mert Δημοσ. 15 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2007 απαλλο τοπικ. Να πω κ εγώ την ταπεινή μου άποψη.Είναι πολύ συμπαγής και συνοψίζεται σε ένα πολύ μικρό λεκτικό πλαίσιο. Θεωρώ παιδιαστικό κάποιος να ακούει metal (είτε αυτό είναι οι Taake και οι Profanatica, είτε είναι οι Rammstein και οι Manowar) και να σνομπάρει τα υπόλοιπα είδη μουσικής επειδή -απλώς- δεν είναι εξίσου βίαια ή γρήγορα ή ή ή. Αν αυτός είναι ο σκοπός σου, ΟΚ, άκου και την φραπεδιέρα σου, τρελό drumbeat, είσαι μάγκας. Θεωρώ εξίσου παιδιαστικό να σνομπάρεις το metal ΕΠΕΙΔΗ είναι πιο βίαιο από την πλειοψηφία των άλλων ειδών. Προσωπικά ποτέ δεν ζούσα με την ψευδαίσθηση πως θα παραμείνω όπως στα 18 μου που άκουγα όλη μέρα brutal death, και δόξα τω Θέω (sic), όλα πήγαν ακριβώς όπως περίμενα να πάνε και ήλπιζα για το καλό των οριζόντων μου. Ακούω ακόμα ΚΑΙ brutal death, και black metal, και σας γαμάει όλους καλά ο Bach, και τα σπάνε άσχημα οι Orbital, και ο Ξυλούρης είναι απλά άφταστος, και η Ρόζα Εσκενάζυ είναι ότι πιο hardocore έχω ακούσει ποτέ. Αν υπάρχει ένα πράγμα που είναι πάνω από τον εγωισμό και το ψώνιο, είναι η αξία της μουσικής ως σύνολο. Από συναισθήματα μέχρι την συνειδητοποίηση του τι προτιμάς και αναζητάς σε αυτή, ΠΑΝΤΟΥ υπάρχει ένα κέρδος. Από τους Torsofuck μέχρι τον Τσαλίκη. Cheers. ontopic, ακούστε το Nattestid Ser Porten Vid από Taake. Η επιτομή της βίας και της μελωδίας ταυτόχρονα. με μεγαλη εμφαση στο τελευταιο ;P
john1987 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2007 Γιατί κρύβεσαι πίσω απ' το δαχτυλό σου?Όταν ένας στίχος, ένα τραγούδι, ένα συγκρότημα έχει κάτι να σου πει δεν έχει επίπεδο? Επομένως κάτι αναβλύζει απο μέσα του..δε γουστάρεις τον όρο ιδεολογία - αξία?Βάλε όποια λέξη θες. ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ και έχουν επίπεδο τέτοιοι μουσικοί.Μη πάει το μυαλό σου σε κουστούμι, γραβάτα και βιολί, μιλάμε ΜΟΝΟ για τη μουσική.Το γιατί το ξέρεις, δε θα επεκταθώ. Στο 2007 είσαι φίλε μου.Όταν βγαίνεις με τη παρέα σου να διασκεδάσεις ή αυτή θα ακούς ή τον 50 cent.Κάνω λάθος?Που είναι η ποιότητα?Στα χρυσαφικά και στις ξεβράκωτες που κουβαλάει μαζί του ο 50 cent?Δε νομίζω... Γιατί κάνεις συγκρίσεις με συντελεστές που σε συμφέρουν? Είδες να κάνω σύγκριση Judas Priest με Χατζηγιάννη? Ο Χατζηγιάννης κατα τη γνώμη μου είναι όλοκληρο κεφάλαιο στην ιστορία της Ελληνικής μουσικής.Όπως και να το κάνουμε το παληκάρι γράφει πολύ ωραία pop/rock ερωτικά τραγουδάκια. Κάτσε και σκέψου σε ποιούς απευθύνεται η κλασική μουσική. Αν ήταν mainstream θα έπαιζε στα club που πας τα Σάββατα savatage?Προφανώς ναι...άρα η μέταλ μουσική απευθύνεται στο φτωχό, έξυπνο και διορατικό λαουτζίκο.