Προς το περιεχόμενο

Ιnsomnia Metal Club (I.M.C.)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ε όχι και κάθε album καλύτερο από το προηγούμενο.

Μόνο από το "For All Tid" στο "Stormblast" συνέβη αυτό. Από κει και πέρα, μέχρι και αντίστροφα.

• Απαντ. 955
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ακούτε κακό heavy metal.

6011.jpg

Memory Garden - Tides 1996

genre: epic doom metal

Πνευματικά τεκνα των Candlemass εδώ αποδίδουν ένα από τα μεγαλύτερα δημιουργήματα του genre τους, με κόντρα τους Forsaken, τους Solitude Aeturnus και τους While Heaven Wept μεταξύ άλλων, δηλαδή επίπεδο ψηλό. Κοφτερές μετά-thrash ενημερωμένες κιθάρες σε συνεχή συμπληρώματα, ένας drummer που διανθίσει τους συγκοπτόμενους ρυθμούς με πολυρυθμικά κόλπα, γενικά αρκετά μοντέρνα τεχνοτροπία για ένα κατά-βάση ιδιαιτερα traditionalist album. Εκτος από βαριά Candlemass επιρροή, ψιλές από Mercyful Fate, Trouble, Bathory (επικής περιόδου) και δώστου. Υψίφωνος καμπάνα τραγουδιστής που δεν μπορεί να πει καθαρά το θου.

Ένα από τα αγαπημένα μου album ανεξαρτήτως genre και χρονολογικής κατάταξης.

Δημοσ.

+ 1000000....

Για να δούμε λοιπόν, εκτός από εμάς τους δύο και τις γιαγιάδες τους, ακούει κανείς άλλος Memory Garden?

Να σημειώσω ότι σε περίπτωση που ξενίσει κάποιον ο ήχος των ντραμς κ κυρίως του ταμπούρου, να κάνει υπομονή, σε καλό θα του βγει.

Παραθέτω κ την tracklist του

1. Genesis 6.09

2. Dream Horizons 5.33

3. The Rhyme Of The Elder 5.57

4. Trapped At The Pharaoes 5.29

5. Judgement Day 5.35

6. The Innocent Sleep 4.51

7. A New Dawn 5.59

8. Blissfull 6.23

Δημοσ.

Ωραίοι, αν και μου φαίνονται λίγο επαναλμβανόμενοι.

Το 4 μ' άρεσε αρκετά.

Δημοσ.

Αngela Gossow και δε συμαζευόμαστε!!!!

αλλά το doomsday που κολλάει?Αυτό είναι το rise of the tyrant.

Δημοσ.

ναι, λέω πως εγώ είχα ξενερώσει με το ντουμζντέη και ήρθε αυτό και μου ξηγήθηκε.

ΠΑΑΑΜΕ ΡΕ ΑΝΤΖΕΛΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΟΙΜΕΝΙΚΟΟΟΟ

Δημοσ.

The sins of thy beloved - Perpetual desolation (2000)

200px-The_Sins_of_Thy_Beloved_Perpetual_Desolation.jpg

Genre: Gothic/Doom

1. "The Flame of Wrath" – 9:49

2. "Forever" – 6:55

3. "Pandemonium" – 7:29

4. "Partial Insanity" – 7:42

5. "Perpetual Desolation" – 4:16

6. "Nebula Queen" – 7:00

7. "The Mournful Euphony" – 8:39

8. "A Tormented Soul" – 4:20

9. "The Thing That Should Not Be" – 6:05 (Metallica cover)

10. "World of Day" (only on Japanese version)

Δημοσ.

200px-The_Sins_of_Thy_Beloved_Perpetual_Desolation.jpg

Μη κοιτάς εδώ, πάνω κοίτα.

ΚΑΚΟ METAAAL

λόγω καρμικης πρέπει να αντιπροτείνω, don't mind me.

497.jpg

CORONER - Mental Vortex 1991

1. Divine Step (Conspectu Mortis) 07:05

2. Son of Lilith 06:55

3. Semtex Revolution 05:31

4. Sirens 04:56

5. Metamorphosis 05:35

6. Pale Sister 04:55

7. About Life 05:18

8. I Want You (She's So Heavy) 07:15

Ένας δίσκος ο οποίος βγαίνει στο τέρμα της εξέλιξης του Heavy Metal και ακούγεται υπεράνω εποχής και trends. Έχοντας αφήσει το technothrash που μοιάζει σαν Paganini να παίζει lead στους Motorhead πίσω τους, εδώ έχουμε μια συνάμα απλοποιημένη δομή η οποία περικλείει εντυπωσιακή περιπλοκότητα στα μικροσυνθετικά τμήματα. Κάτι απλό σχεδιασμένο από κάτι περίπλοκο: more is less. Αυτή εκφράζεται - κάτι σπάνιο για το Heavy Metal - με πολύ λεπτότητα. Υπνωτιστική επανάληψη τριών- τεσσάρων αλλαγών σε κάθε κομμάτι, σαν fractal puzzle το οποιο αποτελείται από μικρογραφίες του εαυτού του. Εξαιρετικοί - αν και ελλειπτικοί - στίχοι - πολύ σωστός ήχος και αισθητική παρουσίαση που δεν χρειάζεται βυζιά στο εξώφυλλο για να δελεάσει, προβληματίσει και εξυψώσει το ανθρώπινο πνεύμα.

