john1987 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2007 Ο παραπανω κυριος ομως ειναι απο τις μεγαλυτερες φωνες που περασαν απο το metal. Προσωπικα,ειναι ο αγαπημενος μου metal τραγουδιστης...
slygeo87 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2007 Μπορείτε να μου κάνετε λίγο πιο λιανά τι εννοείτε σκυλο-μέταλ? Απο ποιά άποψη δηλαδή πιστεύετε οτι οι power, melodic death κλπ κλπ..ανήκουν στην παραπάνω κατηγορία? Αν αυτό πραγματικά ισχύει, αν και κατα την άποψη μου είναι λίγο της φαντασίας σας τότε ναι..δηλώνω σκυλί της μέταλ μουσικής. Είμαι ένα κοπρόσκυλο που ακούω ευρωπαϊκο-αμερικάνικη μουσική και ''τη βρίσκω'' άγρια κάθε φορά που ανεβαίνει το άλλο κοπρόσκυλο πάνω στη σκηνή με τη κιθάρα και ριφάρει παρέα με άλλα 3-4 μαντρόσκυλα που κουνάνε τα βρωμοκέφαλα τους μέχρι να πάθουν αυχενικό. Τη βρίσκω ακόμα πιο άγρια όταν με τις αγριοφωνάρες τους ξερνάνε αυτά τα διαμάντια-στίχους χώνωντας τα στη κυβέρνηση και στη βρωμοκοινωνία που ζούμε. Θεωρώ τον εαυτό μου ΡΟΚΟ-ΜΕΤΑΛΛΑ(ταμπέλα κανονικά) γιατί η ροκ-μέταλ μουσική: α)Είναι ιδέα, είναι αξία. β)Είναι ποιότητα. γ)Είναι μουσική του λαουτζίκου.(είμαι παιδί του λαουτζίκου). δ)Δεν είναι mainstream. ε)Είναι αληθινή, είναι αυθεντική, είναι μοναδική, είναι οργασμός συναισθημάτων. Υ.Γ.1. - ''Σατανίλα'' δεν υφίσταται στη ροκ-μέταλ μουσική. (κατα τη ταπεινή μου άποψη..λίγο άσχετο βέβαια..απλά ήθελα να το πω). Ο μουσικός είναι ταλέντο, είναι συνεσταλμένος, είναι μορφή, είναι αισθηματίας. Υ.Γ.2 -Ήμουν είμαι και θα είμαι ροκομεταλλάς...δε πρόκειται ν' ακούσω Καρρά.. Υ.Γ.3 - Τι ταμπέλες και κομπλεξικά μου λέτε ρε παιδιά? Εγώ ακούω μέταλ, εσύ ακούς ποπ, αυτή ακούει Χατζηγιάννη, αυτός ακούει dr electro. Μήπως εσείς οι ίδιοι το παρακάνετε λιγάκι? ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΔΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ.
john1987 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2007 Παρολο που μου αρεσει πολυ το ειδος βρισκω αυτα που λες (α μεχρι ε) ακυρα. Δηλαδη,βαζεις ακομα περισσοτερες ταμπελες.στις ηδη υπαρχουσες!!!
slygeo87 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2007 Υποστηρίζω τη μουσική που ακούω... Γιατί είμαι άκυρος?Έχω κάπου λάθος? Θεωρώ τη μέταλ μουσική τα α-ε Δικαίωμα μου.
system Δημοσ. 14 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2007 Παρολο που μου αρεσει πολυ το ειδος βρισκω αυτα που λες (α μεχρι ε) ακυρα. Δηλαδη,βαζεις ακομα περισσοτερες ταμπελες.στις ηδη υπαρχουσες!!! Μια χαρά τα είπε ο slyge , ταμπέλες δεν νομίζω να βάζει αφού λέει: ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΔΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ.
