phimi96 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Εχω ενα φορητο και δυο pc.Το ενα pc ειναι παλιο και έχει windows98 , τα αλλα εχουν xp. Ο φορητος και το pc me ta xp ειναι δυκτυο και δουλευουν μια χαρα.Πριν ενα μηνα είχα adsl απο hol (netrood2 intracom) και με χρηση switcher καποια στιγμη συνεδεσα και το παλιο pc στο δυκτυο για να ελεγξω οτι μπαινει στο ιντερνετ.Οντως εμπαινε στο ιντερνετ. Tωρα έχω adsl forthnet (usrobotics9112) . Ο φορητος και το pc me ta xp δουλευουν μια χαρα ως δικτυο. Συνεδεσα λοιπον και το παλιο pc (windows98) και τωρα δεν βλεπει ιντερνετ (δεν εμφανιζονται ουτε τα δυο υπολογιστακια). Ετρεξα απειρες φορες τον οδηγο δικτυου αλλα τιποτα. Μπορει κάποιος να βοηθήσει? ΤΕΛΙΚΆ τι μπορεί να φταιει , ο router to pc η εγώ που δεν ειμαι expert και του εχω αλλάξει τα φώτα? ευχαριστω
poulinos Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 an to router pezei me ta alla pc to router ine mia xara.opote menei oti kati ginetai me to pc sou me ta 98 .
phimi96 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2007 an to router pezei me ta alla pc to router ine mia xara.opote menei oti kati ginetai me to pc sou me ta 98 . poulinos ευχαριστω για την ανταποκριση. Δεδομενου οτι η καρτα δικτυου του pc φαινεται να μην εχει προβλημα υπαρχει περίπτωση να φταιει που εχει windows98? (οι ρυθμισεις που δινει η forthnet για το ρουτερ ειναι για xp.) Εχεις να προτεινεις κάποιο ελεγχο που μπορω να κάνω? Επιπλέον να πω ότι ολα αυτά που εγραψες για τις adsl συνδεσεις ήταν πολυ ενδιαφεροντα και με βοηθησαν να πετυχω ξανα αναγνωριση κλισης! Με το που συνδεθηκα με forthnet εχασα την αναγνωρηση κλισης. Απο τη forthnet μου ειπαν οτι αυτο συμβαινει σε μερικους τυπους συσκευων και οτι το ψαχνουν.... Ελεγξα τις συνδεσεις μου και διαπιστωσα ότι οταν αφαιρεσα την τηλεφωνικη συσκευη που επερνε (ειτε απο splitter ειτε με φίλτρο και τηλεφωνικό διακλαδωτή) απο το ιδιο σημειο με τον router ανακτησα την αναγνωριση κλισης!!!
poulinos Δημοσ. 16 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2007 epanegkatastasi tin karta diktiou.isos xana windows sto pc isos me alli karta diktiou.isos lipoun protokola sta win98.ikonidio den thimame na bgenei .ine pola pou mporeis na dokimaseis.
dbSoft Δημοσ. 16 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2007 Εάν ο υπολογιστής με τα Χp μπένει στο Internet θα κανεις κοινόχρηστη τη σύνδεση του Και στην προεπιλεγμένη πύλη των win98 θα βαλεις την IP που εχει ο υπολογιστής που εχει Internet..
