Προς το περιεχόμενο

Official Beer Topic


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στελιο και σανταμιρακ συμφωνω και εγω μια και ειμαι φαν της αμστελ...απολυτως καμια σχεση το βαρελι με το κουτακι ..αλλο πραγμα ..τελειως ομως !!! αραγε γιατι ?

Γτ εχει λιγοτερα συντηρητηκα και ειναι πιο φρεσκια,στο κουτακι απο την αλλη η μπυρα παιρνει και πικριλα απο το αλουμινενιο κουτακι,γενικα μια φρεσκια μπυρα αντεχει 2-3 μερες απο την παρασκευη της,αλλα που να την πιεις ετσι μονο σε κανα octoberfest,οπως ειπα η βαρελισια αμστελ καμια σχεση με το κουτακι η το μπουκαλι(που εχει και παραπανω ανθρακικο) αλλα οταν μιλαμε για βαρελι,και fisher η Paulaner η pilsner urquel,ε ναι εκει δεν κλανει μια η αμστελ,για καθημερινη μπυρα βαρελισια ειναι καλη,και κυριως εμπορικη μιας και την προτιμανε οι μη γνωστες μπυρας,μιας και τις πιο ψαγμενες μπυρες τις αποφευγουν

 

ok, γούστα είναι αυτά φαντάζομαι :)

Καλα αυτο ενοειτε,αλλα γουστα εχει ο καθενας :P

  • Like 1
  • Απαντ. 3,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Γτ εχει λιγοτερα συντηρητηκα και ειναι πιο φρεσκια,στο κουτακι απο την αλλη η μπυρα παιρνει και πικριλα απο το αλουμινενιο κουτακι,γενικα μια φρεσκια μπυρα αντεχει 2-3 μερες απο την παρασκευη της,αλλα που να την πιεις ετσι μονο σε κανα octoberfest,οπως ειπα η βαρελισια αμστελ καμια σχεση με το κουτακι η το μπουκαλι(που εχει και παραπανω ανθρακικο) αλλα οταν μιλαμε για βαρελι,και fisher η Paulaner η pilsner urquel,ε ναι εκει δεν κλανει μια η αμστελ,για καθημερινη μπυρα βαρελισια ειναι καλη,και κυριως εμπορικη μιας και την προτιμανε οι μη γνωστες μπυρας,μιας και τις πιο ψαγμενες μπυρες τις αποφευγουν

 

 

Καλα αυτο ενοειτε,αλλα γουστα εχει ο καθενας :P

Συμφωνω περι ορεξεως ....μου αρεσουν ολες οι μπυρες και δεν ειναι παντα θεμα επιλογης απλα τυχαινει ...για τις ψαγμενες που ανεφερες δοκιαμσα στην πραγα και urguel και krucovise ακομα και σε κουτακι τις βρηκα καταπληκτικες..για βαρελι δεν συζητω!!

Δημοσ.

Χτες δοκιμασα krusovice ξανθια και μαυρη. Η ξανθια μου αρεσε πολυ. Ειχε μια πικραδα που παρεπεμπε σε pils. η μαυρη ηταν η πρωτη μαυρη που θα μπορουσα να πιω ευχαριστα!

Δημοσ.

Ειναι κι ας μην το λες σοβαρα

Eννοειται οτι ισχυει για αρκετες μπύρες αλλα γιατι λες να μη ντο λεω σοβαρα..? ειναι λαθος για εμενα να αλλαζει η γευση ανεξαρτητα την συσκευασια...φανταζεσαι την κορονα ή την σολ σε κουτι ? μπλιαχ !!!

Δημοσ.

Μωρε γενικά ισχύει αυτό που λέει ο φίλος και συνήθως το βαρέλι είναι ποιοτικότερο απο το μπουκάλι-κουτάκι. Αλλά στην heineken εγώ δε καταλαβαίνω μεγάλη διαφορά , πέρα οτι παίζει το βαρέλι να είναι πιο παγωμένο και πιθανώς γι αυτό πιο ευχάριστο.

Η αθηναϊκή ζυθοποιία btw δε χρησιμοποιεί ανθάκια ή pellets λυκίσκου , αλλά σιρόπι λυκίσκου , πράγμα που κάνει τη γεύση του λυκίσκου να χάνεται ακόμα περισσότερο.

Δημοσ.

Σκέψου ότι είναι πιο βαριά, με 7.7% αλκοόλ.

 

Και φαίνεται και στη γεύση δηλαδή.

 

Καθώς ζεσταινόταν όμως δεν παρατήρησες διαφορά; Ή την ήπιες σαν amstel; :P

Δημοσ.

Τι να σου πω,ειμασταν δυο ατομα οποτε δεν προλαβαιναν να ζεσταθουν για να παρατησω καποια διαφορα. :P

 

Παντως σιγουρα δεν ειχε τοσο παχια γευση οσο η konig.

Δημοσ.

duvel chimay  frantziskainer smaiclaous και γενικα μοναστηριακες ..τωρα τον χειμωνα  παγωμενες πινονται ?



Μείνετε οντόπικ, το θρεντ είναι για μπύρες.

συμφωνω lucifer για το ontopic αλλα ας προσθεσει  και ο φανης οτι οι μπυρες της αθηναικης τουλαχιστον φτιαχνονται εδω με ελληνικο κριθαρι και οχι στην βουλγαρια να τα λεμε ολα ΠΑΝΤΑ!!

Δημοσ.

duvel chimay  frantziskainer smaiclaous και γενικα μοναστηριακες ..τωρα τον χειμωνα  παγωμενες πινονται ?

 

συμφωνω lucifer για το ontopic αλλα ας προσθεσει  και ο φανης οτι οι μπυρες της αθηναικης τουλαχιστον φτιαχνονται εδω με ελληνικο κριθαρι και οχι στην βουλγαρια να τα λεμε ολα ΠΑΝΤΑ!!

Ποιες Ελληνικες μπυρες φτιαχνοντε πχ στη βουλγαρια;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...