Προς το περιεχόμενο

Ιnsomnia Metal Club (I.M.C.)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν ασχολουμαι με το "black metal" (σε εισαγωγικα, καθως γνωμη μου ειναι οτι το Black Metal πεθανε στα μεσα του 90) οποτε πιθανως δεν ειχα ιδιαιτερες απαιτησεις οταν το ακουσα, ειδικα με 3 βαρελακια Heineken πισω μας (5 ατομα σε studio). Και αν εννοεις τη στηλη του Χαμμερ που καθε κουλος ελεγε την ultra καφρικη-γοτθικη-"the world hates me" καταθλιπτικη μαλακια του... οχι... εχω να παρω Χαμμερ 2 χρονια (οι κακες συνηθειες κοβονται με τα χρονια).

• Απαντ. 955
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ναι αυτό εννοώ. Το "Mεταλοπατερα σκοτώνεις την μουσική!!" ακούγεται a shoe in για την στήλη. Αγαπάω πολύ το Ηeavy Μetal. Αλλα δεν με αγόρασες να διαβάσεις τις σοφίες μου, είμαι απλά ένας τύπος σε ένα forum που λέει το κοντό του. Μπορείς να με αγνοήσεις, μπορείς να συζητήσεις μαζί μου, και μπορείς να απορρίψεις την συλλογιστική μου en masse επειδή σου θυμίζω αμυδρά (στο επίπεδο που κάθε 'κριτική' μπορεί να παρομοιαστεί με 'κριτική του μέταλ χάμμερ' επειδή... είναι ένα μάτσο λέξεις για το Heavy Metal?) τον Χάκο. Ειδικά αν πάρει κανείς υπόψιν ότι δεν είχες φιλοδοξίες από το album, τότε ο μόνος σκοπός σου στο να με κάνεις quote και να με αφορίσεις στο layer of hell που καίγονται οι μεταλοπατερες που έφαγες στην μάπα είναι επειδή το έχεις ανάγκη. Δεν λέω, είναι μια εκδίκηση, αλλά το τελευταίο είναι μια δόση άδικο.

Δημοσ.
...να με αφορίσεις στο layer of hell που καίγονται οι μεταλοπατερες που έφαγες στην μάπα είναι επειδή το έχεις ανάγκη...

Man, sorry bout that. Οχι, δεν σε θεωρω μεταλλοπατερα (οπως ο Luci). Στο πεπλο της κολασης οπου καιγονται οι μεταλλοπατερες θα παω εγω, λογω ενος υποβοσκοντα ελιτισμου, τον οποιο δεν θελω να βγαλω στη φορα ΚΑΙ εδω. Με αρκετους φιλους εχουμε χαλαστει...

Δημοσ.

Πωπωπωπω.... σιγουρα δεν εισαι ο μεσος "μεταλλας". Ο μεσος μεταλλας μονο ελιτιστης δεν ειναι (πιο πολυ για multi-genre αχταρμας μου φερνει)

Δημοσ.
Πωπωπωπω.... σιγουρα δεν εισαι ο μεσος "μεταλλας". Ο μεσος μεταλλας μονο ελιτιστης δεν ειναι (πιο πολυ για multi-genre αχταρμας μου φερνει)

Εννοείς κάπως σαν αυτούς που ακούνε Ikon και Darkseed και Behemoth και τέτοια? Πέρα από την πλάκα, για ρώτα τον μέσο μεταλλά την γνώμη του για τα σκυλάδικα και θα δεις αρκετό ελιτισμό και εκεί.

Helm21, από καθαρή περιέργεια, τι γουστάρεις πιότερο εσύ;

πάρε μερικα αγαπημένα

Mercyful Fate - Melissa

Candlemass - Epicus Doomicus Metallicus

Anathema - Serenades

Fates Warning - Awaken the Guardian

Watchtower - Control and Resistance

Cirith Ungol - King of the Dead

Psychotic Waltz - A Social Grace

Memory Garden - Tides

Slauter Xstroyes - Winterkill

In the Woods... - HEart of the Ages

Depressive Age - First Depression

Voivod - Nothingface

Fleurety - Min Tid Skal Komme

Manilla Road - Spiral Castle

Sabbat - Dreamweaver

αυτά για το κακο μου γουστό :P

επίσης γιατί το "Department..." ήταν απογοητευτικό;

Επειδή έδωσε απόσυρση τον δύσκολα-κερδισμένο ρομαντισμό του Min Tid για δεύτερο χέρι φουτουριστικό κυνισμό του τίποτα. Δέχομαι ότι οι άνθρωποι που παίζαν μέσα εκεί αλλάξανε, τους άλλαξε η ζωή (δηλαδή δεν λέω ότι το Department είναι πίπα ψέμα) αλλά I don't have to like it also.

