economlena Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Ψάχνω εδώ και πολύ έναν κατάλογο με τα Ε συντηρητικά. Ύστερα από τον ντόρο τις τελευταίες μέρες για το Ε 128 η ανησυχία μου επανήλθε. Μπορεί κανείς να με βοηθήσει;;;
andreapaog328 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 κοίταξε εδώ (είναι στα αγγλικά) http://www.foodlaw.rdg.ac.uk/additive.htm και εδώ απο wiki http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CF%81%CE%B9%CE%B8%CE%BC%CF%8C%CF%82_%CE%95 (ελληνικά)
Japan Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Έχω ένα βιβλιαράκι από το περιοδικό Vita (του 2004) το οποίο λέει για ολα τα πρόσθετα στα τρόφιμα. Για το Ε128 λέει τα εξής: Ε128 - Κόκκινο 2G ή Κόκκινο τροφίμων 10 ή Αζωγερανίνη Τι είναι: Σύνθετη χρωστική (αζώχρωμα) Χαρακτηριστικά: Σκόνη ή κόκκοι κόκκινου χρώματος Σε ποια προϊόντα θα την βρείτε: Σε λουκάνικα προγεύματος Επιδράσεις στην υγεία: Η χρωστική αυτή ουσία είχε απαγορευτεί στο παρελθόν σε κάποιες χώρες, γιατί θεωρούνταν επικίνδυνη για την υγεία. Τελικά όμως πήρε έγκριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
beastgr Δημοσ. 14 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2007 Έχω ένα pdf από το υπουργείο υγείας κύπρου που τα λέει όλα με λεπτομέρειες. Το έχω αποθηκευμένο στον η/υ μου. Δε θυμάμαι από που το κατέβασα θα το ψάξω και θα σου πω... edit: Το βρήκα. Είναι στη διεύθυνση http://www.moh.gov.cy/MOH/SGL/SGL.nsf/all/8D59B224EF93D7F1C225710F004555E8/$file/Food%20additives%20guide.pdf?openelement σε pdf μορφή Εγώ το βρήκα ιδιαίτερα χρήσιμο. Είναι έκδοση του 2005 και καλό είναι να έχεις την πιο καινούρια γιατί καμιά φορά με έρευνες αλλάζουν καποια στοιχεία
Apostolishatz Δημοσ. 14 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2007 Ρε παιδιά θυμάμαι σε μια αντίστοιχη λίστα που είχαμε σπίτι το 1993-1994 έγραφε στα ύποπτα(που δεν είχε-τότε-αποδειχθεί αν είναι είναι βλαβερό ή όχι) το Ε150 που έχει η Κόκα-κόλα,τελικά είναι ή όχι βλαβερό??
ALFR3D Δημοσ. 14 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2007 καλα σε συγκριση ,με τα υπερτατα Εαλατι και Εζαχαρη ,τα αλλα δεν πιανουν μια...
poscaman Δημοσ. 14 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2007 παιδια η ιστορια με τα Ε,ειδικα τα επικινδυνα ειναι μια μουφα και μιση.η οδηγια της ΕΕ επιβαλλει στις εταιρειες να αναγραφουν τα συστατικα του προιοντος ειτε με τη μορφη Ε ειτε με το ονομα τους.αυτο το οποιο κανουν οι εταιρειες πλεον (τουλαχιστον σε μεγαλο βαθμο) ειναι να μην αναγραφουν Ε αλλα να αναγραφουν το ονομα του χημικου. οταν πχ διαβαζω ταρτραζινη στην μουσταρδα μου,που θα επρεπε να ξερω αν ειναι επικινδυνη η οχι?
Japan Δημοσ. 14 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2007 Ρε παιδιά θυμάμαι σε μια αντίστοιχη λίστα που είχαμε σπίτι το 1993-1994 έγραφε στα ύποπτα(που δεν είχε-τότε-αποδειχθεί αν είναι είναι βλαβερό ή όχι) το Ε150 που έχει η Κόκα-κόλα,τελικά είναι ή όχι βλαβερό?? To βιβλιαράκι που έχω έχει 4 διαφορετικά Ε150, το α, β, γ και δ. Βασικά ειναι καραμελόχρωμα, και το α και το β είναι ακίνδυνα. Το γ και το δ μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα.
andreapaog328 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2007 ^ ακριβώς για να μην παίρνουμε χαμπάρι ούτε τι τρώμε.
