zoranb Δημοσ. 14 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2007 Είχε δεί κανείς ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑΡΑ [] στο Φεστιβάλ κινηματογράφου πέρσυ ή πρόπερσυ δεν θυμάμαι http://www.brysom.no/ Προσπαθώ να την βρώ σε dvd region2 ή ακόμα και dvd rip μου κάνει, αρκεί να έχει υπότιτλους γιατί είναι Νορβιγική ταινία. Πραγματικά απίστευτη ταινία πιστέυτε με, εάν είστε λάτρεις του Φεστιβάλ κινηματογράφου που γίνεται κάθε χρόνο στην Αθήνα θα με καταλάβετε!
galil Δημοσ. 14 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2007 Ποιός είναι ο τίτλος στα ελληνικά; Γιατί νομίζω πως την έχω δει.
system Δημοσ. 14 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2007 Είναι το νορβηγικό "Ένας υπέροχος άνθρωπος"(ή κάπως έτσι).Πολύ καλή ταινία. Το είχα δει στην κινηματογραφική λέσχη Πάτρας.
zoranb Δημοσ. 14 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2007 ναί σωστός ο system νομίζω "ένας υπέροχος άνθρωπος" ήταν το όνομα! το θέμα δεν είναι εάν την έχουμε δεί, αλλά εάν μπορούμε να τη βρούμε, την βρήκα σε torrents αλλά δεν έχει υπότιτλους!!!
system Δημοσ. 14 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2007 Μέσα από το insomnia λίγο δύσκολο να την βρούμε. Σε συμβουλεύω να ψάξεις αλλού
zoranb Δημοσ. 14 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2007 λέω μην την είχε κανείς κατεβασμένη από κάπου! πού αλλού μπορώ να δώ?
vlachaquito Δημοσ. 18 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2008 Πολυ καλη ταινια.. ο συνδυασμος εικονας και ηχου τελειος.. Να ρωτησω κατι, τουλαχιστον για αυτους που το ειδαν: Πιστευτε οτι ο πρωταγωνιστης βρισκοταν απλα σε μια διαφορετικη πολη, η μονο εμενα μου φανηκε οτι βρισκοταν στον παραδεισο (η κολαση, οπως το παρει κανεις?)
alexmaths Δημοσ. 18 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2008 Μεγάλη ταινία... Νομίζω στα ελληνικά ότι λέγεται "ένας παράξενος άνθρωπος" αν δεν κάνω λάθος. Φίλε vlachaquito, η άποψή μου για την ταινία είναι ότι είναι μία σάτιρα για τον σύγχρονο τρόπο ζωής. Αυτό που αρχικά θα φάνταζε ως παράδεισος για τον σύχρονο άνθρωπο γίνεται κόλαση αφού διαπιστώνει σιγά σιγά ότι δεν υπάρχουν απολαύσεις σε έναν τέτοιο κόσμο απόλυτης επιτυχίας, χωρίς ν' αγωνιστείς για να την επιτύχεις...Πάντως δεν αναφέρεται σε παράδεισο ή κόλαση όπως αναφέρονται στη θρησκεία. Στο τέλος του έργου, με την "εξορία", τον αφήνουν στο "άγνωστο" μόνο του, να πολεμήσει για την επιβίωσή του, αφού ένας άνθρωπος που αντιτίθεται σε αυτόν τον τρόπο ζωής και υποκρισίας, δεν έχει θέση εκεί.