ποιόν απογοήτευσε δηλαδή;

Οποιον βάζει το Min Tid Skal Komme μέσα στα αγαπημένα του albums ever, μάλλον.

επίσης' date=' γιατί;;;

(γενικώς)[/quote']

Γιατί έτσι

Δημοσ.
Helm21, από καθαρή περιέργεια, τι γουστάρεις πιότερο εσύ;
επίσης γιατί το "Department..." ήταν απογοητευτικό;

ποιόν απογοήτευσε δηλαδή;

επίσης, γιατί;;;

(γενικώς)

Ε δεν την παλεύεις. :lol:

Δημοσ.
Εννοείς κάπως σαν αυτούς που ακούνε Ikon και Darkseed και Behemoth και τέτοια? Πέρα από την πλάκα, για ρώτα τον μέσο μεταλλά την γνώμη του για τα σκυλάδικα και θα δεις αρκετό ελιτισμό και εκεί.

Point taken, αν και για multi-genre αχταρμα εννοω περισσοτερο το μεσο μεταλλα που ακουει οτιδηποτε "mainstream metal" ειναι της εποχης (DHG, Dark Tranquility κλπ) και ας μην ασχολειται με το genre γενικοτερα. Εγω προσωπικα, ακουω πολυ death-doom, gothic metal, gothic rock και λογω πληκτρων αρκετα darkwave και EBM (πληκτρας απο τα 8, αν και με μετρια "εππαγελματικη" εξελιξη, λογω νοοτροπιας της ελληνικης underground).

Δημοσ.

Λοιπόν, το Min Tid είναι τουλάχιστον μέσα στα δέκα αγαπημένα μου metal albums.

Το "Department" δεν είναι, επειδή δεν το λες και metal.

Είναι μέσα στα δέκα αγαπημένα μου albums γενικώς όμως.

Οπότε, τουλάχιστον για μία περίπτωση, μάλλον ΌΧΙ.

Δεν ανέφερα πουθενά κάτι για το κακό σου γούστο. Δεν εντοπίζω τέτοιο, μάλιστα, ίσα ίσα, που το "Nothingface" είναι το αγαπημένο μου Voivod μαζί με "Angel Rat". Οι πομπώδεις σου εκφράσεις όμως, προφανή αποτελέσματα του ελιτισμού που έχεις παραδεχτεί ως υπάρχοντα, δίνουν δήθεν αίγλη στους δογματισμούς σου. Μπορεί να υπάρχουν 100 άτομα που χρησιμοποιούν τους Dodheimsgard για να καλύψουν το πνευματικό τους άλλοθι. Δεν λέω. Δεν λέω πως δεν υπάρχει και trend. Εσύ ως η μια στις εκατό εξαίρεση, κάνεις το ίδιο πράγμα, αντίστροφα. Χρησιμοποιείς τους Dodheimsgard και τα μονομερή σου συμπεράσματα (καλά κάνεις και τα χεις, όλοι έχουμε, μάλιστα σε κάποια φάση κόντεψα να πιστέψω πως τελικά εσύ έχεις όλο το δίκιο και εγώ όλο το άδικο) ώστε να τους μειώσεις, για τον ίδιο λόγο που κάποιος τους εξυψώνει. Άραξε. Δεν κλαίγομαι που μου "χτυπάς" έτσι άδικα την αγαπημένη μου μπάντα, απλώς ο περίεργος τρόπος γραφής σου (όπως "supervillain outcast" τους κατηγορείς) σε συνδυασμό με την απολυτότητα της "σωστής" άποψης (που στη συνέχεια δεν πρέπει να παίρνουμε στα σοβαρά), μου δημιουργεί μια αρνητική εικόνα, που δεν με ωθεί στην συζήτηση, αλλά στο κρα. Δεν το κάνω όμως, γιατί μπορεί να είμαι και εγώ λάθος, πράγμα χλωμό επειδή γενικά έχω πάντα δίκιο, ρώτα και τον Lucifer για να το αρνηθεί. Φιλικά πάντα.

edit : Για να μην πω για τους Deathspell Omega.

Δημοσ.
Το "Department" δεν είναι, επειδή δεν το λες και metal.

