Προς το περιεχόμενο

C/C++ σε linux

giankar

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ χρησιμοποιώ Eclipse με CDT. Μέχρι τώρα είναι το μόνο που έχω βρεί με τις λειτουργίες που θέλω αν και για το autocomplete του δεν πετάω την σκούφια μου.

Δημοσ.

Code::Blocks -svn 4051- ενώ ήδη κυκλοφόρησε το 4261.

Με την ευκαιρία, θα το αλλάξω κιόλας...

Συμπληρώνω την απάντηση μου με τους λόγους που με έκαναν να το επιλέξω. Όλοι από εδώ.

Open Source!

Cross-platform

Extensible through plugins (αν και χρησιμοποιώ μόνο ένα)

Multiple compiler support (τώρα δεν ισχύει πια αλλά τότε που το επέλεξα δεν δούλευα σε linux)

Compiles directly or with makefiles

Uses XML format for project files

Integrates with GDB

Syntax highlighting

Tabbed interface

Και δεν κρύβω την υπερηφάνεια μου όταν διαβάζω:

The Code::Blocks team

Project Leader

Yiannis Mandravellos (Mandrav)

Role: Project Manager

Thanks Mandrav et.al

Δημοσ.

Και εγώ Eclipse με CDT.

Μήπως ο καθένας να έλεγε για ποιο λόγο το επέλεξε όμως; Το κυριότερο πλεονέκτημα του σε σχέση με τα άλλα.

Δημοσ.

Υπάρχει υποστήριξη για compile μέσω Make. Δηλαδή του δίνεις ποιο target στο makefile θες να εκτελείται και πατάς ένα κουμπί που σου έχει σε μια μπάρα εργαλείων και στο τρέχει.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Eπειδή με ενδιαφέρεις και μένα το eclipse με CDT αλλα για περιβάλλον windows να σας ρωτήσω...

Επειδή έτσι και αλλιως ειναι portable εφαρμογη (η 3.2 τουλάχιστον δεν χρειαζόταν εγκατάσταση) παίζει να το βρω έτοιμο να το κατεβάσω απο το net ωστε να παίζει και η c χωρίς να κάνω εγώ τίποτα;

Το είχα ψάξει αλλα δεν κατάφερα και πολλά παρόλο που είχα προσπαθήσει να ακολουθήσω το κατάλληλο tutorial-documentation.

Δημοσ.

Ναι το έχει στο site του, εκεί στα downloads μόνο με το πακέτο για c/c++

Επίσης υπάρχει και μια επιλογή που σου έχει όλα τα plugins που κυκλοφορούν και εσύ επιλέγεις όσα θές από μια λίστα, και σου φτιάχνει ένα custom πακέτο που τα έχει, το κατεβάζεις και κάνεις την δουλειά σου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...