phimi96 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2007 Εάν ο υπολογιστής με τα Χp μπένει στο Internet θα κανεις κοινόχρηστητη σύνδεση του Και στην προεπιλεγμένη πύλη των win98 θα βαλεις την IP που εχει ο υπολογιστής που εχει Internet.. Επανερχομαι γιατι με εχει τρελάνει. Οπως ειπα και αρχικα αυτος ο υπολογιστηςμε τα win98 εβλεπε ιντερνετ οταν ημουν στη ΗΟΛ .Τωρα που ειμαι στη forthnet με αλλο ρουτερ δεν συνδεεται στο ιντερνετ. Αλλαξα την καρτα του και διαπιστωσα ότι ουτε η προηγουμενη ειχε προβλημα γιατι σε αλλο υπολογιστη δουλευει.Μεσω swicher συνδεω τωρα 3 υπολογιστες xp και δουλευουν μια χαρα και βλεπονται και μεταξυ τους χωρις καμοια εξτρα ρυθμιση. ΕΔΩΣΑ και την ΙΡ αλλου υπολογιστη αλλα τιποτα. Ισως να το τρελλανα κι εγω!! τι να πω. καμοια αλλη ιδεα? (οχι για τιποτα αλλο αλλα στεναχωριεμαι γιατι τον υπολογιστη αυτο τον εδωσα σε ενα συγγενη μεγαλης ηλικιας που μενει στον πρωτο για να μπαινει λιγο στο ιντερνετ και εχω κατεβασει 25 μετρα καλωδιο για να περνει απο μενα και τωρα ΤΙΠΟΤΑ)
Bspus Δημοσ. 19 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2007 Πες μας Τι IP εχει ο router (εσωτερικο IP, τυπου 192.168.χ.χ η 10.χ.χ.χ. κατα πασα πιθανοτητα) Τι ΙP εχεις βαλει στα pc καθως και mask, gateway, dns (το τελευταιο πρεπει να το μαθεις απο τη forthnet) Ο router αυτος ειναι και switch (εχει πολλες ethernet πορτες?). Αν ναι και ολα τα pc ειναι συνδεδεμενα εκει δοκιμασε να κανεις Ping απο ενα pc τα αλλα και τον ιδιο το router
phimi96 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2007 Πες μας Τι IP εχει ο router (εσωτερικο IP, τυπου 192.168.χ.χ η 10.χ.χ.χ. κατα πασα πιθανοτητα) Τι ΙP εχεις βαλει στα pc καθως και mask, gateway, dns (το τελευταιο πρεπει να το μαθεις απο τη forthnet) Ο router αυτος ειναι και switch (εχει πολλες ethernet πορτες?). Αν ναι και ολα τα pc ειναι συνδεδεμενα εκει δοκιμασε να κανεις Ping απο ενα pc τα αλλα και τον ιδιο το router Ο ρουτερ εχει ΙΡ τυπου 192.168.χ.χ Στα αλλα pc δεν εδωσα τιποτα. Παιρνουν μονα τους ΙΡ. Ο router εχει μονο μια εισοδο για ethernet
Bspus Δημοσ. 19 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2007 Οποτε εχεις βαλει το δικο σου switch πανω στην ethernet του router Δες απο γραμμη εντολών (ipconfig /all στα xp, winipcfg στα 98) τι IP εχει το καθε μηχανημα, gateway kai DNS. Το ipconfig /all τα λεει ολα, το αντιστοιχο των 98 δεν θυμαμαι πια. Σε οποιαδηποτε περιπτωση, για ενα μικρο σπιτικο δικτυο σαν το δικο σου θα απενεργοποιουσα το dhcp και θα εβαζα εγω διευθυνσεις. Αυτο μπορεις να το κανεις βεβαια και με το dhcp ενεργο. Το gateway στα pc πρεπει να ειναι η διευθυνση του router (πχ 192.168.1.1), και το subnet mask, ετσι οπως ειναι συνηθως ρυθμισμενοι, πρεπει να ειναι 255.255.255.0 Αν στο pc με τα xp δουλευει κανονικα το internet, θα εχεις και dns οποτε δες με το ipconfig /all τις διευθυνσεις του dns. Οποτε η βαζεις καρφωτες διευθυνσεις, η βλεπεις τι εχεις οπως ειπα και κανεις τα αντιστοιχα ping να δουμε που κολλαει η υποθεση
phimi96 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2007 Ευχαριστω πολυ Bspus θα το δοκιμασω και αυτο και θα σας πω
phimi96 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουλίου 2007 Οποτε εχεις βαλει το δικο σου switch πανω στην ethernet του router Δες απο γραμμη εντολών (ipconfig /all στα xp, winipcfg στα 98) τι IP εχει το καθε μηχανημα, gateway kai DNS. Το ipconfig /all τα λεει ολα, το αντιστοιχο των 98 δεν θυμαμαι πια. Σε οποιαδηποτε περιπτωση, για ενα μικρο σπιτικο δικτυο σαν το δικο σου θα απενεργοποιουσα το dhcp και θα εβαζα εγω διευθυνσεις. Αυτο μπορεις να το κανεις βεβαια και με το dhcp ενεργο. Το gateway στα pc πρεπει να ειναι η διευθυνση του router (πχ 192.168.1.1), και το subnet mask, ετσι οπως ειναι συνηθως ρυθμισμενοι, πρεπει να ειναι 255.255.255.0 Αν στο pc με τα xp δουλευει κανονικα το internet, θα εχεις και dns οποτε δες με το ipconfig /all τις διευθυνσεις του dns. Οποτε η βαζεις καρφωτες διευθυνσεις, η βλεπεις τι εχεις οπως ειπα και κανεις τα αντιστοιχα ping να δουμε που κολλαει η υποθεση Φιλε Bspus εδωσα διευθυνση κλπ στο pc με τα win98 οπως ειπα με τους αλλους δεν εχω προβλημα. οταν κανω ping 192.168.2.1 μου λεει οτι δεν ειναι δυνατη η προσβαση στον κεντρικο υπολογιστη προορισμου. Επισης βλεπει μονο τον εαυτό του στο δυκτιο, και δεν βρισκει συνδεση ιντερνετ. αν μπορεις να βοηθησεις ακομα λιγο!!!
