Προς το περιεχόμενο

Official Beer Topic

soturin

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 3,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

[...]

υ.π Επίσεις κατα την γνώμη σου πόσο πρέπει να κοστίζει μια καλή μπίρα ?

Δεν ξέρω αδερφέ, αλλά αυτή που ανέφερα παραπάνω ειναι φθηνότερη απο το μισό λίτρο νερό στο περίπτερο...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μάλιστα και ποιός σου είπε οτι δεν εχω δοκιμάσει ρε φίλε? Σε πληροφορώ οτι εχω δοκιμάσει αρκετές μοναστηριακές βέλγικες γερμανικές, heineken ολλανδική εκτός απο κινέζικες, εντάξει όχι όλες άλλα μεγάλη γκάμα κτλ, όπως εχω δοκιμάσει και πανάκριβες που δεν αξίζουν φράγκο και επίσεις εχω φτιάξει και μονος μου μπίρα με ετοιμη βύνη τι να μου πει δηλαδή μια μπίρα που κάνει 12 ευρώ αμα δεν μου αρέσει πρέπει σον και καλά να μπώ στο insomnia να γράψω οτι γ@μ@@ι επιδεί την πλήρωσα 12 ευρώ? Το θέμα είναι να πίνεις μια μπιρίτσα με λυκίσκο και βύνη προσωπικά μου αρέσουν οι lager και να σε ξεδιψάει, τώρα αμα ψάχνω για φρουτένια αρώματα και φρουφρου πίνω κανα ουίσκυ..

υ.π Επίσεις κατα την γνώμη σου πόσο πρέπει να κοστίζει μια καλή μπίρα ?

Αυτή είναι κάπως ελληναράδικη νοοτροπία που θέλει τον Έλληνα να πίνει μπύρα μόνο το καλοκαίρι που δουλεύει στην οικοδομή (που έχει πεθάνει) και όταν τρώει σουβλάκια.

La Trappe Quadrupel και Rochefort 10 σίγουρα δεν πίνεις όταν διψάς και όταν τρως παϊδάκια. Τις πίνεις για τον ίδιο λόγο που πίνεις ουίσκυ.

• Like 4

Προς

phanispal

Ναι αμα πίνεις μια μπίρα τον χρόνο φίλε ισως να έχεις δίκιο, εγώ όμως επιδεί δεν πίνω μια μπίρα τον χρόνο άλλα χτυπάω καμιά 500αριά τις θέλω να είναι και λίγο λάιτ ναούμε και value/money..  κατά τα άλλα εγώ έχω Ελληναράκιδη νοοτροπία λες και εσύ είχες και στο χωριό σου Rochefort 10 άρα :-D

Αυτή είναι κάπως ελληναράδικη νοοτροπία που θέλει τον Έλληνα να πίνει μπύρα μόνο το καλοκαίρι που δουλεύει στην οικοδομή (που έχει πεθάνει)

Εντάξει ρε φίλε τί να κάνουμε τώρα Ελληνες ήμαστε αυτή την κουλτούρα έχουμε, θυμάμαι σε ενα δείπνο στην Σουηδία μας έβγαλε να μας κεράσει ενα σφηνάκι μεταξά 3άρι και το φύλαγε καμια δεκαετία ο τύπος και επινε μια γουλιά καθε χριστούγεννα και με επιασαν τα γέλια μιας και εκεί είναι πανάκριβα τα αλκοολια λόγο μονοπώλειου, οταν γύρισα λοιπον Ελλάδα του εστειλα 3 μπουκάλια 5 αστερα Μεταξά νάχει να πίνει, αυτό τι σημαίνει οτι το μεταξά είναι το καλύτερο λικέρ του κόσμου επιδεί ο τύπος το είχε χρυσοπληρώσει?

α να μπράβο, ΝΑ ΑΓΙΑΣΕΙ Ο ΣΤΟΜΑΣ ΣΟΥ  μεγάλε, πέστα τους ναούμ.

Στην ταινία ταινια taken με τον Leam Neasson για κοιτάξτε τι μπίρα έχει ρε μάγκες πάνω στο τραπέζι αντε για να μην κουράζεστε έχει βεργίνες η οποία κυκλοφορεί και εξάγετε στις Ηπα και Ιαπωνία , η duvel στην Αμερική κάνει 2  Ευρώ πόσο εχει εδώ και πόσο έχει στην Αμερική μια βεργίνα ;  μάθετε να ξεχωρίζεται πρώτα τις περιπτερομπίρες που λέτε σαν γευσεις και όχι σαν τιμή και μετά ψάχνεστε μερικοί και για καλύτερες που σαφώς υπάρχουν άλλα το να χλευάζεται αξιοπρεπείς μπίρες που διαπρέπουν και μάλιστα Ελληνικές αυτό είναι απο τα άγραφα εγώ τουλάχιστον στηρίζω την χώρα μου και την πόλη μου όσο μπορώ.

