Προς το περιεχόμενο

Official Beer Topic

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στην ελλάδα ζούμε φίλε, όχι στην Γερμανία. Έχει μαγαζιά που πουλάνε 5 ευρώ τα 330 άμστελ. Καφεμπάρ κιόλας, όχι τίποτα μαγαζάρες. Και το περίεργο δεν είναι πόσο την πουλάνε, είναι πόσοι κάθονται και την πίνουν. Την άμστελ.

• Απαντ. 3,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στην ελλάδα ζούμε φίλε, όχι στην Γερμανία. Έχει μαγαζιά που πουλάνε 5 ευρώ τα 330 άμστελ. Καφεμπάρ κιόλας, όχι τίποτα μαγαζάρες. Και το περίεργο δεν είναι πόσο την πουλάνε, είναι πόσοι κάθονται και την πίνουν. Την άμστελ.

Εδώ πήγα σε μπυραρία και είχαν την Amstel την κλασσική 330ml 5€ όπως λέει ο lefterman. Δεν μας φταίει κανείς, όταν ο μαγαζάτορας την αγοράζει 50-60λεπτά και εμείς δεχόμαστε να την πληρώσουμε 5€ τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Σε απάντηση του φίλου με το καφάσι πάρε αυτό :P5037_1162428614186_1031961003_521013_3689948_n.jpg

Απορώ πώς κρατιέσαι και δε τις κατεβάζεις. Ειδικά εκείνη την ορβάλ τη βλέπω και μου τρέχουν τα σάλια.

'Εχει πιεί κανείς τέτοια;

Hertog-Jan-Grand-Prestige.jpg

Πολύ καλή belgian strong ale, μολονότι Ολλανδέζικη, και σε καλή τιμή στο Ελλάντα, 4,50-5 ευρώ αυτό το (καρακάλτ) μπουκάλι , (σουπερμάρκετ πάντα- σε μπιραρίες, κάβες, πανηγύρια μπύρας και λοιπές αισχροκερδείς επιχειρήσεις δεν πατάμε).

Επεξ/σία από freedubus
Δημοσ.

Λοιπόν, χθες δοκίμασα Cerna Hora. Αξιοπρεπέστατη. Και φτηνή, για μπαρ -στην Ελλάδα "που-το-μοχίτο-κάνει-8ευρώσδχσδχφ".

Δημοσ.
Τι να σε πώ... Ίδια ήτανε σε υφή...

Διατηρώντας κάποιες επιφυλάξεις μιας και μιλάμε για εντυπώσεις ΜΕΤΑ από επιπόλαιη μπυροποσία, θα έλεγα ότι η γεύση της ήταν υπερβολικά φρουτώδης - προς μηλίτη έφερνε περσότερο - για τα γούστα μου, ενώ για τις μαύρες γαζέλες που ανέφερες, το "φρουτώδες" δεν είναι ακριβώς το σωστό ταγκ για να τις περιγράψεις.

Τέλος πάντων, είχα ακούσει πως γαμέι και έπρεπε να τη δοκιμάσω. Ε, τη δοκίμασα.

Δημοσ.

Σε απάντηση του φίλου με το καφάσι πάρε αυτό :P5037_1162428614186_1031961003_521013_3689948_n.jpg

Αδερφέ, να σου πω την αλήθεια έχω περίεργες γεύσεις και από αυτές που παρουσιάζεις, orval και κοκκινη chimay είναι οι πιο κοντινές σε αυτά που μου αρέσουν. Από εκεί και πέρα, την achel δε νομίζω πως υπάρχει λόγος να τη βάζεις σε αυτήν τη σειρά, όλες τις υπόλοιπες που αναγνωρίζω και έχω δοκιμάσει τις εκτιμώ.

Επειδή οι μοναστηριακές έχουν πολύ αλκοόλ, που θεωρώ πως καταστρέφει τη γεύση τους και επειδή αρκετές έχουν και τη μαγιά, που με ψιλοχαλάει στο στομάχι, τις αποφεύγω, ωστόσο τις σέβομαι.

