Metal_Throne Δημοσ. 19 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2007 Το Silver Arm απλά σπέρνει. Πολύ καλό metal και άκρως επαγγελματικό. Τους έχω δει live δύο φορές και οι τύποι είναι τρομεροί. Ένα από τα καλύτερα συγκροτήματα που διαθέτουμε αυτή τη στιγμή.
Helm21 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2007 Καλησπέρα. Το συγκεκριμένο thread με έκανε να ξαναενεργοποιήσω το παλιό μου insomnia account. Καλοκαίρι είναι, καιρός για να συζητάμε metal υπάρχει. Διαφορα ενδιαφέροντα ακούστηκαν, μην κάνω τώρα τον νεκροθάφτη με quotes... όσο αφορά την ελληνική σκηνή μονο: εν ακούω κανένα από αυτά συστηματικά αν και θα ήθελα πολύ να ασχοληθώ με τα δύο πρώτα, συνέχεια ξεχνάω να κατεβάσω τίποτα... Septic Flesh ακούγονται με ενδιαφέρον μέχρι το A Fallen Temple βαριά-βαριά άμα a) έχεις αντοχές για programmed drums και λίγο loopsided παραγωγή και πολύ μεθοδικά αποφύγεις να μάθεις, διαβάζεις η ακούσεις οτιδήποτε έχουν πει τα μέλη των εκτος του συγκροτήματος. Υπάρχουν τραγούδια τους (όπως το Έσοπτρον και το Marble Smiling Face) που αγαπούσα πολύ μικρότερος και όταν τους είδα να τα ξεφτιλίζουν live (πρόσφατα) στενοχωρήθηκα. Γενικά είναι μπάντα-φάρσα, άμα τους πιστέψεις είναι ok. Εφόσον υποψιαστείς ότι παίζει βλακεία (που παίζει τίγκα), it'll never be the same again. Christ είναι περιέργως ανάλογη φάση. Μέχρι βαριά-βαριά το Thy Mighty Contract φτάνω εγώ - και προτείνω - με έμφαση στα Passage to Arcturo και στα demos, άντε και στο split με MonumentuM. Πολλοί λένε 'α, αυτή η μπάντα είναι καλή μονο στα demo τους!' για να το παίξουν μάγκες και ψαγμένοι, και μετά ακούς τα demo και είναι χαλι. Οι Christ είναι περίπτωση που ισχύει τελικά ότι τα demos είναι καλλίτερα των album οποτε προτείνω άφοβα εξόρμηση σε soulseek για πάρτη τους. Από Dead Poem και πέρα αρχίζει να ξεχειλίζει η βλακεία εις βάρος της οποιας ζοφερής ατμόσφαιρας είχαν καλλιεργήσει μέχρι εκεί με τις γκραβούρες σατανάδες εξώφυλλα και τους - περιέργως καλους αν και σπασμενοαγγλικούς - στίχους. Firewind Τους θεωρώ αηδιαστικά κοινότυπους όπως άλλωστε όλα τα power project στα οποία εμπλέκεται o Gus. Ναι ναι. Περιέργως έχουν οπαδούς στην νεολαία. Ανέκδοτο must από Metal Healing στην Δράμα: να τελειώνουν οι Destruction με το encore (εμείς από κάτω να έχουμε γίνει πρωτοζώα από το κοπάνημα) και να λένε κάτι πιτσιρικάδες στην γωνια της μπάρας που περίμεναν Firewind έντρομοι "επιτέλους, τώρα πρέπει να τελειώσανε αυτοί ελπίζω!" Nightfall 2 στιγμιαία τυχάρπαστα μεγαλεία σε τραγούδια με orchestra hit keyboards και drum-machinιλα και 'καμια-φορα-τα-riffs-μου-βγάζουν-νόημα', μέσα σε 6 κατά τα αλλα χαλια δίσκους. Ούτε καν ένα best-of. Μονο η ελληνική σκηνή μπορεί να παράγει τέτοιες φάσεις συγκροτήματα - και να γίνουν σχετικά γνωστά. Nightrage Dayjob. Acid Death Φάση σκληρής δουλειάς και μεράκι αλλα και εμενα με διαπέρασαν διαμπερώς. Αν σκεφτεί κανεις ότι ακούω κυρίως technotrash, είναι πολύ περίεργο που δεν έμεινε νότα... Airged Lamh Τα One Eyed God και Silver Arm. Heavy με speed ξεσπάσματα και folk πινελιές. Επηρεασμένοι από Blind Guardian. Θυμάμαι ένα video-clip. Ο τραγουδιστής τους είχε το μάτι του θανάτου. Η φάση ήταν greek-epic, προβλήματα