Προς το περιεχόμενο

Ιnsomnia Metal Club (I.M.C.)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Noμίζω πως είστε λιγάκι υπερβολικοί με τους δικούς μας.

Για το τόπο που γεννήθηκαν αυτά τα παιδιά έχουν γράψει μουσική - διαμάντι.

• Απαντ. 955
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αν καθίσεις και το ψάξεις θα βρεις πολλά διαμάντια (και όχι μόνο στη σύγχρονη σκηνή). Απλώς έχω την εντύπωση ότι τα ελληνικά συγκροτήματα δεν έχουν συνέπεια. Βγάζουν τη μια μέρα ένα ντέμο, κόβουν αντιδράσεις, εμφανίζονται ξανά μετά από δύο χρόνια κτλ. Θέλει να κρατάς μια επαφή και φυσικά να 'χεις και σχετικά σταθερό line up. Βλέπετε τι γίνεται στις περισσότερες περιπτώσεις. Έλλειψη συνέπειας, συνεννόησης και φυσικά εγχώριων ευκαιριών είναι το πρόβλημα και όχι ποιότητας.

Δημοσ.

Οι Straighthate είναι πολύ καλοί για όποιον γουστάρει death/grind. Επίσης, ο κιθαρίστας τους - ο οποίος τυχαίνει να είναι γνωστός μου κ γαμώ τα παιδιά - έχει ένα one man project που λέγεται Voidhead κ κινείται σε drone/experimental/ambient μονοπάτια.

Όποιος θέλει μπορεί να τους ακούσει εδώ, για να μη νομίζει ότι παινεύω τους φίλους μου χωρίς να το αξίζουν :P

http://www.myspace.com/sxh

http://www.myspace.com/voidheadz

Οι Afformance επίσης θεωρώ πως είναι καλή μπάντα για αυτό που κάνει - post rock - ειδικά όταν οι περισσότεροι χρησιμοποιούν αυτήν την ταμπέλα ως δικαιολογία για το ότι είναι βαρετοί έως θανάτου.

Έχουν σελίδα υπό κατασκευή εδώ http://www.afformance.com/

και μπορείτε να τους ακούσετε στο myspace τους εδώ http://www.myspace.com/afformance

Sly, τη μουσική την κρίνεις για αυτό που είναι. Διαφωνώ με τη λογική του να είναι κανείς λιγότερο αυστηρός ή πιο θετικά προκείμενος σε μια μπάντα επειδή είναι από τη χώρα του ή επειδή αυτό είναι ότι καλύτερο έχει βγάλει η χώρα του.

Όπως λέγαμε κ για τους Metallica, το ότι είναι κάποιοι γνωστοί δε σημαίνει τίποτα.

Btw, οι Metallica για κανένα λόγο δεν ξεκίνησαν το thrash. Και κατά την άποψή μου, ούτε κ έχουν τόσο σχέση με το ιδίωμα. Πιο πολύ σαν εξέλιξη του nwobhm τους βλέπω, κάτι που φαίνεται πλέον ξεκάθαρα στο Ride...

EndlessNameless, ακριβώς όπως τα λες είναι οι Metallica, κ μου πήρε προσπάθεια κ χρόνο για να το καταλάβω επειδή ήταν το πρώτο συγκρότημα που άκουσα κ μεγάλωσα μαζί τους οπότε ήταν πολύ δύσκολο να κάνω ένα βήμα έξω κ να τους δω για αυτό που είναι. Ωστόσο πιστεύω ότι το ...And Justice είναι δίσκος που παρόλα τα προβλήματά του - ο Hetfield πολλές φορές δεν ξέρει πότε πρέπει να βάλει τελεία σε ένα κομμάτι κ χωρίς τον Burton δίπλα του αυτό φαίνεται πολύ έντονα - έχει πολλά να δώσει.

Ο Καραδήμας είναι άντε γεια εντελώς. Τόσο που καμιά φορά αναρωτιέμαι αν τα πιστεύει αυτά που λέει ή αν απλώς κάνει πλάκα. Αμφιβάλλω αν είναι τόσο έξυπνος ώστε να κάνει το δεύτερο.

ΥΓ. Θεώρησα πως με βάση την κοινή λογική δε θα γίνονταν άλλες συναυλίες στο Woodstock, αλλά απ' ό,τι φαίνεται η κοινή λογική δεν είναι το δυνατότερο σημείο κάποιων ανθρώπων.