Άσχετο, σε ποιο πανεπιστήμιο είσαι;

Δημοσ.
Αδερφέ, να σου πω την αλήθεια έχω καραγερμανικά γούστα και από αυτές που παρουσιάζεις, orval και κοκκινη chimay είναι οι πιο κοντινές σε αυτά που μου αρέσουν. Από εκεί και πέρα, την achel δε νομίζω πως υπάρχει λόγος να τη βάζεις σε αυτήν τη σειρά, ξέρω οτι βλασφημώ τώρα αλλά επίτηδες το κάνω, όλες τις υπόλοιπες που αναγνωρίζω και έχω δοκιμάσει τις εκτιμώ.

Επειδή οι μοναστηριακές έχουν πολύ αλκοόλ, που θεωρώ πως καταστρέφει τη γεύση τους και επειδή αρκετές έχουν και τη μαγιά, που με ψιλοχαλάει στο στομάχι, και βασικά επειδή είναι Βελγικές τις σνομπάρω, ωστόσο τις σέβομαι.

Διορθωμένο ;ρ

Δημοσ.

ααααχ να τος ο σωστος μπυροβιος του φορουμ. ευγε νεε μου θα πας μπροσταB):cool:

παρουσιαζεις πολυ δυνατα χαρτια και εξαιρετικης ποιοτητας την duvel μονο δεν πηρε το ματι μου εκτος κι αν δεν ειδα καλB)

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 18:34 ----------

Διορθωμένο ;ρ

πολυ δικιο εχεις:lol:

Δημοσ.

:D

Ρε, είστε παλιοχαρακτήρες, ρε! (δις) και εγώ, ένας παρεξηγημένος παιδούλος (σχεδόν)...

μόνο να μη το μάθει η μαμά μου ότι με κατηγορούν για σνομπισμό απέναντι στα βελγικά προϊόντα, δε θα το αντέξει μετά από τόσα χρόνια στις βρυξέλλες...

Δημοσ.
:D

Ρε, είστε παλιοχαρακτήρες, ρε! (δις) και εγώ, ένας παρεξηγημένος παιδούλος (σχεδόν)...

μόνο να μη το μάθει η μαμά μου ότι με κατηγορούν για σνομπισμό απέναντι στα βελγικά προϊόντα, δε θα το αντέξει μετά από τόσα χρόνια στις βρυξέλλες...

,με το δικιο της η γυναικα:lol:

Δημοσ.

Στην άλλη φώτο είχα Duvel, Westmalle Tripel, Duvel, Maredsous, Grimbergen bruin & Blond & Triple, Hoegaarden Whit & Grand Cru, La Chouffe, Rodenbach (για την αδερφή μου :P), Karmeliet Tripel, Kasteelbier κλπ κλπ αλλά δεν την βρίσκω!

Βασικά έκανα Erasmus το περασμένο εξάμηνο στην Αμβέρσα (Antwerp) και μυήθηκα και εγώ στις υπέροχες Βελγικές μπύρες! Η φώτο είναι από την τελευταία βδομάδα όπου πήγα στο super market και πήρα 35-40 διαφορετικές μπύρες για να τις δοκιμάσω :)

Ευτυχώς τις καλύτερες (Westmalle, Chimay, Karmeliet, Duvel, Leffe και Orval) τις βρίσκεις πλέον και στην Ελλάδα αν και τις πληρώνεις κάτι παραπάνω (2-3,5€) αλλά αξίζει τον κόπο!!

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 12:24 ----------

ααααχ να τος ο σωστος μπυροβιος του φορουμ. ευγε νεε μου θα πας μπροσταB):cool:

παρουσιαζεις πολυ δυνατα χαρτια και εξαιρετικης ποιοτητας την duvel μονο δεν πηρε το ματι μου εκτος κι αν δεν ειδα καλB)

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 18:34 ----------

πολυ δικιο εχεις:lol:

Θα μου στείλεις κανένα πακετάκι με μπυρίτσες eva??? :o:o:o

Δημοσ.

Είναι άνετα η 2η καλύτερη Βέλγικη κατά τη γνώμη μου, ακολουθούμενη από την Judas και με κορυφή την (γκουχ) Lucifer.

Το βλάσφημο είναι και το καλό, γηεαχ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...