Helm21 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2007 Εγώ δεν μιλάω για την προσωπικότητα του, μιλάω περισσότερο για την φωνή του. Αγαπημένος ο Johan Langquist του Epicus, μετά ο Vikstrom του Chapter VI, μετά ο Bjorn Flodkvist του From the 13τη Sun και τελευταίος ο Messiah, ο οποίος μου αρέσει περισσότερο στους Mercy.
Vole Maulder Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2007 Μάλλον ο χειρότερος ήταν ο τύπος στο Dactylis αν κ σχεδόν δεν υπάρχει. Ο Messiah, μόνο κ μόνο για το Nightfall γλυτώνει την τελευταία θέση, κ αυτό όχι επειδή τραγουδάει παθιασμένα αλλά επειδή μου αρέσουν οι φωνητικές του γραμμές. Ο Vikstrom καλύτερα τα είπε στο live τα κομμάτια του. Οι PL καλύτερα να έπαιζαν το Sweetness πάλι παρά το Last time ή ακόμα χειρότερα, το Say Just Words... Αν έπαιζαν μια φορά κ το Colossal Rains που έχω ξελαρυγγιαστεί να φωνάζω σε κάθε Live ωραία θα ήταν.
The_Judas Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2007 Ο Messiah είναι ο κορυφαίος κατ'εμε σε όλους του τομείς, τόσο σε προσωπικότητα όσο σε τεχνική και εκφραστικότητα. Ακολουθούν ο Vikstrom και ο Lowe. Οι υπόλοιποι είναι σε πιο χαμηλό επίπεδο δεν τίθεται θέμα σύγκρισης.
Vole Maulder Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2007 Δεν τίθεται ζήτημα σύγκρισης ούτε για τον Langquist?? Περί ορέξεως κολοκυθογυαρμαδες(!), όπως είπε πιο πάνω κ ο ferongr... Εγώ τον θεωρώ τον κορυφαίο τραγουδιστή που πέρασε από τη μπάντα (κ έναν από τους κορυφαίους στο είδος) κ στη Σουηδία το επιβεβαίωσε κ με το παραπάνω κ ας έχουν περάσει τόσα χρόνια. Ο Lowe είναι πολύ καλός αλλά ο Edling, δυστυχώς, ακούγεται κουρασμένος τελευταία κ ο συνδυασμός δεν αποδίδει τα μέγιστα κατά τη γνώμη μου. Edit: Χμμ...ακούω τώρα το Dactylis κ συνειδητοποίησα ότι ο Bjorn του From the 13th Sun τραγουδάει κ εδώ. Είναι εντυπωσιακό πόσο "λίγος" ακούγεται εδώ κ πόσο καλά ταιριάζει στον επόμενο δίσκο. Κρίμα που δεν πήγε καλά το Abstrakt Algebra, αν το Dactylis είχε τον Mats Levén για φωνητικά θα έσπερνε.
Helm21 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2007 Γενικά το Dactylis κάτι δεν πάει καλά. Κυκλοφορεί ένα reissue του μαζί με ένα extra cd όπου είναι παιγμένα διαφορετικά τα κομμάτια για όταν προοριζόντουσαν για δεύτερο Abstract Algebra, δεν το έχω ακούσει ακόμα, αλλά θα το ψάξω. Ο μόνος τρόπος να θεωρεί κανείς τον Messiah τον 'μονό τραγουδιστή των Candlemass' για εμένα είναι να μην έχει ακούσει ακόμα το Epicus Doomicus Metallicus. Σύγκριση του Under the Oak μεταξύ της εκεί εκτέλεσης και της του Tales of Creation νομίζω θέτει όχι τόσο ερωτήματα, αλλά συνοπτικές απαντήσεις. Αλλα όπως αναφέρθηκε περί ορέξεως νεκρή γυναίκα τεμαχισμένη.
ferongr Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2007 Πει ορεξεως, σκατα με φραουλες (μην μου δινετε σημασια, εχω πιει τις βοντκες μου και ειμαι ετοιμος για υππνο. Νυκτ;ααα!!11
Wise_One Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2007 Δε ξέρω αν κάποιος Θεσσαλονικιός ήταν χθες στο 8ball για το Metal Hammer party. Εγώ πάντως γούσταρα αρκετά. Βέβαια σε φάσεις ήταν πραγματικά εκωφαντική η μουσική και το distortion ήταν αφόρητο, αλλά στα τραγούδια που γούσταρα, το headbanging έδινε κι έπαιρνε.
