Προς το περιεχόμενο

Official Beer Topic

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 3,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ρε μαγκες εχετε δοκιμασει την Δελφοι/Delphi? Στην Ελλαδα δεν την ειχα δει πουθενα και την βρηκα στο .... Μισιγκαν. Εξαιρετικη μπυρα, ελαφρια αλλα με πολυ γεματη γευση.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Εχει δοκιμασει καποιος τις ελληνικες septem και volcan ? 

To  αφιλτράριστη & απαστερίωτη τι ακριβως μας προσφερει ?

Δημοσ.

αυτη η koeniggsegg η οπως λεγεται απο τα carrefour,ενω ειναι συμπαθητικη στην αρχη,κ σε τιμη κ συσκευασια με τα 8 μπουκαλακια που ανοιγουν στο χερι,μολις πιεις 1-2 την ακους περιεργα.προσωπικα δε ξαναπαιρνω.

πολυ καλη ειναι η pils hellas (ενα ασπρογκρι κουτι).την εχουν τα καρφουρ κ μερικα σουπερ.ποιοτικη μπυρα.δοκιμαστε τη αξιζει.στην αρχη με τετοιο ονομα νομιζα οτι θαναι μια απτα ιδια ξεπλυματα του καρφουρ-πρωην dia,αλλα διαψευστηκα.πολυ καλη. 

Δημοσ.

To  αφιλτράριστη & απαστερίωτη τι ακριβως μας προσφερει ?

Μας προσφέρει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χάνονται με το φιλτράρισμα και την παστερίωση.

Είναι πιο φυσική και πιο ζωντανή η αφιλτράριστη και απαστερίωτη μπύρα, αλλά διαρκεί σαφώς λιγότερο.

Δημοσ.

Προτεινετε μου μερικες μαυρες η εστω καστανουλες μπυρες ...

ps.Ποιος ειναι ο ιδιαιτερος τροπος σερβιρισματος των weisse ?

Δημοσ.

Γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος αν θες. Θέλεις πικρές κι ελαφριές (όπως η Guinness π.χ., παρόλο που δεν είναι ιδιαίτερα πικρή), ή γλυκές και πιο βαριές;

Οι Weiss σερβίρονται με δύο τρόπους, εκτός πάντα απ' τον κλασικό τρόπο που σερβίρουμε π.χ. το νερό, που δεν ενδείκνυται.

1. Έχοντας το ποτήρι της σε κλίση περίπου 45°, σερβίρεις σιγά-σιγά τη μπύρα «στοχεύοντας» περίπου στη μέση του ποτηριού (καθ' ύψος), μέχρι να βάλεις περίπου τα 3/4 του περιεχομένου.

Αφήνεις οπότε την υπόλοιπη στο μπουκάλι, το οποίο αναδεύεις για λίγη ώρα, σερβίροντας την υπόλοιπη με όρθιο το ποτήρι.

Ο δεύτερος είναι πιο «φαντεζί»:

Σηκώνεις και αναποδογυρίζεις το ποτήρι, βάζοντάς το «καπέλο» στο όρθιο ποτήρι μπύρας. Τα γυρνάς ανάποδα σχετικά απότομα, και τραβάς προς τα έξω το μπουκάλι.

Η υπόλοιπη διαδικασία είναι ίδια, δηλαδή αφήνεις πάλι στο μπουκάλι περίπου 1/4 ή και λιγότερο, αναδεύεις και σερβίρεις.

Η ανάδευση είναι πολύ σημαντική, καθώς με αυτόν τον τρόπο ζωντανεύεις τη μαγιά που κάθεται στο κάτω μέρος του μπουκαλιού (αφού τα μπουκάλια χωρίς φελλό τα αποθηκεύουμε πάντα όρθια), συν του ότι δεν τη χάνεις, αφού χωρίς την ανάδευση έχει την τάση να «μένει» στο μπουκάλι.

Το έχω ξαναγράψει εδώ μέσα: Όσοι νομίζουν ότι είναι υπερβολικά και για το θεαθήναι τα παραπάνω, ας δοκιμάσουν να σερβίρουν δύο ίδιες Weiss, τη μία με έναν απ' τους παραπάνω τρόπους και την άλλη σα να σερβίρουν νερό, και ας δουν και γευτούν τη διαφορά μόνοι τους.

• Like 3
Δημοσ.

Γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος αν θες. Θέλεις πικρές κι ελαφριές (όπως η Guinness π.χ., παρόλο που δεν είναι ιδιαίτερα πικρή), ή γλυκές και πιο βαριές;

Ειμαι απειρουδι (εχω δοκιμασει μονο 2 ) και δεν ξερω τι θελω. :rolleyes: 

Πες μου αν θες τις δικες σου προτιμησεις σε καθεμια  απο τις κατηγοριες που αναφερες 

Και μια προταση για weiss  :) 

Δημοσ.

Καποια μπυρα που να μπορω να βρω σε ελληνικο ραφι και να μοιαζει με την licher;Επισης να προσθεσω κατι που παρατηρησα πως αν διατηρειται η θερμοκρασια της μπυρας στους 3°C ειναι καλυτερα.

Δημοσ.

Προτεινετε μου μερικες μαυρες η εστω καστανουλες μπυρες ...

ps.Ποιος ειναι ο ιδιαιτερος τροπος σερβιρισματος των weisse ?

Kozel και leffe!

Δημοσ.

Δοκιμασα αρκετες το τελευταιο διαστημα και εχω αναλογο Update για τις καλυτερες που εχω δοκιμασει και προτιμω απο αυτες που βρισκω σε σουπερ μαρκετ. Δεν βαζω σειρα γιατι ολες εχουν την ωρα τους. 

- Duvel (την ακους ωραια με αυτην)

- Chimay (ολα τα χρωματα αλλα κυριως η μπλε για εμενα)

- Paulauner (σταθερη αξια και φθηνη σε σχεση με τις αλλες)

- Franziskaner weis (παρα πολυ "απαλη" μπυρα)

Αυτες ειναι οι top, οι απολυτα κορυφαιες μπυρες απο ολες που εχω δοκιμασει μεχρι σημερα. Αν ομως με βαλεις να επιλεξω αποκλειστικα μια απο αυτες τοτε την ψηφο μου θα την ριξω μαλλον στην Duvel (με την Franziskaner να την κοντραρει στα ισια). Ετσι μου λεει ο ουρανισκος μου. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...