Προς το περιεχόμενο

Ιnsomnia Metal Club (I.M.C.)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Γιατί το λες αυτό?

1. Αν προσέξεις είναι η πλειοψηφία των συντακτών αρέσκονται σε ορισμένα συγκροτήματα (που δε νομίζω να χρειάζονται πλέον συστάσεις) την ποιότητα των οποίων θεωρούν αξίωμα. Έτσι επαναλαμβάνονται σε σημείο αηδίας προβάλλοντας τους ίδιους και τους ίδιους (πάλι εξώφυλλο Cradle of Filth, πάλι αφιέρωμα Iron Maiden, ακόμα ασχολείστε με τους $hitallica, πάλι οι Opeth και Nile τα σαρώνουν όλα;!).

2. Έχουν μια τελείως διεστραμμένη αντίληψη περί προοδευτικότητας (=ό,τι πλασσάρεται ως μόδα είναι χιλιόμετρα μπροστά)

3. Οι κριτικές είναι αναξιόπιστες. Πολλές δε σου δίνουν καν μια ιδέα για το πώς ακούγεται το συγκρότημα, άλλες είναι τελείως ατεκμηρίωτες, άλλες τις γράφουν συντάκτες που δεν έχουν σχέση με το είδος (πχ εμένα δε μ'αρέσει το nekro black metal, πόσο αξιόπιστη θα είμαι αν πω ότι οι Basilisk είναι για τα μπάζα;!), ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό παίρνει σχετικά υψηλές βαθμολογίες (μα τόσα καλά άλμπουμ κυκλοφορούνε και δεν το ξέρουμε;! Πόσες φορές το ακούσατε το άλμπουμ αφού γράψατε την κριτική κύριοι συντάκτες;!) και φυσικά το άλμπουμ του μήνα είναι σχεδόν πάντα από γνωστό συγκρότημα/σχετικά μεγάλη δισκογραφική.

4. Τα γράμματα των αναγνωστών είναι για γέλια το λιγότερο.

5. Κάποιοι κατακρίνουν το downloading ενώ ξεχνάνε πόσα τζάμπα promo παίρνουν κάθε μήνα και σε πόσα λάιβ μπαίνουν ελεύθερα.

Πάντως για να μην τα ισοπεδώνω όλα, υπάρχουν και ορισμένα πράγματα/στήλες άξια προσοχής και αν έχεις κάποιο υπόβαθρο και κριτική σκέψη μπορεί να σου προσφέρει κάτι, κυρίως τη χαρά του να διαβάζεις ένα περιοδικό αντί για άυλες ιντερνετικές σελίδες (:P) ή να σου δίνει το έναυσμα για να ψάξεις συγκροτήματα που δεν έχεις ακούσει Αν είσαι όμως νεούλης μπορεί ασυνείδητα να σου επιβάλει μια συγκεκριμένη νοοτροπία που εμένα τουλάχιστον με βρίσκει ασύμφωνη.

• Απαντ. 955
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
...να σου δίνει το έναυσμα για να ψάξεις συγκροτήματα που δεν έχεις ακούσει.

Γι' αυτό του το προτείνω...ως μια πηγή πληροφόρησης, τίποτα παραπάνω.

Αν είσαι όμως νεούλης μπορεί ασυνείδητα να σου επιβάλει μια συγκεκριμένη νοοτροπία που εμένα τουλάχιστον με βρίσκει ασύμφωνη.

Το φαντάστηκα ο,τι θα καταλήξεις εκεί.

Ας υποθέσουμε ο,τι δεις μια σελίδα με τους Nile όπως λες καθώς το ξεφυλλίζεις.Τι θα πεις εσύ και 'γω? ''κάτσε να ακούσω λίγο απ' αυτούς στο νετ να δω αν μου αρέσουν..''

Αν καταλήξεις στο συμπέρασμα ο,τι σου αρέσει το εν λόγω συγκρότημα τότε πολύ απλά θα έχεις ''κοινο γούστο'' με αυτόν που έγραψε το άρθρο για τους Nile.Σωστά?

Τώρα χωρίς βέβαια να το υπερασπίζομαι σα περιοδικό έχε υπόψη σου οτι όλα τα περιοδικά ή οι εφημερίδες είναι γραμμένες με απόψεις συντακτών.(προφανώς..)άρα υποκειμενικές.Αν παρατηρήσεις μπορεί ακόμα και συντάκτης με συντάκτη να διαφέρει στα μουσικά του γούστα, άρα και στις απόψεις του.

Συμπερασματικά λοιπόν, δίχως να μη ''καταλαβαίνω που το πας'' προτείνω το περιοδικό ως μια πηγή πληροφόρησης(οι φωτογραφίες φτάνουν) ή αν θες ακόμα και χαβαλέ.Άλλωστε δεν υπάρχουν και άλλες ενναλακτικές επιλογές.(στα περίπτερα).

Δημοσ.

Το φαντάστηκα ο,τι θα καταλήξεις εκεί.

Ας υποθέσουμε ο,τι δεις μια σελίδα με τους Nile όπως λες καθώς το ξεφυλλίζεις.Τι θα πεις εσύ και 'γω? ''κάτσε να ακούσω λίγο απ' αυτούς στο νετ να δω αν μου αρέσουν..''

Αν καταλήξεις στο συμπέρασμα ο,τι σου αρέσει το εν λόγω συγκρότημα τότε πολύ απλά θα έχεις ''κοινο γούστο'' με αυτόν που έγραψε το άρθρο για τους Nile.Σωστά?

Τώρα χωρίς βέβαια να το υπερασπίζομαι σα περιοδικό έχε υπόψη σου οτι όλα τα περιοδικά ή οι εφημερίδες είναι γραμμένες με απόψεις συντακτών.(προφανώς..)άρα υποκειμενικές.Αν παρατηρήσεις μπορεί ακόμα και συντάκτης με συντάκτη να διαφέρει στα μουσικά του γούστα, άρα και στις απόψεις του.

Συμπερασματικά λοιπόν, δίχως να μη ''καταλαβαίνω που το πας'' προτείνω το περιοδικό ως μια πηγή πληροφόρησης(οι φωτογραφίες φτάνουν) ή αν θες ακόμα και χαβαλέ.Άλλωστε δεν υπάρχουν και άλλες ενναλακτικές επιλογές.(στα περίπτερα).

Συμφωνώ μ'αυτό που είπες για τους συντάκτες. Άλλωστε και στην αρχή του περιοδικού γράφει ότι οι απόψεις των συντακτών δεν ταυτίζονται κατ'ανάγκη μεταξύ τους.

Καταλήγουμε λοιπόν ότι το χάμερ χρησιμεύει ως μια (τη μοναδική όσον αφορά τον τύπο) πηγή πληροφόρησης αρκεί να μην τίθεται θέμα υποβολής. Να σου πω παράδειγμα. Διαβάζει συνέχεια κάποιος πόσο θεοί είναι οι Slayer ή οι Judas Priest. Πάει ο δύστυχος ακούει Reign of Blood και British Steel. Δεν ενθουσιάζεται αλλά επειδή αυτοί οι δίσκοι θεωρούνται ορόσημα από τους ειδήμονες (sic) ασυνείδητα νομίζει ότι Π Ρ Ε Π Ε Ι να του αρέσουν και κατά κάποιο τρόπο υποχρεώνει τον εαυτό του να τους ακούει. Νομίζω λίγο ή πολύ συμβαίνει, γι'αυτό βλέπεις αρκετούς να πηγαίνουν με το ρεύμα και να μη θέλουν να παραδεχτούν ότι οι μεγάλες αξίες δεν είναι και τόσο μεγάλες τελικά

(Νταξει, εγώ νομίζω ότι τα τραγούδια των slayer δεν ξεχωρίζουν μεταξύ τους, από Priest μ'αρέσει μόνο το Sad Wings of Destiny και το Painkiller, απεχθάνομαι τους metallica, pantera, anthrax, οι maiden πέθαναν το 1988, μου τη σπάει απίστευτα η φωνή του Ozzy, βαριέμαι απίστευτα τους morbid angel, ποτέ δεν κατάφερα να ακούσω ολόκληρο τραγούδι των Opeth και των Dream Theater, οι Darkthrone με κοιμίζουν κτλ κτλ. Τι να κάνω δηλαδή; :-P)

Δημοσ.

EndlessNameless επειδη αναφερθηκες στο αγαπημενο μου συγκροτημα (priest) θα σου πω 2 πραγματα.Καταρχας,θεωρω οτι οι Priest ειναι υποτιμημενοι (!!!) αν τους συγκρινεις με τη δημοτικοτητα/πωλησεις των metallica πχ.

Επισης,το british steel θεωρειται κλασικος δισκος,λογω του χαρακτηριστικου ηχου κτλ και επειδη σα συνολο ακουγεται πολυ ευκολα χωρις να εχει τις απιστευτες κομματαρες.Θεωρω οτι εχουν βγαλει πολυ καλυτερους δισκους οπως αυτοι που ανεφερες +τους υπολοιπους των 70s (πλην του rocka rolla) και βεβαια τα screaming for vengeance k defenders of the faith ειναι κι αυτα ανωτερα του british steel.

Το κυριο πλεονεκτημα των Priest ειναι η ποικιλια τους.Καθε δισκος ειναι πολυ διαφορετικος απο τον προηγουμενο,κατι που δεν ισχυει,για πχ maiden.Επισης,εχουν απιστευτα μεγαλο καταλογο πολυ καλων κομματιων-ακομα και σε μετριους δισκους εγραφαν πολυ καλα κομματια.Δεν ξερω ποσο το εχεις ψαξει.

ps:Ο ozzy ως τραγουδιστης απλα...δεν υπαρχει!

ps2:Μη μου πεις οτι το Brave New World σε χαλασε κιολας!!!

Δημοσ.

Τίποτα. Αν δε σ' αρέσουν, δε σ' αρέσουν. Κι εγώ παίρνω το Hammer αλλά δε κολλάω σε τέτοια. Θέλω να πώ, κι εμένα ώρες ώρες μου τη δίνει που προβάλλουν κάποια πράγματα περισσότερο απ' όσο πρέπει αλλά εντάξει. Δείτε το απλά και μόνο σα τρόπος πληροφόρησης.

Η κριτική που έκαναν στο νέο δίσκο των Virgin Steele δε μ' άρεσε καθόλου. Το έφτυσαν στην κυριολεξία. Εμένα όμως ο δίσκος με πώρωσε. Επομένως εντάξει, άστους να λένε ό,τι θέλουν.

Δημοσ.

Να προτείνω ορισμένα ενδιαφέροντα progressive metal αλμπουμ εκτός από DT-Queensryche.

Fates Warning - Inside Out, Perfect Symmetry, A Pleasant Shade of Gray

Symphony X - Twilight in Olympus, V

Επίσης τα αλμπουμ των Shadow Gallery.

Δημοσ.
Να προτείνω ορισμένα ενδιαφέροντα progressive metal αλμπουμ εκτός από DT-Queensryche.

Fates Warning - Inside Out, Perfect Symmetry, A Pleasant Shade of Gray

Symphony X - Twilight in Olympus, V

Επίσης τα αλμπουμ των Shadow Gallery.

Καλές επιλογές. Δεν είναι proggy αλλά μ'αρέσει και το Awaken the Guardian, παλιοί Fates Warning. Από Symphony X άκουσα και τα Divine Wings of Tragedy και Odyssey. Οι Shadow Gallery είναι αρκετά σοφτ για το γούστο μου.

Τίποτα. Αν δε σ' αρέσουν, δε σ' αρέσουν. Κι εγώ παίρνω το Hammer αλλά δε κολλάω σε τέτοια. Θέλω να πώ, κι εμένα ώρες ώρες μου τη δίνει που προβάλλουν κάποια πράγματα περισσότερο απ' όσο πρέπει αλλά εντάξει. Δείτε το απλά και μόνο σα τρόπος πληροφόρησης.

Η κριτική που έκαναν στο νέο δίσκο των Virgin Steele δε μ' άρεσε καθόλου. Το έφτυσαν στην κυριολεξία. Εμένα όμως ο δίσκος με πώρωσε. Επομένως εντάξει, άστους να λένε ό,τι θέλουν.

Δεν παρακολουθώ, απλώς διάβασα ότι είναι αρκετά πειραματικός σε σχέση με τα προηγούμενα.

EndlessNameless επειδη αναφερθηκες στο αγαπημενο μου συγκροτημα (priest) θα σου πω 2 πραγματα.Καταρχας,θεωρω οτι οι Priest ειναι υποτιμημενοι (!!!) αν τους συγκρινεις με τη δημοτικοτητα/πωλησεις των metallica πχ.

Καλά και μόνο το γεγονός ότι ένα τόσο άθλιο συγκρότημα υπάρχει ακόμα αποδεικνύει πόσο άδικος είναι τούτος ο κόσμος. Σε γενικές γραμμές όμως νομίζω ότι οι priest αναγνωρίζονται αρκετά. Ίσως βέβαια όχι τόσο κάποιοι δίσκοι των 70s.

Επισης,το british steel θεωρειται κλασικος δισκος,λογω του χαρακτηριστικου ηχου κτλ και επειδη σα συνολο ακουγεται πολυ ευκολα χωρις να εχει τις απιστευτες κομματαρες.Θεωρω οτι εχουν βγαλει πολυ καλυτερους δισκους οπως αυτοι που ανεφερες +τους υπολοιπους των 70s (πλην του rocka rolla) και βεβαια τα screaming for vengeance k defenders of the faith ειναι κι αυτα ανωτερα του british steel.

Βασικά πέρα από το Rapid Fire δε μ'άρεσε καθόλου το British Steel. Επειδή είχα ακούσει πρώτο το Painkiller νόμιζα ότι θα ήταν στο ίδιο στυλ (όπως όμως λες διαφέρουν από άλμπουμ σε άλμπουμ) Σίγουρα τα screaming...και defenders...είναι κλάσεις ανώτερα (δεδομένου ότι μ'αρέσουν λίγα περισσότερα τραγούδια απ'αυτά :P)

Το κυριο πλεονεκτημα των Priest ειναι η ποικιλια τους.Καθε δισκος ειναι πολυ διαφορετικος απο τον προηγουμενο,κατι που δεν ισχυει,για πχ maiden.Επισης,εχουν απιστευτα μεγαλο καταλογο πολυ καλων κομματιων-ακομα και σε μετριους δισκους εγραφαν πολυ καλα κομματια.Δεν ξερω ποσο το εχεις ψαξει.

Ναι, φυσικά και ξέρω και μ'αρέσουν πολλά μεμονωμένα κομμάτια τους. Αλλά σε επίπεδο άλμπουμ (να μ'αρέσουν δηλαδή τα περισσότερα κομμάτια και να το ακούω από την αρχή ως το τέλος) μόνο δύο. Και φυσικά είναι ένα συγκρότημα που σέβομαι απόλυτα (σε αντίθεση με μερικές δεκάδες άλλα..).

ps2:Μη μου πεις οτι το Brave New World σε χαλασε κιολας!!!

Μεμονωμένα τραγούδια ναι (ειδικά σε λαιβ εκτελέσεις). Αλλά από ΄κει και πέρα όμως δεν ήταν πράγματα που δεν είχαμε ξανακούσει :| Τα δύο πρώτα πάντως και το Seventh Son of a Seventh Son δεν τ'αλλάζω με τίποτα!

Δημοσ.
Δεν παρακολουθώ, απλώς διάβασα ότι είναι αρκετά πειραματικός σε σχέση με τα προηγούμενα.

Οχι ρε dude, δεν αναφερόμουν σ' αυτό. Ελεγα απλά για το ότι δε μπορείς ν' ακούσεις τα μεγάλα συγκροτήματα.

Δημοσ.

Και μιας που βγάζουμε και τα εσώψυχα μας εδώ πέρα, για πείτε ρε παιδιά (όσοι απο εσάς έχουν δισκοθήκη και δεν προτιμούν τον σκληρό δίκσο) ποια είναι η αναλογία αυθεντικά - πειρατικά???

Ρε γαμώτο όσες φορές προσπάθησα να ακούσω Symphony X κάτι με χάλασε. Βέβαια το μόνο που έχω προσπαθήσει να ακούσω είναι το τελαυταίο με τίτλο ''Paradise Lost'' μπορεί να είναι και απο τα πιο χάλια τους και να μην το έζχω πάρει χαμπάρι...

Δημοσ.

Οσους έχω ακούσει να μιλάνε για το Paradise Lost, λένε τα καλύτερα. Το έχουν σε πολύ μεγάλη υπόληψη. Τώρα αν δε μπορείς να τους ακούσεις εντάξει. Δεν υπάρχει λόγος να προσπαθείς να επιβάλλεις στον εαυτό σου ένα συγκρότημα ή άλμπουμ.

Οσον αφορά την αναλογία που αναφέρεις, δεν πολυκατάλαβα τί εννοείς...

Δημοσ.

Δεν μου πολυάρεσαν. Ίσως να μην είμαι και σε κατάλληλη φάση βέβαια. Τέσπα. Εννοώ αν τα γνήσια cd σας είναι περισσότερα απο τις αντιγραφές, αν αγοράζεται συχνά κ.τλ ή αν αρκείστε στα torrents και στο rapidshare...

Δημοσ.

Καλά και μόνο το γεγονός ότι ένα τόσο άθλιο συγκρότημα υπάρχει ακόμα αποδεικνύει πόσο άδικος είναι τούτος ο κόσμος. Σε γενικές γραμμές όμως νομίζω ότι οι priest αναγνωρίζονται αρκετά. Ίσως βέβαια όχι τόσο κάποιοι δίσκοι των 70s.

Βασικά πέρα από το Rapid Fire δε μ'άρεσε καθόλου το British Steel. Επειδή είχα ακούσει πρώτο το Painkiller νόμιζα ότι θα ήταν στο ίδιο στυλ (όπως όμως λες διαφέρουν από άλμπουμ σε άλμπουμ) Σίγουρα τα screaming...και defenders...είναι κλάσεις ανώτερα (δεδομένου ότι μ'αρέσουν λίγα περισσότερα τραγούδια απ'αυτά :P)

Ναι, φυσικά και ξέρω και μ'αρέσουν πολλά μεμονωμένα κομμάτια τους. Αλλά σε επίπεδο άλμπουμ (να μ'αρέσουν δηλαδή τα περισσότερα κομμάτια και να το ακούω από την αρχή ως το τέλος) μόνο δύο. Και φυσικά είναι ένα συγκρότημα που σέβομαι απόλυτα (σε αντίθεση με μερικές δεκάδες άλλα..).

Μεμονωμένα τραγούδια ναι (ειδικά σε λαιβ εκτελέσεις). Αλλά από ΄κει και πέρα όμως δεν ήταν πράγματα που δεν είχαμε ξανακούσει :| Τα δύο πρώτα πάντως και το Seventh Son of a Seventh Son δεν τ'αλλάζω με τίποτα!

Πεστα γιατι μας πρηξανε με τους metallica!

Ναι προφανως ειναι αναγνωρισμενοι.Αλλα σιγουρα θα μπορουσαν να εχουν μεγαλυτερη απηχηση/δημοτικοτητα και σε μη metal κοινο,οπως εχουν οι metallica ή και οι maiden.

A,εμενα το british steel μου αρεσει σχεδον ολο.Απλα,οι Priest εχουνε βγαλει σαν μεμονωμενα κομματια πολυ καλυτερα.Μου κανει εντυπωση που σου αρεσε μονο το rapid fire.Εχει και αλλα καλα κομματια μεσα.Τεσπα,γουστα.Παντως,album σαν το painkiller,δεν εχει βγει γενικα,μην το ψαχνεις!!!

Δεν ξερω,το Brave new world μου αρεσε πολυ.Ισως επειδη ηταν και απο τα πρωτα albums που ακουσα.Σιγουρα δεν προσεφερε κατι καινουργιο,αλλα περιειχε 2-3 κομματαρες και ακουγοταν ολο.Σε αντιθεση πχ με το fear of the dark.Αγαπημενο μου παραμενει το Seventh son,και μετα number κ piece of mind.Πχ,το powerslave δε μου αρεσει τοσο!!!!

Και το τελευταιο τους μου αρεσε.Χειροτερο του BNW αλλα καλυτερο του dance of death κατα τη γνωμη μου.

Δημοσ.

@Sellers: Προσωπικά, τα mp3 είναι περισσότερα απ' τα original διότι όταν άρχισα ν' ακούω metal ένας φίλος μου έφερε καμια 200αριά cd και τα rip-αρα. Και γενικά κατεβάζω αρκετά (αν και τώρα τελευταία έχω να κατεβάσω εδώ και κανα 2μηνο).

Αλλά αγοράζω αρκετά συχνά. Εχω συμπληρώσει 4-5 δισκογραφίες και συνεχίζω. Επίσης πολλές φορές πηγαίνω σε δισκάδικα "να ρίξω μια ματιά" και φεύγω με 2-3 άλμπουμ.

Πες το κόλλημα, πες το ψώρα αλλά αυτό νιώθω με τα αυθεντικά άλμπουμ.

Δημοσ.

Οσο γι' αυτόν που ήθελε power metal συγκροτήματα (δε θυμάμαι ποιός ήταν). Θα σου δώσω αρκετά ονόματα κι αν θες ψάξε στο Myspace για τα profile τους κι άκου τα τραγούδια. Διαλέγεις μετά ό,τι σ' αρέσει.

Avantasia

Black Majesty

Brainstorm

Dragonforce

Dragonhammer

Dream Evil (περισσότερο 80'ς heavy metal αλλά έχουν κι αρκετό power)

Excalion

Edguy

Firewind (κι αυτοί περισσότερο 80'ς)

Gamma Ray (το Land of the Free θεωρείται απ' τα καλύτερα του είδους)

Grave Digger (παρομοίως για το Tunes of War)

Heaven's Gate

Kamelot

Masterplan

Morgana Lefay

Nightwish (ανυπέρβλητο κόλλημα για μένα. Σπέρνουν)

Nocturnal Rites

Primal Fear (περισσότερο προς 80'ς πηγαίνουν)

Rhapsody (εγώ τους σιχαίνομαι αλλά αρέσουν σε πολύ κόσμο)

Sonata Arctica

Stratovarious

Tad Morose (τα 2-3 πρώτα είναι progressive, δε μ' αρέσουν)

Wizard (τους γερμανούς να τσεκάρεις. Το Odin είναι ΑΠΑΙΧΤΟ)

Δημοσ.

Καλά και μόνο το γεγονός ότι ένα τόσο άθλιο συγκρότημα υπάρχει ακόμα αποδεικνύει πόσο άδικος είναι τούτος ο κόσμος.

Πεστα γιατι μας πρηξανε με τους metallica!

''Είστε φλώροι και δεν ξέρετε τι λέτε, αν δεν ξέρετε να αναγνωρίζεται την καλή μουσική και τα προχωρημένα συγκροτήματα καλύτερα να μην μιλάτε'', και διάφορες άλλες φράσεις σαν κι αυτές ακούω κάθε φορά που λέω ότι οι Metallica είναι το πιο υπερτιμημένο συγκρότημα όλων των εποχών. Είναι συγκρότημα της σειράς ρε γμτ πως μπορεί να έχει τέτοια απήχηση??? Τεσπα. Πάω να αγοράσω το νέο τους άλμπουμ μιας και δεν με αφήνουν να το κατεβάσω απο το Napster.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...