phimi96 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουλίου 2007 ξαναδοκιμασα και μου βγαζει οτι εξαντληθηκε το χρονικο οριο της αιτησης μηπως τωρα κατι σημαινει? (αυτα τα χρησιμοποιω μηχανικα δεν ξερω τι κανουν!!)
Bspus Δημοσ. 20 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2007 Πλεον ειναι βεβαιο οτι φταιει το pc, η ο δικτυακος εξοπλισμος του. Δεν βλεπει (με ping) ουτε τον router ουτε το pc με τα XP (φανταζομαι το δοκιμασες και αυτο). Το θεμα με το ping ειναι οτι θα επρεπε να δουλευει ασχετα με το αν εχεις internet η το τι δειχνει το Network neighborhood Ισως το καλωδιο δικτυου? Για κανε μια ανταλλαγη μεταξυ των υπολογιστων. Θα ειναι σπασιμο αμα εχεις 25 μετρα καλωδιο οπως λες. Δε φανταζομαι το καλωδιο να ειναι crossover ε? (θα το καταλαβεις απο τα χρωματακια στην ακρη του clip που μπαινει στην καρτα δικτυου. Αν και οι 2 ακρες του καλωδιου εχουν τα μικρα καλωδιακια με την ιδια σειρα χρωματικα τοτε εχεις straight καλωδιο, οπως πρεπει για συνδεση με switch. Αν ειναι παλιο switch μπορει να εχει προβλημα με τα crossover. Στο switch αναβουν κανονικα τα λαμπακια για τις θεσεις που εχουν καταληφθει?
phimi96 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουλίου 2007 Πλεον ειναι βεβαιο οτι φταιει το pc, η ο δικτυακος εξοπλισμος του. Δεν βλεπει (με ping) ουτε τον router ουτε το pc με τα XP (φανταζομαι το δοκιμασες και αυτο).Το θεμα με το ping ειναι οτι θα επρεπε να δουλευει ασχετα με το αν εχεις internet η το τι δειχνει το Network neighborhood Ισως το καλωδιο δικτυου? Για κανε μια ανταλλαγη μεταξυ των υπολογιστων. Θα ειναι σπασιμο αμα εχεις 25 μετρα καλωδιο οπως λες. Δε φανταζομαι το καλωδιο να ειναι crossover ε? (θα το καταλαβεις απο τα χρωματακια στην ακρη του clip που μπαινει στην καρτα δικτυου. Αν και οι 2 ακρες του καλωδιου εχουν τα μικρα καλωδιακια με την ιδια σειρα χρωματικα τοτε εχεις straight καλωδιο, οπως πρεπει για συνδεση με switch. Αν ειναι παλιο switch μπορει να εχει προβλημα με τα crossover. Στο switch αναβουν κανονικα τα λαμπακια για τις θεσεις που εχουν καταληφθει? καποια στιγμη εκανα reset τον router. Και εδωσα το ip του στο zone alarm!!! Ayto to ειχα ξεχασει!!) Mετα απο καποια ωρα που ανοιξα να δω τους υπολογιστες δικτυου στα pc xp , εμφανιστηκε ο old (το pc με τα win98). Πρωτη φορα φανηκε κατι. Ομως δεν μου επιτρεπει προσβαση .μηπως αυτο ειναι μια ενδειξη επικοινωνιας? Επιπλεον να πω ότι μόνο στον old εδωσα ιP κλπ. Οι αλλοι περνουν μονοι τους Το καλωδιο ειναι ενταξυ (οι δοκιμες γινονται πανω , με κανονικο μεγεθος καλωδιου). Αλλαξα και καλωδιο αλλα τιποτα. παντως σε ευχαριστω παρα πολυ
kallair Δημοσ. 20 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2007 dokimase na kleiseis oti firewall exeis anoixto k episis rikse mia matia sto dhcp server. poses ip tou exeis orisei na dinei? mipws apo default dinei mono 2 ip? episis koita mesw tou menu tou router pou dinei ip k poia.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.