prantzos Δημοσ. 18 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2007 koita ta programmata ths acer pote de mou dhmiourghsan problhma.egw exw enan acer ferrari 4005. sto diko mou (den 3erw gia alla acer) eixe drivers gia xp kai twra ebgale kai gia vista (kai x64) opote ebala vista. Oute sta vista mou dhmiourghsan problhma oi efarmoges acer, an e3aireseis to software gia to touchpad pou KA8E FORA otan kanei boot mou zhtaei adeia gia na tre3ei (apisteuth blakeia...) O firefox mporei na sou "faei" POLLA Mb ram logw kapoiwn extensions. An xrhsimopoieis to tab mix plus px pou krataei oti para8uro anoi3eis sth mnhmh gia na mporesei na to kanei "UNCLOSE" tote logiko einai oti an anoigokleineis tabs kapoia stigmh 8a xreiastei polla Mbs. Eimai Web Developer kai douleuw me Firefox. Exw dei na xreiazetai kai 500Mb ram san meso oro toso kairo... O messenger h3era oti kollaei uperbolika (den eixa dei pote posh mnhmh xreiazetai...) Bottom line: Exw ena pc me 1GB Ram (th mish apo sena), idias markas me ta idia software ennowntas (mallon de ftaine auta) kai exw dokimasei kai xp kai vista(x64). Dustuxws den mporw na se boh8hsw kai polu giati de mou exei tuxei kati pou na afora to messenger h ton firefox se tetoio ba8mo. Ena pragma den 3erw omws.Pws douleuoun oi kartes grafikwn pou pairnoun kai ram ektos apo th dikia tous. Mhpws 8elei polla Mb to Aero??? (An kai pali exw karta me 128MB dedicated (X700) kai 1GB ram kai to Aero douleuei teleia)
21century Δημοσ. 18 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2007 Υποτίθεται ότι σε θέματα εφαρμογων η ΜΣ διατηρει την συμβατοτητα προς τα πισω οποτε δεν βλεπω τον λογο να μην αξιοποιησεις το λειτουργικο την στιγμη που ειναι σταθερο. Φυσικα τα υπολοιπα ειναι απλα θεμα εμπορικης πολιτικης που δεν μας αφορουν...
cybernero Δημοσ. 18 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2007 Λοιπόν.Τελικά μάλλον δεν είναι τα προγράμματα της Acer αλλά ο φονικός συνδιασμός FF-Messenger-Aero.Αν δεις και από την συννημένη εικόνα αυτά μου ζητάει να κλείσω κάθε φορά (ενώ έχει περίπου 400MB διαθέσιμα ακόμα...δεν έχει φτάσει και στο 100% η χρήση της μνήμης).ΑΥτό όμως που παρατηρώ είναι ότι γεμίζει η Virtual Memory.Και μου κάνει εντύπωση γιατί θα έπρεπε κανονικά να κάνει dynamic allocation...Όσο χρειάζεται τοσο να δίνει... Δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει.Γνωρίζεις μήπως κα΄νενα πρόγραμμα για vista που να μπορώ να δώ ποια προγράμματα και σε τι ποσοστό χρησιμοποιούν την Virtual Memory? Τελικά όντως τα Vista είναι πολύ pain-in-the-@ss
ahepa Δημοσ. 18 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2007 δεν καταλαβαινω την λογικη να βαλει κανειs σε καινουργιο μηχανημα ΧΡ την στιγμη που τα vista ειναι κλασειs ανωτερα.ειδικα τωρα που θα βγει και το pack1. Πως φαίνεται ότι δεν το έχεις ψάξει το θέμα. Εργάζομαι ως προγραμματιστής σε εταιρεία παραγωγής παιχνιδιών (DirectX 9.0c) και με αφορμή την ανακοίνωση της MS για τα XP και ότι δε θα τα πουλάει από τις αρχές του 2008 δοκιμάσαμε να δούμε αν τα παιχνίδια μας θα λειτουργούν χωρίς αλλαγές στον κώδικα ή ερευνητικά να δούμε τι αλλαγές θα πρέπει να κάνουμε. Καταρχήν η MS έχει αφαιρέσει με το πρόσχημα της ασφάλειας τη δυνατότητα να κάνεις horizontal/vertical span και επιτρέπει μόνο DualView (nVidia) ή το αντίστοιχο Extended Mode (ATI). Η αφαίρεση της δυνατότητας αυτής έχει γίνει από το λειτουργικό σύστημα WDDM (Windows Display Driver Model) (http://www.nvidia.com/object/vista_driver_news_022207.html) και δεν είναι θέμα των drivers των καρτών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα όποιος χρησιμοποιεί το Platform SDK σε συνδοιασμό με το DXUT που δίνει η ίδια η MS να μην μπορεί να έχει σε full screen DualView/Extended Mode. Διαφορρετικά θα πρέπει να τροποποιήσει τον κώδικα του DXUT (κάτι που κάναμε στην εταιρεία, αλλά χάσαμε αναγκαστικά από λειτουργικότητα). Επίσης αφαιρέθηκε η δυνατότητα για hardware accelerated 3D sourround sound από το DirectX όπως είναι το EAX standard. Και αυτό με τη δικαιολογία της ασφάλειας. Υπάρχει η δυνατότητα για 3D sourround sound, αλλά μέσω software emulation που σημαίνει NO hardware acceleration. Επίσης μέχρι πρόσφατα εφαρμογές σε OpenGL ήταν μέσω emulation του DirectX. Πρόσφατα η nVidia κατάφερε να βγάλει drivers που να παρακάψουν αυτό το εμπόδιο. Γενικά όπου software emulation σημαίνει NO hardware acceleration. Αυτά είναι ελάχιστα παραδείγματα που μπορεί να βρει κανείς και να αντιμετωπίσει σαν προγραμματιστής αρχικώς και σαν τελικώς χρήστης. Δε νομίζω κανείς που έχει ακριβοπληρώσει ένα νέα σύστημα και αντίστοιχα έχει ακριβοπληρώσει το νέο του παιχνίδι να διαπιστώσει ότι δεν έχει ήχο ή δεν είναι το ίδιο γρήγορο με το να τρέξει παλιότερο μηχάνημα. Επίσης άσχετο με τα παιχνίδια και προβλήματα των προγραμματιστών (τα οποία θα βρούμε τρόπους να τα λύσουμε) είτε για OpenGL είτε για DirectX υπάρχουν και θέματα αισθητικής και λειτουργικότητας. Ο τρόπος που έχει αφαιρεθεί η μπάρα από τα ανοικτά παράθυρα στο Aero σύστημα μετά από μερικές ώρες χρήσης μπερδεύει το χρήστη και δεν μπορείς εύκολα να καταλάβεις ποιά είναι η ενεργή εφαρμογή. Τέλος μπορεί κανείς να κάνει τις ίδιες ρυθμίσεις στο σύστημα του από πολλά και τελείως διαφορετικά σημεία. Αυτό είναι μέγα σχεδιαστικό σφάλμα ώς προς το GUI. Όλα τα σύγχρονα λειτουργικά συστήματα προσπαθούν να έχουν ομαδοποιημένες τις ρυθμίσεις και συμμαζεμένες προσβάσιμες από ένα σημείο. Στα Vista ο χρήστης δεν ξέρει με εύκολο τρόπο από που θα κάνει ποιές ρυθμίσεις. Αυτά είναι μερικά μόνο παραδείγματα. Οι παραπάνω απόψεις δεν είναι μόνο δικές μου μετά από πολλές ώρες χρήσης και προγραμματισμού σε αυτό το λειτουργικό σύστημα, αλλά είναι και πολλών ειδικών στο θέμα GUI design. Και να φανταστείτε ότι τα λέω εγώ που έχω παρακολουθήσει την πορία της MS από τις πρώτες εκδόσεις του DOS (σχεδόν όλες) στη συνέχεια με τα Windows 3, 3.1 και το update 3.11 workgroup. Στην πορία με Windows 95, 98, ME (ή αποτυχία), Windows 2000 καταλήγοντας στα XP και τώρα στα Vista. Καθώς και λόγω περιέργειας μου με εμπειρία στο OS/2 Warp, BeOS και λειγότερη σε UNIX Solaris και Linux (SUSE και τώρα πειραματισμούς με το Ubuntu). Ψάχνοντας στο Google θα βρει κανείς το ερώτημα: Vista = ME2? και το ακόμα καλλίτερο: Vista isn't Me2, it's Win95 + 12years (http://blogs.zdnet.com/Bott/?p=261) Παρ' όλ' αυτά παραμένω να είμαι φανατικός MS.
ahepa Δημοσ. 18 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2007 Υποτίθεται ότι σε θέματα εφαρμογων η ΜΣ διατηρει την συμβατοτητα προς τα πισω οποτε δεν βλεπω τον λογο να μην αξιοποιησεις το λειτουργικο την στιγμη που ειναι σταθερο. Αυτό είναι το θέμα ότι δεν κρατάει 100% συμβατότητα προς τα πίσω. Διάβασε προηγούμενο post μου. Επίσης να αναφέρω σε σχέση με αυτό κάτι που δεν είπα στο προηγούμενο μου Post. Έχω ένα analogue TV tuner της Hauppauge το Win TV Theater με Dolby Sourround Sound. Κάτω από τα Vista το πρόγραμμα της τηλεόρασης δεν παίζει γιατί ο τρόπος που κάνει overlay την εικόνα δεν είναι συμβατός με τα Vista. Μπορώ θεωρητικά να δω τηλεόραση αν από hardware acceleration (overlay) το γυρίσω σε software mode (BOB mode) οπότε η CPU θα λειτουργεί στο 100% και πάλι θα χάνω καρέ μια και δεν μπορεί να επεξεργαστεί το PAL σύστημα σε full screen. Ακόμα την κάρτα για δορυφορική τηλεόραση (και πάλι της Hauppauge) μοντέλο Nexus-S/DVB-s δεν το έχω συνδέση, αλλά υποθέτω θα έχει τα ίδια προβλήματα ειδικά αφού το δορυφορικά σήμα είναι σε MPEG και υψηλότερη ανάλυση από το PAL και φυσικά δε κάνω λόγο για HD δορυφορικά κανάλια. Αφού έχει αλλάξει στα Vista το Overlay mode. Και όλα αυτά με τη δικαιολογία της ασφάλειας.