Sellers Δημοσ. 14 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2007 Χωρίς να θέλω να σε προσβάλω ή να σου επιτεθώ φίλε slygeo87, πάντα με ξενέρωναν οι ισχυρισμοί του τύπου: Το τάδε είδος μουσικής δεν είναι μουσική, είναι ιδεολογία. Εντάξει δεν λέω καλά κάνει ο καθένας και φανατίζεται με αυτό που του αρέσει να ακούει αλλά μην φτάνουμε και σε υπερβολές... Ο καζαντίδης είναι μουσική του λαουτζίκου, η μέταλ όχι και τόσο... Και επίσης πάνω σε αυτό: ''Υ.Γ.1. - ''Σατανίλα'' δεν υφίσταται στη ροκ-μέταλ μουσική.'', ποια είναι τα επιχειρήματα σου???
slygeo87 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2007 @Sellers: Όταν ακούς τη Θέλξη να λέει ''εχεις τα μάτια που λατρεύω'' τι σου έρχεται στο μυαλό? Εμένα ξέρεις τι? Ένας αδερφός που κρατάει ένα πούρο στο χέρι μέσα σε ένα παλιόμπαρό,φοράει ένα σακάκι, κρατάει κομπολοϊ,το μαλλί τίγκα στη λίγδα και την πέφτει σε μια ξανθιά του δρόμου που τυχαίνει να δουλεύει εκεί μέσα με βίζιτες (συγχωρείστε με για την έκφραση)για να βγάλει τα προς το ζειν. Όταν ακούς: ''Those who got lost We entered this world and thought nothing Of no one or anything This world that we hold Came to us with our lives You always thought You never knew You never grasped our existence A shallow mind in an empty shell - no good to this world Both feet on the ground Firmly positioned Our boiling blood is pumping Damn you all for being so small You cannot kill What you cannot see'' ...διάλεξα στη τύχη ένα τραγούδι, δε σε βάζει σε σκέψεις να αναρωτηθείς τι κρύβεται πίσω απο τις λέξεις? Ποιό είναι το βαθύτερο νόημα των στίχων? ..να σε βοηθήσω λίγο ακόμα? ''I got twins and a stepford wife I never had to work a day in my life I never studied but got my degree I never had to with my family tree'' Τι λες?Εγώ ανατριχιάζω και μόνο που τα διαβάζω. Σύμπερασμα:Ποιό απο τα δυο παραδείγματα κατα τη ταπεινή σου γνώμη εκφράζει ιδεολογία ή ακόμα καλύτερα ΕΠΙΠΕΔΟ? Όσο για τη σατανίλα που με ρωτάς, πλέον έχει γίνει της μόδας, γίνανε όλοι πενταλφαβήτες και τρίχες κατσαρές. ΕΝΑΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΨΥΧΟΣ. Ξεκολλάτε και απολαύστε τη μεταλ μουσική.(όσους βέβαια εκφράζει απο εσάς σαν είδος).
Sellers Δημοσ. 14 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2007 Σύμπερασμα:Ποιό απο τα δυο παραδείγματα κατα τη ταπεινή σου γνώμη εκφράζει ιδεολογία ή ακόμα καλύτερα ΕΠΙΠΕΔΟ? Σίγουρα στην συγκεκριμένη περίπτωση η μέταλ. Αλλά αν μου έθετες ένα δίλημα με άλλους συντελεστές μπορεί και να μην διάλεγα την μέταλ. Π.χ αν με ρωτούσες Ministry ή Floyd δεν θα διάλεγα τους πρώτους. Αν με ρωτούσες Slayer ή Μάλαμα πάλι δεν θα διάλεγα τους πρώτους. Όσο για τη σατανίλα που με ρωτάς, πλέον έχει γίνει της μόδας, γίνανε όλοι πενταλφαβήτες και τρίχες κατσαρές. Και για ποιο λόγο ακριβώς γίνεται αυτό? Γιατί μου την σπάνε όσοι χρησιμοποιούν δόλια μέσα για να πουλήσουν την μουσική τους. Μήπως αυτό σημαίνει ότι απο μόνη της δεν θα πουλούσε και τόσο πολύ και πρέπει να την προωθήσουμε και λίγο βάζοντας μαλακιούλες στο εξώφυλλο???
