Προς το περιεχόμενο

Official Beer Topic

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 3,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Stella Artois όταν βρίσκω, αλλιώς Amstel / Heineken.

Στο Βέλγιο πάντως (θα μας το επιβεβαιώσει και η evabb) την Stella την αντιμετωπίζουν όπως εμείς την Heineken.

Για όσους θέλουν να μυηθούν στο χώρο (ή και χορό) των Βελγικών μπυρών (που είναι και οι αγαπημένες μου), ας αρχίσουν με μια Leffe Blonde και αργότερα με την Leffe Brune. Θα την βρείτε στα ΑΒ Βασιλόπουλος και Carrefour.

Μετά για πιο ψαγμένες έχουμε και λέμε...

Duvel ο ξανθός διάβολος με 8,5%... Έχω ακούσει ότι στο Βέλγιο υπάρχει διαγωνισμός "Πιες 10 Duvel σε μια ώρα και κερδίζεις 10.000€"... Το ρεκορ είναι 6 και ο τύπος έφυγε με ασθενοφόρο ;)

Chimay Bleue (καθώς και όλη η σειρά των Chimay), μοναστηριακή μπύρα με τα όλα της.

Westmalle Dubel ή Tripel, ή αγαπημένη μου μπύρα μέχρι στιγμής ειδικά η Dubel (7%) σκούρα αλλά όχι μαύρη, φρουτώδης και με απίστευτες γεύσεις και αρώματα σε κάθε γουλιά, η Trippel (9,5%) είναι ξανθιά με παρόμοια γεύση που σε στέλνει...

Karmeliet Tripel, δυνατή και γλυκιά, ξανθιά από τις αγαπημένες μου μπύρες και σερβίρεται στο πιο ωραίο ποτήρι που έχω δει ποτέ :)

Orval, μοναστηριακή με πορτοκαλίζον χρώμα, πολύ ιδιαίτερη γεύση σε σημείο που να την απολαμβάνεις αλλά να μην μπορείς να πιεις πάνω από μια..

Αυτές και άλλες πολλές που πιθανότατα δεν θα τις δοκιμάσω ποτέ ξανά :( Αχ :(

Δημοσ.
Έχω ακούσει ότι στο Βέλγιο υπάρχει διαγωνισμός "Πιες 10 Duvel σε μια ώρα και κερδίζεις 10.000€"... Το ρεκορ είναι 6 και ο τύπος έφυγε με ασθενοφόρο ;)

μούφα συζήτηση μπίρας μου κάνει :P

μιας και δεν είναι και τόσο δυνατή ώστε να μην μπορείς να ποιείς 10 σε μια ώρα :P

Δημοσ.

Μετά για πιο ψαγμένες έχουμε και λέμε...

Duvel ο ξανθός διάβολος με 8,5%... Έχω ακούσει ότι στο Βέλγιο υπάρχει διαγωνισμός "Πιες 10 Duvel σε μια ώρα και κερδίζεις 10.000€"... Το ρεκορ είναι 6 και ο τύπος έφυγε με ασθενοφόρο ;)

να υποθέσω αναφέρεσαι σε αυτό [ame]http://www.youtube.com/watch?v=ktDFG2jS230[/ame] αν και δεν είναι 10.000 αλλά τα έξοδα της μπύρας και της εισόδου της pub, η ουσία είναι πως

η μ####ία σκοτώνει..

Δημοσ.
Μmmmm...beer!

Oktoberfest-10-600x400.jpg

Φακ γιέα...

Να πώ τώρα οτι θέλω να πιώ τη μπύρα τους,θα παρεξηγηθεί για κάτι άλλο,επομένως σχολιάζω τα βλέματά τους.Μες τη προστυχιά! :whistle:

Δημοσ.
μούφα συζήτηση μπίρας μου κάνει :P

μιας και δεν είναι και τόσο δυνατή ώστε να μην μπορείς να ποιείς 10 σε μια ώρα :P

Όχι μωρέ 8,5% είναι παιχνιδάκι :P

Δημοσ.

εγώ πάντως μία tripel και μια quad ήπια και την άκουσα μια χαρά. Αν τις έκανα μια γύρα ακόμα, πιστεύω θα έφευγα τσουβαλάτος.

Δημοσ.

Ωραίες είναι αυτές αλλά δεν είναι για πολλά. Όχι εξ' αιτίας του ποσοστού αλλά τόση ζύμωση γενικά θα στα σκάσει υπεργλυκαιμικό σοκ.

Δημοσ.

όχι δεν πίνουμε veltins, becks, κλπ κοριτσίστικα ηδύποτα, που βγαίνουν και σε light, alkoholfrei, με γεύση λεμόνι, μανταρίνι, gold, green, blue, wtf (χοχοχοχο, σου την είπα :D ) ... πίνουμε φανατικά και με θρησκευτική ευλάβεια Duckstein, αυτές με το μαύρο καπάκι. Και στη χειρότερη των περιπτώσεων, θυσιαζόμαστε με τύπου Dunkel, από εταιρείες όπως Dithmarscher, Koestritzer (<--αξίζει πολλά) etc...

Δημοσ.

Πλάκα πλάκα η βέλτινς δεν είναι τυχαία μπύρα. Κάποτε μόστραρε αρκετά σε μπυραρίες και χαίρει καλής εκτίμησης σε Βαυαρία και Ρηνανία. Τώρα πως ακριβώς το λιντλ αποφάσισε να την πουλάει 14 ευρώ τα 24 μισόλιτρα, ο θεός ξέρει κι εγώ έχω κόψει επαφές.

Δημοσ.

Ξεπουλήθηκαν και οι αυστριακοί. Στο τέλος θα δούμε και ursus με γεύση συναγρίδα-φραγκοστάφυλο.

Να σας χέσω τα οιστρογόνα.

ps, η κεστριτσερ είναι πολύ σοβαρά η 3η καλύτερη μπύρα του πλανήτη σε ντέρμπυ με την stiegl.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βασικά την προόριζαν, τη Veltins, για το αντίπαλο εμπορικό δέος του Βορρά, της Biacks σορρυ Becks. Αν βέβαια μιλάμε για μπυραρία στην Ελλάδα, σου έχω μπίζνα...

http://www.oettinger-bier.de το χειρότερο κατρουλιό που φέρει χαριστικά στο όνομα του, τη λέξη bier.

Την Koestritzer μου την έμαθαν κάτι γέροι ναυτικοί/ ψαράδες στη Β. Θάλασσα. Τα παππούδια ζούσαν με αυτήν και με garnelen... Χοληστερίνη και ουρικό πρέπει να είχαν τετραψήφια.

Επεξ/σία από insomniaK
τη Veltins
Δημοσ.

Δε θα διαφωνήσω. Υπάρχει βέβαια και μια Kronenbourg ή κάπως έτσι (το bourg γραμμένο έτσι πάντως) που παίζει να είναι τόσο χάλια όσο εκείνη η πράσινη μπύρα με έναν καπετάνιο με πίπα για σήμα, δε θυμάμαι όνομα. Παρακμιακά χωριά Εύβοιας και τοπικά σουπερμάρκετ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...