Προς το περιεχόμενο

Maxtor 3200 USB

stathakis21

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παιδια χτες μου εδωσαν αυτον τον εξωτερικο δισκο...η απορια μου ειναι η εξης..

δεν εχει πουθενα κουμπακι on/off,και οταν κλεινω το πρασινο λαμπακι που εχει παραμενει ανοιχτο...υπαρχει προβλημα??πρεπει να τον κλεινω βγαζοντας τον απο την πριζα καθε φορα που κλεινω το pc??

Δημοσ.

Όχι δεν έχει πρόβλημα, αλλά δυστυχώς στην προσπάθεια μείωσης του κόστους κατασκευής η κατασκευάστρια εταιρία είχε την ''καταπληκτική'' ιδέα να εξοικονομήσει στον διακόπτη on/off. Η μόνη λύση είναι να τον τραβάς από την πρίζα.

Δημοσ.
Όχι δεν έχει πρόβλημα, αλλά δυστυχώς στην προσπάθεια μείωσης του κόστους κατασκευής η κατασκευάστρια εταιρία είχε την ''καταπληκτική'' ιδέα να εξοικονομήσει στον διακόπτη on/off. Η μόνη λύση είναι να τον τραβάς από την πρίζα.

δηλαδη και να μην τον κλεινω δεν πειραζει???προβλημα εννοω το να μην τον τραβαω απο την πριζα..μπορει να καει ας πουμε??

Δημοσ.

Όταν δεν τον χρησιμοποιείς θα τον έχεις εκτός πρίζας... Ας πούμε ότι όσο περισσότερο δουλεύει, τόσο μειώνεται η διάρκεια ζωής του. Γι αυτό θα τον έχεις αναμμένο μόνο όταν τον χρειάζεσαι. Δεν βλέπω τον λόγο να είναι αναμμένος τζάμπα.

edit. Αν η μπρίζα είναι σε δύσκολο σημείο για την φτάσεις και την μπαινο-βγάζεις, στα καταστήματα με ηλεκτρικά είδη βρίσκεις με λίγα ευρώ μπαλαντεζίτσες με ενσωματομένο διακόπτη.

Δες και εδώ που συζητάμε το ίδιο θέμα.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Σχετική απορία έχω κι εγώ, και το βάζω εδώ μόνο και μόνο γιατί έχω κι εγώ το 320άρη μοντέλο :D

Προς το παρόν αυτό που κάνω κι εγώ είναι όταν δεν το χρησιμοποιώ να κλείνω απο την πρίζα. Εδώ Αγγλία που είμαι (για λίγο ακόμα όμως), κάθε πρίζα έχει ξεχωριστο διακόπτη on/off, οπότε το κλείνω απο κει όποτε χρειάζεται..

Το ερώτημα μου είναι όμως, κατά πόσο μια τέτοια απότομη διακοπή παροχής ρεύματος μπορεί να είναι επικίνδυνη για το hardware της συσκευής. Εννοείται ότι δεν το κλείνω κιόλας την ώρα που δουλεύει ο σκληρός, but still.. Άδικα ανησυχώ? Υπάρχουν μέτρα που μπορώ να πάρω για να είμαι πιο ήσυχος ότι δε θα γεμίσει bad sectors o σκληρός??

Δημοσ.

Έχω και εγώ τον ίδιο σκληρό. Μια μέρα τον ξέχασα αναμμένο -με κλειστό pc- για αρκετές ώρες και όταν το κατάλαβα παρατήρησα ότι δεν λειτουργούσε, δηλ. δεν ακουγόταν κάποιος θόρυβος από το εσωτερικό του. Όταν άναψα το pc επανήλθε και ο σκληρός. Μήπως δε χρειάζεται να το βγάζουμε από την πρίζα?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...