zoranb Δημοσ. 18 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2008 Μεγάλη ταινία... Νομίζω στα ελληνικά ότι λέγεται "ένας παράξενος άνθρωπος" αν δεν κάνω λάθος. Φίλε vlachaquito, η άποψή μου για την ταινία είναι ότι είναι μία σάτιρα για τον σύγχρονο τρόπο ζωής. Αυτό που αρχικά θα φάνταζε ως παράδεισος για τον σύχρονο άνθρωπο γίνεται κόλαση αφού διαπιστώνει σιγά σιγά ότι δεν υπάρχουν απολαύσεις σε έναν τέτοιο κόσμο απόλυτης επιτυχίας, χωρίς ν' αγωνιστείς για να την επιτύχεις...Πάντως δεν αναφέρεται σε παράδεισο ή κόλαση όπως αναφέρονται στη θρησκεία. Στο τέλος του έργου, με την "εξορία", τον αφήνουν στο "άγνωστο" μόνο του, να πολεμήσει για την επιβίωσή του, αφού ένας άνθρωπος που αντιτίθεται σε αυτόν τον τρόπο ζωής και υποκρισίας, δεν έχει θέση εκεί. Έχεις απόλυτο δίκιο φίλε, κι εγώ αυτό νομίζω πως αντιπροσωπεύει!
vlachaquito Δημοσ. 18 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2008 Μεγάλη ταινία... Νομίζω στα ελληνικά ότι λέγεται "ένας παράξενος άνθρωπος" αν δεν κάνω λάθος. Φίλε vlachaquito, η άποψή μου για την ταινία είναι ότι είναι μία σάτιρα για τον σύγχρονο τρόπο ζωής. Αυτό που αρχικά θα φάνταζε ως παράδεισος για τον σύχρονο άνθρωπο γίνεται κόλαση αφού διαπιστώνει σιγά σιγά ότι δεν υπάρχουν απολαύσεις σε έναν τέτοιο κόσμο απόλυτης επιτυχίας, χωρίς ν' αγωνιστείς για να την επιτύχεις...Πάντως δεν αναφέρεται σε παράδεισο ή κόλαση όπως αναφέρονται στη θρησκεία. Στο τέλος του έργου, με την "εξορία", τον αφήνουν στο "άγνωστο" μόνο του, να πολεμήσει για την επιβίωσή του, αφού ένας άνθρωπος που αντιτίθεται σε αυτόν τον τρόπο ζωής και υποκρισίας, δεν έχει θέση εκεί. thanx αλεξ, κατι τετοιο εννουσα και εγω, οχι απαραιτητα "θρησκευτικη" κολαση η παραδεισο, αλλα παντα μεσα απο τον συγκεκριμενο τροπο ζωης.. Σιγουρα παντως η αναλυση σου ειναι παρα πολυ καλη, thumbs up!!
Sellers Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Ξεθάβω το θέμα γιατί μόλις είδα την ταινία και έχω κάποιες απορίες περι του συμβολισμού. Επειδή δεν είμαι ειδικός θα ήθελα πολύ να μάθω (έστω και στο περίπου) τι σήμαινε το καθε τι που είδ αστην ταινία. Έχει κανείς υπόψιν του κάποιο σάιτ που γίνεται κουβέντα ή κανένα λινκ που να μιλάει ο σκηοθέτης. Έχω μεγάλη απορία για το τέλος γιατί κάπου διάβασα ότι κρύβει πολλά νοήματ κ.λ.π κ.λ.π που εγώ δεν μπόρεσα να καταλάβω...Ευχαριστώ...
zoranb Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Ξεθάβω το θέμα γιατί μόλις είδα την ταινία και έχω κάποιες απορίες περι του συμβολισμού. Επειδή δεν είμαι ειδικός θα ήθελα πολύ να μάθω (έστω και στο περίπου) τι σήμαινε το καθε τι που είδ αστην ταινία. Έχει κανείς υπόψιν του κάποιο σάιτ που γίνεται κουβέντα ή κανένα λινκ που να μιλάει ο σκηοθέτης. Έχω μεγάλη απορία για το τέλος γιατί κάπου διάβασα ότι κρύβει πολλά νοήματ κ.λ.π κ.λ.π που εγώ δεν μπόρεσα να καταλάβω...Ευχαριστώ... +1 και εγώ το ίδιο θα ήθελα να βρώ!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.