slygeo87 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2007 Σίγουρα στην συγκεκριμένη περίπτωση η μέταλ. Αλλά αν μου έθετες ένα δίλημα με άλλους συντελεστές μπορεί και να μην διάλεγα την μέταλ. Π.χ αν με ρωτούσες Ministry ή Floyd δεν θα διάλεγα τους πρώτους. Αν με ρωτούσες Slayer ή Μάλαμα πάλι δεν θα διάλεγα τους πρώτους. Φίλε μου κάπου τα μπέρδεψες νομίζω... Οι συντελεστές που έβαλες εσύ είναι ας πούμε όπως είπα και πριν ''επιπέδου''. Οπότε δε τίθεται θέμα σύγκρισης. Μέσα είσαι και στα δυο, αν και άλλο είδος το ένα άλλο είδος το άλλο, άλλα χρόνια τότε άλλα τώρα. Και για ποιο λόγο ακριβώς γίνεται αυτό? Γιατί μου την σπάνε όσοι χρησιμοποιούν δόλια μέσα για να πουλήσουν την μουσική τους. Μήπως αυτό σημαίνει ότι απο μόνη της δεν θα πουλούσε και τόσο πολύ και πρέπει να την προωθήσουμε και λίγο βάζοντας μαλακιούλες στο εξώφυλλο??? ...Ποιός δε θέλει να πουλήσει τους δίσκους του?Ουδείς... Ακόμα και αρνητικό να είναι αυτό που λες δε μου καίγεται καρφί. Αν η μουσική που παίζουν καλύπτει τις μουσικές προτιμήσεις τελείωσε το θέμα.
john1987 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2007 Ρε παιδια,τι ιδεα/αξια ειναι η metal σαν ειδος??Δηλαδη,επειδη εσυ μπορεις να βρισκεις νοηματα που σε εκφραζουν σε καποια τραγουδια σημαινει οτι το metal ως ειδος εχει επιπεδο και ειναι ψαγμενο??Νομιζω εχουμε ξεπερασει τις εποχες οπου το metal εξεφραζε καποια ιδεολογια. Δηλαδη,εγω επειδη βρισκω νοημα πχ σε ορισμενα τραγουδια του Θεωδορακη σημαινει,οτι η λαικη μουσικη εχει επιπεδο??? Ρε συ slygeo87 ο ορος "ποιοτητα" δεν ειναι σχετικο??Δηλαδη,για σενα ολη η ελληνικη μουσικη ειναι η Θελξη?(απο τη μια καταρχας λες σεβασμος σε ολα τα ειδη,αλλα το "ειδος" που εκφραζει η Θελξη το εκραξες)Επειδη μας πορωνει κατι δε σημαινει κι οτι ειναι ποιοτικο.Δηλαδη,επειδη μπορει με πορωνει το breaking the law (ενα hit-ακι σου λεω απο τεραστιο συγκροτημα) οκ?Δεν μπορω να πω οτι ειναι ποιοτικα ανωτερο απο πχ το μη μ'ονειρευτεις του Χατζηγιαννη!!!Για να μην παρεξηγηθω,το metal ειναι σαφως πιο τεχνικο σαν ειδος,αλλα μη νομιζετε οτι δεν επαναλαμβανεται. Δηλαδη,οκ,ενταξει,ωραιες μελωδιες γραφονται σε ολα τα ειδη,οπως και πατατες γραφονται απειρες σε ολα τα ειδη. (εννοειται οτι αν στη θεση του breaking the law,μου ελεγε καποιος για πχ το painkiller θα γελαγα μεχρι αυριο!!) Εγω για μονο ενα ειδος μουσικης δεχομαι να μου πεις οτι εχει ποιοτητα.Για την κλασικη μουσικη.Απο κει και επειτα καλυτερα μιλαμε πιο συγκεκριμενα,και το να λεμε οτι το metal ειναι ποιοτικοτερο του pop πχ,δεν εχει και πολυ νοημα. Τωρα πως ειναι δυνατον να ειναι του λαουτζικου και να μην ειναι mainstream,δεν μπορω να το καταλαβω!Ισως φταει οτι τα συγκροτηματα που ακουω ειναι εμπορικα.(Priest,maiden,rainbow,purple,sabbath,dio,savatage κτλ) slygeo87 ε)Είναι αληθινή, είναι αυθεντική, είναι μοναδική, είναι οργασμός συναισθημάτων. Παλι διαφωνουμε Αυτα ισχυουν για σενα ετσι?Δηλαδη,αυτο ειναι καθαρα προσωπικη κριση.Εκτος αν νομιζεις οτι μονο το μεταλ προκαλει συναισθημα,και εκφραζει αληθειες. Προσωπικα,εστιαζω καθαρα πλεον στη μουσικη και οχι στην ιδεολογια/αξιες.Δηλαδη,το number of the beast,τι μηνυμα να μου δωσει?Κι ομως θα με πορωσει για πολλοστη φορα λογω της μουσικης!! Οποτε,πιστευω,καλυτερα να μην ειμαστε τοσο απολυτοι,και να αποστασιοποιουμαστε λιγο.Δεν ειναι ολα ασπρο-μαυρο. Σημειωτεον,οτι το αγαπημενο μου ειδος ειναι...το metal!