Ε μεγάλη συζήτηση αυτή, γενικά θα συμφωνήσω, δεν είναι μέσα στα στεγανά του ιδιώματος πέραν μιας ομοιότητας ηχητικής υφής (αυτό ακούγεται μαλακισμένο, αλλά εννοώ αυτό που λέει. sound texture) που προκύπτει όταν οι πρώην μεταλλαδες ακόμα χρησιμοποιούν παραμορφώσεις. Also check: Manes.

Είναι μέσα στα δέκα αγαπημένα μου albums γενικώς όμως.

Σεβαστό, και εγώ το θεωρώ ενδιαφέρων, και αν ερχόταν από το πουθενά θα ήταν μόνο αυτό για εμένα, αλλά για τους Fleurety... ένα κρίμα. To Min Tid Skal Komme είναι... μεγαλείο. Το 'Department' είναι grotesque curiosity.

Οπότε, τουλάχιστον για μία περίπτωση, μάλλον ΌΧΙ.

Fair enough.

Δεν ανέφερα πουθενά κάτι για το κακό σου γούστο.

Αυτό δεν πήγαινε για εσένα :)

Οι πομπώδεις σου εκφράσεις όμως, προφανή αποτελέσματα του ελιτισμού που έχεις παραδεχτεί ως υπάρχοντα, δίνουν δήθεν αίγλη στους δογματισμούς σου.

Αναγνωρίζω το φαινόμενο, αλλά δεν είμαι υπεύθυνος για τα αποτελέσματα που περιγράφεις εφόσον είμαι ξεκάθαρος περί σοβαρότητας. Δεν ΜΠΟΡΩ να τα κάνω πιο λειτουργικά τα πράγματα (έχει να κάνει με το πως βλέπω τα νοήματα γενικά) και στο κάτω-κάτω δεν νιώθω και ένοχος που ο τρόπος μου ωθεί τους άλλους ανθρώπους - όταν θέλουν να επικοινωνήσουν μαζί μου - να έχουν μια lateral έγνοια ότι αυτό που φαίνεται δεν είναι αυτό που είναι στην πραγματικότητα. Είναι γενικά, καλό αυτό. I'm not going to make it easy for anybody.

Μπορεί να υπάρχουν 100 άτομα που χρησιμοποιούν τους Dodheimsgard για να καλύψουν το πνευματικό τους άλλοθι. Δεν λέω. Δεν λέω πως δεν υπάρχει και trend. Εσύ ως η μια στις εκατό εξαίρεση, κάνεις το ίδιο πράγμα, αντίστροφα. Χρησιμοποιείς τους Dodheimsgard και τα μονομερή σου συμπεράσματα (καλά κάνεις και τα χεις, όλοι έχουμε, μάλιστα σε κάποια φάση κόντεψα να πιστέψω πως τελικά εσύ έχεις όλο το δίκιο και εγώ όλο το άδικο) ώστε να τους μειώσεις, για τον ίδιο λόγο που κάποιος τους εξυψώνει. Άραξε.

Δεν αρνούμαι ότι αυτό μπορεί να συμβαίνει (μέσα σε χιλιάδες άλλα πράγματα που συμβαίνουν όταν κάποιος λέει κάτι ανταγωνιστικό) αλλά εφόσον είμαστε όλοι εξίσου ένοχοι για αυτό το σφάλμα, ας το αφαιρέσουμε και από τις δυο πλευρές της εξίσωσης, και ας δούμε τι μένει: εγώ ζητάω πιο πλούσιο, καλοφτιαγμένο και ενδιαφέρον metal και φυσικά να επιβραβεύεται από το κοινό που το παρακολουθεί, και ο θεωρητικός υπέρμαχος των dodheimsgard σε αυτό το παράδειγμα, ζητάει το δικαίωμα του σκατένιου metal να υπάρχει. Ανεξάρτητα λοιπόν από την παθολογία της συμπεριφοράς και των δυο περί 'πνευματικών άλλοθι' τουλάχιστον εγώ ζητάω κάτι θετικό, όχι το δικαίωμα μας όλων στο να κάνουμε απλωτές στα περιττώματα και να λέμε και πόσο ωραία επιδερμίδα κάνουν.

