Προς το περιεχόμενο

XP στο κοντινο μελλον?VISTA ?

jamie155

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα ,

πηγα σήμερα από κατάστημα για την σύνθεση ενός Desktop συστήματος και όταν ερωτήθηκα για το λειτουργικό απάντησα πως θέλω XP , και μου είπαν πως θα ήταν κακή επιλογή να αγοραστούν ΧP αυτή την εποχή και όχι VISTA καθώς όλα τα νέα προγράμματα (και νέες versions προγραμμάτων) που θα βγαίνουν απο εδώ και πέρα δεν θα είναι συμβατά με XP.Ισχύει κάτι τετοιο?Και αν ναι σε τι βαθμο?

Δημοσ.

Ναι αλλα η Microsoft απο το 2008 νομιζω θα "σκοτωσει" τα XP , δηλαδη δεν θα βγαζει αλλα updates , ενημερωσεις κτλ.

Τα xp χρησιμοποιουν οι περισοτεροι τωρα , εγω εχω 2 λειτουργικα στο pc , xp k vista.

Οσο παει βλεπω στα vista να φτιαχνουν τα πραγματα (drivers κτλ) και ολα τα προγραμματα δουλευουν αψογα πλεον (σε συγριση με την αρχη που ειχαν προβληματα) και πολυ γρηγορα ισως και καλυτερα απο τα xp .

Και οσο παει σκεφτομαι να ξηλωσω τα xp.

Επισης κατι που προσεξα στα vista το ping για online games ηταν σε μερικες περιπτωσεις 50-100 % καλυτερο (στους ιδιους server καθε φορα)

Για καινουριο pc καλυτερα να βαλει vista. Σε παλιοτερο αλλαζει το πραγμα.

Δημοσ.

Οσο παει βλεπω στα vista να φτιαχνουν τα πραγματα (drivers κτλ) και ολα τα προγραμματα δουλευουν αψογα πλεον (σε συγριση με την αρχη που ειχαν προβληματα)

Καλα για τους drivers (η nvidia παρεπιπτοντως εχει βγαλει επιτελους σωστους drivers για vista για τις 8x00 καρτες της?) αλλα τα προγραμματα πως βελτιωθηκαν? Απο τα updates που βγαζει η MS για τα vista η απο καινουριες εκδοσεις των ιδιων των προγραμματων?

Δημοσ.

den 3erw an 8a bgazei mexri to 2011 updates gia ta XP alla pantws einai asteio na skeftoume oti apo to 2008 8a stamathsei ta updates gia ta xp!! Edw ta 98 sta 98 stamathse molis prosfata thn uposthri3h nomizw. Ase pou oles oi etairies 8a arghsoun na baloun vista. Ti... tous monadikous pelates me original windows 8a tous fer8ei san tramboukos?

Δημοσ.

δεν καταλαβαινω την λογικη να βαλει κανειs σε καινουργιο μηχανημα ΧΡ την στιγμη που τα vista ειναι κλασειs ανωτερα.

ειδικα τωρα που θα βγει και το pack1.

εγω εχω απο την μερα που κυκλοφορησαν τα ultimate 64bit [DSP]και βλεπω οτι πλεον δεν υπαρχουν προγραμματα που να μην τα υποστηριζουν.

ταχυτερα απο ταΧΡ,καλυτερο γραφικο περιβαλλον,χωριs τα κολημματα των ΧΡ εαν εβαζεs κανα θεματακι απο blinds σου τα καλαγε ολα και ετρεχεs για φορματ,και γενικα πολυ πιο ευχρηστα,που ακομα και πρωραρηs μπορει να τα δουλεψει και να του συγχωρησουν μικρολαθη.

η τεχνολογια προχωραει,εμειs δεν θα παμε πισω.

ολα βεβαια τα παραπανω προυποθετουν και ενα καλο μηχανημα για την ultimate εκδοση[ εχωcore2 duo E6700-8800GTX-4GIGA RAM κ.λ.π.],αλλα για την basic δεν νομιζω να χρειαζονται μεγαλεs βελτιωσειs.

γνωμη μου λοιπον ειναι να τα βαλουν οσοι δεν τα εβαλαν ακομα και εαν θελετε και τα ΧΡ,αφηστε τα και αυτα να υπαρχουν στον σκληρο σαs.

Δημοσ.

Εγω διαβάζοντας το άλλο thread "Vista και γνωστα προγραμματα που δουλευουν" θυμάμαι παντα τα Windows Millenium :mrgreen:

Οι δικές μου πληροφορίες,αναφέρουν υποστήριξη ΧP μέχρι το 2011 σύμφωνα με αρχική ανακοίνωση της MS.Λογικά ανάλογα την ζήτηση το χρονοδιαγραμμα αλλάζει.Μην ξεχνάμε αναμένεται SP3 μέχρι μέσα 2008 που θα προσθέσουν και λειτουργίες των Vista (σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν).

