Προς το περιεχόμενο

Official Beer Topic


soturin

Προτεινόμενες αναρτήσεις

 Εσύ δηλαδή βάζεις τη μοναστηριακή εκεί μέσα;  :fear:

Οχι την βαζω σε ποτηρι κρασιου.Αν νομιζεις οτι ειναι..αναρμοστο παρε το δικο σου ποτηρι , παρε ενα κρασιου  και μετρα την διαχυση των αρωματων και την ροη των φυσαλλιδων.Και πες μου εντυπωσεις  :-D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 3,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Οχι την βαζω σε ποτηρι κρασιου.Αν νομιζεις οτι ειναι..αναρμοστο παρε το δικο σου ποτηρι , παρε ενα κρασιου  και μετρα την διαχυση των αρωματων και την ροη των φυσαλλιδων.Και πες μου εντυπωσεις  :-D

 

Άσε τις ειρωνείες μπλουσατάκο, μιας και μου έβαλες τις ποτηράρες από το Oktoberfest, πήγαινε εκεί με το ποτήρι κρασιού και πες "βάλτε μου εδώ έχει τις ίδιες φυσαλλίδες", να σε κρεμάσουν και σένα μαζί με τον τριλοβίτη :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σιγα μην παω εκει με το κολονατο  :-D

 

Γιατι δεν πας εσυ να τους μιλησεις για το αρωμα μπανανας και καραμελας  :lol:


Αυτα ειναι τα ωραια  :P

 

 

http://perierga.gr/wp-content/uploads/2013/06/beeruses5.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 Το θέμα είναι τι μπύρα βάζεις στο κάθε ποτήρι. Εσύ δηλαδή βάζεις τη μοναστηριακή εκεί μέσα;  :fear:

Περα την πλακα εχουν την λογικη τους τα ποτηρια .Καποιοι βασικοι τυποι .Μεχρι εκει.

Απο την στιγμη που αλλος θελει αφρο , αλλος την ριχνει ετσι ωστε να μην κανει αφρο, αλλος την πινει μονορουφι αλλος σιγα σιγα αλλος σε θερμοκρασια κελαριου αλλος στην θερμοκρασια ψυγειου του..μετα απλα ειναι θεμα συνηθειας πιο πολυ.

Εξαλλου οι περισσοτεροι δεν ξερουν καν τις διαφορες , βασικα δεν ξερουν την τυφλα τους.Απλα το ψυχολογικο της σωστης επιλογης ποτηριου ,  η το οπτικο κομματι λειτουργει σαν placebo και εντεινει τις αρωματικες-γευστικες εντυπωσεις

 

Ειναι σαν να πηγαινεις σε γκουρμε εστιατοριο και να σου λει ο σεφ για τα αρωματα της θαλασσας .Αν  κανει δε πλακα στους πελατες και τους πει οτι η σαλτσα για να αναδειχθει θελει 5 cm πλατος πιατο ,δεν θα τον αμφισβητησει κανεις.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Περα την πλακα εχουν την λογικη τους τα ποτηρια .Καποιοι βασικοι τυποι .Μεχρι εκει.

Απο την στιγμη που αλλος θελει αφρο , αλλος την ριχνει ετσι ωστε να μην κανει αφρο, αλλος την πινει μονορουφι αλλος σιγα σιγα αλλος σε θερμοκρασια κελαριου αλλος στην θερμοκρασια ψυγειου του..μετα απλα ειναι θεμα συνηθειας πιο πολυ.

Εξαλλου οι περισσοτεροι δεν ξερουν καν τις διαφορες , βασικα δεν ξερουν την τυφλα τους.Απλα το ψυχολογικο της σωστης επιλογης ποτηριου ,  η το οπτικο κομματι λειτουργει σαν placebo και εντεινει τις αρωματικες εντυπωσεις

 

Ειναι σαν να πηγαινεις σε γκουρμε εστιατοριο και να σου λει ο σεφ για τα αρωματα της θαλασσας .Αν  κανει δε πλακα στους πελατες και τους πει οτι η σαλτσα για να αναδειχθει θελει 5 cm πλατος πιατο ,δεν θα τον αμφισβητησει κανεις.

 

Ισχύει έτσι είναι. Και εγώ έχω φίλους που παίρνουν το μπουκάλι και το ρίχνουν με την ταχύτητα του φωτός μέσα στο ποτήρι, αλλά δεν κάθομαι να συζητήσω πως και γιατί. Μου έρχεται αυθόρμητα η κίνηση που πιάνεις το κεφάλι σου, αλλά μέχρι εκεί. Και από το μπουκάλι κανονικά δεν "πρεπει" να την πιεις γιατί δεν αναδεικνύεται η γεύση, αλλά ok και με αυτό.

Ο καθένας όπως θέλει πίνει και τρώει, αλλά δεν παύει να είναι λάθος κάποια βασικά πράγματα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και αφου ακολουθησει την <σωστη> διαδικασια για καποιο λογο θεωρει αυτονοητο καποιος οτι θα εχει και το καταλληλο....αισθητηριο να διακρινει και ολα τα αρωματα.Χωρις να διαβασει τα συστατικα.

Ναι σιγουρα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σωστο.Αλλα εμπειρια σημαινει δοκιμη παρα πολλων μπυρων και παρα πολλων ποτηριων , σημαινει και διαβασμα (για να μην νομιζεις οτι σε κουνημα του ποτηριου γινεται και νεα ζυμωση η οτι πετυχες το ποτηρι που ποτηρι που δημιουργει την καλυτερη ροη φυσαλλιδων).

Και αν το παμε πιο μακρια χρειαζονται και τα καταλληλα αισθητηρια , αλλιως με σκληρη δουλεια θα ειμασταν ολοι γευσιγνωστες

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το να έχεις δοκιμάσει εκατοντάδες μπύρες, να ξέρεις συστατικά και κατηγορίες, να ξέρεις από ποτήρια και θερμοκρασίες κτλ δε σου δίνει το δικαίωμα να την πεις σε κάποιον που δεν το κάνει έτσι. Όλα αυτά τα κάνεις από επιλογή σου, επειδή αγαπάς την μπύρα. Μπορείς απλά να του πεις πιο είναι το σωστό (γιατί υπάρχει σωστό και λάθος) και άμα θέλει σε ακούει. Άμα δε θέλει και προτιμάει/του αρέσει να την πιει αλλιώς, δικαίωμα του. 

 

Το κακό και το "αστείο" είναι όταν γίνεται το αντίθετο και κάποιος που δεν ξέρει, σε βλέπει πχ να κουνάς το μπουκάλι της Weiss στο τέλος, σε κοιτάει σαν εξωγήινο και γελάει. 

 

Βέβαια όταν πεις σε κάποιον "πρέπει να πιεις την μπύρα έτσι για να καταλάβεις αρώματα και γεύσεις" δε σημαίνει ότι θα καταλάβει τη διαφορά από το να την έπινε αλλιώς (από τη στιγμή που δεν έχει την εμπειρία). Θα την έχει πιει όμως σωστά και άμα δεν του άρεσε έτσι, σημαίνει ότι δε θα του αρέσει με όποιον -άλλον- τρόπο κι αν την πιει.

Γιατί αν πιει μια μοναστηριακή από την κατάψυξη ή μια Lager ζεστή και πει ότι δεν του άρεσε, η απάντηση θα είναι "Την ήπιες λάθος, γι' αυτό δε σου άρεσε"

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το σωστο και το λαθος ειναι σχετικα ειδικα οταν δεν ακολουθουνται συνθηκες..εργαστηριου.Δηλαδη να υπαρχει σταθερη θερμοκρασια δωματιου και να την πινει σε χρονομετρημενο διαστημα τετοιο ωστε να μην μεταβαλλεται αισθητα η  θερμοκρασια της .

Η θερμοκρασια κελαριου ειναι 12 βαθμους η θερμοκρασια του δωματιου με ac θα ειναι 25

 

Οποτε που καταληγουμε ? Καλως ο πολυ γενικος μπουσουλας αλλα μεχρι εκει.Κατω η τυπολατρεια .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ό,τι πιο κοντινό σε κοσμοπόλιταν για αγοράκια η συζήτηση ε, "οι 10 βαθμοί είναι το νέο σομόν", "20 νέες στάσεις στα ποτήρια που δεν ξέρατε", "πώς να χτυπάτε τη μπύρα (και να της αρέσει)", "Βέλγοι: το μήκος του μπουκαλιού παίζει ρόλο".

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ό,τι πιο κοντινό σε κοσμοπόλιταν για αγοράκια η συζήτηση ε, "οι 10 βαθμοί είναι το νέο σομόν", "20 νέες στάσεις στα ποτήρια που δεν ξέρατε", "πώς να χτυπάτε τη μπύρα (και να της αρέσει)", "Βέλγοι: το μήκος του μπουκαλιού παίζει ρόλο".

 

Οι 50 αποχρωσεις μιας ξανθιας  :-)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το σωστο και το λαθος ειναι σχετικα ειδικα οταν δεν ακολουθουνται συνθηκες..εργαστηριου.Δηλαδη να υπαρχει σταθερη θερμοκρασια δωματιου και να την πινει σε χρονομετρημενο διαστημα τετοιο ωστε να μην μεταβαλλεται αισθητα η  θερμοκρασια της .

Η θερμοκρασια κελαριου ειναι 12 βαθμους η θερμοκρασια του δωματιου με ac θα ειναι 25

 

Οποτε που καταληγουμε ? Καλως ο πολυ γενικος μπουσουλας αλλα μεχρι εκει.Κατω η τυπολατρεια .

 

Ντάξει τώρα υπερβάλεις. Καταρχάς η θερμοκρασία δωματίου δεν παίζει ρόλο με τη θερμοκρασία που θα σερβιριστεί η μπύρα στο ποτήρι, απλά επηρεάζει το πόσο γρήγορα θα ζεσταθεί. Αν η μπύρα σερβιριστεί στους 12 βαθμούς στο ποτήρι, ίδια γεύση θα έχει ανεξάρτητα αν το δωμάτιο θα έχει 0 ή 40 βαθμούς. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...