Προς το περιεχόμενο

Official Beer Topic

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Απ' όσο έχω διαβάσει δεν χάνεις και πολλά. κλασικό lagerόζουμο λένε. Αν θες να δοκιμάσεις κάτι καλό και ελληνικό , δοκιμάζεις ζέος pilsener, septem όλες, crazy donkey απο τη σαντορίνη αν μπορείς να τη βρεις . Ακόμα και η Βεργίνα είναι καλύτερη

στελιο καλησπερα, τις εχω δοκιμασει και λεω εντυπωσεις :

ζεος πιλσενερ : μου αρεσε περισοτερο η αμστελ πιλσενερ

σεπτεμ : ισως δεν μου κανει κλικ το μελι

πειραικη πιλσενερ πολυκαλη !!

βεργινα λαγκερ ..ιδια με αμστελ και φιξ

η βεργινα weiss ομως τα σπαει αν σου αρεσουν οι weiss ομως

• Απαντ. 3,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

picard-facepalm.jpg?1240934151

Επεξ/σία από phanispal
Δημοσ.

Περιστερι ιλιον ξερεις ? ουτε στα καρεφουρ εχει παντως. Την παρασκευη δεν βρηκα ουτε αμστελ πιλσενερ

νεδα εχω βρει στην Κολοκοτρονη στην Αθηνα στο barley cargo...μπυραρια ειναι , αλλα οτι μπυρα εχει την πουλαει και λιανικη as far as i know.

• Like 1
Δημοσ.

Η Septem με το μέλι... δεν μου άρεσε. Η Pale Ale Septem όμως ΤΑ ΣΠΑΕΙ για ελληνική μπύρα. Από τις καλύτερες ελληνικές.

Από την άλλη, η Βεργίνα Weiss δεν είναι καλή προσπάθεια.

@haha

Karmeliet (ή όπως λέγεται) δεν έχω δοκιμάσει. Μπήκε όμως στα υπόψη, ως την ύστατη προσπάθεια να με προσεγγίσουν οι μοναστηριακές. Όταν θα την πιω, θα προσπαθήσω να είμαι όσο το δυνατό αμερόληπτος γίνεται :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η Karmeliet δεν είναι μοναστηριακή με την αυστηρή έννοια, αλλά abbey tripel (σύμφωνα με το ratebeer): http://www.ratebeer....karmeliet/5368/

Όπως και να 'χει η μπύρα είναι απίστευτη και μάλλον με το καλύτερο ποτήρι μπύρας ever.

belgian6228.jpg

Επεξ/σία από phanispal
Δημοσ.

picard-facepalm.jpg?1240934151

να φανταστω οτι ντουμπλαρεις φανη τον συγκεκριμενο στην συγκεκριμενη σκηνη ..αντε βρε και του χρονου μαζι με spilberg ...προς το παρον ανοιγω μια bios 5 και μια πειραικη για σενα !!!

Δημοσ.

πειραικη πιλσενερ πολυκαλη !!

βεργινα λαγκερ ..ιδια με αμστελ και φιξ

Κοίτα , γούστα είναι αυτά αλλά μου φαίνεται δύσκολο η pilsener Amstel καλύτερη απο τη ΖΕΟΣ, κατ' εμέ η ΖΕΟΣ είναι πολύ καλύτερη της amstel pilsener.

Τώρα για τη septem, πολλοί περίμεναν να βρούν το μέλι χωρίς επιτυχία. Τεσπα η pale όντως είναι πολύ καλή. Πολύ καλή και η porter που βγαίνει απο πέρυσι . Μπορείτε να τη τσεκάρετε.

Σκεφτείτε ακόμη το ενδεχόμενο να μην πίνετε τις μπύρες σε σωστή θερμοκρασία. Πχ περισσότερα αρώματα θα σου δώσει μία μπύρα δροσερή , παρά παγωμένη . βλέπε dark fix. Ξαναδοκιμάστε dark fix κοντά στους 10-12 βαθμούς και θα με θυμηθείτε. Γενικά η καραπαγωμένη μπύρα δεν αξίζει να πίνεται εκτός αν είναι κανένα λαγκερόζουμο .

Την Πειραϊκή ναι, την Bios 5 μην την ανοίγεις για μένα :Ρ

Μην ανοίξω το στόμα μου για τη Βιοs 5 και τη "παγκόσμια πρωτοτυπία" με τα 5 δημητριακά... μλκίες

Δημοσ.