Τέλος αν προσεξε κανείς σε πολλες διαφημίσεις για έτοιμους ΗΥ (εκτός μερικών επώνυμων laptop) δεν παρέχεται πλέον standard λειτουργικό,αλλά επιλογή που στην λένε αν ενδιαφερθείς προφορικά μετά (XP ή Vista).Αυτό κατι λέει,σε συνδιασμό με βόλτα στα γνωστά service αλυσίδας να δείτε γιατί ζητάνε να βγάλουν τα ετοιμα Vista,και άλλο που δεν θέλουν κάποιοι να πληρώνονται ξανά.:mrgreen:

Δημοσ.

Καλύτερα να βάλεις τα Vista για μένα (ανανεωμένο περιβάλλον και ασφάλεια αλλά και πιο ακριβά). Και τα XP δεν είναι κακή λύση (δοκιμασμένα, σταθερά και πιο φτηνά). Όσο για την υποστήριξη των XP όπως αναφέρανε και οι άλλοι θα είναι μέχρι το 2011, αν και η Microsoft θέλει να σταματήσει από το 2008 να εγκαθιστά σε νέους υπολογιστές τα XP για το μόνο λόγο πιστεύω ότι περιμένει καλύτερα κέρδη από τα Vista για τα οποία έχει επενδύσει πολλά. Και μην ξεχνάς ότι το 2011 που θα σταματήσει η υποστήριξη των XP εσύ περισσότερο θa ενδιαφέρεσε για έναν νέο υπολογιστή παρά για τα Windows

Δημοσ.

Εγώ έχω Vista στο Laptop και βλαστιμάω και βρίζω κάθε μέρα την Microsoft, εάν έχεις ήδη προγράμματα κράτα μιά καβάτζα εάν τώρα είσαι αρχάριος με τους υπολογιστές βάλε Vista γιατί προσφέρονται για καινούργιους υπολογιστές και χρήστες και τα προβλήματα σηγά-σηγά θα λυθούν εξέτασε το topic παραπάνω με τα συμβατά για Vista προγράμματα και σε περίπτωση που τον θέλεις για επαγγελματικό σκοπό (όπως προγραμματισμός) βάλε XP και στο μέλον βάζεις Vista σημείωση ότι αργά η γρήγορα θα χρειαστεί να βάλεις Vista.

Επίσης συμφωνώ με όσα λέει ο ΜΑΧ68.

Δημοσ.

lefi τελικά και εγώ μια από τα ίδια.Και επειδή το laptop μου είναι τελευταίο μοντέλο δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμα drivers για XP(αν κυκλοφορήσουν ποτέ).Οπότε αναγκαστηκά μένω στα vista.

BTW όταν ανοίγω Messenger και Firefox μαζί μετά από λίγο κολάει όλο το σύστημα και γεμίζει η μνήμη.Έχει κανείς ιδέα τι παίζει?Το laptop έχει 2GB μνήμης.Και από αυτά τα 768MB είναι shared με την VGA.Αν έχει κανείς καμιά ιδέα περιμένω απάντηση.

Δημοσ.

wtf?firefox kai messenger?3erw oti o messenger einai polu baria efarmogh alla oxi kai na trwei tosh mnhmh. To na mhn uparxoun drivers gia xp mou fainetai periergo... Gia na to les esu omws...apisteuto.

Oso gia th mnhmh sou, des apo ton task manager poia efarmogh trwei tosh mnhmh an ginetai.

Δημοσ.

Το περίεργο είναι ότι στον Task Manager η εφαρμογή που τρώει περισσότερη μνήμη είναι ο Messenger.Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι "έτρωγε" γύρω στα 200MB.Αλλά και πάλι δεν μπορώ να καταλάβω που πάνε τα υπόλοιπα MB.Ο Firefox την ίδια στιγμή "έτρωγε" γύρω στα 30MB με 4 tab ανοιχτά εκείνη την στιγμή.Εγώ στην αρχή τον Ff ψηλιάστικα γιατί είχα ακούσει ότι μετά από ώρα (για την version 2 πάντα) κατανάλωνε πολλούς πόρους από την μνήμη.Βέβαια 2-3 φορές την έχω πατήσει με το Messenger να τρέχει στην ουσία μόνο του.

Όσον αφορά τους drivers φαντάζομαι θα υπάρχουν για XP αλλά σκόρπια.Και επειδή είναι laptop δεν θέλω να μπλέξω με driver conflicts.Οπότε βασίζομαι σε αυτά που δίνει ο κατασκευαστής (ACER) και αυτά είναι μόνο για Vista.

Τώρα που μίλησα για την ACER, έχω μια υποψία ότι το πρόβλημα με την μνήμη μπορεί να προέρχεται από τις εφαρμογές της ACER.Το λεγόμενο Empowering Technology Platform της εταιρίας.Θα κάνω ένα εμπεριστατωμένο troubleshooting αυτές τις μέρες γιατί η κατάσταση δεν παλεύεται άλλο (ξέρεις τι είναι να σερφάρεις χαλαρά και ωραία και να μιλάς στο MSN και να σου πετάγεται μήνυμα Low Memory Resources?Ούτε game να έπαιζα.)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...