Japan Δημοσ. 14 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2007 οταν πχ διαβαζω ταρτραζινη στην μουσταρδα μου,που θα επρεπε να ξερω αν ειναι επικινδυνη η οχι? Η ταρταζίνη Ε102 έχει ενοχοποιηθεί για ανεπιθύμητες ενέργεις σε αλλεργικά και ασθματικά άτομα και κυρίως σε άτομα που είναι ευαίσθητα στην ασπιρίνη.
poscaman Δημοσ. 14 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2007 ε,λοιπον,η μουσταρδα μου δεν εγραφε διπλα στη ταρτραζινη τη μαγικη λεξη (Ε102)... αυτο επισημανα παραπανω...
GCMH Δημοσ. 16 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2007 Κοιτάξτε και εδώ... Κάπου στη λίστα έχει ένα προγραμματάκι (Food Additives 1.0 ) που περιέχει όλα τα πρόσθετα, τόσο με τη κοινή όσο και με την "κατά Ε" ονομασία. Έχει και πληροφορίες για την τυχούσα επικινδυνότητα τους...
poscaman Δημοσ. 16 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2007 ομολογουμενως πολυ καλο προγραμμα.ευχαριστουμε
system Δημοσ. 16 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2007 παιδια η ιστορια με τα Ε,ειδικα τα επικινδυνα ειναι μια μουφα και μιση.η οδηγια της ΕΕ επιβαλλει στις εταιρειες να αναγραφουν τα συστατικα του προιοντος ειτε με τη μορφη Ε ειτε με το ονομα τους.αυτο το οποιο κανουν οι εταιρειες πλεον (τουλαχιστον σε μεγαλο βαθμο) ειναι να μην αναγραφουν Ε αλλα να αναγραφουν το ονομα του χημικου. οταν πχ διαβαζω ταρτραζινη στην μουσταρδα μου,που θα επρεπε να ξερω αν ειναι επικινδυνη η οχι? Η ιστορία με τα Ε δεν είναι μούφα. Πολλά από αυτά έχει αποδειχθεί ότι είναι επιβλαβή και καρκινογόνα. Μην δίνεις σημασία στο τί αναγράφουν ή δεν αναγράφουν. Μην ξεχνάς ότι υπάρχει και η συγκάλειψη. Τα κέρδη είναι μεγάλα. Να σου θυμίσω πόσο μεγάλη προπαγάνδα έχει γίνει για την ασπαρτάμη, η οποία ιατρικά αποδεδειγμένα πλέον προκαλεί καρκίνο. Παρολαυτά συνεχίζει και κυκλοφορεί σε προιόντα.
poscaman Δημοσ. 16 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2007 αυτο το οποιο εννοω στο ποστ που εχεις παραθεσει ειναι οτι φυσικα και υπαρχουν επικινδυνα χημικα που χρησιμοποιουνται.μετα κωδικοποιηθηκαν σε Ε.μετα οι εταιρειες πηραν χαμπαρι οτι πιο ευκολα θυμαται καποιος οτι το ταδε Ε ειναι επικινδυνο,παρα οτι το ταδε χημικο (με ονομα γλωσσοδετη) ειναι επικινδυνο.ετσι,για να "ξεγελασουν" τους καταναλωτες αναγραφουν μεν τα συστατικα,αλλα με τη χημικη τους ονομασια (που ειναι δυσκολο ακομα και απο επιστημονα ανθρωπο να ταυτοποιηθει) παρα με την κωδικη ονομασια Ε*** γι'αυτο και ειπα οτι ειναι μουφα η ιστορια...τι να το κανω να υπαρχουν οι κωδικες ονομασιες αν δεν χρησιμοποιουνται για συστατικα τα οποια ειναι βλαβερα για την υγεια???
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.