συνθετικά (τότε) δεν ξέρω τώρα τι παίζει. Inveracity Πολύ καλοί live. Το πρόβλημα είναι ότι είναι λίγο φάση κλισέ και το ξέρουν. Για τους brutal deathαδες αυτό είναι προτέρημα. Δεν έχουμε πολύ καλλίτερες μπάντες στο είδος, ελλάδα. Το να σε ενοχλούν οι στίχοι στο brutal death είναι σαν να σε ενοχλεί το αίμα στις ταινίες splatter. Ο μισογυνισμός είναι ρότα. Δηλαδή αν ακούσεις Suffocation που είναι γενικότερο ψυχροεξανθρώπινο μισος για όλους είναι ok, ενώ οι Cannibal Corpse που διαλέγουν ενίοτε το να strip, rape and strangle διά της συγκεκριμενοποίησης προσβάλουν? Double standard? Sickening Horror Clickclickclickclick clicktrack! Δυστυχώς δεν μπόρεσα στο demo (που άκουσα πριν από 4 χρονια) να ξεπεράσω το πρόβλημα μίξης. Βiomechanical Το Eight moons. Δυνατό μοντέρνο μέταλ, mind blowing σε αρκετές φάσεις. Το pantero-ειδές chugga chugga να μην είχε Ψιλoβαρετοί. Ο τύπος δεν τραγουδούσε στους Gladiators? Τώρα, ελληνικές μπάντες που μετράνε για οποιον βαλθεί να ψάξει: Angrist - εκεί τραγουδούσε το παλικάρι από Inveracity. Brutal Death σε φάση Malevolent Creation (circa Ten Commandments) με ενίοτε μικρά-μικρά τραγούδια. Διασκεδαστικό ανέκδοτο σε live η φάση παίζουν ένα μικρό track που λέγεται GRGRGGHHRGR (δεν έχω ιδέα. Ο τραγουδιστής έλεγε τα ονόματα των τραγουδιών με την brutal φωνή του στο grande Canniballe Corpse traditione) και τα σπάνε για 10 δευτερόλεπτα η κάτι τέτοιο. Σταματάνε, λέει ο τραγουδιστής "καλο δεν ήταν? Πάμε άλλη μια φορα!" και το ξαναπαίζουν αλλα 10 δευτερόλεπτα καπάκια. Good times! Attic Dust - gothic/thrash με γυναικεία φωνητικά και πλήκτρα, πολύ περίεργη μπάντα. Κακή μίξη στο demo αλλα αξιολογότατο ενίοτε, μακάρι να έπαιζαν περισσότερες μπάντες τέτοια ιδιότροπα πράγματα. Blustery Caveat - grindcore/death metal μπετονιέρα ξυλοκόποι κηροπήγια. Καλή φάση για τους ενδιαφερομενους. Ο κιθαρίστας τους είναι καλο παιδί. Convixion - καλο beer-ο-thrash από τον κιθαρίστα των Strikelight. Διασκεδαστικό live και όχι μαλακίες (γενικά και οι Strikelight), δηλαδή... παίζει πάθος και ειλικρίνεια. Crush - το Kingdom of the Kings είναι ο λίθος πάνω στον οποιον στήθηκε το ελληνικό epic metal. Οποιος δεν έχει ακούσει δεν ξέρει τι χάνει. Danger Cross - deathtrash ελληνικού τύπου (δες Bloodstained, Epidemic, Skullcrusher etc ανθίζει στην ελλάδα για πάντα αυτό το πράγμα) με ενδιαφέρον το ότι όταν βγήκαν στα 80's τα demos οι τύποι ήταν 16 και 15 χρονων. Dead Congregation - πολύ σεβασμός σουηδικής-φάσης death metal (Nothing το δω with mr.Anders And The Flames. Look το the left.) Ανάλογη φάση οι Nuclear Winter των οποιων το υλικό βρίσκεται νομίζω τώρα από την Blastbeat. Demise - εδώ μιλάω δεύτερο χέρι, δεν το έχω ακούσει το demo. Λένε η καλλίτερη ελληνική thrash μπάντα της εποχής, δεν ξέρω. Worth a search. Decemberance - doomdeath, καλή φάση, πολύ καλοί live, ο drummer/τραγουδιστής είναι σεβασμός. Το υλικό πλατειάζει ενίοτε αλλα στέκεται έτσι κι αλλιώς. Deceptor - α εδώ τραγουδούσε το παλικάρι από τους Biomechanical. Δεν το θυμάμαι καλά το demo που είχα ακούσει. Exoristoi - πολύ καλο επικό metal. Άδικα στόχος κοροϊδίας από πολλούς για πολλά χρονια. Fortress under Siege - αυτό το mini-CD