Κι επειδή δεν είχα και στο χωριό μου Rochefort 10άρα, τι σημαίνει, ότι πρέπει να συνεχίσω να ζω μες στην άγνοια;

Όπως το πρώτο εξάμηνο που ήμουν φοιτητής που είχαμε ανοίξει μια φορά ένα Johnnie Walker Black Label και νόμιζα ότι ήμουν ο γαμάω της νύχτας;

Όχι, η εξέλιξη δεν είναι κακό πράγμα. Το Black Label είναι πετρέλαιο, όπως όλα τα Τζόννια, τι να κάνουμε τώρα, επειδή έτσι μας έμαθαν, έτσι πρέπει να πορευτούμε;

Κι επειδή με τα ουίσκυ είμαστε εκτός θέματος, οι Amstel, Heineken και κάποιες άλλες δεν είναι μπύρες. Το αν έχεις συνηθίσει εσύ να πίνεις τέτοια κάτουρα, είναι δικό σου θέμα.

Για τη Βεργίνα τα έχω πει ήδη εδώ και χρόνια. 

Ναι, να στηρίξουμε τις ελληνικές προσπάθειες, όταν το αξίζουν όμως, όχι να πίνω κάτουρα για να μην απολυθεί υπάλληλος της Αθηναϊκής.

Γι' αυτό στηρίζουμε Βεργίνα, Ζέος, Septem και άλλες μικροζυθοποιίες.

Το «Έλληνες είμαστε, αυτή την κουλτούρα έχουμε», δε με πιάνει. Δεν έχω ελληναράδικη νοοτροπία (σε αυτό το θέμα τουλάχιστον). Μια χαρά πίνω μπύρες και το χειμώνα, όπως τρώω και παγωτά. Δεν περιμένω να έρθει ο Μάης.

Μη σου πω ότι περιμένω να χειμωνιάσει για να απολαύσω τις βαρελίσιες quadrupel μου.

Όπως το πρώτο εξάμηνο που ήμουν φοιτητής που είχαμε ανοίξει μια φορά ένα Johnnie Walker Black Label και νόμιζα ότι ήμουν ο γαμάω της νύχτας;

Όχι, η εξέλιξη δεν είναι κακό πράγμα. Το Black Label είναι πετρέλαιο, όπως όλα τα Τζόννια, τι να κάνουμε τώρα

φίλε μην συνεχίζεις εχω την εντύπωση οτι λές ανοησίες .. το πρώτο 6αμηνο ήσουν 18-19 χρονων  και όπως λές άνοιξατε μια φορά black label και το έβγαλες πετρέλαιο; Βρε μπάς και όντως σας πάσάρανε κανενα πετρέλαιο?  Μου θυμίζεις κάτι φοιτητές που ερχότανε σε φοιτητικές βραδιές όταν δουλευα ενα φεγγάρι νύχτα και ζητουσαν black-label με υφάκι χιλίων καρδιναλλίων και μετά δεν είχαν να το πληρώσουν χαχαχα..  εντάξει όλοι τα κάναμε αυτά άλλα εντάξει μην τα λές δημόσια , επίσεις μάθε οτι τα σκούρα ποτά ειδικά τα σπέσιαλ είναι ποιο βαριά και χτυπάνε περισσότερο στο κεφάλι όπως και αμφιβάλλω αν μπόρεσες να εκτιμίσεις ενα special ουισκυ ώντας φοιτητης 18 χρονων το οποίο σίγουρα δεν απευθινεται σε τέτοιο κοινό τα σπεσιαλ ουίσκια και επιδεί εχω γνωρίσει στη νύχτα πότες και πότες ξέρω καλά οτι το τζόνυ το μαυρο είναι καλή σχετικά επιλογή και νοθευετε και δύσκολα γιατί εχει χαρακτηριστική γευση, δεν θα το χαρακτίριζα πετρέλαιο είσαι υπερβολικός.

Γι' αυτό στηρίζουμε Βεργίνα, Ζέος, Septem και άλλες μικροζυθοποιίες.

Εγώ συγνώμη αλλα δεν είδα να στηρίζεις της μικρές ζυθοποιίες , αν το έχεις πεί  ποιο πίσω οκ πάσσο!

ο «Έλληνες είμαστε, αυτή την κουλτούρα έχουμε», δε με πιάνει. Δεν έχω ελληναράδικη νοοτροπία (σε αυτό το θέμα τουλάχιστον). Μια χαρά πίνω μπύρες και το χειμώνα, όπως τρώω και παγωτά. Δεν περιμένω να έρθει ο Μάης.

Μη σου πω ότι περιμένω να χειμωνιάσει για να απολαύσω τις βαρελίσιες quadrupel μου.

