Προς το περιεχόμενο

περίεργο πρόβλημα με την οθόνη


hasodikis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λοιπόν μετά από πολύμηνη απουσία στη γερμανία επιστρέφω με ενα περίεργο πρόβλημα...

 

Καταρχήν καλό καλοκαίρι να έχουμε...

 

λοιπόν τρέχω pclinuxos 2007 σε ένα pavilion dv5063ea (ati xpress 200m) με τον κύριο Βερύλιον ενεργοποιημένο. Οταν όμως αφήνω το λαπτοπ μόνο του, μετά από λίγο η οθόνη σβήνει (αρχικά με backlght και στη συνέχεια χωρίς). Δηλαδή σα να έχει ενεργοποιηθεί screensaver και αυτό με το λαπτοπ βυσματομένο στο ρευμα και με προφιλ performance. το περίεργο είναι ότι το screensaver είναι κλειστό. Οι επιλογές διαχείρησης ενεργειας της οθόνης απενεργοποιημένες στο κέντρο ελέγχου του ΚουΔουΕ. το ίδιο απενεργοποιημένες είναι και οι αναλογες ρυθμίσεις στο kpowersave αλλά και στο κλαπτοπ (αν και δεν το χρησιμοποιώ)...

 

Τέσπα.. αυτά.... εχει αρχίσει και μου τη δίνει στα νευρα αυτή η κατάσταση αφού φαντασου να είσαι ξαπλωμένος στο κρεβάτι με την κοπέλα σου και να βλέπεις καμια ταινία στο λαπτοπ (λεμε τώρα έτσι??) και να πρέπει να σηκώνεσαι καθε λιγο για να κουνήσεις το ποντίκι.... Τραγικές καταστασεις λέμε!!

 

καμια ιδέα???

Μερσύ εκ των προτέρωνε.

Χασοδίκης

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Από τι κατάλαβα έχεις kde?Αν ναι πήγαινε στις ρυθμίσεις συστήματος και στο oθόνη και εμφάνισει και μετά στην καρτέλα διαχείρηση ενέργειας.Αν έκει υπάρχει τσεκαρισμένη η διαχείριση ενέργειας αρχικα βγάλτην κάνε εφαρμογή και μετα επελεξε την ξανά και δώσε και τον χρόνο που θέλεις για να σβήνει η οθόνη.Μετα πηγαινε και στο screensaver και επέλεξε και εκεί σε πόση ώρα θέλεις να εμφανίζετε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

chek2fire... μερσυ μποκου για την γρήγορη απάντηση . ναι ΚουΔουΕ εχω...

το έχω κάνει ήδη αυτό ... χωρίς αποτέλεσμα.. δυστυχώς. τωρα η διαχείρηση ενέργειας της οθόνης στο κεντρο ελέγχου είναι απενεργοποιημένες.

Εξακολουθεί η άτιμη να θέλει σώνει και καλά να κλείσει.

 

Και πάλι ευχαριστώ

Χασοδίκης

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Kάνε ακριβώς ότι σου είπα και δεν θα έχεις πρόβλημα.Υπάρχει ένα bug με τον διαχειριστή ενέργειας γιαυτό πρώτα απενεργοποιήσε τον και μετα ενεργοποιήσε το με τον χρόνο που θέλεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Chek2fire... οπως σου ειπα αυτό το εκανα ήδη και αποτελεσμα.. μηδεν .. η οθονη εξακολουθει να σβηνει μετα από περιπου 10 λεπτα η και λιγακι λιγότερο ενω το εχω ορίσει σε 120 λεπτα. Και αφου αποτελεσμα δεν ειδα είπα να το απενεργοποιήσω για να δοκιμασω και αλλα με αυτο κλειστό.

Δυστυχώς τίποτα δεν εχει αλλαξει μεχρι στιγμης.

και πάλι ευχαριστώ,

Χασοδίκης

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Firewalker και εμένα οι υποψίες μου προς to beryl κινουνται ναι γίνεται το ίδιο και με το mplayer (συγκεκριμένα smplayer) μάλιστα με το να βλέπω βίντεο από απόσταση πρωτοκαταλαβα οτι κατι δεν παει καλα..

Δεν έχω όμω εγκαταστήσει κανενα exta plug in και στον beryl δεν βρισκω τιποτα για screensaver..

Eyxarisrtw,,, i anazitisi synexizetai

Xασοδίκης

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...