Vatos_locos Δημοσ. 14 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2007 μπα τα ξεσκέπασα και δεν είναι, είναι κάτι chips elite (μάλλον pcs λόγο τις μιας μικρής κουκίδας που έχουν πάνω τους) και δουλεύουν με πολύ μικρή τάση για D9 ακάμα και στα 1.83 είναι σταθερές στα 1000Mhz πάνε και 1200 αλλα εκεί ζητάνε παραπάνω από 2.1V και η μητρική μου δεν τα δίνει και βαριέμαι να βγάλω και Vdimm
miandge Δημοσ. 14 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2007 Και κάτι τελευταίο... Γιατί ρε γαμώτο μου βγάζει τέτοια ταχύτητα στον επεξεργαστή??? Τί σκατά συμβαίνει??
george_o/c Δημοσ. 14 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2007 O multiplier του 6600 είναι 9 αφού 9 x 266 =~ 2400MHz Tώρα εσένα γιατί είναι στο 6, και βγαίνει 6 x 266 =~1600MHz, τί να σου πώ... Μήπως καταλάθος άλλαξες multiplier χθες που σκάλιζες το bios, για το θέμα των μνημών ? Γιατί μόνο του, λίγο δύσκολο το κόβω... :wink:
Vatos_locos Δημοσ. 14 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2007 απενεργοποίησε το speed step και τα TM1&TM2 και θα βγει κανονικά η συχνότητα σου
miandge Δημοσ. 14 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2007 απενεργοποίησε το speed step και τα TM1&TM2 και θα βγει κανονικά η συχνότητα σου Μέσα από το bios είναι και αυτά??? Τώρα,να τα έχω πειράξει εγώ δεν παίζει.Μόνο με τις μνήμες ασχολήθηκα χθες...
Vatos_locos Δημοσ. 14 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2007 ναι στο βίος είναι και δεν χρειάζεται να τα πειράξεις εσέι τα έχει enabled από default για λιγότερη κατανάλωση απλά όταν δεν χρησιμοποιείς τον υπολογιστή σου αυτός ρίχνει τον multi από 9 σε 6 και την τάση του με αποτέλεσμα μικρότερη κατανάλωση και λιγότερες θερμοκρασίες αν δεν κανεις oc αστο έτσι
raven3x7 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2007 Οπως λεει και Vatos ειναι το Speedstep κι οταν ειναι idle ο επεξεργαστης ριχνει τον χρονισμο για να μειωσει την καταναλωση. Δεν βλεπω κανα λογο να το απενεργοποιησεις ομως
miandge Δημοσ. 14 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2007 Να 'στε καλά!Σας ευχαριστώ πολύ.Οπότε,όταν βρω χρόνο αύριο το πρωί θα αλλάξω και τα volt στις ram και θα κάτσω να δω που έχει ρύθμιση για τα timings στο bios.
miandge Δημοσ. 15 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουλίου 2007 Λοιπόν,άλλαξα την τάση μέσω bios στις μνήμες(2.0V) αλλά με μία μέτρηση που έκανα με ένα προγραμματάκι πάλι 1,8V μου λέει ότι έχουν.Τέσπα,το προσπερνάμε αυτό. Το θέμα είναι ότι δεν βρήκα πουθενά ρύθμιση στο bios στα advance settings για τα timings...Επομένως,τί πρέπει να κάνω?Μήπως πατώντας κάποιο κουμπί να μου βγάλει περισσότερες ρυθμίσεις για τις μνήμες?Το μόνο που μου δίνει μέχρι τώρα είναι ικανότητα ρύθμισης για τα Mhz τους και για τα volt...Τίποτα για timings... Καμία ιδέα? Και επίσης,ποιός ο λόγος που δεν ήταν ρυθμισμένα από την αρχή τα timings στο 4-4-4-12 που δίνει ο κατασκευαστής για τις 800άρες???
Gary_Kokkin Δημοσ. 16 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2007 Ο λόγος που δεν είναι προκαθορισμένα τα timings από τον κατασκευαστή είναι για να έχουν περιθώριο για αυξομειώσεις ανάλογα τις ρυθμίσεις τις μητρικής-Σε αντίθετη περίπτωση είναι ρίσκο αν θα δουλέψουν σωστά.Θέλει προσοχή τι διαφημίζεται πρίν αγοράσουμε.
miandge Δημοσ. 16 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2007 Ο λόγος που δεν είναι προκαθορισμένα τα timings από τον κατασκευαστή είναι για να έχουν περιθώριο για αυξομειώσεις ανάλογα την μητρική.Σε αντίθετη περίπτωση είναι ρίσκο αν θα δουλέψουν σωστά.Θέλει προσοχή τι διαφημίζεται πρίν αγοράσουμε. Βασικά,εγώ αυτές πήρα: http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=18&product=924415&tab=specs Δεν νομίζω ότι τα timings που αναφέρει είναι αυτά που μπορούν να φτάσουν με overclocking...Λογικά,πρέπει να είναι τα defaults.Γι'αυτό παραξενεύομαι...
Gary_Kokkin Δημοσ. 16 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2007 Πάνω η συσκευασία τους,θα λέει σχετικές πληροφορίες με τα timings . Το γραφημα CPU-Z που έδωσες παραπάνω,τα κλασικά timings δείχνουν,και πρέπει να τα κάνεις με ρυθμίσεις από το bios.Ετσι είναι το σωστό και αυτό εννοεί το Plaisio ότι έχουν την δυνατότητα,και δεν αμφιβάλω γιατί θεωρούνται καλές μνήμες οι συγκεκριμένες. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι κάποιος που δουλεύει τώρα,ίδια μητρική και bios με σένα,να σε βοηθήσει στις ρυθμίσεις αν και νομίζω FSB:DRAM 2:3 είναι πολύ καλά για να δείς διαφορές χωρίς οc .(Aν κατάλαβα έχεις CPU τον Ε6600)
miandge Δημοσ. 16 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2007 Επομένως,οι μνήμες έχουν ως default timings το 5-5-5-16 και με κατάλληλο "σκάλισμα" φτάνουν το 4-4-4-12 ε? Τι να πω...Ιδέα δεν έχω να σου πω την αλήθεια.Το μόνο που έκανα από το bios ήταν να βάλω τα volt στα 2 στις μνήμες όπως λέει και ο κατασκευαστής τους.Από εκεί και πέρα δυστυχώς timings δεν ξέρω από που και πως να πειράξω... Αν έχει κάποιος την διάθεση να βοηθήσει έναν εντελώς άσχετο,θα περιμένω!! Η μητρική που έχω είναι η Asus P5B Deluxe-WiFi/AP
george_o/c Δημοσ. 16 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2007 Bρήκα πώς να πειράξεις τα timings επιτέλους... Στο Bios θα πας Advanced Chipset Settings ----> North Bridge Configuration ----> Configure DRAM Timing by SPD (το οποίο λογικά θα είναι enabled, εσύ κάνε το disable :wink:) Configure DRAM timing by SPD if you leave this option to auto it will read the timing tables off the modules and apply them to the memory during normal operation, issue is we have found Asus force a few timing options of their own and only partially use what is coded into the SPD, this is why we always recomend end users set their memory timings manually. To do this force the SPD option to Disabled Για περισσότερες πληροφορίες πήγαινε εδώ στο #2. Ελπίζω να λύθηκε η απορία σου :grin:
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.