higraf Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Παιδιά γεια σας, Μια από της σπάνιες φορές που γράφο στο Forum (αν και χρόνια αναγνώστης του) Λοιπόν στο πρόβλημα. Έστησα ένα HTPC με τα ακόλουθα: CASE SILVERSTONE GD01MX PSU ZALMAN ZM600-HP M/B ASUS M2N32-SLI DELUXE CPU ATHLON 4600+ GPU SAPHIRE 1950 GT HD MAXTOR RAPTOR 74 (Για OS) HD SEAGATE 500GB (Για DATA) RAM 2 GB TV1 GIGABYTE HYBRID TV CARD GT-PTV-TAF-RH TV2 SKYSTAR 2 LAN NETGEAR HDX101 Στην αρχή έβαλα ψήκτρα μια NORTHQ αλλά η θερμοκρασία ανέβαινε στους 70 μέσα σε ένα λεπτό και οι στροφές στο τέρμα. Δοκίμασα τα πάντα από το BIOS (Q Fan και Cool n Quit) αλλά τίποτα. Οπότε βάζω την ψήκτρα της AMD, στην αρχή όλα καλά Temp 50 Speed 2000-3000. Όπα λέω εδώ είμαστε, αμ δε , τώρα έχω σταθερά θερμοκρασία 50-57 αλά Speed 4000-5000 (ο Server στο γραφείο είναι πιο ήσυχος. Την μόνη λύση για την ώρα που βρήκα είναι να βάλω το Fan σε ένα καλώδιο που είχε η ASUS για ρεύμα σε 5V ο θόρυβος χαμήλωσε πολύ αλλά θερμοκρασία σταθερά περίπου στους 60 (όχι και ότι καλύτερο). Αυτό που ψάχνω τώρα είναι αν φταίει η ψήκτρα ή το Board. Αν και η πρώτη σκέψη και απόπειρα ήταν να πάω να πάρω μια καλή ZALMAN αλλά δεν χωράει (τo DVD είναι κοντά στην CPU, για να καταλάβατε στη ZALMAN 9500 AM2 ο ανεμιστήρα ακουμπάει στην πίσω μεριά του DVD). Ουφ τέλειωσα και ελπίζω να άντεξε κάποιος να το διαβάσει.
kostasSTi Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Εμένα μου έχει τύχει να είναι προβληματική η μητρική και να ανεβάζει τρελές θερμοκρασίες. Ότι κι αν έκανα με ψύκτρες και ανεμιστήρες το πρόβλημα παρέμενε. Μόλις άλλαξα μητρική ξαφνικά όλα εξαφανίστηκαν δια μαγείας (μπλε οθόνες, restarts, υψηλές θερμοκρασίες)...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.