michael92 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2007 Ta xp tha stamathsoun na pwlountai apo to 2008.Oxi na uposthrizontai. Σωστά! Και από ότι διάβασα η υποστήριξη των xp σταματούν το 2011.
cybernero Δημοσ. 19 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2007 Και όπως είπε και ο φίλτατος ahepa, δεν υπάρχει υποστήριξη EAX.Δηλαδή όσοι παίζεται παιχνίδια ξεχάστε το.Όποιος παίζει games όπου ο ήχος είναι σημαντικό κομμάτι του gaming (πχ CS:S) θα πρέπει να κάνει λίγο πίσω αν θέλει Vista, εκτός φυσικά εάν το game που παίζει είναι συμβατό με OpenAL.Και δεν ξέρω προσωπικά πολλά games με OpenAL...
prigipa_m Δημοσ. 20 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2007 Ας μην γελιόμαστε μεταξύ μας!!!Τα Vista δεν είναι ακόμα έτοιμα..
geovard Δημοσ. 20 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2007 Κρατώ ακόμη σε ένα παρτίσιον τα beta vista rc1 πού ναί μεν δουλεύουν αλλά προειδοποιούν ότι θα κλείσουν.Γιά την ώρα σε προειδοποιούν να αποθηκεύσεις τις εργασίες πού εκτελείς καί σού αφήνουν ένα μεγάλο περιθώριο ακόμη δύο ωρών να δουλέψεις.Απ' ότι ξέρω αυτό μετά τις 28 Αυγούστου θα πάψει να υπάρχει καί τα Vista beta μόλις θα ανοίγουν θα καταρρέουν αμέσως δηλαδή κλείδωμα. Ήθελα να ρωτήσω το εξής.Στα XP στις επιλογές φακέλων υπάρχει το κουμπί γιά όλους τούς τύπους των αχρείων τού υπολογιστή απ' όπου μπορείς να κάνεις κάποιες αλλαγές σε προγράμματα καί αλλαγή εικονιδίων.Πού στον..τρίβολο βρίσκεται αυτό στα Vista?
dreez Δημοσ. 20 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2007 κακα τα ψεματα τα vista ειναι ΒΑΡΥ λειτουργικο,δεν ειναι πληρως αξιοποιησιμο ακομα και ΔΕΝ συνεργαζεται καλα με το firefox!στο φορητο που εχει vista μου εχει βγαλει στους 3 μηνες που τον εχω πολλες φορες μυνημα οτι το firefox δεν ανταποκρινεται ενω στον σταθερο που τον εχω ΠΟΛΛΑ χρονια και εχει xp δεν εχει βγαλει μυνημα λαθους ουτε 1 φορα,και χρησιμοποιω firefox σχεδον απο τοτε που βγηκε!!!
prantzos Δημοσ. 20 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2007 ahepa aporw pws eisai fanatikos ths MS. Ki egw douleuw san web developer se ASP.NET me C#. dhladh Microsoft!! De lew polla mou aresoun sth Microsoft, alla auta pou de m aresoun einai perissotera/pio shmntika! Pantws sto laptop mou xrhsimopoiw Ubuntu edw kai mhnes. Mou phre ena mhna na to sthsw swsta (mias kai ta laptops einai polu perierga kai duskola na sthseis linux) alal twra den ta allazw. Exw balei Vistax64 kai exw sthsei ta ergaleia ths douleias mou (mias kai ta windows pleon mono gi auto ta xrhsimopoiw)! Games den paizw ki opws les den prokeitai na pai3w an den parw enan epe3ergasth me 8GHz kai 8GB ram kai GPU me 2-3GB dedicated ram... Me liga logia ta vista sou axrhsteuoun to hardware kai zhtane pio dunato hardware (cpu kai ram) mias kai ola ginontai mesw software. Poia h logikh? Den exw katalabei akoma... Den uphrxe allos tropos na kanoun implement to security twn vista? Estw na paroun paradeigma apo ta linux h/kai ta mac! (ola ta alla apo ekei einai klemmena!!)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.