Προς το περιεχόμενο

Official Beer Topic

soturin

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 3,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

ζεος

Νόμιζα εννοούσες την εζα ζ, πολύ καλή είναι

pilsner-beer-%CE%B6-%CE%B5%CE%B6%CE%B1.j

Oλα εχουν την εποχη τους .Δεν μπορει κατακαλοκαιρο να τις πινουμε χλιαρες για να αναδειχθουν τα ..αρωματα.Παραειναι βορειοευρωπαικο,εκεινο εχουν συννεφια ολο το χρονο  :-D

Απο χειμωνα βλεπουμε !

Το χειμώνα είναι η εποχή του τσίπουρου!  Μπύρες πίνουμε από Μάιο μέχρι Οκτώβριο το πολύ....:P

Ωραία μπυρίτσα είναι κι αυτή:

VOLCAN-BEER-BLONDE.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτό με το ποτήρι το θεωρώ ακόμα πιο σημαντικό και από τη σωστή θερμοκρασία, ειδικά στις μπύρες Trappist/Abbey και Weiss. Δυο φορές αναγκάστηκα να βάλω La Trappe σε κανονικό ποτήρι -επειδή ήμουν στο χωριό μου- και βγήκε 80% αφρός και 20% μπύρα και ας την έβαζα όσο πιο σιγά και πλάγια μπορούσα. Και όταν την ήπια ήταν σαν κάτουρο. Δεν είναι θέμα σεβασμού στην παράδοση, απλά κάποιες μπύρες πίνονται με συγκεκριμένο τρόπο και όχι όπως να 'ναι.

• Like 2

• Super Moderators

Από ελληνικές οι Septem μάλλον είναι top...

Αυτό με το ποτήρι το θεωρώ ακόμα πιο σημαντικό και από τη σωστή θερμοκρασία, ειδικά στις μπύρες Trappist/Abbey και Weiss. Δυο φορές αναγκάστηκα να βάλω La Trappe σε κανονικό ποτήρι -επειδή ήμουν στο χωριό μου- και βγήκε 80% αφρός και 20% μπύρα και ας την έβαζα όσο πιο σιγά και πλάγια μπορούσα. Και όταν την ήπια ήταν σαν κάτουρο. Δεν είναι θέμα σεβασμού στην παράδοση, απλά κάποιες μπύρες πίνονται με συγκεκριμένο τρόπο και όχι όπως να 'ναι.

μάλλον φταίει ότι δεν έχω δοκιμάσει σε ό,τι να 'ναι ποτήρι :P

μάλλον φταίει ότι δεν έχω δοκιμάσει σε ό,τι να 'ναι ποτήρι :P

Είσαι τυχερός. Το 80-20 που είπα ήταν τη 2η φορά που έκανα 10 παύσεις. Την 1η φορά που τη σέρβιρα, όπως θα τη σέρβιρα κανονικά, βγήκε 100% αφρός και 0% μπύρα, χωρίς να υπερβάλω. Όλο το ποτήρι ήταν αφρός. Και την άλλη μισή που έμεινε στο μπουκάλι, την έβαλα σε άλλο ποτήρι, γιατί θα πέρναγε πολύ ώρα μέχρι να φύγει όλος ο αφρός από το άλλο. Μέσα μου έκλαψα εκείνη τη μέρα  :P

Όσο για τις ελληνικές, ψηφίζω Siris (Voreia) και μετά Septem, Volcan. Και από τις γνωστές (περιπτέρου) προτιμάω Άλφα.

σε οσες μπιρες εχουν μαγια,χτυπηστε την μπιρα για 30'' για να ανακατευτει καλα το περιεχομενο,μετα αφηστε τη για 3' εκτος ψυγειου και μετα ανοιχτε και απολαυστε,αν την ειχατε παγωσει υπερβολικα θα επανελεθει και σε καλη θερμοκρασια.

Έτσι τις πίνουμε, σε θερμοκρασία κελαριού, 12-14 βαθμούς :P

Aντε να κανουμε μια μια παραχωρηση και να δεχθουμε να πιουμε τις μοναστηριακες κρυες .Τα δε παγωμενα ποτηρια  , αυτα που σου μουδιαζουν το στομα, να τα χρησιμοποιησουμε μονο στις lager  :-D

Aλλα οχι και κελαρι ! Αυτα για οσους ειναι πανω απο την Μαγχη  :P  

vsl...δεν ανοιγεις κανα κοκκινελι καλυτερα ? Αφου γυρω γυρω το φερνεις.Βαλτο σε μπουκαλι μπυρας.. :-D

Ρε πιες κανα ζαγόρι με μπόλικα παγάκια σε κρυστάλλινο ποτήρι να ξεδιψάσεις και σταμάτα να δολοφονείς τις μπύρες :-D

• Like 2

Ρε θα μάθετε να πίνετε μπύρα;

Τις καλύτερες τις πίνω το χειμώνα πάντως.

ThReSh (και οι υπόλοιποι), ο ΑΒ έχει -20% στις μπύρες, και έχει έρθει καινούργια παρτίδα La Trappe, με διαφορετικό μπουκάλι και κανονικό φελλό.

Μπλουζ, οι «μπύρες» που πίνουμε σε αυτή τη χώρα, κανονικά δε συγκαταλέγονται σε αυτό το είδος.

Ρε πιες κανα ζαγόρι με μπόλικα παγάκια σε κρυστάλλινο ποτήρι να ξεδιψάσεις και σταμάτα να δολοφονείς τις μπύρες :-D

http://www.karlssonbuss.nu/oktoberfest.jpg

vs

http://www.offthetap.co.uk/content/odds/Asterix%20In%20Britain.jpg

:-D

Ειδες και τις χορταστικες ποτηρουμπες.Οχι κυριλε ψιλολιγνα pilsνοποτηρα  :-D

http://www.karlssonbuss.nu/oktoberfest.jpg

vs

http://www.offthetap.co.uk/content/odds/Asterix%20In%20Britain.jpg

:-D

Ειδες και τις χορταστικες ποτηρουμπες.Οχι κυριλε ψιλολιγνα pilsνοποτηρα  :-D

Το έχω και αυτό το μονόλιτρο ποτήρι. Ειδικά αυτό τον καιρό βάζεις μέσα 3 κουτάκια ή 2 μπουκάλια και νιώθεις άρχοντας :P Το θέμα είναι τι μπύρα βάζεις στο κάθε ποτήρι. Εσύ δηλαδή βάζεις τη μοναστηριακή εκεί μέσα;  :fear:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...