δεν θα το ξεχάσω ποτε. Από τις καλλίτερες power μπάντες που περάσανε από το ελλάδα ποτε. Το εξώφυλλο είναι αστείο, αλλα μέσα ρέει καυτό μέταλλο. Αν το πετύχετε πουθενά (σε κάνα soulseek μάλλον) δοκιμάστε. Gladiators - σχετικοί με τους αποπάνω. Πιο γνωστοί για την κορόνα-του-αιώνα από για οποιονδήποτε άλλο λόγο. Καλο υλικό αν θυμάμαι καλά... τα demos τα ψάχνω και εγώ εδώ. Godless - σεβασμός death metal σε φάση nocturnus με ψιλές από psychotic waltz και δώστου. Από τις λίγες μπάντες στην ελλάδα που δεν ασχολούνται με το τρικασικο άθλημα αλλα γραφουν σωστά τραγούδια. Στιχουργικά ενδιαφέροντες για τους ελληνικούς αντιχριστιανικούς στίχους, για μια φορα - lo and behold! - καλογραμμένοι και έξυπνοι. Guardian Angel - στην αρχή καλο power, στο τέρμα καλο progressive. Καλή φάση για όσους αρέσκονται σε αυτά. Ice Divine - κάπως σαν τους από πάνω! Κάτι riffαρες ενίοτε! Innerwish - μάλλον από τις σημαντικότερες epic metal μπάντες της χώρας μας. Συσχετιζόμενοι με τους Ελεύθερους (γνωστοί και ως 'παπαροκάδες' από τα κανάλια) για τους ενδιαφερομενους. Konkave - αρκετά παιχταράδες noise-core κατάσταση (τελευταία φορα που τους είδα live) ο τραγουδιστής λίγο one-note (η μάλλον one-τσιρίδα) αλλα παρόλα αυτά αξιομνημόνευτοι. Marauder - τους απέφευγα για χρονια λόγο του 1821 concept album επειδή είχα ένα bias ότι θα είναι εθνικιστικοηλίθιο αλλα τελικά live αποδείξανε αρκετό πάθος και ο τραγουδιστής 'το έχει'. Έπαιξε υπόκλιση, καλή μπάντα αν και δεν ξέρω τι μέλλον θα έχει. Medieval Death - αν το βρει κανεις το demo να μου το δώσει και εμενα. Η μοναδική ελληνική technothrash μπάντα που είχαμε (αυτοί από voivod και mekong δέλτα μεριά θα έλεγα) με ενδιαφέροντα φωνητικά και γενικά ένα κάπως κλειστοφοβικό στιλ. Noiselust - πολύ ενδιαφέρουσα μπάντα με γενικότερο 'βαρύ' ύφος, φοβάμαι την έλλειψη κατεύθυνσης γενικά αλλα αυτοί φαίνεται να το έχουν υπό έλεγχο. Αν μπορείτε δείτε τους live επίσης. Sarissa - κάποτε σπουδαία μπάντα, απομακρύνθηκα προσωπικά για ιδεολογικούς λόγους. Τώρα αν το παλαιό ατσάλι στομώνει λόγο νεοτερων παρεκτροπών δεν ξέρω... Straighthate - από τις πιο ενδιαφέρουσες grindcore/crust/death metal μπάντες του εδώ. Varathron - σπουδαίο υλικό στην αρχή της φάσης τους. Οριοθετούν το 'ελληνικό στιλ' στο black metal. Άφοβα ψάξτε. Η επανένωση ήταν απογοητευτική. Violet Vortex - πολύ καλο traditional doom. Απλά και όμορφα. καλώς σας ξαναβρίσκω.
Dr_Slump Δημοσ. 21 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2007 Λοιπόν κύριοι και κοπέλες. Οι Nightwish έβγαλαν βίντεο για το τραγούδι Amaranth απ' το νέο τους δίσκο. Pop. Όχι πως τους είχα ποτέ σε καλύτερη μοίρα, αλλά τώρα δεν τους αντέχω ούτε ως άκουσμα γκόμενας (όχι πως τα φτιάχνω με μεταλλούδες, μυρίζουν οι μπότες). Γνώμη μου, πάντα. Πάω να βάλω κάνα Bucketheadland να ηρεμήσω. Matane.
carlmikaze Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Οι Dead Congregation είναι η εξέλιξη των Nuclear Winter, και προφανώς πολλά παραπάνω από "ανάλογη φάση". Προφανώς τα ξέρεις αυτά όμως. Συμφωνώ με πολλά από όσα λες, διαφωνώ με αρκετά επίσης, απλώς πως να το κάνουμε, γουστάρεις Medieval Death, οπότε και σε συμπάθησα. Επίσης δεν ανέφερες τους Sun of Nothing.