Κανείς δεν ήταν τότε σαν τους Coroner, κανείς δεν είναι τώρα σαν τους Coroner.

Δημοσ.

Tι κατακρίνεις?Το είδος ή τους ίδιους?Πάντως σαν είδος αυτό το είδος metal δεν έχει και πολλά να σου προσφέρει, οπότε σύμφωνα με τα δικά μου αυτιά 2 δισκάκια που έβγαλαν και τ' άκουσα τα βρήκα αρκετά αξιόλογα.

Marduk - ROM 5:12

200px-ROM_5-12.jpg

1. "The Levelling Dust" – 5:11

2. "Cold Mouth Prayer" – 3:28

3. "Imago Mortis" – 8:36

4. "Through The Belly Of Damnation" – 4:19

5. "1651" – 4:54

6. "Limbs Of Worship" – 4:24

7. "Accuser / Opposer" – 8:43

8. "Vanity Of Vanities" – 3:40

9. "Womb Of Perishableness" – 7:01

10. "Voices From Avignon" – 5:08

Δημοσ.

Τους ίδιους νομίζω κατακρίνει.

Προσωπικά δεν τους έχω ακούσει για να εκφέρω γνώμη. Για πρότεινε κ κανένα άλλο δίσκο του συγκεκριμένου χώρου από συγκρότημα που να θεωρείς εξίσου αξιόλογο να δω πού κινείται το γούστο σου - ουσιαστικά τρόπο να ψήσω τον εαυτό μου να τσεκάρει αυτό που πρότεινες πιο πάνω ψάχνω γιατί το εξώφυλλο κ μόνο μου φωνάζει DON'T!

ΥΓ: Τους Arch Enemy πάντως τους προτιμούσα με τον Liiva, τόσο σε φωνητικό επίπεδο όσο και σε μουσικό. Η τύπισσα, όσο εντυπωσιακή κ να είναι - "dude, γκόμενα που κάνει γαμάτα brutal" - δε μου λέει τίποτα.

Δημοσ.

Paradise Lost - Draconian times 1995

paradiselostdraconiantijl4.jpg

1. "Enchantment" – 6:04

2. "Hallowed Land" – 5:02

3. "The Last Time" – 3:47

4. "Forever Failure" – 4:18

5. "Once Solemn" – 3:03

6. "Shadowkings" – 4:41

7. "Elusive Cure" – 3:21

8. "Yearn for Change" – 4:19

9. "Shades of God" – 3:54

10. "Hands of Reason" – 3:58

11. "I See Your Face" – 3:17

12. "Jaded" – 3:26

Για αρχή προτείνω αυτό, βέβαια έχω και άλλα υπόψη μου αν θες να σου πω.

Ρε παιδιά το οτι μπορεί να μην είναι ''τίποτα το συνταρακτικό'' αυτό το album που ανέφερα πιο πανώ, το διαπίστωσα και 'γω.Δεν είπα οτι έγινα fan τους ούτε οτι αγόρσα μπλουζάκι τους, απλά τους πρότεινα τυχαία μέσα απ' τη μουσική που έχω.Δεν είναι γνωστοί, δε σημαίνει οτι είναι καλοί απλά είναι κάτι διαφορετικό.Εγώ τα τραγουδάκια τους προσωπικά τα ακούω ευχάριστα.

Τώρα για να γίνω πιο σαφής και επειδή δε μ'αρέσει καθόλου ο όρος ''κακό metal'' θα σου πω το εξής, ας πούμε οτι ο πιο ωραίος δίσκος των Metallica είναι το kill' em all ή τέλος πάντων κάποιος άλλος.Μπάντα που άφησε εποχή, μπάντα που πούλησε τρελά στη metal μουσική σκηνή, εγώ όποτε ακούω Metallica νυστάζω.Είμαι κακός μεταλλας?Μπορεί...να είστε ανοιχτόμυαλοί ρε και να ψάχνεστε.Μη κατακρίνετε ένα αλμπουμ επειδή έχει βυζιά για εξώφυλλο.Φιλικά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...