Όλοι οι άλλοι ξέρεις τι είναι? ''Εδώ ο κόσμος χάνεται και το μ...χτενίζεται''. Έχεις αναρωτηθεί ποτέ ποιόν θα μπορούσε να εννοεί ''beast'' το κομματάκι? Φίλε μου John θυμίσου τη κουβέντα μου... Η metal +η low bap (Active Member) μουσική ΤΑ ΣΠΑΕΙ!!! 1)Ρε συ εκει που διαφωνω ειναι στο οτι χαρακτηριζεις το metal ως ειδος οτι εχει επιπεδο.Ε,αυτο οπως και να το κανουμε,δεν ισχυει για οποιοδηποτε ειδος. (εξαιρεση η κλασικη).Καλυτερα να μιλας πιο συγκεκριμενα.Εκτος,αν θεωρεις οτι το metal ειναι ξερω γω ανωτερο ειδος! 2)Κοιταξε,οι μουσικες επιλογες ειναι κατι το προσωπικο.Δηλαδη,προσωπικα παω 1-2 φορες το χρονο στα μπουζουκια κ club και τετοια καθολου.Συνηθως στα καφε κτλ,βαζουν pop/rock συγχρονο,ή κανα RnB.Συνηθως,οταν βγαινεις εξω,ο σκοπος σου δεν ειναι να ακουσεις τη μουσικη που σου αρεσει.Αυτο μπορεις να το κανεις στο σπιτι σου.Δε διαφωνω οτι η metal ειναι λιγοτερο mainstream απο αλλα ειδη.Αλλα οχι οτι δεν ειναι και mainstream γενικα. 3)Οχι δεν καταλαβες η συγκριση δε με συνεφερε!Γιατι προκειται για το αγαπημενο μου συγκροτημα εναντιον ενος καλλιτεχνη,που μου ειναι συμπαθης,και τον θεωρω αξιοπρεπη.Ο,τι και να γραφει ο Μιχαλακης παντως,πολυ λιγα του τραγουδια θα "μεινουν"....Οχι και κεφαλαιο στην ιστορια της Ελληνικης μουσικης.Κεφαλαιο ειναι ο Χατζιδακις και ο Θεοδωρακης πχ. (α και Judas Priest rules!!!) 4)Αυτο ειναι καθαρη προκαταληψη.Η κλασικη μουσικη ειναι οσο προσιτη οσο και οι αλλες.Απλα πρεπει να το ψαξεις λιγο,και να μπεις στη διαδικασια.Εγω τη θεωρω μουσικη του λαου παντως,αν μη τι αλλο,του λαου που την ψαχνει λιγο παραπανω. 5)Συμφωνω οτι η ελαφροτητα υπαρχει σε μεγαλυτερο βαθμο σε αλλα ειδη.Αλλα οχι και οτι στο metal δεν υπαρχει.(να σου θυμισω τον στιχο bring your daughter to the slaughter?) 6)Οσο για το επος (number) μην ψαχνεις νοηματα εκει που δεν υπαρχουν.Προσωπικα θεωρω οτι εχουν φτιαξει εναν ωραιο και σκοτεινο στιχο,με διαχυτη σατανιλα!Για να πουλησουν βεβαια,οχι οτι ειναι σατανιστες ετσι?Who gives a shit?Μας πορωνει,μην το ψαχνουμε παραπανω! (ας πουμε θεωρω οτι το καλυτερο τους κομματι ονοματι hallowed be thy name,εχει βαθυτερο νοημα)\ Οπως ειπε κσι ενας φιλος παραπανω,αν θελω να βρω βαθυτερα νοηματα,διαβαζω κανα βιβλιο/ποιημα.Εγω εστιαζω στη μουσικη κυριως... Back to the topic τωρα! Ακουγα ρε παιδια σημερα τα Keeper απο Helloween που τα ειχα χρονια στη δισκοθηκη,αλλα δεν τα ειχα ακουσει.Μου αρεσαν μονο 2 κομματια.Το a tale that wasn't right αλλα κυριως το ομωνυμο.Ειχα την εντυπωση οτι επειδη οι επιρροες τους ειναι τα 2 αγαπημενα μου συγκροτηματα (priest,maiden) θα μου αρεσαν πολυ.Αν θελει καποιος να προτεινει κανα αλλο κομματι εκτος των 2 δισκων be my guest!
slygeo87 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 15 Αυγούστου 2007 Helloween - Rabbit don't come easy (2003) Δίσκος είναι...βρες τον/αγόρασε τον αν θες και πες μας εντυπώσεις. Tracklisting: 1. "Just a Little Sign" (Deris) – 4:26 2. "Open Your Life" (Gerstner/Deris) – 4:30 3. "The Tune" (Weikath) – 5:35 4. "Never Be a Star" (Deris) – 4:10 5. "Liar" (Deris/Grosskopf/Gerstner) – 4:55 6. "Sun 4 the World" (Deris/Gerstner) – 3:55 7. "Don't Stop Being Crazy" (Deris) – 4:21 8. "Do You Feel Good" (Weikath) – 4:22 9. "Hell Was Made in Heaven" (Deris/Grosskopf) – 5:33 10. "Back against the Wall" (Deris/Weikath) – 5:44 11. "Listen to the Flies" (Deris/Gerstner) – 4:52 12. "Nothing to Say" (Weikath) – 8:27 13. "Far Away" (Grosskopf) – 4:18 (Extra Track on Limited Edition) 14. "Fast As A Shark" (Accept cover) - 3:38 (Japan Bonus Track)
The_Judas Δημοσ. 15 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2007 6)Οσο για το επος (number) μην ψαχνεις νοηματα εκει που δεν υπαρχουν.Προσωπικα θεωρω οτι εχουν φτιαξει εναν ωραιο και σκοτεινο στιχο,με διαχυτη σατανιλα!Για να πουλησουν βεβαια,οχι οτι ειναι σατανιστες ετσι?Who gives a shit?Μας πορωνει,μην το ψαχνουμε παραπανω! (ας πουμε θεωρω οτι το καλυτερο τους κομματι ονοματι hallowed be thy name,εχει βαθυτερο νοημα)\ Οπως ειπε κσι ενας φιλος παραπανω,αν θελω να βρω βαθυτερα νοηματα,διαβαζω κανα βιβλιο/ποιημα.Εγω εστιαζω στη μουσικη κυριως... Back to the topic τωρα! Ακουγα ρε παιδια σημερα τα Keeper απο Helloween που τα ειχα χρονια στη δισκοθηκη,αλλα δεν τα ειχα ακουσει.Μου αρεσαν μονο 2 κομματια.Το a tale that wasn't right αλλα κυριως το ομωνυμο.Ειχα την εντυπωση οτι επειδη οι επιρροες τους ειναι τα 2 αγαπημενα μου συγκροτηματα (priest,maiden) θα μου αρεσαν πολυ.Αν θελει καποιος να προτεινει κανα αλλο κομματι εκτος των 2 δισκων be my guest! To "Number of the beast" βασίζεται στην ταινία The Omen... κακώς έχει ταυτιστεί με τον σατανισμό. Δεν προσπαθεί να περάσει κάποιο μύνημα απλώς περιγράφει μια κατάσταση... όπως άλλωστε και τα περισσότερα τραγούδια των Maiden. Από Helloween δοκίμασε να ακούσεις και το "Time of the Oath" ή το "Dark Ride" για κάτι πιο διαφορετικό.
EndlessNameless Δημοσ. 15 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2007 @john1987 Σε τι ακριβώς συνίσταται κατά τη γνώμη σου το επίπεδο της κλασικής μουσικής; Όσο για Helloween αν αποφάσισες να τους τσεκάρεις περιμένοντας ομοιότητες με mainden/priest και δε σ'άρεσαν τα keepers προχωράς προς τα πίσω (Walls of Jericho) και αν ούτε αυτό σου κάνει αίσθηση μετά μάλλον εγκαταλείπεις.
system Δημοσ. 15 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2007 Σε τι ακριβώς συνίσταται κατά τη γνώμη σου το επίπεδο της κλασικής μουσικής; Είναι απλό. Αυτοί που γράφουν κλασική έχουν τεράστια διαφορά παιδείας από τους υπόλοιπους.
john1987 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2007 EndlessNameless εκτος απο αυτο που λεει ο system,υπαρχει τεραστια διαφορα στην πολυπλοκοτητα.Δηλαδη,ειναι τελειως διαφορετικο να γραφει ο χ ενα τραγουδι με 3-4 συγχορδιες και μια απλουστατη μελωδικη γραμμη,με πολλες επαναληψεις,και τελειως αλλο,να γραφει ο αλλος εργο για 2-3 φωνες,με θεματα/αντιθεματα,πολυπλοκες μελωδικες γραμμες,και γυρισματα καθε τοσο. Επισης,η επαναληψη δεν υπαρχει τοσο πολυ στην κλασικη μουσικη,οσο στα αλλα ειδη.Για την ακριβεια,πολυ δυσκολα βαριεσαι.(αν σου αρεσει βεβαια και γνωριζει καποια πραγματα) Επειδη ασχολουμαι με το πιανο εδω κ αρκετα χρονια,μπορω να πω επισης οτι η κλασικη μουσικη εχει απιστευτη ποικιλια με διαφορες μουσικες φορμες,και αχανες ρεπερτοριο γενικα. Ενω πχ το metal συνηθως ειναι ενα κομματι με εισαγωγη/κουπλε/ρεφραιν (χ2)/σολο/ρεφραιν.(μπορει να υπαρχουν και καποιες παραλαγες) Αντιθετα η κλασικη μουσικη,εχει αλλο πλουτο,και βεβαια αλλη διαχρονικοτητα.Δηλαδη,οκ,ο beethoven πχ εγραφε αυτα τα πραγματα πριν 200 χρονια ετσι? Σιγουρα καποιος φιλος με πτυχιο σε αρμονια,ή καποιος που εχει σπουδασει μουσικολογια κτλ,θα σου απαντησει πιο ολοκληρωμενα!
slygeo87 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 15 Αυγούστου 2007 Ρε John έχω την εντύπωση πως ακούς 2-3 hits απο 2-3 εμπορικές μέταλ μπάντες.(no offense). Ένας πραγματικός μεταλλάς ξέρεις ποιός είναι?Αυτός που ακούει, σέβεται, τιμά και δε ξεχνά τις ρίζες της μέταλ μουσικής. Τους προπάτορες της.Αυτούς που τη δημιούργησαν και την ανέδειξαν. Παράλληλα...ψάχνεται και ανακαλύπτει νεότερα ή και τωρινά groups. Πιστεύω λοιπόν πως δεν είσαι απ' τους κατάληλους για να κρίνεις τη μέταλ σα ΜΟΥΣΙΚΗ(και μόνο). Επιφυλάσσομαι, μπορεί να έχω και άδικο απλά απο τις απόψεις σου σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξα.
Lucifer Δημοσ. 15 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2007 Ένας πραγματικός μεταλλάς ξέρεις ποιός είναι? ΠΡΟΒΑΤΟ ΝΤΟΠΙΟ ΕΓΧΩΡΙΟ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΒΟΣΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΑΛΦΑ ΑΛΦΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΤΗ ΜΩΒ ΣΤΑΜΠΑ
slygeo87 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 15 Αυγούστου 2007 Εσυ τι ζώο είσαι αν επιτρέπεται? (Τι μουσική ακούς τέλος πάντων)...
john1987 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2007 Ρε John έχω την εντύπωση πως ακούς 2-3 hits απο 2-3 εμπορικές μέταλ μπάντες.(no offense).Ένας πραγματικός μεταλλάς ξέρεις ποιός είναι?Αυτός που ακούει, σέβεται, τιμά και δε ξεχνά τις ρίζες της μέταλ μουσικής. Τους προπάτορες της.Αυτούς που τη δημιούργησαν και την ανέδειξαν. Παράλληλα...ψάχνεται και ανακαλύπτει νεότερα ή και τωρινά groups. Πιστεύω λοιπόν πως δεν είσαι απ' τους κατάληλους για να κρίνεις τη μέταλ σα ΜΟΥΣΙΚΗ(και μόνο). Επιφυλάσσομαι, μπορεί να έχω και άδικο απλά απο τις απόψεις σου σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξα. Οχι φιλε μου.Ακουω ολη τη δισκογραφια απο 6-7 συγκροτηματα,και μετα ακουω πολυ επιλεκτικα,μονο απο το χωρο του heavy ομως,γιατι τα αλλα ειδη δε μου αρεσουν τοσο.Και δε με ενδιαφερει να αποδειξω σε κανεναν οτι ειμαι πραγματικος μεταλας.(no offence,αλλα γελαω ακομα με τον ορο!). Οσο για τις ριζες,δεν μπορω να σε καταλαβω,που το πας.Ξεκινησα απο deep purple και rainbow,sabbath-δεν ξυπνησα μια ωραια πρωια,να ακουσω το breaking the law (εν τω μεταξυ οι Priest εχουν βγαλει δεκαδες τραγουδια πολυ καλυτερα),ή το fear of the dark ξερω γω.Η ακομα χειροτερα,δεν ξεκινησα απο Iced Εarth (ελεος) που ενας γνωστος μου,τους θεωρει πολυ καλυτερους απο τους maiden k τους priest! Εχω ακουσει και αλλα πραγματα πιο συγχρονα (dream theater,in flames πχ) και δε μου ειπαν πολλα πραγματα.Τα συγκροτηματα που με πορωνουν ασχημα απο το χωρο του metal,μετριουνται στα δακτυλα του ενος χεριου,και προερχονται απο τα 70s και αρχες 80s κυριως.Και σιγουρα δεν ειμαι της λογικης ο,τι ειναι metal ειναι καλο... Ακομα να καταλαβω παντως,που εβγαλες τα συμπερασματα αυτα!
Lucifer Δημοσ. 15 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2007 Εσυ τι ζώο είσαι αν επιτρέπεται?(Τι μουσική ακούς τέλος πάντων)... Χμ, τελευταία ακούω πολύ Rammstein και industrial. Κατά βάση μου αρέσει πολύ το death metal σχολής Νέας Υόρκης και ορισμένες νορβηγίλες από black αν και μόνο πρόσφατα άρχισα να "νοιώθω" κάτι με τα burzumικά. Το γαλλικό black/death φυσικά προτιμάται. Η αγαπημένη μου μουσική είναι μάλλον οι καθολικές εκκλησιαστικές ψαλμωδίες και το τεχνικό death metal από florida, με κύριους εκπροσώπους τους atheist και τους cynic, τους οποίους δεύτερους παρακολούθησα για 2η φορά στο brutal assault στην τσεχία πριν λίγες μέρες. Τους Atheist τους είδα πέρσι στο wacken. Μπορώ να ακούω όλη μέρα bach και μου αρέσει πολύ η χρήση ηλεκτρονικών σε είδη που φαινομενικά δεν σηκώνουν, όπως το black metal των thorns και των dhg -και ας μην ξεχνάμε το υπέροχο ambient των Ulver με όλες τις τιμές στους future sound of london. υπάρχει και μουσική που βρίσκω πολύ διασκεδαστική αλλά δεν μπορώ να ακούω πολλή ώρα όπως οι aqua (ο γείτονας μόλις έχωσε το candyman!!!), το glam/pozer rock και το ιαπωνικό noize. μου φτιάχνουν πάντα το κέφι τα ρεμπέτικα, τα country (εξαιρουμένου του τζόνι) και τα bluegrass και το drum n bass ενώ με πιάνει το συγγραφικό μου όταν ακούω active member. συνεχίζω να πιστεύω πως οι black sabbath είναι το τελευταίο μεγάλο πράγμα που συνέβη στη μουσική αλλά από την άλλη και ο leonard cohen δεν είναι τόσο παλιός -και ας μη μιλήσουμε για gary jules και jeff buckley. το doom είναι βέβαια η καλύτερη μουσική του πλανήτη τις σωστές ώρες και αν είναι και μπασταρδεμένο με black ή death, ακόμα καλύτερα. όταν θέλω να έχω background μουσική προτιμώ κάτι εύπεπτο σε στυλ thievery corporation, arvo part και αν θέλω να γίνω σκατά με κάποιο θηλυκό παίζουν σπουδές chopin ή απλώς philip glass. μεγαλύτερες μουσικές μορφές η εσκενάζυ, η dietrich και η piaf. Τέτοια φάση.
slygeo87 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 15 Αυγούστου 2007 @John1987: Eντάξει έκανα λάθος.Δε ήμουν απόλυτος αλλά ούτε και σε ειρωνεύτικα. Με τον όρο γιατί γέλασες?Καλό θα είναι να τεκμηριώνεις κάθε σου φράση. Τι εννοείς που το πάω όσον αφορά τις ρίζες?Αν καταλάβαινες τον ορισμό που έγραψα ίσως καταλάβαινες και που το πάω.Αυτούς που ανέφερες εσύ εννοώ και εγώ..κάνε add στη λίστα και τους Led Zeppelin. (δεν εννοώ στο msn!). Για μένα groups ακόμα και του '90 θεωρούνται πατέρες της μέταλ μουσικής. Επομένως ήταν άστοχο το σχόλιο σου ''σύγχρονα συγκροτήματα''.Απ' το '85-'90 υπάρχουν, άσχετα με το αν δε ταιριάζουν τα ακούσματα τους με τα δικά σου αυτιά.
EndlessNameless Δημοσ. 16 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2007 Σιγουρα καποιος φιλος με πτυχιο σε αρμονια,ή καποιος που εχει σπουδασει μουσικολογια κτλ,θα σου απαντησει πιο ολοκληρωμενα! Έχω καλυφτεί. Σ'ευχαριστώ Ήθελα απλώς μια βάση για να συνεχίσω το συλλογισμό και να πω ότι εξαιτίας της πολυπλοκότητας και των υψηλών απαιτήσεων μονάχα οι πιο χαρισματικοί είχαν τη δυνατότητα να εμπλακούν ως συνθέτες. Γι'αυτό η κλασική θα μπορούσε να θεωρηθεί το μοναδικό είδος με εγγυημένο αυτό που λέμε επίπεδο. Κατά βάση μου αρέσει πολύ το death metal σχολής Νέας Υόρκη το τεχνικό death metal από florida, με κύριους εκπροσώπους τους atheist το black metal των thorns και των dhg Σ'αυτά μοιάζουμε :razz:
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα