modex Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Χαιρετω τη κοινοτητα. Εχω ενα προβλημα με τον σκληρο μου δισκο.Ο δικος ειναι Western digital 320GB SATAII αλλα τον χρησιμοποιω σαν SΑTA γιατι δεν εχω SATAII controller στο PC μου(Οταν τον αγορασα ο πωλητης στο Multirama μου ειπε οτι γινεται αυτο αλλα μονο με τους WD δισκους) Η ιστορια εχει ως εξης: Εχω 2 σκληρους στο PC.Ο ενας IDE και ο αλλος αυτος που εχει προβλημα.Καποια στιγμη προσπαθησα στον IDE,με το Partition Magic να κανω redistribute free space γιατι ειχα ελευθερο χωρο, το οποιο απετυχε (στον ιδιο δισκο εχω και το λειτουργικο).Μετα το reboot οι δισκοι φαινοντουσαν μια χαρα και ειχα προσβαση (read/write κανονικα). Καποιες μερες αργοτερα αποφασισα να κανω φορματ.Στην οθονη του setup που δειχνει τους δισκους και τα partitions τους τον μεν IDE τον εδειχνε κανονικα (μεγεθος και partitions) τον δε SATA τον εδειχνε σαν 130GB unpartitoned(ενω ειχα κανει 2 partitions) Περναω τα Windows,περναω drivers της motherboard και μετα το Partition Magic να δω τι θα εδειχνε αυτο.Αυτο εδειχνε τον Sata οπως ηταν,κανονικα το μεγεθος και τα partitions. Κανω error checking και βρηκε καποια cross-linked files.Πατησα να τα διορθωσει αλλα απετυχε.Φανταζομαι οτι ειχε προβλημα με το Table of Contents.Κανω remove all partitions.Το κανει.Φτιαχνω μετα ξανα 2 partitions αλλα απετυχε.Κανω ξανα remove all partitions (καπου ενδιαμεσα εκανα και reboot) και πλεον μου τον δειχνει 130GB. Στο disk management τον εδειχνε εξαρχης 130GB (και πριν και μετα τη βαβουρα με το Partition Magic). Στα BIOS ομως στο capacity του δισκου λεει 320GB :confused: Εκανα error check απο τα Windows και τελειωσε επιτυχως.Εκανα και απο repair console,το ιδιο! Να κανω low level format η θα τον κλαιω??? PLZ HELP!!!
ItsToasted Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 (Οταν τον αγορασα ο πωλητης στο Multirama μου ειπε οτι γινεται αυτο αλλα μονο με τους WD δισκους) Sou elege mlkies gia na agoraseis auton kai oxi kana samsung me 50? kai vgalei ligotero kerdos τον δε SATA τον εδειχνε σαν 130GB unpartitoned Eisai sigouros oti den exeis to sinithismeno provlima tou old bios i/kai tis elipseis tou SP2 apo ta windows?
modex Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Καταρχας ευχαριστω για τη γρηγορη απαντηση. Για τα BIOS δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα γιατι και πριν το φορματ τα ιδια ειχα και ο δισκος ηταν μια χαρα. Τωρα για το SP2 οντως δεν το εχω περασμενο αλλα δεν μου περασε ποτε απο το μυαλλο οτι μπορει να φταιει...:neutral: Θα το περασω μολις τελειωσει το error checking (και παλι ) να δω αν ειναι αυτο η οχι....δεν το ειχα περασει γιατι ηθελα πρωτα να περασω ενα win update που κολλουσε στο install λογο του SP2 (Ετσι ειχα διαβασει τουλαχιστον στο net ) και μετα να το περνουσα!
ALFR3D Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 otan eixa parei enan ide wd 160gb apo plaisio to proto pou mou eipe o pwlhths einai ana exw perasei to sp2 ,alliws tha mou ton edeixne san 120gb kai eixe dikio,mallon to sp2 einai to provlhma
modex Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Παιδια χιλια ευχαριστω για τη βοηθεια σας.Το SP2 ηταν τελικα.Problem Solved
poulinos Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 ta windows xoris service pack blepoun ton disko 130 gb.an tora peraseis windows kai peraseis service pack ekei nai mporeis na baleis partition magic kai na ftiaxeis kai ton ipoloipo
oneofthem Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 απλά για όσους μελλοντικά ενδιαφερθούν για αυτό το θέμα να πω ότι θεωρητικά το πρόβλημα στα windows xp λύνεται με sp1a, sp2 (δλδ όχι με sp1 ή χωρίς καθόλου sp), αν και με το sp1a και πάλι μπορεί να μη γίνει η δουλειά αυτό που ελέγχεις είναι η version στο εξής αρχείο: C:\WINDOWS\system32\drivers\atapi.sys πατώντας δεξί click properties και version αυτή πρέπει να είναι πάνω από 1136 (αν θυμάμαι καλά) μιλάμε για τον τρίτο αριθμό: πχ 5.1.2600.2714, το 2600
mirotis Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Να πώ και κάτι ασχετο, την προηγούμενη τετάρτη φίλος μου αγωράζει εναν Seagate 320 με 80 Ε απο πλαίσιο.Την παρασκευή που πάμε πάλι για κάτι άσχετο βλέπει οτι είχανε φέρει 320 samsung με 50 ευρώ!!! Το σάββατο πάει πάλι, δίνει πίσω τον seagate και του δίνουν πιστωτικό για τα 80Ε. Μπράβο στο πλαίσιο για αυτον τον επαγγελματισμό, κάτι που δεν φαίνετε να διαθέτουν οι υπόλοιποι.
george_o/c Δημοσ. 14 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2007 Παιδια χιλια ευχαριστω για τη βοηθεια σας.Το SP2 ηταν τελικα.Problem Solved Και εγώ ακριβώς το ίδιο πρόβλημα είχα με τον W/D μου (βλέπε υπογραφή :wink:). Και τελικά επίσης ήθελα SP2 (μόλις είχα κάνει format, και είχα ξεχάσει να το βάλω...)
poulinos Δημοσ. 14 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2007 Να πώ και κάτι ασχετο, την προηγούμενη τετάρτη φίλος μου αγωράζει εναν Seagate 320 με 80 Ε απο πλαίσιο.Την παρασκευή που πάμε πάλι για κάτι άσχετο βλέπει οτι είχανε φέρει 320 samsung με 50 ευρώ!!! Το σάββατο πάει πάλι, δίνει πίσω τον seagate και του δίνουν πιστωτικό για τα 80Ε. Μπράβο στο πλαίσιο για αυτον τον επαγγελματισμό, κάτι που δεν φαίνετε να διαθέτουν οι υπόλοιποι. ego tha kratousa ton seagate pantos
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.