Δημοσ.

Airged Lamh Τα One Eyed God και Silver Arm. Heavy με speed ξεσπάσματα και folk πινελιές. Επηρεασμένοι από Blind Guardian.

Το Silver Arm απλά σπέρνει. Πολύ καλό metal και άκρως επαγγελματικό.

Δημοσ.
@The Judas

Ο Zonder είναι πραγματικά κορυφαίος κ έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του ήχου των Fates από τότε που ήρθε. Μου αρέσει πάρα πολύ που αφήνει χώρο στα κομμάτια κ δε γεμίζει τα πάντα. Αν κ αυτό το trait είναι γενικό στους Fates, δεν παίζουν ούτε μια νότα παραπάνω απ' ότι πρέπει.

Το Epitaph είναι εξαιρετικό κομμάτι. Με έναν τρόπο, στο τελείωμά του παίρνουμε μια γεύση σχετικά με το πού θα πήγαιναν οι Fates αργότερα κ ακούμε τον Arch έτσι όπως ίσως να τον ακούγαμε αν είχε μείνει στο Parallels (όχι συγκεκριμένα, απλώς αυτός ο δίσκος είναι χαρακτηριστικός της μεσαίας περιόδου τους). Με έναν άλλο τρόπο όμως βλέπουμε κ το πόσο άλλαξαν οι Fates αφότου έφυγε ο Arch κ τα ηνία τα πήρε αποκλειστικά ο Matheos. Ο τίτλος μπορεί να είναι Epitaph παρόλα αυτά ο Arch καταφέρνει να σε κάνει να νιώσεις πως δεν είναι αυτό το τέλος κ ο δίσκος κλείνει πολύ όμορφα. Το "όμορφο κλείσιμο" καταλήγει άγνωστη έννοια μετά από κάποια στιγμή. Όλοι οι δίσκοι από No Exit κ μετά κλείνουν με μια πικρία που σου βαραίνει την καρδιά.

Το No Exit τώρα, είναι ένας δίσκος που μπορεί εύκολα να βρεθεί αδικημένος λόγω της παραγωγής του. Προτιμώ όσα κομμάτια του τα έχουν ηχογραφήσει live να τα ακούσω από εκεί κ όχι από το δίσκο. Επίσης, θα ήθελα πάρα πολύ να ακούσω το The Ivory Gate of Dreams με τον Arch. Το μισό No Exit είχε γραφτεί με τον Arch κ όσο καλός κ να είναι ο Alder, εκείνη την εποχή δεν τον έπιανε τον Arch.

Όταν όμως λες ότι έμεινε στάσιμος, τι εννοείς; Σε θέμα βελτίωσης ο Alder είχε αρκετά περιθώρια όταν ξεκίνησε στους Fates, είχε τεράστιο range, αλλά υστερούσε κάπως σε έλεγχο. Ο Arch από την άλλη στο Awaken ήταν τέλειος, δεν πάει καλύτερα.

By the way, το A Twist of Fate το έχεις ακούσει; Matheos, Arch, Portnoy?

Ο Alder ξεκίνησε στο No Exit όπως λες με κάποια προβλήματα... off key σε κάποια τραγούδια, αλλά στην πορεία βελτιώθηκε πολύ. Πιστεύω οτι ήταν πιο κατάλληλος για την μετεξέλιξη των Fates με μεγαλύτερη ποικιλία στην φωνή του.

O Arch παρόλο που είναι πολύ καλός είχε και έχει αυτή την εμμονή να δίνει έμφαση μόνο στα φωνητικά υψηλών συχνοτήτων. Το No Exit θα ακουγόταν πολύ καλύτερα με τον Arch, τα επόμενα αλμπουμ όμως δεν θα μπορούσα να τα φανταστώ χωρίς τον Alder.

Οσον αφορά τα ελληνικά συγκροτήματα, πιστεύω οτι η ελληνική σκηνή είναι πολύ καλή στο μελωδικό black-death ύφος, βλέπε Rotting Christ,Septic Flesh Necromantia και λοιποί.

Να μην ξεχνάμε όμως και κάποια πιο κλασικά heavy όπως Northwind,Guardian Angel,Sarissa.

Δημοσ.
Σοβαρά; Αρκετοί πάντως φαίνεται να τους έχουν σε μεγάλη υπόληψη. Σαν τους Mutiilation ένα πράγμα και κάποια άλλα συγκροτήματα του χώρου που δε θυμάμαι αυτή τη στιγμή...Όπως και να 'χει δεν είμαι φαν του minimal είδους. Από black metal προτιμώ πιο μελωδικές εκδοχές (πχ παλαιοί Satyricon και Dissection, κομμάτια όπως το Mother North και τα Nights Blood/Where Dead Angels Night είναι από άλλη σφαίρα, ανατριχιαστικές μελωδίες) ή viking (πχ Windir. Το instrumental break στο Arntor the Warrior είναι έπος) ή αρρωστημένη industrial φάση τύπου Thorns (σοκαριστικό άκουσμα).

Όχι ρεεε. Καμία σχέση. Οι Basilisk έχουν ένα album που βγήκε πριν δύο-τρία χρόνια ξερω γω, ενώ οι Mutiilation είναι 15 χρόνια εκεί έξω, κυκλοφορώντας μόνο album-άρες. Άσε που ο Meyhna'ch είναι γενικώς από τις αγαπημένες μου φιγούρες στο σύγχρονο black metal, λαμβάνοντας υπόψιν και την απίστευτη φωνάρα του. Μήπως παραμπαίνεις στο krieg;

Είδες πόσο γαμάτη μουσική είναι το bm; Θα μπορούσαμε να μιλάμε για ώρες για αυτά που έγραψες, θάβοντας τον Satyr και τον αποθανόντα τον Νοντβέη, αποθεώνοντας (κάποιες από) τις μουσικές τους, θάβοντας τους Windir (γενικώς) και ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ ΣΥΝΕΧΩΣ THORNS.

Δημοσ.
Το No Exit θα ακουγόταν πολύ καλύτερα με τον Arch, τα επόμενα αλμπουμ όμως δεν θα μπορούσα να τα φανταστώ χωρίς τον Alder.

Ναι, έτσι ακριβώς είναι. Τα μετά-No Exit ούτε εγώ μπορώ να τα φανταστώ χωρίς Alder.

Τσέκαρε πάντως το A Twist of Fate, λογικά θα σου αρέσει δεδομένου του ότι σου αρέσουν οι Fates. Υπό το όνομα του John Arch θα το βρεις. Δύο κομμάτια είναι μόνο, αλλά αξίζουν.

Δημοσ.

Λοιπόν κύριοι και κοπέλες. Οι Nightwish έβγαλαν βίντεο για το τραγούδι Amaranth απ' το νέο τους δίσκο. Μπορείτε να το δείτε στο myspace ή στο youtube. Οπως και να 'χει, ετοιμαστείτε για μεγάλη αναμονή καθώς αργούν πολύυυ να φορτώσουν.

Το post απευθύνεται κυρίως στη Nomikaria που γουστάρει πολύ Nightwish αλλά όλοι ευπρόσδεκτοι να σχολιάσουν.

Εγώ προσωπικά δεν τρελάθηκα πολύ με την Annete στο βίντεο. Μου φάνηκε πολύ ροκ σαν παρουσία και στο ρεφρέν ώρες ώρες μου φάνηκε - τολμώ να πώ - ποπ!!! Θέλω να πιστεύω ότι το άλμπουμ σα σύνολο θα με ανταμείψει με το παραπάνω. Αλλά η φωνή της Annete με ξενίζει λίγο. Προφανώς είναι και το θέμα "συνήθεια" που λέγαμε με τη Nomikaria σε άλλο thread.

edit: Δεν ήθελα να το κάνω embed. Δε ξέρω γιατί βγήκε έτσι... Απλά αντέγραψα τη διέυθηνση.

Δημοσ.
Λστο ρεφρέν ώρες ώρες μου φάνηκε - τολμώ να πώ - ποπ!!!

το θέμα είναι γτ δν τολμούσατε να το πείτε όταν ήταν ακόμα η προηγούμενη βοθρώνα =p

Δημοσ.

Σ'ευχαριστω Wise_One!!!:)

Bασικα κατα τη γνωμη μου καμια σχεση δεν εχουν με τους Nightwish επι Tarja εποχης...Πολυ συνηθισμενο τραγουδι και πραγματι στο ρεφρεν μοιαζει με ποπ!!Μπορει να φταιει κι η "συνηθεια" αλλα απογοητευτηκα με το τραγουδι!!!:cry:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...