The_Judas Δημοσ. 15 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2007 Πρέπει κάποτε να μάθουμε να διαχωρίζουμε τις ιδεολογίες από την μουσική. Αυτό που θα μείνει στην ιστορία είναι η μουσική. Εχει σημασία αν ο Βαγκνερ ήταν φασίστας ή αν ο Σοστακοβιτς ήταν κομουνιστής? Αλλάζει αυτό την ποιότητα της μουσικής τους? Οσον αφορά τους στίχους... αν θέλω να ακούσω καλό στίχο θα διαβάσω ένα ποίημα και σίγουρα δεν θα ακούσω έναν ροκ-μεταλ μουσικό που νομίζει οτι είναι ποιητής.
slygeo87 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 15 Αυγούστου 2007 Ρε παιδια,τι ιδεα/αξια ειναι η metal σαν ειδος??Δηλαδη,επειδη εσυ μπορεις να βρισκεις νοηματα που σε εκφραζουν σε καποια τραγουδια σημαινει οτι το metal ως ειδος εχει επιπεδο και ειναι ψαγμενο??Νομιζω εχουμε ξεπερασει τις εποχες οπου το metal εξεφραζε καποια ιδεολογια. Γιατί κρύβεσαι πίσω απ' το δαχτυλό σου? Όταν ένας στίχος, ένα τραγούδι, ένα συγκρότημα έχει κάτι να σου πει δεν έχει επίπεδο? Επομένως κάτι αναβλύζει απο μέσα του..δε γουστάρεις τον όρο ιδεολογία - αξία?Βάλε όποια λέξη θες. Δηλαδη,εγω επειδη βρισκω νοημα πχ σε ορισμενα τραγουδια του Θεωδορακη σημαινει,οτι η λαικη μουσικη εχει επιπεδο??? ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ και έχουν επίπεδο τέτοιοι μουσικοί.Μη πάει το μυαλό σου σε κουστούμι, γραβάτα και βιολί, μιλάμε ΜΟΝΟ για τη μουσική.Το γιατί το ξέρεις, δε θα επεκταθώ. Ρε συ slygeo87 ο ορος "ποιοτητα" δεν ειναι σχετικο??Δηλαδη,για σενα ολη η ελληνικη μουσικη ειναι η Θελξη?(απο τη μια καταρχας λες σεβασμος σε ολα τα ειδη,αλλα το "ειδος" που εκφραζει η Θελξη το εκραξες) Στο 2007 είσαι φίλε μου.Όταν βγαίνεις με τη παρέα σου να διασκεδάσεις ή αυτή θα ακούς ή τον 50 cent.Κάνω λάθος?Που είναι η ποιότητα?Στα χρυσαφικά και στις ξεβράκωτες που κουβαλάει μαζί του ο 50 cent?Δε νομίζω... Επειδη μας πορωνει κατι δε σημαινει κι οτι ειναι ποιοτικο.Δηλαδη,επειδη μπορει με πορωνει το breaking the law (ενα hit-ακι σου λεω απο τεραστιο συγκροτημα) οκ?Δεν μπορω να πω οτι ειναι ποιοτικα ανωτερο απο πχ το μη μ'ονειρευτεις του Χατζηγιαννη!!! Γιατί κάνεις συγκρίσεις με συντελεστές που σε συμφέρουν? Είδες να κάνω σύγκριση Judas Priest με Χατζηγιάννη? Ο Χατζηγιάννης κατα τη γνώμη μου είναι όλοκληρο κεφάλαιο στην ιστορία της Ελληνικής μουσικής.Όπως και να το κάνουμε το παληκάρι γράφει πολύ ωραία pop/rock ερωτικά τραγουδάκια. Εγω για μονο ενα ειδος μουσικης δεχομαι να μου πεις οτι εχει ποιοτητα.Για την κλασικη μουσικη.. Κάτσε και σκέψου σε ποιούς απευθύνεται η κλασική μουσική. Τωρα πως ειναι δυνατον να ειναι του λαουτζικου και να μην ειναι mainstream,δεν μπορω να το καταλαβω!Ισως φταει οτι τα συγκροτηματα που ακουω ειναι εμπορικα.(Priest,maiden,rainbow,purple,sabbath,dio,savatage κτλ) Αν ήταν mainstream θα έπαιζε στα club που πας τα Σάββατα savatage?Προφανώς ναι...άρα η μέταλ μουσική απευθύνεται στο φτωχό, έξυπνο και διορατικό λαουτζίκο.Όλοι οι άλλοι ξέρεις τι είναι? ''Εδώ ο κόσμος χάνεται και το μ...χτενίζεται''. Δηλαδη,το number of the beast,τι μηνυμα να μου δωσει? Έχεις αναρωτηθεί ποτέ ποιόν θα μπορούσε να εννοεί ''beast'' το κομματάκι? Φίλε μου John θυμίσου τη κουβέντα μου... Η metal +η low bap (Active Member) μουσική ΤΑ ΣΠΑΕΙ!!!
EndlessNameless Δημοσ. 15 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2007 Ποιοτικό... Όχι απαραίτητα δύσκολο στην εκτέλεση όσο στη σύλληψη. Είναι αυτό που είναι επειδή είναι ακριβώς όπως είναι. Συνθετικά το αντιλαμβάνεσαι ως κάτι το ευφυές και δε θα έμπαινες ποτέ στον πειρασμό ούτε να προσθέσεις ούτε ν'αφαιρέσεις κάτι. Δεν είναι απλώς αποτέλεσμα τυχαίου αυτοσχεδιασμού. Είναι το αποτέλεσμα της αναζήτησης μιας διαδοχής μουσικών φράσεων στις οποίες αντικατοπτρίζεται πλήρως ο συναισθηματισμός του καλλιτέχνη ή το αντίθετο (play like you feel or feel like you play?)...Όταν η μουσική αυτή λοιπόν διεγείρει μια χορδή μέσα σου, αυξάνει τους παλμούς σου, όταν σε κάνει να αναρωτιέσαι αν ο συνθέτης βρισκόταν σε τέτοια ένταση τη στιγμή της έμπνευσης και στο τέλος επέρχεται η κάθαρση τότε μιλούμε για Τέχνη και άρα για κάτι ποιοτικό. Μπορώ να σκεφτώ περισσότερους ροκ/μέταλ δίσκους/κομμάτια που με κάνουν να νιώθω έτσι απ' ότι άλλων ειδών. Και το γεγονός ότι οι οπαδοί αυτών των ειδών λαμβάνουν τόσο σοβαρά υπόψιν τη μουσική εν γένει κάτι σημαίνει. Όσο για την ιδεολογία στο μέταλ, αν κοιτάξεις πίσω από τις κουρτίνες νομίζω ότι σου προσφέρει ένα ιδεολογικό πλαίσιο που έγκειται σε μια εναλλακτική, πιο σκοτεινή αισθητική και σε μια αυστηρά κριτική και anti-mainstream στάση. Φυσικά και υπάρχει "μόδα" και "βιτρίνα" και εκατοντάδες συγκροτήματα που δεν αξίζουν τη θέση που κατέχουν. Αλλά ταυτόχρονα υπάρχει ποικιλομορφία στο είδος και ένα υποσχόμενο μεγάλες συγκινήσεις υπόστρωμα τεσσάρων δεκαετιών.
DarkKnight Δημοσ. 15 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2007 ώχου τώρα ακούστε αυτό που γουστάρετε and dont give a shit...
Vole Maulder Δημοσ. 15 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2007 Νομίζω ότι με έχει καλύψει πλήρως ο slygeo87 στα παραπάνω posts του. Το θέμα είναι πού επιλέγει να εστιάσει ο καθένας. Όταν υπάρχουν συγκροτήματα που μας διδάσκουν τι είναι οι άνθρωποι και τι παραπάνω από άνθρωποι μπορούμε να είμαστε - υπευθυνότητα, αθωότητα, ειλικρίνεια, δύναμη - κάποιοι ψάχνουν να βρουν ποιος το παίζει σατανίλας και ποιος απεσταλμένος του θεού. @john Σαφώς κ ο Halford είναι από τις μεγαλύτερες φωνές του μέταλ, δεν υπονοούσα τπτ αρνητικό με τη φωτογραφία αν αυτό νόμισες ΥΓ. Κάπου είδα να χαρακτηρίζονται τα 3 τελευταία albums των Fates Warning ως πορδές, τώρα το Spectre Within και Awaken the Guardian ως σκυλοδίσκοι.... What are we coming to???
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα