Προς το περιεχόμενο

προγραμμα εξετασης cpu,ram

xa xaxa

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

υπαρχει προγραμμα για εξεταση της ραμ κ του επεξεργαστη?

βασικα αντιμετωπιζω το εξης προβλημα :

με την εκκινηση του υπολογιστη αργει παρα πολυ να εμφανιστει το logo των windows που φορτωνει κ μενει <κολλημενος> στην εικονα που δειχνει το μοντελο της μητρικης (p5nd2-sli) καθως επισης (αργει) μπαινοντας στο bios τουλαχ.μισο λεπτο!!!!

υπαρχει περιπτωση να ειναι ραμ ή cpu????

(cpu: p4 lga775 sta 3,0ghz ram:kingston 2x1024mb)

ευχαριστω προκαταβολικα

Δημοσ.

Memtest86+ για ram και Orthos(ή Prime95 και τρεχεις ταυτοχρονα 2 φορες το προγραμμα) για CPU. Εμενα για ποβλημα μητρικης μου ακουγεται παντως. Καλα το μοντελο της μητρικης δεν το δειχνει πριν δειξει το logo των Windows

Δημοσ.
με την εκκινηση του υπολογιστη αργει παρα πολυ να εμφανιστει το logo των windows που φορτωνει

Αυτο συμβαινει σε παλια μηχανηματα (βλεπε PC2 της υπογραφης) αν bootαρουν απο PCI IDE Controller στον οποιο εχεις δισκους οχι σε master slave μορφη σε εναν διαυλο αλλα και τους δυο ως master σε δυο διαυλους.

Θα ελεγα Restore Bios Default Settings & BIOS Update.

Δημοσ.

εμενα κάτι μου λέει πως κάποιος δίσκος σου είναι στα τελευταία του και ζορίζεται να τον αναγνωρίσει η μητρική για αρχή δεν αλλάζεις τα καλώδια των δίσκων σου ?

αν ήταν μνήμες θα έτρωγες BSOD μόλις έβλεπες το logo τον windows κατά 90% και αν ήταν cpu θα έκανε επανεκκινήσεις συνεχεια από ασταθή λογικά

Δημοσ.
εμενα κάτι μου λέει πως κάποιος δίσκος σου είναι στα τελευταία του και ζορίζεται να τον αναγνωρίσει η μητρική για αρχή δεν αλλάζεις τα καλώδια των δίσκων σου ?

Παιζει κι αυτο....

Θα επρεπε να δει και ενα μηνυμα του τυπου Hard Disk fail (80) και ας λειτουργει μετα ο δισκος.:confused:

Η' με το δισκο ή με τον controller ειναι το προβλημα ή το Bios θελει ενα restore.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...