Pazzini Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2007 Εχει κανεις σε ταμπλατουρα το over the madness απο τους Θεους-paradiselost? Δεν βρισκω πουθενα,πως θα παιξω αυτο το θεικο σολο?:@
Galis Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2007 παιδια να ρωτησω κατι ξεκαρφωτο?Sorry κι'ολας.Eχω ενα zoomακι πεταλι και θελω να παιξω thrash ηχο και δεν ξερω ποια effect περιπου να βαλω.Υπαρχουν καποιοι ηχοι που μοιαζουν αλλα δεν ειναι ακριβως.Μπορειτε να βοηθησετε?
Helm21 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2007 Η thrash παραμόρφωση έχει κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Αν μπορέσεις να τα εξομοιώσεις με ένα zoom πετάλι είναι ένα ζήτημα, αλλά γενικά δοκίμασε: *Καλή πρoενίσχυση, κάποια κεφαλή με αρκετά γκάζια (αυτό δεν το κάνει το zoom) για να φεύγει καλό σήμα. *Distortion από καλό πετάλι με gain κάπου στο 6-7 (όχι 10 που ίσως να νομίζεις). *Equalisation με μεγάλη 'κοιλιά' στα μέσα, φαντάσου ότι αν έπαιζες με καρφί σε ενισχυτή, το bass και το treble θα ήταν στο 6, και τα middle στο 2-3. Γενικά, και στον ενισχυτή να πειράξεις το equalisation, μετά θέλει και άλλο με κανένα 10-point, σε αυτό το στάδιο χάνεται ή κερδίζεται το παιχνίδι του guitar tone συνήθως. *Πολύ λίγο chorus. *Compression αρκετά στην τσίτα έτσι ώστε να βγαίνει 'τούβλο' το waveform. Δεν νομίζω να κάνει καν compression το zoom, αλλα αν κάνει δοκίμασε αρκετά presets, ότι ακούγεται πιο έντονο τόσο το καλλίτερο.
Galis Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2007 Συνδυασα τα εφε metal7th-fuzz-chorus και βγηκε πολυ καλο αποτελεσμα αλλα το μονο κακο ειναι οτι οταν κανω palm mute σε κανα δυο μπασες νοτες κανει σαν μπουκωμενος ο ενισχυτης.Μαλλον δεν αντεχει πολλα μπασα ετσι?15αρης ειναι.Θελω περισσοτερο?Αν ναι ποσο?thanks helm21.Υπαρχει κανα βιβλιο ή ebook για thrash?Τι εννοεις κεφαλη με γκαζια?
Helm21 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2007 Thrash, χριστέ μου. Thrash. Αν θες να παίξεις thrash, μάθε thrash. Exodus, Vio-lence, Testament, Razor. Ταμπλατούρες υπάρχουν παντού στο δίκτυο. Αν μπουκώνει, πέρνα ένα equaliser και κόψε μπάσα-μέσα μέχρι να αντέχει το ενισχυτάκι. Για practise τα 15 είναι μια χαρά.
Galis Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2007 ναι το διορθωσα.Αμεσως εσυ!Αμεσως! Και γιατι εισαι αναποδα?Τεσπα thanks
Helm21 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2007 Ναι είμαι κακός (εξού και ανάποδος). http://www.zzounds.com/cat--Guitar-Amp-Heads--2592 αλλά άστο άμα έχεις 15αράκι ενισχυτή προφανώς δεν χρειάζεσαι κεφαλή. Εκεί που θα πηγαίνεις στα studio θα έχει (τους κλασικούς marshall υποθέτω).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα