Προς το περιεχόμενο

Ιnsomnia Metal Club (I.M.C.)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όποιος ακούει ΜΟΝΟ heavy metal μουσική μαγκιά του, τιμή του και καμάρι του(που όλοι μας δηλαδή σε αυτό το τοπικ με αυτό μεγαλώσαμε οπότε τέτοιου είδους σχόλια καλό θα είναι να περιττεύουν),

όταν όμως θεωρεί οτι οποιοδήποτε άλλο παρακλάδι της metal μουσικής (Dark Tranquillity όπως προαναφέρθηκε), μια καταξιωμένη μπάντα που ξεκίνησε το '91 και έφτασε '07, ''προσυλήτισε'' ένα μεγάλο αριθμό melodic death fans

(ναι υπάρχει αυτό το παρακλάδι στη metal και είτε σας αρέσει είτε όχι προδιαγράφεται ένα λαμπρό μέλλον μπροστά του), δεν έχει κανένα δικαίωμα σύμφωνα με τις δικές μου αντιλήψεις να τη θεωρεί mainstream.

α) Έχετε παρερμηνεύσει πάρα πολύ την ωρολογία αυτή και είστε απόλυτοι.

β)Σεβαστείτε τα ακούσματα του καθενός και ΜΗ τα κατακρίνετε επειδή δε κολλάνε με τα δικά σας γούστα.

Αν γουστάρει κάποιος να αναφέρει εδώ τους ''Within Temptation'' ας το κάνει, δε θα είναι off topic και δε προκειται να το κατακρίνει κανένας γι' αυτό. (Είπα στη τύχη μια μπάντα που φαντάζομαι μόνο εμετό θα προκαλεί σε εσάς τους ''βαριούς'')

γ)Keep it brutal.

• Απαντ. 955
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Θα συμφωνήσω σε ορισμένα σημεία με τον Χελμ.

Εχει γίνει κουραστικό στην μεταλ σκηνή να θεωρείται ο κάθε πρώην-μεταλ και νυν αντιγραφέας των pink floyd ή της industrial-gothic σκηνής ως πρωτοπόρος, εκμεταλλευόμενος την ασχετοσύνη πολλών μεταλάδων.

Υπάρχουν και άλλα ήδη μουσικής δεν είναι απαραίτητο να τα ακούμε όλα μέσω του μεταλ.

Το πρόβλημα με αυτές τις μπάντες είναι οτι τους έχει μείνει η στάμπα του μεταλ και οι οπαδοί της ποπ-ροκ-γκοθικ δεν τους δέχονται... οπότε στρέφονται πάλι προς το μεταλ κοινό.

Δημοσ.

^^+1

Να θεσω ενα συγκεκριμενο παραδειγμα

Industrial δεν σημαινει Rammstein. Βασικα τελευταια, οι τελευταιοι εχουν γινου κουραστικου ανακυκλωτες της ιδιας κουραστικης φορμουλας: Φιλικη στο μεσο μεταλλα, cool για τον ασχετο "γκοθα" (σε εισαγωγικα παντα) και φιλικη με το γενικα mainstream κοινο. Για οποιον θελει να ακουσει λιγο αυθεντικο indumetal, προτεινω το album "Sperm" απο OOMPH!

Δημοσ.
Θα συμφωνήσω σε ορισμένα σημεία με τον Χελμ.

Εχει γίνει κουραστικό στην μεταλ σκηνή να θεωρείται ο κάθε πρώην-μεταλ και νυν αντιγραφέας των pink floyd ή της industrial-gothic σκηνής ως πρωτοπόρος, εκμεταλλευόμενος την ασχετοσύνη πολλών μεταλάδων.

Υπάρχουν και άλλα ήδη μουσικής δεν είναι απαραίτητο να τα ακούμε όλα μέσω του μεταλ.

Το πρόβλημα με αυτές τις μπάντες είναι οτι τους έχει μείνει η στάμπα του μεταλ και οι οπαδοί της ποπ-ροκ-γκοθικ δεν τους δέχονται... οπότε στρέφονται πάλι προς το μεταλ κοινό.

έχεις ακούσει έστω και μια νότα dhg?

Δημοσ.
^^+1

Να θεσω ενα συγκεκριμενο παραδειγμα

Industrial δεν σημαινει Rammstein. Βασικα τελευταια, οι τελευταιοι εχουν γινου κουραστικου ανακυκλωτες της ιδιας κουραστικης φορμουλας: Φιλικη στο μεσο μεταλλα, cool για τον ασχετο "γκοθα" (σε εισαγωγικα παντα) και φιλικη με το γενικα mainstream κοινο. Για οποιον θελει να ακουσει λιγο αυθεντικο indumetal, προτεινω το album "Sperm" απο OOMPH!

What about Ministry?

Δημοσ.
Αναγνωρίζω το φαινόμενο, αλλά δεν είμαι υπεύθυνος για τα αποτελέσματα που περιγράφεις εφόσον είμαι ξεκάθαρος περί σοβαρότητας. Δεν ΜΠΟΡΩ να τα κάνω πιο λειτουργικά τα πράγματα (έχει να κάνει με το πως βλέπω τα νοήματα γενικά) και στο κάτω-κάτω δεν νιώθω και ένοχος που ο τρόπος μου ωθεί τους άλλους ανθρώπους - όταν θέλουν να επικοινωνήσουν μαζί μου - να έχουν μια lateral έγνοια ότι αυτό που φαίνεται δεν είναι αυτό που είναι στην πραγματικότητα. Είναι γενικά, καλό αυτό. I'm not going to make it easy for anybody.

Είναι γενικά, ωραία αυτά. Είναι γενικώς, τίμιο που παραδέχεσαι τα αποπάνω. Αν το κοιτάξεις από όλες τις γωνίες βεβαίως, όλο αυτό μοιάζει με πρόκληση. "I'm no going to make ti easy for anybody.". Όταν σχολιάζω πως "μου δημιουργεί μια αρνητική εικόνα, που δεν με ωθεί στην συζήτηση, αλλά στο κρα." μου λες πως είσαι μη κλισέ φαντασμένος, αλλά σου φαίνεσαι αστείος. Αν κάποιος Χ, έλεγε πως "ναι, είσαι μη κλισέ φαντασμένος και μου φαίνεσαι αστείος" θα το έπαιρνες ως προσβολή;

εγώ ζητάω πιο πλούσιο, καλοφτιαγμένο και ενδιαφέρον metal και φυσικά να επιβραβεύεται από το κοινό που το παρακολουθεί, και ο θεωρητικός υπέρμαχος των dodheimsgard σε αυτό το παράδειγμα, ζητάει το δικαίωμα του σκατένιου metal να υπάρχει.

οκ, αυτό είναι ανέκδοτο. Τα "πλούσιο, καλοφτιαγμένο, ενδιαφέρον" metal είναι ζητούμενα μιας μεγάλης πλειοψηφίας. Αν ρωτήσεις τον θεωρητικό υπέρμαχο των πλυντηρίων, δεν θα σου πει "στηρίζω δικαιώματα σκατένιου metal". Θα σου πει πως θέλει, πλούσιο, καλοφτιαγμένο, ενδιαφέρον metal. Ακριβώς το ίδιο.

Και έρχεσαι ξανά ο μη κλισέ αστείος, και τονίζεις πως βαριέσαι να σου ξαναπετάμε τις υποκειμενικότητες στο παιχνίδι, μα συμπεριφέρεσαι στη μουσική σαν να υπακούει μόνο σε αντικειμενικούς κανόνες, τους οποίους εσύ γνωρίζεις. Ο καθένας έχει τις αντιλήψεις του, δεν θα μείνω άλλο εδώ.

Τα υπόλοιπα συνοπτικά, το "Department" έχει πολλές black metal φάσεις μέσα, μα κατά γενική ομολογία δεν πρόκειται για metal album. Οι Deathspell Omega δεν είναι βαρετοί, και αν ήταν βαρετοί ως σήμερα άκου ξερω γω το τελευταίο τους. Ή ξέρω γω;;;

Δημοσ.
nick[;1806752'']What about Ministry?

Ακουγονται, αλλα δεν κοβω φλεβα...

Αν το κοιτάξεις από όλες τις γωνίες βεβαίως, όλο αυτό μοιάζει με πρόκληση. "I'm no going to make ti easy for anybody.".

Παντως αν ειχαμε απο ολλους τη συγκεκριμενη αντιμετωπιση και οχι τα φαινομενα fanboyσμου που επικρατουν, θα ηταν καλυτερα τα πραγματα και πολλοι θα ειχαν φαει χωμα.

Αν ρωτήσεις τον θεωρητικό υπέρμαχο των πλυντηρίων, δεν θα σου πει "στηρίζω δικαιώματα σκατένιου metal". Θα σου πει πως θέλει, πλούσιο, καλοφτιαγμένο, ενδιαφέρον metal. Ακριβώς το ίδιο.

^^+1000000. Να τα ακουνε μερικοι φιλοι.

Δημοσ.
Μια απορια.Πως γινεται το μεταλ που δεν ειναι mainstream ειδος μουσικης να περιεχει κατηγοριες που ειναι mainstream.

Οι Iron Maiden ειναι mainstream metal. Οι Sopor Aeturnus & The Ensemble of Shadows οχι. Εντος της μεταλλικης κουλτουρας υπαρχουν πραγματα που ακουγονται απο τη μεταλλικη μαζα και πραγματα obscure η γκροτεσκα που τα ακουνε λιγοι.

Παραδειγματα mainstream:

Dark Tranquility

Dimmu Borghir

Trivium (yuk!)

Mastodon (ew!)

Παραδειγματα obscure:

Stolen Babies.

Haggard (Ειναι αρκετα obscure απο μια αποψη)

Δημοσ.
οι σόπορ είναι μη-μέηνστρημ μέταλ δλδ;

Ετσι πιστευω. Και οταν λεω mainstream εννοω γενικα mainstream, δεν εμβαθυνω σε καθε genre.

Δημοσ.

Οι Σόπορ Ετούρνους δεν είναι καθόλου μεταλ.

Αν κάποιος Χ, έλεγε πως "ναι, είσαι μη κλισέ φαντασμένος και μου φαίνεσαι αστείος" θα το έπαιρνες ως προσβολή;

Οχι ρε, ελεύθερα.

οκ' date=' αυτό είναι ανέκδοτο. Τα "πλούσιο, καλοφτιαγμένο, ενδιαφέρον" metal είναι ζητούμενα μιας μεγάλης πλειοψηφίας. Αν ρωτήσεις τον θεωρητικό υπέρμαχο των πλυντηρίων, δεν θα σου πει "στηρίζω δικαιώματα σκατένιου metal". Θα σου πει πως θέλει, πλούσιο, καλοφτιαγμένο, ενδιαφέρον metal. Ακριβώς το ίδιο.

[/quote']

Μα όχι επειδή ΚΑΝΕΝΑΣ δεν έχει έρθει να αντικρούσει τις ενστάσεις μου με τους DHG (που είναι συγκεκριμένες) και να εξυμνήσει τις αρετές τους! Μονο κάτι αδύναμα 'δεν συμφωνώ' συμπεραίνω και κάνα-δυο εσύ 'είσαι μαλάκας που κάνεις κριτική' για να δέσει το γλυκό. Δεν υπερασπίζονται το ΚΑΛΟ τους metal, δεν μου λένε τι τους προσφέρει ψυχικά, Που είναι τα γαμάτα riffs, που είναι οι ευφάνταστες συνθέσεις.

Οι Deathspell Omega δεν είναι βαρετοί, και αν ήταν βαρετοί ως σήμερα άκου ξερω γω το τελευταίο τους. Ή ξέρω γω;;;

E argument από βαρεμάρα δεν πρόκειται να το επεκτείνω σε κανέναν, σου λέω, δεκτό, για εμένα βαρετοί για εσένα γαμάτοι. Αυτά συμβαίνουν. Οι DHG δεν είναι βαρετοί στο καινούριο, είναι ενεργά ΑΠΑΙΣΙΟΙ.

Μια απορια.Πως γινεται το μεταλ που δεν ειναι mainstream ειδος μουσικης να περιεχει κατηγοριες που ειναι mainstream.

Ένα τμήμα του metal ήταν, και μερικό παραμένει ακόμα, high-visibility pop music.

Δημοσ.

Σιγά μην κάτσω να "δικαιολογηθώ" και να μπω σε διαδικασία να περιγράψω τα απερίγραπτα, για να πεισθούμε πως η άποψή σου δεν είναι αντικειμενική. Καμία λογική.

Δημοσ.
Οι Σόπορ Ετούρνους δεν είναι καθόλου μεταλ.

Ειναι obscure και ειναι metal oriented. Αλλα η γνωμες ειναι σαν τις κωλοτρυπιδες... "Ο καθενας μας εχει απο μια"

Δημοσ.
Σιγά μην κάτσω να "δικαιολογηθώ" και να μπω σε διαδικασία να περιγράψω τα απερίγραπτα, για να πεισθούμε πως η άποψή σου δεν είναι αντικειμενική. Καμία λογική.

Ουδέποτε δήλωσα ότι έχω αντικειμενικές γνώμες (το αντίθετο πολλάκις). Και αυτό που περιγράφεις πάνω σαν ο διάβολος το λιβάνι λέγεται 'συζήτηση'.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...