Δεν κλαίγομαι που μου "χτυπάς" έτσι άδικα την αγαπημένη μου μπάντα, απλώς ο περίεργος τρόπος γραφής σου (όπως "supervillain outcast" τους κατηγορείς)

Άλλο το να γράφεις περίεργα (που μα την παναγία from my POV, δεν γράφω περίεργα), άλλο το να γράφεις ασυναρτησίες. Η κριτική μου στους στίχους του καινούριο Dodheimsgard δεν είναι ότι είναι δυσνόητοι. Είναι ότι είναι ΕΥΚΟΛΟΙ. Ξεπετά. 10 cool λέξεις στην σειρά. Γραμμένοι στο studio. Πως το λένε ρε παιδί μου. Δεν σημαίνουν τίποτα, και τα πάντα. Είναι ένα βολικό κουφάρι να το γεμίσει ο καθένας που ψάχνει για 'πνευματικά άλλοθι' με το σπέρμα της σύλληψης του, and lo behold, the face of νέο metal. Εγώ σύμφωνα με αυτά που ζητάω από το HM μου, αυτό πρέπει να το σχολιάσω ως αρνητική εξέλιξη. Και ακόμα και αν ήταν να υπάρχει επιτηδευμένα άδειο metal, για grotesque curiosity, τουλάχιστον να γίνει με φινέτσα, από ανθρώπους που έχουν όραμα να υπερκαλύπτει την έλλειψη ειλικρίνειας τους, και πολύ ταλέντο για να μένουμε μαλάκες γενικά. Οι Dodheimsgard δεν έχουν ούτε όραμα, ούτε ταλέντο (το δεύτερο ούτε εγώ το περίμενα). Πρέπει να μάθουμε να ζητάμε περισσότερα. Ο Ferongr που με είπε Χάκο, ακριβώς αυτή την νοοτροπία του ηλίθιου hype που δημιουργεί ΘΕΟYΣ και ΗΜIΘΕΟΥΣ από κάθε δεύτερη μπάντα προσπαθώ να καταπολεμήσω. Εγώ θέλω να είμαστε πιο κριτικοί απέναντι στο metal, για να μην πληρώνουμε μαλακίες και τις διαιωνίζουμε, δεν θέλω να πουλήσω σε κανέναν καινούριο cdακι από sound & vision με το να του δίνω ένα εύκολο οχταράκι.

σε συνδυασμό με την απολυτότητα της "σωστής" άποψης (που στη συνέχεια δεν πρέπει να παίρνουμε στα σοβαρά)

Δεν χάνω χρόνο να προφασίζομαι διαλλακτικότητα επειδή έτσι κι αλλιώς ότι λέω είναι εξίσου σωστό (και λάθος) με οτιδήποτε άλλο. Περισσότερο με ενδιαφέρει η τριβή μέσα από την επικοινωνία (και ότι αυτό συνεπάγεται) παρά το να κρατάω καθαρό κούτελο ως ταπεινός ειλικρινούλης. Αυτά που λέω προφανώς σε κάποιο επίπεδο τα νιώθω ισχύοντα επειδή το έχω ανάγκη, αλλά αυτό δεν πάει να πει ότι και σε ένα επίπεδο αυτοεξέτασης περνώ όλον αυτόν τον μηχανισμό σοβαρά.

Θέλεις να συζητάς σε αυτό το επίπεδο κάθε φορά που κάποιος λέει κάτι που του φαίνεται σίγουρο? Θέλεις να του θυμίζεις ότι δεν είναι σίγουρο? Μπορώ να την γράφω αυτή την παράγραφο κάθε φορά που μου το ζητάνε, αλλά τι κερδίζουμε. Γιατί το έχεις ανάγκη (εσύ η ο οποιοσδήποτε) να υπογραμμίσεις ότι η άποψη μου είναι μόνο η άποψη μου.

μου δημιουργεί μια αρνητική εικόνα, που δεν με ωθεί στην συζήτηση, αλλά στο κρα.

Αυτή είναι μια κλισέ αντίδραση απέναντι σε κλισέ φαντασμένους. Αλλά εγώ είμαι άλλο είδος φαντασμένου, όχι το κλισέ. Είμαι φαντασμένος και μου φαίνομαι αστείος.

edit : Για να μην πω για τους Deathspell Omega.

Αυτούς τους χρεώνω μονο βαρετά riffs/δομές. Conceptually κλπ είναι ψαγμένη φάση, μακάρι να είχαμε κιάλλους τόσο. Αλλα όχι βαρετούς.

Δημοσ.

Obituary - Xecutioner's Return

xecutioners_return_myspace.JPG

Track listing

1. Face Your God

2. Lasting Presence

3. Evil Ways

4. Drop Dead

5. Bloodshot

6. Seal Your Fate

7. Feel The Pain

8. Contrast The Dead

9. Second Chance

10.Lies

11.N Your Head

Δεν ξαναανακαλυπτουν τον τροχο (εδω και μερικα χρονια κανεις βασικα) αλλα κανουν αυτο που ξερουν με την ιδια πoρωση οπως παλια. Αυριο (σημερα δηλαδη) θα παω να το τσιμπησω. Αξιζει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...