Helm21 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Γεια σου carlmikaze. Ναι ξέρω για Nuclear Winter. Θεωρώ και τις δυο μπάντες από τις πιο αισθητικά συγκεντρωμένες που έχουμε στο ιδίωμα. Πολλοί τα σπάνε γενικά, αλλα λίγοι με άποψη. Αν έχεις το demo των Medieval Death αν θέλεις παντρευόμαστε. Οι Sun of Nothing δεν μου αρέσουν πολύ. Τώρα θα μου πεις, λες μονο για αυτά που σ'αρέσουν σε μια λίστα από το αξιόλογο ελληνικο HM προσπερνώντας ας πούμε σημαντικές μπάντες που είναι εκτος του γούστου σου? Η απάντηση μου είναι ναι. Αλλιώς θα μιλήσουμε για Flames. Δεν θέλεις να μιλήσουμε για Flames.
Mijithroulis Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 swan cristy η καπως ετσι, εχει ακουσει κανενας και αν ναι τι γνωμη εχει???
Metal_Throne Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Flames ??? Το Made in Hell είναι τρομερή δισκάρα ακόμη κι αν ηχογραφήθηκε σε οκτακάναλο :-D Πολλές ιστορίες συνοδεύουν αυτή τη μπάντα αλλά για να πω την αλήθεια βαριέναι να τις γράψω γιατί θα πιαστούν τα δάχτυλά μου :-D
raziels Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Οι InnerWish δεν έχουν σχέση με τους παπαροκάδες. Απλά ο πρώτος τους τραγουδιστής, στο δίσκο "Waiting for the Dawn" μόλις έφυγε από τους InnerWish πηγε και έγινε μοναχός. http://www.myspace.com/innerwish
Metal_Throne Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Ερώτηση... Έχει κανείς ακούσει, δει, αγοράσει το "Nommen Illi Mors" των Flames? Eχω την άποψη πλέον οτι αυτός ο δίσκος δεν υπάρχει., δεν ηχογραφήθηκε ποτέ :???:
Helm21 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 http://www.thecorroseum.com/features/flames/flames.htm αυτός ο τύπος προφανώς το έχει ακούσει.
slygeo87 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 @Helm21: Aπο Rotting Christ οι δίσκοι Κhronos, Genesis, Sanctus diabolos, Theogonia(2000-2007) δε σ'αρέσουν? Όταν λες dayjob για τους Nightrage τι εννοείς?
Wise_One Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Κι εγώ αυτό αναρωτιέμαι γι' αυτούς τους δίσκους... Αντε πες οι προηγούμενοι δεν είναι καλοί. Αλλά το Theogonia τα σπάει και με το παραπάνω. Είναι τέλειος δίσκος. Σε καμία περίπτωση δε μπορείς να πεις ότι οι RC είναι ατόφιο black metal αλλά βγάζουν δισκάρες...
Helm21 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Όχι δεν μου αρέσουν αυτοί οι δίσκοι των Rotting Christ. Με συγχωρείς?! Το τελευταίο ήταν όντως καλλίτερο από τα προηγούμενα, αλλα όχι καλλίτερο από το τίποτα. Δεν έχει να κάνει καθόλου με το αν είναι ατόφιο black metal ή όχι. Και όταν λέω dayjob εννοώ ότι οι Nighrage μου ακούγονται σαν συγκρότημα-δουλειά. Προϋπολογισμένο να έχει μια επιτυχία αρκετή για να μπορεί να συνεχιστεί, να παρέχει τα προς το ζην στον δημιουργό του και αυτό. Δεν τίθεται ζήτημα πάθους ή οράματος, ποσο μάλλον ειλικρίνειας.
slygeo87 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 ok γούστα είναι αυτά εμένα πάντως απο το Sleep of Angels (1999) και μετά μ'αρέσουν περισσότερο.
wizzy Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2007 να θυμίσω στα παιδιά ότι μεταξύ του Thy Mighty Contract και του Dead Poem οι RC έβγαλαν το Non Serviam και το Triarchy Of The Lost Lovers. Ο λόγος που δεν τα αναφέρατε προφανώς είναι επειδή τα ξεχάσατε! BTW, δισκάρες και οι δύο!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα