βέλγικες έχω δοκιμάσει, εξακολουθώ να θεωρώ top τη Rochefort 10, απλά δύσκολα πίνεται με ζέστη.

Και πού τη βρίσκεις την Krostitzer;

Το καλοκαίρι μου φέτος είναι αφιερωμένο στην ΒΕΡΓΙΝΑ, παίδες. Μιλάμε κόλλησα .

Να φανταστώ πως αναφέρεσαι στη Weiss, έτσι; Η οποία είναι ιδιαίτερα αξιόλογη για τα ελληνικά δεδομένα.

Και η lager δε με χαλάει, αλλά είναι για πολύ συγκεκριμένες καταστάσεις.

Δυστυχώς δεν έχω εύκολη πρόσβαση σε Karmeliet Φάνη. :(

Damn, δεν παίζει τίποτα στις κάβες εκεί;

Δημοσ.

Η Karmeliet είναι μια από τις καλύτερες που έχω δοκιμάσει, πίνεται όλες τις εποχές, και προσωπικά θεωρώ πως το ποτήρι της είναι το πιο όμορφο απ' όσα έχω δει.

Παρόλ' αυτά, απ' όσες βέλγικες έχω δοκιμάσει, εξακολουθώ να θεωρώ top τη Rochefort 10, απλά δύσκολα πίνεται με ζέστη.

Και πού τη βρίσκεις την Krostitzer;

Τη ροσφορ έχω σίγουρα να την πιω δυο/τρία χρόνια, δεν μπορώ να ανακαλέσω γεύση πια... Αλλά μαύρη... σίγουρα δε θα με ενθουσίασε, αλλιώς θα το θυμόμουν.

Τη κρόστιτσερ τη βρίσκω σε όλα τα σουπερ μάρκετ εδώ, η μοίρα με έφερε στην περιοχή της :Ρ Αλλά την έχω πετύχει και στο Βερολίνο. Γενικά οι μπύρες της Ανατολικής Γερμανίας - όσες δοκίμασα δηλαδή - ήταν αξιοπρεπέστατες, πολύ καλύτερες από κάτι alt και κάτι kölsch σαπουνόνερα που πίνουν από την άλλη πλευρά.

Υποψιάζομαι ότι και στο beerstore στη Θεσσαλονίκη πχ θα έχει κάποιες της περιοχής. Με τη λογική ότι έχουν τα πάντα, γιατί όχι και κάποια από εδώ

Δημοσ.

Να φανταστώ πως αναφέρεσαι στη Weiss, έτσι; Η οποία είναι ιδιαίτερα αξιόλογη για τα ελληνικά δεδομένα.

Και η lager δε με χαλάει, αλλά είναι για πολύ συγκεκριμένες καταστάσεις.

Καλοκαιριάτικα δεν μπορώ να πιω weiss...! 

Την Lager πίνω, είτε στην παραλία είτε με το φαγητό. Κατεβαίνει η άτιμη.

• Like 1
Δημοσ.

δοκιμασα αυτες τις 2 ,μου τις εφερε ο πατερας μου απο Γερμανια.

Η δεξια μου αρεσε πολυ!η αριστερη δεν με ξετρελανε αλλα πινοταν ευχαριστα.

Τις εχετε δοκιμασει ;ποια η αποψη σας ;

post-248464-0-40247800-1470911197_thumb.jpg

• Super Moderators
Δημοσ.

Yeap αρκετά καλές ειδικά η αριστερή, αν και προτιμώ Weihenstephaner και Paulaner, είναι μέσα στις top 6 Weiss που προτιμώ μαζί με την Schneider, την Andechser και την Ayinger...

Τις Franziskaner, Weihenstephaner, Paulaner και Schneider τις βρίσκεις στον ΑΒ. :)

• Like 2
Δημοσ.

Μιλώντας για weiss, ήπια την corfu weiss και μ' άρεσε πολύ παραπάνω απο το 27 του ratebeer που μόλις είδα. Και πρώτη φορά με βρίσκει τόσο αντίθετο το σκορ απο εκεί.

Δηλαδή περισσότερο απο franziskaner πχ λιγότερο μ' αρέσει.

Γενικά έπινα schneider και weihenstephaner, αυτή την βάζω λίγο πιο κάτω απο αυτές.

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Την έχει κάποιο SM ή αναγκαστικά κάβα και μπυραρία?

Τα 2.7-2.75 που βλέπω να έχει σε μερικά sites πάντως είναι απαράδεκτη τιμή, ακριβότερη από Γερμανικές εισαγώμενες top Weiss...

Δημοσ.

Σε καποιο ειχα δει να φερνουν Corfu αλλα δεν θυμαμαι που..

Το προβλημα στη Ελλαδα ειναι η φορολογια. Εφικτοτερο ειναι να παραξεις κατι δικο σου στο εξωτερικο και μετα να το εισαγεις, παρα να το δημιουργησεις εδω. Αθανατη Ελληνικη φορολογια και γραφειοκρατια.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...