Lucifer Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Η Λούσιφερ πέρασε περίοδο ύφεσης επειδή άλλαξε η εταιρεία διανομής, πλέον βρίσκεται πάλι. Το μπουκάλι έχει αλλάξει όμως: Στη Θεσσαλονίκη είχα βρει πριν κάνα δίχρονο αυτή, την καινούρια.
Garnele Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Ωχου ρε Λούσι. Λοιπόν, πιο συγκεκριμένο: οι μπύρες ξεκινάνε από 1.80 (ίσως η Ζευς να είναι πιο φτηνή αλλά δε μας ενδιαφέρει ούτως ή άλλως) και οι περισσότερες κυμαίνονται στα 2, ή 3,. Μοναστηριακές ως επί τω πλείστον, αλλά και άπειρες γερμανικές και τις αξιοπρεπείς αγγλικές. Λείπουν οι κλασσικές (άμστελ, χάινεκεν, κάιζερ, μπαντβάιζερ, σταροπράμεν, παουλάνερ, έρντινγκερ, μακφάρλαντ και τέτοια). Αν αποφασίσεις ότι θέλεις να καθίσεις εκεί οι μπύρες μέχρι 500ml παίρνουν αύξηση 2 εουροζ ενώ για τις φιάλες άνω των 500ml η αύξηση είναι 3 έουροζ. (κάτι εστρέλλα, κάτι λούσιφερ 750άρες τώρα που τις αναφέρατε κλπ) Πράγμα που φυσικά το δίνεις ΜΕ ΧΑΡΑ, διότι σκάνε λουκάνικα, τυριά, ψωμιά, κατίκια και άλλες τέτοιες ηδονές, ο καλός κυριούλης έβαλε μεράκι, δεή, νερό, εξαερισμό, έπιπλα (...). Οπότε χοντρικά για δυο μπύρες εκεί και φαΐ υπολογίζεις γύρω στα 10 ευρώ. Καλύτερη τιμή ΔΕΝ κάνουν, χθες πληρώσαμε 72,60.
freedubus Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Ευχαριστούμε γκαρνέλε. Και άσε που δε σας ενδιαφέρει η ΖΕΟΣ, ας βγάλει και η σαλονίκη τέτοια μπίρα, όχι μύθους και βερτζίνες, και μετά μιλήστε.
Lucifer Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Πωπω η Βεργίνα. Εσύ ΠΡΟΔΟΤΗ ακόμα χρωστάς μπύρες ε, δεν ξεχνώ, αίμα και δάκρυα στάζει, η δίψα μέσα βράζει κτλ.
Garnele Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Ευχαριστούμε γκαρνέλε.Και άσε που δε σας ενδιαφέρει η ΖΕΟΣ, ας βγάλει και η σαλονίκη τέτοια μπίρα, όχι μύθους και βερτζίνες, και μετά μιλήστε. Χαχ εκδηλώθηκε το ΤΟΠΙΚΙΣΤΑΚΙ. Ζεος νταξει σόρυ. Είχε και μια άλλη με το μεγαλεξαντρο που δεν την είχα ξαναματαδει, ασπρόμαυρο αυτοκολλητάκι, νόμιζα ότι ήταν του παοκ, αλλά ευτυχώς. Επίσης, κάτι πήρε το αυτί μου για μπύρα "ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ".
freedubus Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Εσύ ΠΡΟΔΟΤΗ ακόμα χρωστάς μπύρες ε, δεν ξεχνώ, αίμα και δάκρυα στάζει, η δίψα μέσα βράζει κτλ. Δέκα καφάσα για πάρτη σου.
Lucifer Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Ολυμπιακός μήπως; Κάθε FC έχει και τη μπύρα του, προφανώς του ΠΑΟΚ είναι η χειρότερη. Λίιιιγο χειρότερη από την TIRANA. φρητσάμπα, καλά, θα γυρίσω και θα το ισιώσουμε το πράμα. Να 'χω φέρει και κοκό από δω πάνω.
leftermann Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 πήρε το αυτί μου κοκό; Ο Τσμπάουγκ νομίζω δεν έχει μπύρα. Έχω πετύχει κρασί. Φυσικά δεν αγόρασα. Στο μαγαζάκι θα πάω για ψώνια. Δεν είμαι για να κάτσω. Μόλις μπορέσω...
Nauseas Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Ο Τσμπάουγκ νομίζω δεν έχει μπύρα. Πρόσεξε τα λόγια σου, στρειτ φρομ δε καζανια οφ τούμπα
leftermann Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 αν σηκώσετε την κούπα, δεσμεύομαι να αγοράσω (μετρητοίς) και να καταναλώσω (και να καταναλώσω λέγω) δύο καφάσια από δαύτη.
insomniaK Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Ο Ολυμπιακός δεν είναι FC αλλά ΠΣ.- Στο πόρτλαντ πήγα σε διάφορες breweries. Οι από εκεί έχουν ξεφύγει, προσπαθώντας να βρουν την γαμάουα γεύση μπύρας, αλλά όχι πάντα με ιδιαίτερη επιτυχία. Το λοιπόν, Rogue - ψιλοονομαστό στους αμερικάνους, η λίστα με τις μπύρες τους, όπως θα πάρετε πρέφα και από τα ονόματα, φτιάχνουν και κάτι αδερφίστικα ζουμια που έχουν μέσα σοκολάτα, καφέ, μόκα κλπ. Ε δε μου άρεσαν και πολύ. Το θέμα είναι ότι οι περισσότερες τους μπύρες έχουν τη yeast (ξεχνάω πως το λέμε εμείς στην ελλάδα και βαριέμαι να ψάχνω τα λεξικά) μεσα, και αυτό με εντυπωσίασε, αν και δεν τις ονομάζουν χεφε. Προσωπικά, δοκίμασα όλες τις Red, Lager/Pilsener του καταλόγουκαι από τους υπόλοιπους ήπια μια γουλιά από τις αμερικανιές. Πήγαμε και rockbottom, επίσης γνωστό, η λίστα με τις μπύρες. Πολλή μαγιά (θυμήθηκα τι είναι το yeast), ωστόσο είναι σχετικά ελαφριές. Η συγκεκριμένη brewery προσπαθεί να αντιγράψει κυρίως ευρωπαϊκές οικογένειες μπυρών, επομένως είχε belgian style, που προσπαθούσε να μοναστηροποιηθεί, german style, etc, αλλά και κάποιες λίγες ψιλοκαλές χωρίς style, που είναι του καταστήματος. Έτυχα και στο άνοιγμα ενός καζανιού και πραγματικά ήταν "μεθυστική" (<=πρέπει να rephrase) η μυρωδιά, η φρουκτώδης γεύση και γενικά γουστάραμε, αν και το όνομα ήταν κάτι σαν "Ο πυσροσβέστης". Τέλος, πήγα και σε irish brewery, όλοι καταλαβαίνουμε ότι προσπαθούσε να αναπαράγει γεύσεις της πατρίδας (πλησιάζει και του αγίου πατρικίου), η καλύτερη επιλογή στο κατάστημα ήταν η γκίνες. Σημείωση1: Όλα τα παραπάνω είναι από τους χώρους που παρασκευάζεται η μπύρα και όχι από τις μπυραρίες που απλά διαθέτουν τις μπύρες. Σημείωση2: Δοκίμασα καμιά 20ριά μπύρες, οι αμερικάνοι δεν είναι για περίπλοκα πράγματα, αλλά πειραματίζονται και εμείς είμαστε πειραματόζωα. Σε τυχαίο κατάστημα που θέλω να πιω μπύρα για να συνοδεύσω το φαγητό μου, θα διάλεγα μία lager. Σημείωση3: Στις περισσότερες breweries, μπορείς να ζητήσεις δωρεάν δείγμα των μπυρών τους (στο φέρνουν σε μικρό ποτήρι για ουίσκι), με τα δείγματα ξεπέρασα τις 40.
Lucifer Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Χαχαχα, άποικοι και μπύρες, σκανδιναβοί και φέτα, τούρκοι και χοιρινό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα