Προς το περιεχόμενο

Ιnsomnia Metal Club (I.M.C.)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Πωπω τι πολύπλευρος χαρακτήρας

ρε είμαι απίστευτα γαμάτος τύπος, τι να λέμε τώρα.

endless nameless, scream bloody gore για human?

• Απαντ. 955
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
ρε είμαι απίστευτα γαμάτος τύπος, τι να λέμε τώρα.

endless nameless, scream bloody gore για human?

Human (ακολοθούμενο από Individual Thought Patterns). Είμαι fan της μεσαίας εποχής, όχι ότι δεν έχω λιώσει τα υπόλοιπα :mrgreen:

Δημοσ.

Τελικά υπάρχουν πολύ περισσότερα συγκροτήματα απ' όσα νόμιζα...

Τώρα μπορώ να πω ότι, παιδιά είστε πολύ ψαγμένοι τύποι και χαίρομαι που σας γνώρισα...:wink:

(Μήπως μπορείτε να δώσετε καμιά χείρα βοηθείας μπας και μάθω τίποτα και συμπληρώσω τις metal γνώσεις μου???)

Δημοσ.
@John1987: Eντάξει έκανα λάθος.Δε ήμουν απόλυτος αλλά ούτε και σε ειρωνεύτικα.

Με τον όρο γιατί γέλασες?Καλό θα είναι να τεκμηριώνεις κάθε σου φράση.

Τι εννοείς που το πάω όσον αφορά τις ρίζες?Αν καταλάβαινες τον ορισμό που έγραψα ίσως καταλάβαινες και που το πάω.Αυτούς που ανέφερες εσύ εννοώ και εγώ..κάνε add στη λίστα και τους Led Zeppelin. (δεν εννοώ στο msn!).

Για μένα groups ακόμα και του '90 θεωρούνται πατέρες της μέταλ μουσικής.

Επομένως ήταν άστοχο το σχόλιο σου ''σύγχρονα συγκροτήματα''.Απ' το '85-'90 υπάρχουν, άσχετα με το αν δε ταιριάζουν τα ακούσματα τους με τα δικά σου αυτιά.

Γενικα,η λεξη μεταλλας μου φαινεται λιγακι αστεια,αν την συνδυασεις ειδικα με το πραγματικος,καθισταται ακομα πιο αστεια κατα τη γνωμη μου.Ειναι μια ταμπελα διχως νοημα κατα τη γνωμη μου...Αυτο ειναι ισως επειδη,εστιαζω μονο στη μουσικη και οχι στο attitude.

Κοιτα,οι In Flames ειναι συγχρονοι.Οι Dream Theater,οχι τοσο,αλλα σε σχεση με τους πατερες του metal (sabbath,priest,maiden αργοτερα) ειναι συγχρονοι!

Παντως,η συνθεση κλασικης,ειναι ρε παιδια αλλη φαση.Δηλαδη,χρειαζεται να εχεις σπουδες υψηλοτατου επιπεδου.Ενω ας πουμε ενα rock κομματι,μπορει να συνθεσει και καποιος χωρις γνωσεις,με στοιχειωδες ταλεντο.

Δημοσ.

^Έχεις δίκιο σε πολλά αλλά δεν είναι εύστοχο να κρίνεις ολόκληρο το είδος βασιζόμενος σε πέντε έξι mainstream συγκροτήματα.

(Μήπως μπορείτε να δώσετε καμιά χείρα βοηθείας μπας και μάθω τίποτα και συμπληρώσω τις metal γνώσεις μου???)

Τι σ'αρέσει; :razz:

Δημοσ.

Δε νομίζω πως κάποιος μπορεί να συμπληρώσει τις metal γνώσεις του. Υπάρχουν τόσα πολλά συγκροτήματα και άλλα τόσα που βγαίνουν κάθε μέρα. Σε σχέση μ' ένα φίλο μου που ακούει 6-7 συγκροτήματα εγώ είμαι πολυδιάστατος. Ακούω πάρα πολλά. Αλλά δε νομίζω ότι έχω συμπληρώσει τις γνώσεις μου (πέραν από κάποιες δισκογραφίες :razz:). Και πάλι θέλω ν' ακούσω όσα περισσότερα μπορώ.

Πάντως για προτάσεις συγκροτημάτων πες τί σ' αρέσει ν' ακούς κι εμείς θα ρίξουμε στο τραπέζι συγκροτήματα.

Δημοσ.
Τελικά υπάρχουν πολύ περισσότερα συγκροτήματα απ' όσα νόμιζα...

Τώρα μπορώ να πω ότι' date=' παιδιά είστε πολύ ψαγμένοι τύποι και χαίρομαι που σας γνώρισα...:wink:

(Μήπως μπορείτε να δώσετε καμιά χείρα βοηθείας μπας και μάθω τίποτα και συμπληρώσω τις metal γνώσεις μου???)[/quote']

Eγώ απο στόμα σε στόμα ξεκίνησα..καταλαβαίνεις.Όλοι έτσι ξεκινάμε.

Τώρα αν δεν έχεις και γνωστούς σου που ασχολούνται με το αντικείμενο 3 πράγματα.

http://www.google.gr

http://www.wikipedia.com

+

Περιοδικό Metalhammer...:P

Δημοσ.
^Έχεις δίκιο σε πολλά αλλά δεν είναι εύστοχο να κρίνεις ολόκληρο το είδος βασιζόμενος σε πέντε έξι mainstream συγκροτήματα.

Κοιτα,το αμιγως heavy εχει δημιουργηθει απο 2-3 συγκροτηματα.Εγω οταν ακουω καταρχας deep purple/rainbow/zeps (που εχουν ψηγματα heavy) και μετα Sabbath (καλυτερα χωρις ozzy!),Judas Priest(+Halford),Iron Maiden(+Dickinson),Dio,Savatage,Queensryche,Accept,ε πιστευω ειμαι καλυμμενος απο το χωρο του heavy metal.Δηλαδη,γιατι να ακουσω Iced Earth,οταν μπορω να ακουσω συγκροτηματα κλασεις πανω?(priest,maiden).

Απο αλλα συγκροτηματα ακουω 2-3 κομματια,οπως πχ hammerfall,blind guardian κτλ.

Τους Dream Theater,δεν τους εχω ψαξει πολυ.Μου δινουν την εντυπωση οτι καπου χανεται η μπαλα,οτι δηλαδη το αποτελεσμα ειναι λιγακι χλιαρο,αφενος επειδη ειναι πολυ τεχνικα ορισμενα κομματια,και αφετερου επειδη προσπαθουν να συνδυασουν διαφορετικα ειδη.Εν ολιγοις,δε με πορωνουν,και αν θελω να ακουσω κατι τεχνικο,θα ακουσω κλασικη πχ.

Επισης,τα αλλα ειδη (σε στυλ in flames κτλ) δεν μπορω να τα ακουω,γιατι δεν αντεχω τα βρωμικα φωνητικα.

Λοιπον,ακουω προτασεις για μεμονωμενα τραγουδια απο Nevermore και...steelheart!

Δημοσ.

Ο συνδυασμός βέβαια γνωστοί + (http://www.google.gr +http://www.wikipedia.com) νομίζω ότι σε καλύπτει πλήρως. Επίσης κάποιες βόλτες σε δισκοπωλεία είναι πολύ καλές. Είναι σαν τα σούπερ Μάρκετ. Πας μόνο για το καινούργιο των Theater και φεύγεις έχοντας πάρει Opeth και Mastodon και τώρα δεν έχεις λεφτά.

Δημοσ.

Ρε John κατάλαβε ένα πράγμα η μέταλ δεν είναι μόνο 5 συγκροτήματα στη heavy.

Το να μη γουστάρεις να ακούς dream theater π.χ.(progressive metal δηλαδή..) δε σημαίνει οτι είναι για τα σκουπίδια.

Δημοσ.
Πάντως για προτάσεις συγκροτημάτων πες τί σ' αρέσει ν' ακούς κι εμείς θα ρίξουμε στο τραπέζι συγκροτήματα.

Bασικά ακούω κυρίως power metal,λίγο heavy και μια σταλιά death και άμα λάχει speed metal,με την προϋπόθεση ότι θα είνια μελοδικά τα κομμάτια...

Δημοσ.
Ρε John κατάλαβε ένα πράγμα η μέταλ δεν είναι μόνο 5 συγκροτήματα στη heavy.

Το να μη γουστάρεις να ακούς dream theater π.χ.(progressive metal δηλαδή..) δε σημαίνει οτι είναι για τα σκουπίδια.

Οχι,αλλα απο εκει ξεκινησαν ολα,και εκεινα τα χρονια δημιουργηθηκαν αξεπεραστα κομματια:-P

Οχι συμπαθες συγκροτημα μου ειναι,απλα δεν εχει αυτο το κατι,να με πορωσει.

Τωρα που ειπα οτι ειναι για τα σκουπιδια...

Παντως,οσοι εχουν ορεξη,ας γραψουν καμμια προταση για κανα κομματακι απο κλασικο heavy,χωρις βρωμικα φωνητικα.Ακομα περιμενω προτασεις για nevermore.

Δημοσ.
Κοιτα,το αμιγως heavy εχει δημιουργηθει απο 2-3 συγκροτηματα.Εγω οταν ακουω καταρχας deep purple/rainbow/zeps (που εχουν ψηγματα heavy) και μετα Sabbath (καλυτερα χωρις ozzy!),Judas Priest(+Halford),Iron Maiden(+Dickinson),Dio,Savatage,Queensryche,Accept,ε πιστευω ειμαι καλυμμενος απο το χωρο του heavy metal.Δηλαδη,γιατι να ακουσω Iced Earth,οταν μπορω να ακουσω συγκροτηματα κλασεις πανω?(priest,maiden).

Απο αλλα συγκροτηματα ακουω 2-3 κομματια,οπως πχ hammerfall,blind guardian κτλ.

Τους Dream Theater,δεν τους εχω ψαξει πολυ.Μου δινουν την εντυπωση οτι καπου χανεται η μπαλα,οτι δηλαδη το αποτελεσμα ειναι λιγακι χλιαρο,αφενος επειδη ειναι πολυ τεχνικα ορισμενα κομματια,και αφετερου επειδη προσπαθουν να συνδυασουν διαφορετικα ειδη.Εν ολιγοις,δε με πορωνουν,και αν θελω να ακουσω κατι τεχνικο,θα ακουσω κλασικη πχ.

Επισης,τα αλλα ειδη (σε στυλ in flames κτλ) δεν μπορω να τα ακουω,γιατι δεν αντεχω τα βρωμικα φωνητικα.

Λοιπον,ακουω προτασεις για μεμονωμενα τραγουδια απο Nevermore και...steelheart!

Εντάξει, είσαι καλυμμένος από πλευράς heavy με την κλασική έννοια του όρου τουλάχιστον. Τους Hammerfall τους θεωρώ από το πιο βαρετά και κοινότυπα συγκροτήματα του είδους. Blind Guardian μην κολλάς σε τρία κομμάτια! Πιάσε ένα Somewhere Far Beyond και ένα Nightfall in Middle Earth να σε καλύψει και για ένα μεγάλο ποσοστό του power :mrgreen:

Από αμιγώς progressive metal με καθαρά φωνητικά σπάνια θα δεις καλό. Κυκλοφορεί η ρήση ότι όταν ακούς progressive metal ή δεν είναι progressive ή είναι για πέταμα :P Θα συμφωνήσω όσον αφορά συγκροτήματα τύπου Dream Theater. Χλιαρά είναι το λιγότερο που μπορείς να πεις. Και όχι φυσικά εξαιτίας του ότι είναι τεχνικά. Έτσι προχωράμε σε άλλου είδους progressive ακούσματα (Death, Atheist, Cynic, Arcturus, Solefald κτλ κτλ) Και φυσικά δεν ξεχνάμε ότι πάντοτε υπάρχει ένα ωραιότατο progressive rock που τα σπάει όλα!

Ότι δεν έχει καθαρά φωνητικά δεν είναι σαν τους In Flames (χτύπα ξύλο). Δυστυχώς έτσι χάνεις ένα μεγάλο κομμάτι του μέταλ. Όλο το death και όλο το black. Και μην έχεις την αίσθηση ότι όλα είναι τόσο μονοδιάστατα όσο η στερεότυπη εκδοχή τουςι και ότι αν ακούσεις ένα έχεις καλυφθεί. Χάνεις death με progressive, καρατεχνικό ( κάποιες φορές) neoclassical death, ατμοσφαιρικό death με doom, industrial black, μελωδικό black, avant garde black, viking metal και όρεξη να 'χεις να ψάχνεις! :mrgreen:

Τέλοσπάντων. Τα αγαπημένα μου τραγούδια ever από Nevermore είναι The Death of Passion και Born.

"Κλασικό heavy"...Πας εδώ: http://www.sloughfeg.com/ (στο media) και κατεβάζεις όλα τα κομμάτια από Traveller και κάτω. Αντί για το Baltech's Lament ακούς το Professor's Theme από εδώ http://www.myspace.com/sloughfeg Αυτα :P

Eγώ απο στόμα σε στόμα ξεκίνησα..καταλαβαίνεις.Όλοι έτσι ξεκινάμε.

Τώρα αν δεν έχεις και γνωστούς σου που ασχολούνται με το αντικείμενο 3 πράγματα.

http://www.google.gr

http://www.wikipedia.com

+

Περιοδικό Metalhammer...:P

Τσουκ για το τελευταίο. Κοροιδεύουν την κοινωνία οι άνθρωποι.

http://www.metal-archives -->η πληρέστερη πηγή

http://www.lastfm.com -->για να βρίσκεις παρόμοια συγκροτήματα (και όχι μόνο)

Δημοσ.
Τσουκ για το τελευταίο. Κοροιδεύουν την κοινωνία οι άνθρωποι.

Γιατί το λες αυτό?

Δημοσ.
Bασικά ακούω κυρίως power metal,λίγο heavy και μια σταλιά death και άμα λάχει speed metal,με την προϋπόθεση ότι θα είνια μελοδικά τα κομμάτια...

Ωραία. Σου έχω μερικά συγκροτήματα που λένε τρελά.

Καταρχήν οι Virgin Steele. Είναι heavy/power αλλά πιστεύω θα σ' αρέσουν πολύ. Από πώρωση άλλο τίποτα. Τις περισσότερες φορές που ακούω κάποιο άλμπουμ τους μου 'ρχεται να γκρεμίσω το σπίτι (ευτυχώς δε το 'χω κάνει).

Τους Iced Earth πιστεύω τους γνωρίζεις. Είναι πολύ αγαπητοί στη χώρα μας. Για μένα, απ' τα καλύτερα power metal συγκροτήματα.

Running Wild. Ελάχιστα έχουν αλλάξει τον ήχο τους τα τελευταία χρόνια. Power metal που μιλάει για πειρατές και τέτοια. Προτείνω ανεπιφύλακτα.

Hammerfall. Επαναλαμβανόμενο heavy/power (ώρες ώρες σε σημεία εκνευρισμού) που όμως πολλές φορές είναι άκρως πωρωτικό.

Βάλε και τους Demons & Wizards. Project του Schaeffer με φωνή του Kursch. Σπέρνουν κατά τη γνώμη μου.

Θα συνδέσω το σκληρό και θα επανέλθω αργότερα με περισσότερα συγκροτήματα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...