Εντάξει εγώ την έχω ποιο μεγάλη γιατί  κολυμπάω και το χειμώνα και μου αρέσει η αγρια ομορφια της θαλασσας τοτε και την απολαμβάνω περισσότερο,  τι πάει να πεί τώρα οτι έγινα ειδήμων στις μπίρες και γευση-γνώστης αυτόματα ?

Εγώ οτι λέω το λέω απο προσωπική και σύμφωνα με τις γευσεις μου. δεν με ενδιαφέρει αν είναι το ποτό σπεσιαλ η απλό πχ μου αρέσει το jameson απο τα ουίσκια και το four roses απο bourbon. δεν θα βγάλω το jack ομως μούφα έλεος εχουν μια ιστορία το οτι δεν το σηκώνεις η δε ειναι στις γευσεις σου δεν σημαινει κάτι.

Αυτή είναι κάπως ελληναράδικη νοοτροπία που θέλει τον Έλληνα να πίνει μπύρα μόνο το καλοκαίρι που δουλεύει στην οικοδομή (που έχει πεθάνει) και όταν τρώει σουβλάκια.

και οι γερμανοί ρε φίλε βγαίνουν μια φορά την εβδομάδα και πίνουν μόνο μπίρα και τρώνε λουκάνικα και εχουν κάτι σβερκάδες σαν rotweiller, οι σκανδιναβοί το ίδιο άσε αυτοί είναι χειρότεροι δεν ξέρουν να πίνουν κατεβάζουν όλο το μπουκαλι και μετά τους μαζευουν απο το χιονιμε τα ασθενοφόρα κάθε λίγο so what..?

εσύ ποιανού νοοτροπία ασπάζεσαι;

όσο για την Αθηναική ζυθοποιία συμφωνώ αλλα δεν κάνω και μποικοτάζ αμα δεν εχω kaisberg θα πιώ μια αμστελ  δεν γ@μι@τ$% κλάιν τι σημαίνει αυτό οτι δεν εχω ιδέα απο μπίρες;

• Super Moderators

Όχι, αλλά άλλο να λες ότι οι αγαπημένες σου είναι οι Χ κι άλλο να λες ότι είναι οι καλύτερες, σαν κάτι αντικειμενικό...

Επίσης δεν θεωρούμε ότι οι ακριβότερες είναι απαραίτητα οι καλύτερες, ούτε ασφαλώς θα λέγαμε ότι οι Amstel/Heineken είναι γαμάτες αν κόστιζαν 10-15 euro το μπουκάλι, πάλι κάτουρα θα ήταν...

την βεργίνα που βγήκε η καλύτερη ευρωπαική μπίρα και είναι Ελληνική ...

http://beerbartender.gr/vergina-weiss-bsa/

http://european-beer-star.com/ebs14_en/downloads/presse/winners2014.pdf

αυτό εννοείς?

imo το να βγείς πρώτος (μια χρονιά) σε μια κατηγορία (πόσο μάλλον τρίτος), δεν κάνει το προϊόν σου το καλύτερο γενικά (αυτό κατάλαβα από την φράση σου), απλά το καλύτερο για την συγκεκριμένη χρονιά στην συγκεκριμένη κατηγορία...

Παίδες πειτε για καμια μπύρα γιατι έχετε ξεφύγει κ πετατε καρότα. Δεν είμαι Ελληναρας επειδή δεν πινω μπύρες ή δεν τρωω παγωτό το χειμώνα..Οταν ρίχνει χιόνι λογικό είναι να θέλω κάτι ζεστό.

Επίσης ναι Άμστελ άντε γεια αν έχω να πιω κάτι καλύτερο αλλά πίνεται..

Τέλος η τιμή είναι ένδειξη για την ποιότητα όχι απόδειξη...(σωστο το παράδειγμα με το Μεταξά).

Απο μπύρες: εχτες χτύπησα μια kozel κ στο καπάκι μια fix dark.Η μια συμπλήρωσε την αλλη μπορω να πω. Στο ενδιάμεσο μια λουκάνικα ;)

• Like 1

imo το να βγείς πρώτος (μια χρονιά) σε μια κατηγορία (πόσο μάλλον τρίτος), δεν κάνει το προϊόν σου το καλύτερο γενικά (αυτό κατάλαβα από την φράση σου), απλά το καλύτερο για την συγκεκριμένη χρονιά στην συγκεκριμένη κατηγορία...

εντάξει σωστός

• Super Moderators

Τέλος η τιμή είναι ένδειξη για την ποιότητα όχι απόδειξη...(σωστο το παράδειγμα με το Μεταξά).

σίγουρα, αλλά αρκετές από αυτές την έχουν...

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • 1 μήνα μετά...

Κάτι οικονομικές μπύρες που έφερναν τα carrefour (δεν θυμάμαι πως λέγονται) και ήταν σε χάρτινο κουτί - 10αδα, ξέρετε αν τις φέρνουν ακόμα;;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...