Προς το περιεχόμενο

Official Beer Topic


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κάποιος γνωστης να μου προτείνει προσιτές μπυρες για καλοκαίρι . Την μπυρα την γουστάρω παγωμένη να με ξεδιψάει .

 

ζεος

  • Like 1
  • Απαντ. 3,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • Super Moderators
Δημοσ.

ξανθιές lager ή pilsner να λες, γιατί το ξανθιές μπύρες γενικότερα πιάνει αρκετές κατηγορίες :P

Δημοσ.

Kaiser double malt δοκίμασε κάνεις να μας πει εντυπώσεις. Ο father μου λέει η πικράδα που σου βγαζει η Kaiser την κάνει να μην την αλλάζει με καμιά...

Δημοσ.

Κάποιος γνωστης να μου προτείνει προσιτές μπυρες για καλοκαίρι . Την μπυρα την γουστάρω παγωμένη να με ξεδιψάει . Δεν έχω δηλαδης ιδιαίτερα γούστα . Ευχαριστω .

 

Αυτο ακριβώς .. Ελαφριές ξανθιές . Μια ώρα πριν στην κατάψυξη . .. Και ποτηράκι παγωμένο .

 

Η μπύρα όταν είναι πολύ παγωμένη χάνει τη γεύση της. Οι ξανθιές (Lager-Pils-Lambic-Ciders) πρέπει να πίνονται στους 4-5 βαθμούς. Αν θες κάτι πολύ παγωμένο να ξεδιψάσεις, καλύτερα πιες νερό. 

 

Εγώ τώρα με τους 40 βαθμούς τη βάζω max 5 λεπτά στην κατάψυξη, ίσα ίσα να κρυώσει λίγο πιο πολύ και 3 λεπτά το ποτήρι (τυλιγμένο με χαρτί βρεγμένο) και βγαίνει όσο κρύο πρέπει να είναι. Αν το αφήσεις πολύ ώρα, εκτός του ότι ο πάγος που θα δημιουργηθεί θα λιώσει και θα νερώσει η μπύρα, το παγωμένο τοίχωμα του ποτηριού θα αλλοιώσει τις γεύσεις και τα αρώματα.

 

Ελαφριές ξανθιές (Lager) μπύρες για αυτήν την περίοδο που κατεβαίνουν σαν νεράκι, σου προτείνω Stella Artois, Bud, και Carslberg. Και η Ficher (Pils) πίνεται "εύκολα".

 

Βέβαια αν εσύ προτιμάς καταψύξεις κτλ, πιες ό,τι να ναι, δε θα καταλάβεις διαφορά. H μόνη κατηγορία στην οποία δικαιολογείσαι να πιεις στους 0 και στους μείον, είναι η Non-Alcoholic οι οποίες έχουν χάλια γεύση και θέλουν να λέγονται μπύρες :P

Δημοσ.

Κάποιος γνωστης να μου προτείνει προσιτές μπυρες για καλοκαίρι . Την μπυρα την γουστάρω παγωμένη να με ξεδιψάει . Δεν έχω δηλαδης ιδιαίτερα γούστα . Ευχαριστω .

Estrella Barcelona

 

Κάποιος γνωστης να μου προτείνει προσιτές μπυρες για καλοκαίρι . Την μπυρα την γουστάρω παγωμένη να με ξεδιψάει . Δεν έχω δηλαδης ιδιαίτερα γούστα . Ευχαριστω .

 

Αυτο ακριβώς .. Ελαφριές ξανθιές . Μια ώρα πριν στην κατάψυξη . .. Και ποτηράκι παγωμένο .

 

Η μπύρα όταν είναι πολύ παγωμένη χάνει τη γεύση της. Οι ξανθιές (Lager-Pils-Lambic-Ciders) πρέπει να πίνονται στους 4-5 βαθμούς. Αν θες κάτι πολύ παγωμένο να ξεδιψάσεις, καλύτερα πιες νερό. 

 

Εγώ τώρα με τους 40 βαθμούς τη βάζω max 5 λεπτά στην κατάψυξη, ίσα ίσα να κρυώσει λίγο πιο πολύ και 3 λεπτά το ποτήρι (τυλιγμένο με χαρτί βρεγμένο) και βγαίνει όσο κρύο πρέπει να είναι. Αν το αφήσεις πολύ ώρα, εκτός του ότι ο πάγος που θα δημιουργηθεί θα λιώσει και θα νερώσει η μπύρα, το παγωμένο τοίχωμα του ποτηριού θα αλλοιώσει τις γεύσεις και τα αρώματα.

 

Ελαφριές ξανθιές (Lager) μπύρες για αυτήν την περίοδο που κατεβαίνουν σαν νεράκι, σου προτείνω Stella Artois, Bud, και Carslberg. Και η Ficher (Pils) πίνεται "εύκολα".

 

Βέβαια αν εσύ προτιμάς καταψύξεις κτλ, πιες ό,τι να ναι, δε θα καταλάβεις διαφορά  :P H μόνη κατηγορία στην οποία δικαιολογείσαι να πιες στους 0 και στους μείον, είναι η Non-Alcoholic οι οποίες έχουν χάλια γεύση και θέλουν να λέγονται μπύρες :P

Αυτό είναι πάλι στην προτίμηση του καθενός!Μου θύμισες μια μπυραρία στη Θεσσαλονίκη που σερβίρει στη "σωστή" θερμοκρασία τις μπύρες... Ήταν σαν κατουρο, ήπιαμε 2-3 γουλιές μόνο ο καθένας.
Δημοσ.

Αυτό είναι πάλι στην προτίμηση του καθενός!Μου θύμισες μια μπυραρία στη Θεσσαλονίκη που σερβίρει στη "σωστή" θερμοκρασία τις μπύρες... Ήταν σαν κατουρο, ήπιαμε 2-3 γουλιές μόνο ο καθένας.

 

Προφανώς και άμα τον άλλον δεν τον ενδιαφέρουν γεύσεις και αρώματα, μπορεί να την πιει και κατεψυγμένη. Αν και -ξεχάσα να το πω πιο πάνω- υπάρχουν μπύρες (ciders) που μπορείς να τις πιεις με παγάκια (strongbow-somersby).

 

Αν είσαι απ' αυτούς που δεν τον νοιάζουν αυτά, βάλε μια Samichlaus 1 ώρα στην κατάψυξη και πιες την μονορούφι να μου πεις εντυπώσεις :-D

 

Ποια μπύρα πήρες και ήταν σαν κάτουρο;

Δημοσ.

 Αν και -ξεχάσα να το πω πιο πάνω- υπάρχουν μπύρες (ciders) που μπορείς να τις πιεις με παγάκια (strongbow-somersby).

 

ωωω η μπύρα μου  :D

Δημοσ.

Πάντα φίλε, γερό ποτήρι.  B)

 

Που να σου λεγα δηλαδή για τη mythos radler του 2% vol. από το 4.5 της strongbow :P   Κοίτα, μετά από μια ζεστή μέρα όπως η σημερινή όλες μπορώ να τις κατεβάσω (οk τις περισσότερες :P ) σε φάση αντί για νερό. Aλλά σε σταθερή βάση μου αρέσουν mythos radler και strongbow, οι άλλες πολύ πίκρα. :-P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...