Προς το περιεχόμενο

Μια μικρή βοήθεια στο Excel....

ezhrorh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν, ετοιμάζω μία φόρμα και θέλω να προσθέσω σε ένα κελί "σημάδι επιλογής" (τικ) ώστε όταν το τσεκάρεις ένα άλλο κελί να παίρνει μία συγκεκριμένη τιμή.

Η λύση έχει να κάνει λογικά με μακροεντολή. Το θέμα είναι πώς!:-D

Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

Ξέχασα να πώ ότι ο υπολογιστής που έχω στην δουλειά τρέχει office 2007. (Και δεν ήτανε δικιά μου επιλογή:-D)

Δημοσ.

Στα έτοιμα κουμπάκια τσικ που έχει το excel, αν πας στις ιδιότητες, μπορείς να το αντιστοιχήσεις με ένα κελί, και έτσι όταν θα είναι τσικαρισμένο θα έχει την τιμή 1 και όταν δεν είναι θα έχει την τιμή 0. Παίζει να το κάνει και αυτόματα βέβαια αλλά δεν είμαι σίγουρος.

Δημοσ.

Στη γραμμή τύπων, πατώντας το κουμπάκι fx θα σου βγάλει μία λίστα εντολών.

διάλεξε το if και κάνε συνέχισε με τη διαδικασία που θα σου υποδείξει.

φιλικά, Φωτεινή - Θεσσαλονίκη

Δημοσ.

Εάν το κελί που θα επιλέξεις έχει την τιμή που θέλεις, τότε σημείωσε το "τικ" αν όχι "κενό"

φιλικά, Φωτεινή

Δημοσ.

Η fotini10 νομίζω μπερδεύτηκε. Το παιδί θέλει όταν κάνεις τσικ να αλλάζει η τιμή, όχι όταν αλλάζει η τιμή να μπαίνει το τσικ μόνο του.

Το τσικ τώρα που θα το βρείς. Τα έχει έτοιμα το excel τα τσικ σε μια γραμμή εργαλείων. Ρίξε μια ματιά και θα το βρείς.

Δημοσ.

Λοιπόν. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να βάλω το κουτάκι του " τικ" σε ένα κελί, δηλαδή να προσθέσω σε ένα κελί την επιλογή να είναι τσεκαρισμένο ή όχι. Πως θα το κάνω αυτό? Όσο για την συνάρτηση του IF, οκ το έχω κάνει ήδη...

Thanks...:):)

Δημοσ.

Μα σου είπα, το κουτάκι του τικ που ζητάς το έχει έτοιμο το excel σε κάποια γραμμή εργαλείων.

Το κουτάκι. Αυτό που κάνεις τικ και ξε-τικ.

Δημοσ.

Μήπως δεν έχεις επιλέξει την σωστή γραμμή εργαλείων ;

Γιατί έχει μερικές μόνο ανοιχτές από default. Για κοίταξε και στις άλλες ..

Δημοσ.
dark_banishing

ευχαριστώ για το ενδιαφέρον αλλά πίστεψέ με δεν το έχει. :neutral:

Φιλε μου ακου τι θα κανεις. Πρωτα θα επιλεξεις απο το tools/customize/commands/forms το εικονιδιο του check box. Θα το βαλεις στη γραμμη εργασιων και θα κλεισεις το παραθυρο του customize. Στο spreadsheet που θελεις θα βαλεις το check box στο σημειο που επιθυμεις. Μετα θα πατησεις δεξι πληκτρο πανω στο check box και θα πας στο format control Στο cell link θα επιλεξεις ενα κελι που θελεις να γραφεται το true εαν εχεις επιλεξει το check box η το false εαν το "ξετσεκαρεις" πχ στο κελι Α1. Στο κελι τελοσ που θελεις να εμφανιζεται το νουμερο με βαση το check box αν ειναι τσεκαρισμενο η οχι θα γραψεις τη φορμουλα: =if(A1="TRUE",XX,YY) οπου ΧΧ το νουμερο που θελεις να εμφανιζεται εαν το εχεις τσεκαρισμενο και ΥΥ εαν το εχεις ξετσεκαρει. Sorry για τα ελληνοαγγλικα. Ελπιζω να βοηθησα

Δημοσ.

Για το office 2007

Επιλέγεις την καρτέλα Προγραμματιστής.

Αν δεν υπάρχει τέτοια καρτέλα, πατάς το κουμπί του office επάνω αριστερά, και πατάς Επιλογές του Excel. Τσεκάρεις το Εμφάνιση καρτέλας "Προγραμματιστής" στην κορδέλα, ok.

Από την καρτέλα προγραμματιστής πατάς στα στοιχεία ελέγχου Εισαγωγή. Από τα στοιχεία ελέγχου φόρμας πατάς το "τσικ" και το τοποθετείς στη θέση που θέλεις. Κατόπιν συνδέεις ένα κελί (με δεξί κλικ μορφοποίηση κλπ όπως αναφέρανε τα παιδιά παραπάνω)

Δημοσ.
Για το office 2007

Επιλέγεις την καρτέλα Προγραμματιστής.

Αν δεν υπάρχει τέτοια καρτέλα, πατάς το κουμπί του office επάνω αριστερά, και πατάς Επιλογές του Excel. Τσεκάρεις το Εμφάνιση καρτέλας "Προγραμματιστής" στην κορδέλα, ok.

Από την καρτέλα προγραμματιστής πατάς στα στοιχεία ελέγχου Εισαγωγή. Από τα στοιχεία ελέγχου φόρμας πατάς το "τσικ" και το τοποθετείς στη θέση που θέλεις. Κατόπιν συνδέεις ένα κελί (με δεξί κλικ μορφοποίηση κλπ όπως αναφέρανε τα παιδιά παραπάνω)

Φιλε μου ακου τι θα κανεις. Πρωτα θα επιλεξεις απο το tools/customize/commands/forms το εικονιδιο του check box. Θα το βαλεις στη γραμμη εργασιων και θα κλεισεις το παραθυρο του customize. Στο spreadsheet που θελεις θα βαλεις το check box στο σημειο που επιθυμεις. Μετα θα πατησεις δεξι πληκτρο πανω στο check box και θα πας στο format control Στο cell link θα επιλεξεις ενα κελι που θελεις να γραφεται το true εαν εχεις επιλεξει το check box η το false εαν το "ξετσεκαρεις" πχ στο κελι Α1. Στο κελι τελοσ που θελεις να εμφανιζεται το νουμερο με βαση το check box αν ειναι τσεκαρισμενο η οχι θα γραψεις τη φορμουλα: =if(A1="TRUE",XX,YY) οπου ΧΧ το νουμερο που θελεις να εμφανιζεται εαν το εχεις τσεκαρισμενο και ΥΥ εαν το εχεις ξετσεκαρει. Sorry για τα ελληνοαγγλικα. Ελπιζω να βοηθησα

Κατατοπιστηκότατοι..:-D:-D:-D

Thanks a lot...

Δημοσ.

Την καλημέρα μου

Μια ερώτηση για το ChekBox

Το εβαλα στο κελι που θέλω και εκανα και τα υπολοιπα.. αλλα δεν μπορώ να το τσεκάρω το εχει σε κατάσταση μετακίνησης και επάνω στη γραμμη εργασιών εχει τον τύπο =EMBED("Forms.CheckBox.1";"")

τι κάνω λάθος

Ευχαριστώ

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...