Gary_Kokkin Δημοσ. 16 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2007 Bρήκα πώς να πειράξεις τα timings επιτέλους...Στο Bios θα πας Advanced Chipset Settings ----> North Bridge Configuration ----> Configure DRAM Timing by SPD (το οποίο λογικά θα είναι enabled, εσύ κάνε το disable :wink:) Για περισσότερες πληροφορίες πήγαινε εδώ στο #2. Ελπίζω να λύθηκε η απορία σου :grin: Και γω το είδα το review αυτό,και είχα σκοπο να το προτείνω καθώς όλα τα υπόλοιπα που κοίταξα είχαν μόνο λόγια χωρίς να λένε πώς Ομως κόλλησα μήπως εχουν αλλάξει οι εντολές,γιατι η έκδοση Βιος του review είναι η 711 σχετικά παλιά,μεσολάβησε και η υποστήριξη για FSB1333 και τώρα είμαστε στο 1215 -Τελος πάντων ο φίλος θα κρίνει
miandge Δημοσ. 16 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2007 Παιδιά σας ευχαριστώ πάρα πολύ! Έκανα και την ρύθμιση των timmings σε 4-4-4-12 βάση αυτού του review και τώρα όλα ΟΚ.Ούτε που το είχα φανταστεί ότι μπορεί να είναι εκεί....
Gary_Kokkin Δημοσ. 16 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2007 Κάνε και κανένα τεστ μήπως κολλάνε αν σου ξέφυγε να ρυθμίσεις κάτι
george_o/c Δημοσ. 16 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2007 Παιδιά σας ευχαριστώ πάρα πολύ!Έκανα και την ρύθμιση των timmings σε 4-4-4-12 βάση αυτού του review και τώρα όλα ΟΚ.Ούτε που το είχα φανταστεί ότι μπορεί να είναι εκεί.... Tπτ εδώ είμαστε να βοηθάμε :wink:
miandge Δημοσ. 16 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2007 Κάνε και κανένα τεστ μήπως κολλάνε αν σου ξέφυγε να ρυθμίσεις κάτι Βασικά,να σου πω την αλήθεια μόνο αυτά τα 4 πείραξα(που αφορούν τα timings) και τα άλλα τα άφησα ως είχαν.Μέχρι τώρα δεν έχω δει κάποιο τρελό κόλλημα στο pc αλλά μου φαίνεται ότι φορτώνει λίγο πιο αργά τα windows.Εκεί που εμφανίζεται η οθονούλα με τα windows εννοώ(αυτό το παρατήρησα κυρίως από την ώρα που έβαλα και έναν δεύτερο εσωτερικό σκληρό στο σύστημα... Με ποιό προγραμματάκι να τεστάρω τις μνήμες(αν μπορείτε και ένα link ακόμα καλύτερα). Το μόνο που μπορούσα να πειράξω και δεν πείραξα από τις μνήμες είναι το DRAM TRFC το οποίο είχε τιμή από default 42.Στο link που έδωσε ο george o/c λέει το εξής για αυτό: DRAM TRFC:simple rule for this option. If your memory is Micron IC based you may be able to go as low as 20, everything else we have found 35 works best. Options are 20 25 30 35 and 42. obviously 42 is very lose and will allow higher overclocks. Τί να κάνω,να το βάλω 35?? Μου φαίνεται σας έχω πρήξει λίγο...
Gary_Kokkin Δημοσ. 16 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2007 To memtest είναι καλό πρόγραμμα αλλά θέλει λίγο υπομονή http://www.memtest.org/
overclockerd Δημοσ. 17 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2007 Νομιζώ πώς αν ξέρείς το μοντέλο τςν μνημών σου, μπορείς να δεις χαρακτηριστικά απο το site του κατασκευαστή....αλλά δεν ειμαι σιγούρος πως ολοι οι κατασκευαστές δίνουν τα χαρακτηριστικά, μαάλλον 1,8 volt δίνει το mobo σου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.