Προς το περιεχόμενο

External eSATA vs USB2.0 anisi maxi??

peterp@n^

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παιδια, μια ταινια που ειναι ας πουμε 1,5 γιγα

και την μεταφερεις με usb και με esata-firewire θα κανει ας πουμε 5 και 2,5 λεπτα οκ;

και τι εγινε; ποσο μεγαλα αρχεια θα μεταφερεις και ποσο συχνα; αυτο εννοουσα. αν ειναι ζητουμενο η γρηγορη μεταφορα αρχειων μεγαλων σε ογκο τοτε πασο, αλλιως

για μενα δεν αξιζει να θυσιασεις τοσα πολλα γιγα για να κερδιζεις κατα μεσο ορο 2-5 λεπτα καθε φορα-εκτος και αν ειναι αυτο το ζητουμενο σου

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

telika kateliksa stin lisi ekswteriko kouti + diskos k agorasa auto apo e-shop

http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.802076

to kritirio htan oti exei k sindesi USB2.0 k eSATA, k bracket gia to eSATA k telos oti ypostirizei aperioristis xwritikotitas sklirous diskous.

.. to provlima einai omws oti zestenetai (den eixa sto parelthon koutaki, alla otan to piasw einai zesto) exei k ena anemistiraki me leitrourgia on/off alla milame gia katastaseis me to anemistiraki sto on.

genika apo empeiries sas panw sto thema, ta koutakia zestainontai??

tin thermokrasia tou diskou yparxei tropos na tin metrisw h' epeidi einai sto kouti den paizei??

Δημοσ.

Γενικά ναι. οι δίσκοι ζεσταίνονται (ανοιξε το κουτι σου να πιασεις τους εσωτερικούς εν λειτουργία). αυτο ειναι φυσιολογικό.

"ζεσταινονται" εννοουμε με το κριτήριο, "τον αγγιζω με το χέρι". θερμοκρασιες πάνω απο 40 ειναι ζεστές για το χέρι. δεν μιλαμε οτι πανε 100 για να παθαινεις εγκαυμα :)

η θερμοκρασία πρεπει να πηγαινει κάπου. να φεύγει. να εχει καποιες γριλιες το κουτι, ή να ειναι απο υλικο που μεταδίδει τη θερμοκρασία για να φευγει στο περιβαλλον και να μη συγκεντρωνεται στο δισκο.

τη εσωτερικη θερμοκρασία δισκου πιθανο να τη δεις αν εχει sensors ο δισκος (smart κλπ). με το speedfan. μαλλον πρεπει να το συνδεσεις με esata.

παντως, αυτο που εγραφες στο 1ο ποστ, για 24ωρη συνεχη λειτουργία εξ.δισκου δεν στο συστήνω. Δηλ μην τον βαλεις σε κατεβαστηρι, με ρυθμιση στο torrent/downloader να τα ριχνει κατευθειαν στο external.

κατεβαζε στους εσωτερικους.

Δημοσ.

Αφου τον θες 24/7 θα πάρεισ τον ε-σατα γιατι δεν φανταζομαι να θελεις να τον αφήνεις όλη την νύχτα για να αντιγραψεις 4,7 γιγα. ΕΕ????

Ενώ με ε-σατα θα σε πάρει 15' ??

Για τέτοιες διαφορές μιλάμε ...

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

πήρα έναν seagate με esata και usb2.To συνδεσα με το pc(Windows Vista) μέσω e-sata και αντιμετωπίζω πολλά προβλήματα.Η Ταχυτητα αντιγραφής απο εσωτερικο δίσκο στο εξωτερικό ενω ξεκινάει μέχρι και 48Μbyte το δευτερόλεπτο,στα μισά κολάει και το πάει και με 20 και με 10 kbyte! ,ο δίσκος καμια φορά freeζαρει το υπόλοιπο σύστημα...Τι να φταίει?;Exω ψιλοφρικάρει.ευχαριστω

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους...Έχω τον WD My Book Premium Es edition (500GB) με esata σύνδεση στο pc εδώ και καμιά βδομάδα και είμαι αρκετά ευχαριστημένος μέχρι στιγμής...Το πρόβλημα μου όμως είναι ότι όταν μπαίνω στα Windows ( Vista Ultimate 32 bit),δεν αναγνωρίζεται στο <My Computer>, οπότε αναγκάζομαι να ανοίγω τον δίσκο απο Control Panel>Device Manager>Disk drives >Scan for hardware changes...Έχετε ιδέα τι πρέπει να κάνω;;;Μήπως κάποια ρύθμιση στο Bios??

...Επίσης πρέπει να διευκρινίσω ότι το σύστημα είναι σε NTFS και ο δίσκος σε FAT32..Χρειάζεται να αλλαχθεί και ποιά η διαφορά;;;

Δημοσ.
Κατέβασε τους drivers απο το site της μητρικής σου!!!!:shifty:

τους κατέβασα,τους έβαλα,αλλα μόλις βάζω τον esata συνδεμένο μετά απο επανεκκίνηση δέν κάνει boot το pc.Έχω άλλους 2 δίσκους sataII μέσα.Μήπως πρέπει να αλλάξω και τίποτα στο BIOS και άν ναι τί?Ο τύπος της μητρικής μου είναι κάτω αυτό της υπογραφής μου.Ευχαριστώ

Δημοσ.
τους κατέβασα,τους έβαλα,αλλα μόλις βάζω τον esata συνδεμένο μετά απο επανεκκίνηση δέν κάνει boot το pc.Έχω άλλους 2 δίσκους sataII μέσα.Μήπως πρέπει να αλλάξω και τίποτα στο BIOS και άν ναι τί?Ο τύπος της μητρικής μου είναι κάτω αυτό της υπογραφής μου.Ευχαριστώ

Δεν είμαι και ειδικός για να σου πω, αλλά αν θες την άποψη μου δοκίμασε τα εξής:

Ενεργοποίησε τον controller (enable) απο το Bios και βάλε να κάνει boot το pc απο τον κύριο δίσκο σου

Αν σου λέει ο κατασκευαστής του εξωτερικού δίσκου οτι μπορείς να συνδέσεις το καλώδιο esata με ανοιχτά τα windows ( σε εμένα το λέει), κάνε boot κανονικά όπως έκανες και μετά σύνδεσε τον, οπότε τα Vista θα τον αναγνωρίσουν και θα εγκαταστήσουν τον drive...Αν δεν τον αναγνωρίζουν απευθείας τα Vista,πήγαινε στο Disk Management και κάνε install (partition and format) τον external drive...Εννοείτε οτι θα εγκαταστήσεις και τον controller που έχεις κατεβάσει από την Asus στα Vista και ότι θα κάνεις back up...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...