Προς το περιεχόμενο

Official Beer Topic


soturin

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Κάποιος γνωστης να μου προτείνει προσιτές μπυρες για καλοκαίρι . Την μπυρα την γουστάρω παγωμένη να με ξεδιψάει .

 

ζεος

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 3,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Κάποιος γνωστης να μου προτείνει προσιτές μπυρες για καλοκαίρι . Την μπυρα την γουστάρω παγωμένη να με ξεδιψάει . Δεν έχω δηλαδης ιδιαίτερα γούστα . Ευχαριστω .

 

Αυτο ακριβώς .. Ελαφριές ξανθιές . Μια ώρα πριν στην κατάψυξη . .. Και ποτηράκι παγωμένο .

 

Η μπύρα όταν είναι πολύ παγωμένη χάνει τη γεύση της. Οι ξανθιές (Lager-Pils-Lambic-Ciders) πρέπει να πίνονται στους 4-5 βαθμούς. Αν θες κάτι πολύ παγωμένο να ξεδιψάσεις, καλύτερα πιες νερό. 

 

Εγώ τώρα με τους 40 βαθμούς τη βάζω max 5 λεπτά στην κατάψυξη, ίσα ίσα να κρυώσει λίγο πιο πολύ και 3 λεπτά το ποτήρι (τυλιγμένο με χαρτί βρεγμένο) και βγαίνει όσο κρύο πρέπει να είναι. Αν το αφήσεις πολύ ώρα, εκτός του ότι ο πάγος που θα δημιουργηθεί θα λιώσει και θα νερώσει η μπύρα, το παγωμένο τοίχωμα του ποτηριού θα αλλοιώσει τις γεύσεις και τα αρώματα.

 

Ελαφριές ξανθιές (Lager) μπύρες για αυτήν την περίοδο που κατεβαίνουν σαν νεράκι, σου προτείνω Stella Artois, Bud, και Carslberg. Και η Ficher (Pils) πίνεται "εύκολα".

 

Βέβαια αν εσύ προτιμάς καταψύξεις κτλ, πιες ό,τι να ναι, δε θα καταλάβεις διαφορά. H μόνη κατηγορία στην οποία δικαιολογείσαι να πιεις στους 0 και στους μείον, είναι η Non-Alcoholic οι οποίες έχουν χάλια γεύση και θέλουν να λέγονται μπύρες :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κάποιος γνωστης να μου προτείνει προσιτές μπυρες για καλοκαίρι . Την μπυρα την γουστάρω παγωμένη να με ξεδιψάει . Δεν έχω δηλαδης ιδιαίτερα γούστα . Ευχαριστω .

Estrella Barcelona

 

Κάποιος γνωστης να μου προτείνει προσιτές μπυρες για καλοκαίρι . Την μπυρα την γουστάρω παγωμένη να με ξεδιψάει . Δεν έχω δηλαδης ιδιαίτερα γούστα . Ευχαριστω .

 

Αυτο ακριβώς .. Ελαφριές ξανθιές . Μια ώρα πριν στην κατάψυξη . .. Και ποτηράκι παγωμένο .

 

Η μπύρα όταν είναι πολύ παγωμένη χάνει τη γεύση της. Οι ξανθιές (Lager-Pils-Lambic-Ciders) πρέπει να πίνονται στους 4-5 βαθμούς. Αν θες κάτι πολύ παγωμένο να ξεδιψάσεις, καλύτερα πιες νερό. 

 

Εγώ τώρα με τους 40 βαθμούς τη βάζω max 5 λεπτά στην κατάψυξη, ίσα ίσα να κρυώσει λίγο πιο πολύ και 3 λεπτά το ποτήρι (τυλιγμένο με χαρτί βρεγμένο) και βγαίνει όσο κρύο πρέπει να είναι. Αν το αφήσεις πολύ ώρα, εκτός του ότι ο πάγος που θα δημιουργηθεί θα λιώσει και θα νερώσει η μπύρα, το παγωμένο τοίχωμα του ποτηριού θα αλλοιώσει τις γεύσεις και τα αρώματα.

 

Ελαφριές ξανθιές (Lager) μπύρες για αυτήν την περίοδο που κατεβαίνουν σαν νεράκι, σου προτείνω Stella Artois, Bud, και Carslberg. Και η Ficher (Pils) πίνεται "εύκολα".

 

Βέβαια αν εσύ προτιμάς καταψύξεις κτλ, πιες ό,τι να ναι, δε θα καταλάβεις διαφορά  :P H μόνη κατηγορία στην οποία δικαιολογείσαι να πιες στους 0 και στους μείον, είναι η Non-Alcoholic οι οποίες έχουν χάλια γεύση και θέλουν να λέγονται μπύρες :P

Αυτό είναι πάλι στην προτίμηση του καθενός!Μου θύμισες μια μπυραρία στη Θεσσαλονίκη που σερβίρει στη "σωστή" θερμοκρασία τις μπύρες... Ήταν σαν κατουρο, ήπιαμε 2-3 γουλιές μόνο ο καθένας.
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτό είναι πάλι στην προτίμηση του καθενός!Μου θύμισες μια μπυραρία στη Θεσσαλονίκη που σερβίρει στη "σωστή" θερμοκρασία τις μπύρες... Ήταν σαν κατουρο, ήπιαμε 2-3 γουλιές μόνο ο καθένας.

 

Προφανώς και άμα τον άλλον δεν τον ενδιαφέρουν γεύσεις και αρώματα, μπορεί να την πιει και κατεψυγμένη. Αν και -ξεχάσα να το πω πιο πάνω- υπάρχουν μπύρες (ciders) που μπορείς να τις πιεις με παγάκια (strongbow-somersby).

 

Αν είσαι απ' αυτούς που δεν τον νοιάζουν αυτά, βάλε μια Samichlaus 1 ώρα στην κατάψυξη και πιες την μονορούφι να μου πεις εντυπώσεις :-D

 

Ποια μπύρα πήρες και ήταν σαν κάτουρο;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 Αν και -ξεχάσα να το πω πιο πάνω- υπάρχουν μπύρες (ciders) που μπορείς να τις πιεις με παγάκια (strongbow-somersby).

 

ωωω η μπύρα μου  :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πάντα φίλε, γερό ποτήρι.  B)

 

Που να σου λεγα δηλαδή για τη mythos radler του 2% vol. από το 4.5 της strongbow :P   Κοίτα, μετά από μια ζεστή μέρα όπως η σημερινή όλες μπορώ να τις κατεβάσω (οk τις περισσότερες :P ) σε φάση αντί για νερό. Aλλά σε σταθερή βάση μου αρέσουν mythos radler και strongbow, οι άλλες πολύ πίκρα. :-P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...