γενικα οι αποψεις διαφερουν και ο στελιος αυτο που λεει για την θερμοκρασια εχει πολυ δικιο. Να προσθεσω οτι μεγαλη διαφορα εχει η μπυρα απο το κουτι και το βαρελι η το μπουκαλι, δεν πινω πρασινες αλλα χθες σε σπιτι φιλου με το βαρελακι την καταβρηκα!!!

Δημοσ.

γενικα οι αποψεις διαφερουν και ο στελιος αυτο που λεει για την θερμοκρασια εχει πολυ δικιο. Να προσθεσω οτι μεγαλη διαφορα εχει η μπυρα απο το κουτι και το βαρελι η το μπουκαλι, δεν πινω πρασινες αλλα χθες σε σπιτι φιλου με το βαρελακι την καταβρηκα!!!

Νομίζω οτι τα 5λιτρα βαρελάκια δε συμφέρουν καθόλου

Btw , έχετε δοκιμάσει ΙΡΑ; Imperial stout ή Porter;

Μη μένετε μόνο στις βέλγικες , στις μοναστηριακές και στις weiss.

• Like 1
Δημοσ.

καλησπερα δεν εχω δοκιμασει κατι σχετικο στελιο..η guinness γραφει επανω στο μπυκαλι imperial stout ξερεις τι σημαινει ?

λαγκερ ψωνια : καρλσμπεργκ, αλφα, μυθος

Δημοσ.

καλησπερα δεν εχω δοκιμασει κατι σχετικο στελιο..η guinness γραφει επανω στο μπυκαλι imperial stout ξερεις τι σημαινει ?

λαγκερ ψωνια : καρλσμπεργκ, αλφα, μυθος

H guiness δεν γράφει imperial stout, γράφει σκέτο stout . Αυτά που έγραψα είναι είδη μπύρας και αρκετά μακρυά απο τη guiness ως προς τη ποιότητα κατ' εμέ (αναλόγως και τη μπύρα βέβαια).

Αν ψάξεις λίγο και googlάρεις θα βρεις που πουλάνε κάτι τέτοιο, καθώς και διάφορες μάρκες (πχ αξιόλογη ΙΡΑ έχει η crazy donkey της Σαντορίνης όπως έχω ξαναναφέρει) .

Απλά το γράφω γιατί πολύς κόσμος δεν έχει δοκιμάσει κάτι τέτοιο όπως πχ ΙΡΑ (indian pale ale) και είναι πολύ σημαντικός τομέας στο κεφάλαιο "μπύρα" και οι περισσότεροι μένουν στις weiss / μοναστηριακές/ βέλγικες ως "ψαγμένες" μπύρες . Google it

BTW καρλσμπεργκ , αλφα , μύθος, είναι σχεδόν μία η άλλη

• Like 1
Δημοσ.

Και πόσο δείκτη "ψαξίματος" έχει όποιος πιει IPA; Όποιος πιει imperial stout;

Άλλα είδη δίνουν άλλα "+" στον δείκτη αυτό;

Επίσης, το να απλά γουστάρει κανείς και όχι να τον νοιάζουν "ψαξίματα" κλπ παίζει ή ντε και καλά θα μας ζαλίσουν τα @@ τα "ψαξίματα" και σε αυτό το μεράκι;

Γιατί η μόνη αναφορά σε αυτή τη λέξη είναι στο post από πάνω μου...

Δημοσ.

Και πόσο δείκτη "ψαξίματος" έχει όποιος πιει IPA; Όποιος πιει imperial stout;

Άλλα είδη δίνουν άλλα "+" στον δείκτη αυτό;

Επίσης, το να απλά γουστάρει κανείς και όχι να τον νοιάζουν "ψαξίματα" κλπ παίζει ή ντε και καλά θα μας ζαλίσουν τα @@ τα "ψαξίματα" και σε αυτό το μεράκι;

Γιατί η μόνη αναφορά σε αυτή τη λέξη είναι στο post από πάνω μου...

Το ενδεχόμενο να προτείνω μία ΙΡΑ γιατι μπορεί όντως να σε ευχαριστήσει πιο πολύ απο μία βέλγικη και όχι για να λες στους φίλους σου οτι ήπιες ΙΡΑ το έχεις σκεφτεί ή μπα;

Στο φινάλε δε το παίζω κουλτούρα, ούτε λέω κάτι καινούριο και ριζοσπαστικό. Μία δύο μπύρες προτείνω, αν δε γουστάρεις , πιες μία "πράσινη" και κούλαρε, σε τόπικ για μπύρες είσαι.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...